Copilul cu ochelari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Subscriu la ce a zis EllaX.
Ramele din titan, arata ele ca niste sarme, dar sunt excelente si este imposibil sa le deformeze. Este foarte importanta lungimea bratului ramei, asa incat, daca este corect stabilita, atunci este suficienta doar arcuirea bratului dupa urechiusa. Ochelarasii stau la loc sigur pe nasuc si urechiuse, fara probleme, fara zgarciuri suplimentare.
Andrei are rame marca Lindberg, le gasesti la www.lindberg.com in sectiune Products/ Lindberg kids/teen.

Multa bafta!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Alexei poarta rame Fisher Price din cauciuc si plastic gumat, se prind dupa ureche dar au optiunea sa le scoti sarma si sa le pui brat normal. Imi place la ei ca bratul se poate face pe masura copilului, pe noi treaba asta ne-a avantajat foarte mult. Ii poarta cu placere, stie de ce si raspunde in consecinta la intrebarile timpe venite atat din partea parintilor cat si a copiilor (muuult mai putini decat parintii). El trebuie sa poarte si ocluzor, cu asta ne intelegem mai greu dar l-a acceptat in final problema este ca se irita de la lipiciul de pe el. Ramele si le-a ales singur dintre vreo trei pe care le aveau acolo unde am mers sa ii facem, initial a vrut o pereche roz cu Barbie pe ei dar apoi a ramas la cei albastrii, spre bucuria tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Si Radu va trebui sa poarte ocluzor..dar in prima faza trebuie sa se obisnuiasca cu ochelari!

Muuh ..ce i-ai spus ..de ce trebuie sa-si acopere un ochi?
Da..de intrebarile tampite ale adultilor mi-e si mie teama, mai putin decat de copii.

I-am luat azi ochelari...rame de titan si lentile de plastic.
Ramele sunt albastre...fara sarme in jurul urechii pana jos...dar indoiti bine dupa ureche!
Eu vroiam sa-i din aceia de plastic gumat..dar nu a vrut sub nici o forma. Zicea ca din aia doar bebelusii poarta si mai sa planga in magazin..si mai bine i-am luat ceva pe placul lui..flexibili..se deschid pana la 180 grade.. deci nu-i bai daca mai trage de ei...sper sa fie ok.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ligia, de ochelari nu mai zic ca vad ca deja v-ati luat. Ce pot sa mai spun eu: Petru face 6 ani luna asta, poarta ochelari de trei ani si a avut si ocluzor in mai multe randuri, cel mai mult trei luni vreo 5 ore pe zi. Avea aproape aproape 5 ani cand a avut ultima data ocluzor. Noi i-am spus exact pentru ce trebuie sa poarte ocluzor: ca sa i se vindece ochisorii, el a fost si operat pentru strabism. I-am spus si ca daca il intreaba copii (dar, de regula ii puneam ocluzorul cand statea in casa), este optiunea lui : sa le spuna fie ca trebuie sa se vundece ochisorii lui, fie sa le spuna ca lui ii plac piratii. Avea si niste ocluzoare cu desene. Nu l-am auzit niciodata insa sa spuna varianta cu piratii, de fiecare data el explica ff calm ca ocluzorul este un remediu necesar ca ochii lui sa stea corect. Noi i-am spus de fiecare data, cu mult calm, exact ce problema are si ce urmeaza sa se intample, si inainte de operatie. Stiu ca sunt copii care nu le spun copiilor, dar noi am preferat sa jucam cu cartile pe masa, ca sa zic asa si copilul nu a fost afectat, a inteles. Nu am avut probleme si pana in prezent nu am sesizat sa fie marcat ca el poarta ochelari. O singiura data cica l-a luat un coleg la bascalie pentru ochelari dar Petru a ripostat ceva de genul ca el poarta ochelari ca e destept ca directoarea gradinitei, care poarta si ea ochelari. Asta fara sa ii fi zis noi nimic in acest sens. Deci s-a descurcat.
Ca sfat: inceacrac sa il obisnuiesti pe Radu sa isi aseze corect ochelarii cand ii pune jos(Petru si acum mai uita) pentru ca lentilele se zgarie ff repede si trebuie schimbate.

Sanatate!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Noi i-am spus ca va purta ochelari pentru a putea vedea mai bine, i-am descris exact la ce il ajuta, eu port la randul meu ochelari si el stie de ce. Pentru strabism i-am spus ca ochiul drept trebuie antrenat ca sa vada la fel de bine ca cel stang si de aceea il tine pe stangul acoperit pentru ca asa lucreaza dreptul. Sta cu ocluzorul preponderent in casa, acum in concedii l-a purtat si pe afara. Copiilor care il intreaba le explica pe limba lui cele de mai sus. Adultilor le raspunde deobicei "ca sa am ochi de vultur" sau le da si lor explicatia corecta. La remarca unui adult binevoitor "uite un aragaz cu patru ochi" a raspuns "aici nu sunt aragaze suntem in parc, aragazul sta in bucatarie daca nu stiai".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Insider spune:

Ai luat decizia potrivita. Ramele din titan sunt cea mai buna optiune. Si baietelul meu are asa ceva si se impaca foarte bine cu ei. Probabil ti-a spus medicul ca va trebui sa repeti controlul la un interval de 6 luni aproximativ pentru a verifica daca trebuie schimbate lentilele sau nu. De asemenea mai exista un minitratament ce se face de regula primavara dar nu mai tin minte despre ce e vorba ca sa iti dau detalii. Mai bine intrebi medicul despre asta. Ai timp ca mai e pana la primavara.

Mergi la inceput