am o tava...ce sa fac cu ea?
mai precis o tava in forma de inimioara si vreau neaparat sa fac o prajitura in ea, dar nu stiu care:)))
n-am facut in viata mea nici macar un chec.
asa ca, ajutor! ca ma cearta fimea!
____________
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
______________
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Raspunsuri
carina spune:
Sabinut .
Poti face o prajitura cu banane, ciocolata si nuci sau o praji cu fructe.
Spune de care vrei si scriu reteta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Sabina spune:
aia care e mai simpla:))
sau scrie-le pe amandoua daca ai timp
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
carina spune:
Praji cu banane:
55 g de unt
150 g zahar brun (se poate si alb, dar e mai ok cel brun)
2 oua
vanilie
300-340 g banane facute piure
280 g faina (eu folosesc faina integrala, dar poti folosi faina alba sau amestec de alba si integrala)
4 g praf de copt
4 g bicarbonat de sodiu
un praf de sare
240 ml iaurt sau smantana
100 g ciocolata taiata bucatele
nuci/ alune/ migdale taiate cam cat ciocolata (e optional, daca va place)
Ungi tava cu unt, decupezi o bucata de foaie de copt care sa incapa pe fundul ei si o pui (sa se lipeasca de unt). Ungi si marginile tavii. Incalzasti cuptorul la 175 de grade. Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul. Cantaresti iaurtul sau smantana.
Intr-un castron pui untul (la temp camerei) si zaharul si bati cam 1-2 minute (la nevoie mai opresti mixerul si cu o lingurita cureti marginile castronului). Adaugi vanilia si un ou si bati aprox 1 minut. Adaugi al doilea ou si bati 1 minut. Adaugi piureul de banane si mai bati aprox 1 minut.
Adaugi 1/3 din faina si amesteci cu mixerul pe cea mai mica viteza doar pana e incorporata, apoi 1/3 din iaurt/ smantana si tot asa pana termini si faina si iaurtul/ smantana.
Apoi adaugi ciocolata si nucile si amesteci cu o lingura pana sunt distribuite bine. Torni in tava si coci aprox 45 de minute sau pana o scobitoare bagata in mijloc iese curata.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Sabina spune:
multumesc mult, suna destul de complicat,dar cred ca merita:)))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
SufletDInger spune:
Prajitura cu compot de ananas.
Faci un blat din 4-5-6 oua, in functie de marimea tavii. Bati albusurile spuma, apoi adaugi tot atatea linguri de zahar cate oua ai folosit. Adaugi galbenusurile si apoi faina , tot atatea linguri cate oua ai folosit. Adaugi si praf de copt stins cu otet ori zeama de lamaie. Coci compozitia, o lasi sa se raceasca. Ananasul dintr-un compot il pui peste blatul siropat cu sucul din compot, iar peste pui o budinca de vanilie si presari niste nuca de cocos.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
monica-elizabet spune:
Sabina tot la "prajitura simpla" cu fructe ma gandeam si eu
Dai drumul a cuptortul aragazului la 180 gr(foc potrivit)
Apoi ai nevoie de:
5 oua
5 lingrui de zahar
5 linguri de ulei
5 linguri de faina
1 plic de praf de copt(se poate fff bine si fara daca ouale sunt batute f bine)
Separa albushurile de galbenushuri
Bate albushurile pe jumatate apoi adauga cate o lingura de zahar (din cele 5 ) pana se termina
Bate galbenushurile apoi adauga cate o lingura de ulei(din cele 5) pana se termina
Amesteca spuma de albushuri cu crema de galbenushuri (adaugi crema de galbnushuri incet, cate o lingura)
adauga cate o lingura de faina pana se termina
daca vrei adaugi si pachetelul de praf de copt pentru mai multa siguranta
Tapetezi forma de inimioara..o ungi cu ulei, presari faina, dai la o parte surplusul de faina
torni compozitia de prajitura in forma inimioara
si deasupra poti pune bucatele din orice fruct vrei sau visine&cirese intregi, stafide+bucatele de nuci sau jumatati de caise/piersici
Dai la cuptor pana se aureste deasupra(depinde de forma/cuptor) aproximativ 30-35 de min...
apoi pudreaza cu zahar pudra
Sunt sigura ca orice reteta ai alege o sa-ti iasa super...si asteptam o poza profi poate te reprofilezi
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
szivarvany spune:
Ba eu as face o juma de dimplomat, asa nu ai de copt nimic
Pofta mare la voi
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina aia care e mai simpla:)) |
cea mai simpla si mai simpla e sa cumperi o cutie cu ingrediente de-a gata de la magazin si tu doar le amesteci in castron, adaugi ce mai trebuie, daca trebuie (ou, unt sau ulei, apa) si la revedere cu tava cu tot la cuptor juma de ora.
Adela99 spune:
100 g unt
2 oua
100 g zahar
100 g faina
1 linguritza praf de copt
2 linguritze zahar vanilat
fructe de padure
cuptorul la 175. unge tava. topeste untul, adauga restul. amesteca, nu-i necesar sa le bati cu telul :) presara fructele. apasa-le un pic in aluat. la cuptor 30 minute. mai simpla de atat nu stiu.
succes! si pofta buna!
primisi tava cadou de la Sofia? :)
Sabina spune:
e la cuptor reteta de la Anda:)
da mi-e frica c-o sa dea p-afara
PS Adela, nu eu am cumoparat-o si Sofia a fosat extrem de incantata,are asa mama denaturata ca a zis ca face ea tot ce e mai greu numa sa facem odata:D
cel mai greu a fost insa...de aprins cuptorul, mama lor de scule moderne
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo