FONDANT

FONDANT | Autor: 3x3

Link direct la acest mesaj

BOMBOANE FONDANTE, FONDANT DE ACOPERIT TORTUL...
noile mel epasiuni. insa cine stie reteta de bomboana fondanta? asa imi este pofta de cumparam acasa!!!!!!
va rog, hai sa fim creativi si generosi. dau un regat pentru o bomboana fondanta!
are cineva reteta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

1 lingura gelatina, 5 linguri apa rece, 10 linguri glucoza, 1 lingura glicerina de la farmacie, 2 linguri grasime, 160 linguri zahar pudra (ioooi da nu era mai bine in grame, cine sta sa numere atata ), 2 picaturi culoare.-daca se doreste colorata.
Gelatina se prepara normal si apoi se amesteca toate ingredientele.

spor la lucru si la primul experiment, sa ne chemi!!!
pupici la gagici!!!

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Din pacate aici n-am vazut nici glucoza si nici glicerina, decit supozitoare...
Si eu sint interesata de reteta de fondant pt glazuri, asa ca salivez pina se indura careva si de noi Thx!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

nici la farmacie??? imposibil....

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

atunci, asa??:

Ingrediente:
150 gr marshmallow
330 gr zahar pudra
3 linguri de apa

Punem la bain marie bucatelele de marshmallow impreuna cu apa
si amestecam pana se topesc si se transforma intr-o pasta,
Scoatem craticioara din bain marie si adaugam 125 gr zahar pudra. Amestecam pana incorporam tot zaharul,Il rasturnam pe planul de lucru acoperit cu restul de zahar ramas si incepem sa framantam

Biluta obtinuta,
o infasuram in folie plastic si o lasam cateva ore sau cel mai bine pana a doua zi dupa care ne apucam sa o modelam cum dorim. Se recomanda sa nu se bage la frigider ci sa o tinem intr-un loc intunecat si racoros.
apoi se ruleaza, si modeleaza.
iese o cantitate relativ mica de fondant.



astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui galliciana

nici la farmacie??? imposibil....

astept inca o minune in viata mea!!!


Glucoza, asa cum stiu eu tabletele(ca ciocolata), n-am vazut decit in RO, iar glicerina n-am vazut deloc asa, la sticlute...la ce s-ar folosi? adica de ce vinde la farmacie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Cu marshmallow mere, de-astea avem
Stii cumva cum se face si crema fondant de glazurat torturile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

dodo, tot de pe vremuri, stiu si eu ca se gasea glucoza praf, ambalaj de 1 kg, parca....
glicerina e buna pt copiii mici, in special.

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

astept.....regatul.
dodo, tu ce pui la bataie??


Fondant de bezea:
450 Marshmallow (bezea) topita (la microunde sau pe baie de aburi)- sau crema la borcan
1 kg zahar pudra ( dn cel cumparat pt. ca e amestecat cu amidon, nu din cel facut la rasnita acasa)
2 linguri de margarina
colorant alimentar (optional)

Intr-un castron se amesteca bezeaua topita cu zaharul pudra, se adauga cate o cana treptat-treptat pana este incorporat si se framanta precum cozonacul. Daca vreti sa colorati fondantul, amestecati culoarea la inceput ca sa fie uniforma. Se framanta pe masa pudrata cu zahar praf sa nu se lipeasca.
Se adauga zahar si margarina pana se obtine un amestec tare, dar destul de maleabil, precum plastilina. Se pastreaza la temperatura camerei intr-o punga de plastic, altfel se usuca si are crapaturi.
Se intinde cu sucitorul pana are 2-3 mm grosime si se acopera tortul cu fondant.

pupici la gagici!!!

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

multumesc pentru inspiratie. am sa incerc imediat ce am sa am timp. acum sunt la capitolul de curatenie de sfarsit de saptamana, si cum sunt si mama si tata pentru bebeul meu, imi trebuie timp sa le fac pe toate. dupa ce am sa incerc, am sa vad daca meriti regatul sau nu!
dodo, vad ca existi pe acelasi teriroriu ca si mine. eu am gasit si glicerina si glucoza. incearca in coles, sau magazinele naturiste.
daca nu gasesti, scrie-mi pe pm, si luam contactul. poate iti trimit eu de aici, de la mine, din canberra.
reteta de fondant seamana cu cea clasica a patisierilor profesionisti. eu am incercat-o, insa nu sunt foarte multumita. tocmai am comandat o carte din us si am sa vad ce gasesc pe acolo. daca imi iese ceva bun, am sa impart regatul cu voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Dragele mele,la cofetaria unde am lucrat,fondantul se face astfel: se pun cateva kg de zahar la fiert cu apa doar cat sa-l acopere.Cand e gros ca un sirop se toarna fierbinte intr-o masina de cablat(de facut fondant) si asa aveam fondant pentru bomboane cate o saptamina intreaga.Luam din el,il framintam pe masa de inox(tapetata cu zahar pudra)impreuna cu nuci sau alune si arome,formam bomboane pe care le treceam apoi prin fondant incalzit amestecat cu diferite nuante de coloranti.

Pentru torturi se foloseste martipanul,care seamana cu fondantul,dar nu e.Este pudra de alune cu zahar pudra,se modeleaza ca o plastilina si-i dai orice forma doresti.

Dar acasa eu fac bomboane fondante inca de dinainte de revolutie dupa aceasta reteta:
-1kg zahar si 250ml apa se pun la fiert 15-20 min la foc moale si inainte de a-l da jos de pe foc se adauga si o lingurita de otet.
-se lasa sa se raceasca putin si apoi se freaca cu o lingura,ca pe maioneza
-se imparte compozitia in doua: intr-o jumatate se adauga nuci sau alune prajite si zdrobite,se amesteca si cu ajutorul unei lingurite se formeaza mici bomboane; daca compozitia s-a racit prea rau se tine vasul pe bain-marie
-apoi treci bomboanele(uscate bine)prin fondantul ramas,reincalzit pe bain-marie.POFTA MARE

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput