Ce nume va purta bebelusul meu?

Ce nume va purta bebelusul meu? | Autor: MirelaV

Link direct la acest mesaj

daca eu mi-am pastrat si numele de fata si am adaugat si numele sotului, bebelusul meu..cand va fi..(curind sper) ce nume va purta? si numele meu sau doar al tatalui?

MirelaV

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Amāndoua?!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Daaaa - grea intrebare, ca asa am facut si noi!
Eu stiam ca exista o procedura administrativa prin care bebele sa poarte numai unul din nume!
Noi nu am putut face nimic, pentru ca nu am avut informatiile necesare la timp asa ca Ilinca, pe care o cheama si Maria, are un nume de spanioloaica sau de cine stie ce ducesa, contesa si alte de-astea!
Iar acum - la cat am alergat dupa pasaport, nu mai schimb nimic, o las sa ma injure cand o fi mare!

Insa e bine sa te interesezi din timp - sa vezi de ce ai nevoie si sigur se va rezolva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

Ela, stai sa fiu sigura de ce inteleg...poarta si numele tau sau numai al tatalui? ehhh..indiferent cum ar fi..nu te va injura prea tare..te asigur..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Va purta numele pe care l-ati ales voi la casatorie, adica cel compus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by MirelaV

Ela, stai sa fiu sigura de ce inteleg...poarta si numele tau sau numai al tatalui? ehhh..indiferent cum ar fi..nu te va injura prea tare..te asigur..

MirelaV

Simteam io ca am fost cam confuza - dar intre atatea nume, nici nu era greu!
Deci noi la casatorie ne-am unit nu doar vietile ci si numele, deci ne cheama, sa ziceam, Popescu - Ionescu pe amandoi!
Cand am nascut-o pe Ilinca - as fi putut in DE s-o declar doar Popescu (conform legilor germane), fara nici o alta bataie de cap decat completarea unui formular!
Insa ea mai avea nevoie si de certificat de nastere romanesc - iar ce ar cere autoritatile romane ca sa fie numai Popescu nu am reusit sa aflu de pe net si nici prea bine nu ne-am organizat noi - asa ca am acum o fetita Popescu - Ionescu Ilinca Maria!

Iata de ce nu imi fac griji in privinta injuraturilor, dar tot scriindu-ti tie m-am gandit ca mai am o sansa sa scutesc copilul de ridicol cand i-oi schimba pasaportul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si la noi situatia e cam asa:eu dupa casatorie mi-am pastrat numele purtat anterior dar fetita poarta doar numele tatalui ei,asa am vrut noi.

Acum vreau si eu sa-mi iau numele sotului pt ca aici,in Germania, sunt intr-o situatie cel putin comica:nu exista posibilitatea ca sotii sa aiba nume de familie diferita si toata lumea ma intreaba(la medic,vecinii,etc)de ce ma numesc x si nu y,ca pe sot si copil iar eu m-am saturat sa explic .

Alina

Mergi la inceput

am inteles..numai ca pe mine ma cheama mirela x y si pe el il cheama numai vlad y deci..?
eu aud pe aici ca pe copil il va chema bebelus y..asa o fi?:)

MirelaV

Mergi la inceput

Alina, ti-ai pastrat numai numele tau fara a-l adauga pe al sotului?

MirelaV

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ela

quote:

MirelaV

Simteam io ca am fost cam confuza - dar intre atatea nume, nici nu era greu!
Deci noi la casatorie ne-am unit nu doar vietile ci si numele, deci ne cheama, sa ziceam, Popescu - Ionescu pe amandoi!
Cand am nascut-o pe Ilinca - as fi putut in DE s-o declar doar Popescu (conform legilor germane), fara nici o alta bataie de cap decat completarea unui formular!
Insa ea mai avea nevoie si de certificat de nastere romanesc - iar ce ar cere autoritatile romane ca sa fie numai Popescu nu am reusit sa aflu de pe net si nici prea bine nu ne-am organizat noi - asa ca am acum o fetita Popescu - Ionescu Ilinca Maria!

Iata de ce nu imi fac griji in privinta injuraturilor, dar tot scriindu-ti tie m-am gandit ca mai am o sansa sa scutesc copilul de ridicol cand i-oi schimba pasaportul!

Ela,ai idee cum se face schimbarea numelui de familie in documentele romanesti(certificat de casatorie romanesc)?
Alina

Mergi la inceput

quote:

Alina, ti-ai pastrat numai numele tau fara a-l adauga pe al sotului?

MirelaV

Draga Mirela,
Da,exact asa am facut:mi-am pastrat numele meu fara a adauga numele sotului.
Initial asa am vrut-Alina x y- dar autoritatile romane ne-au zis ca nu e posibil decit daca ia si sotul numele meu-Ch.x y- si era prea complicat pt el,trebuia sa-si modifice numele in toate publicatiile,etc.

Alina

Mergi la inceput