Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(40)*
Raspunsuri - Pagina 6
gigelica20 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Da-i Humana 1 pana la 6 luni. Carne la 4 luni? Nu-i cam repede? Inecepe cu suc dintr-un singur aliment nou introdus. Eu am inceput cu morcov, si i-am dat 2 lingurite doua zile la rand. Dar eu am ales Hipp, sa fie pasteurizat si culturi Bio. Apoi i-am dat 30 ml sa bea. Apoi i-am dat suc Hipp de mar. Stiu ca cel natural poate produce diaree, cel pasteurizat nu fermenteaza. Tot asa, cate un pic la inceput, apoi sa bea din bibe. Din a 7 zi parca, a baut si ea o masa de Hipp morcov cu mar. Ia-o incet, introdu-i cate un singur aliment, si ii dai 2-3 zile, pana introduci altul. Avem si pe blog cate ceva despre diversificare. Grisul e din grau si poate produce alergii. Cereale de la Nestle exista de orez, orez cu roscove si mai unul. Se face cu apa sau lapte cum scrie pe cutie. Nu-i da biscuiti din comert, ca au gluten, zahar si E-uri. Exista biscutii Nestle, dar daca ii dai cereale nici nu-i nevoie de biscuiti. E repede mar ras, ca inseamna totusi bucatele, pe care le inghite, nu are cu ce le mesteca. Piureurile de la Hipp sunt de la 4 luni, cu cate o singura leguma, sau combinate cu cate un fruct. Noi papam des Hipp si Luanei ii place. Ia-o incet cu diversificarea, mai ales la 4 luni. Are timp sa pape de toate. Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda. www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Aprinde o lumanare in memoria Almei! |
Si Victor are 4 luni...si am inceput deja diversificarea, ca asa a zis pediatra la vaccinul de 4 luni.
Eu deocamdata i-am dat 4 zile cateva lingurite de suc de morcov, iar azi suc de mar...cu putina pulpa pe care a scuipat-o
O sa ii dau in continuare cand suc de morcov, cand de mar...Ce alte fructe ii mai pot baga? CUm le pot combina?
Pediatra a zis sa ii bag peste vreo 2 sapt si supa strecurata de legume, si apoi sa pasez legumele...si pana la 6 luni sa bag si un cub mic de carnitza....Offff, mi-e frica!!!
Gigelica(Lucia),mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009
gigelica20 spune:
citat din mesajul lui simplyana_m
Vb de cartea despre el, de Eiji Yoshikawa. Sa o citesti. Daca nu te indragostesti de cartea asta, sa ma bati. http://www.lucamic.blogspot.com/ |
Ma fetelor, dar voi citit, nu gluma! Respectul meu deplin.
Ultima mea carte e Harry Potter, volumul 7, intai in engleza...ca nu mai aveam rabdare, si apoi in ro.
Sa ma apuc si io sa ma cultiv??? Ce imi recomandati?
30 martie 2009
Ayla21 spune:
Lucia, eu zic sa nu-i dai carnita pana la 6 luni. Sor-mea a zis ca la ei in Franta dupa schema de diversificare carnea se introduce dupa 9 luni.
Eu i-am dat caise, piersici, lubenita (pepene rosu), abia de curand portocala dar combinta cu alt fel de suc (stii ca eu ii dau Hipp). Este piure de cartofi cu morcov. Luana nu papa gros piureul si nici cerealele, asa ca le lungesc cu suc, sau la cereale pun mai mult lapte, dar lapte praf nu muls (ca in rest inca o alaptez). Nu i-am dat mar ras, sau biscuiti. Acum dupa 6 luni am cumparat (dar nu i-am dat inca, nu am desfacut cuita ca inca mai avem desfacuta aia de orez), cereale Milupa de biscuiti. Cititi pe biscuitii din magazin sa vedeti cate E-uri au, plus zahar.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gigelica20 Ce imi recomandati? |
Kama Sutra
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
gigelica20 spune:
citat din mesajul lui Ayla21 Lucia, eu zic sa nu-i dai carnita pana la 6 luni. Sor-mea a zis ca la ei in Franta dupa schema de diversificare carnea se introduce dupa 9 luni. Eu i-am dat caise, piersici, lubenita (pepene rosu), abia de curand portocala dar combinta cu alt fel de suc (stii ca eu ii dau Hipp). Este piure de cartofi cu morcov. Luana nu papa gros piureul si nici cerealele, asa ca le lungesc cu suc, sau la cereale pun mai mult lapte, dar lapte praf nu muls (ca in rest inca o alaptez). Nu i-am dat mar ras, sau biscuiti. Acum dupa 6 luni am cumparat (dar nu i-am dat inca, nu am desfacut cuita ca inca mai avem desfacuta aia de orez), cereale Milupa de biscuiti. Cititi pe biscuitii din magazin sa vedeti cate E-uri au, plus zahar. Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda. www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Aprinde o lumanare in memoria Almei! |
Pentru ca Victor e grasun nu am voie deocamdata sa ii dau prea multe, adica doar suc de fructe, zeama de legume si...usor usor piure din fructe si legume.
Ok, nu o sa ma grabesc cu carnita.
Nu cred ca o sa-i dau inca piureutze cumparate, cel putin nu cat sunt la Focsani si absolut tot ce folosesc e din gradina proprie.
Deci zici tu ca pot sa ii bag caise, piersici, pepene...si mai tarziu portocala?
30 martie 2009
gigelica20 spune:
Uitati ce fatzuca avea azi dupa sucul de mar : Pitonul a papat suc de mar
30 martie 2009
gigelica20 spune:
Kama Sutra Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda. www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Aprinde o lumanare in memoria Almei! |
Gata, pana aici!!!
Ma apuc de bautura sa uit de durere, ca voi ma chinuiti...
Nu mai bine o practic decat sa o citesc?
30 martie 2009
Ayla21 spune:
Schema de diversificare a domane dr Culcer (este cea mai renumita
Se incepe dupa 6 luni, iar la cei foarte grasi dupa 4-5 luni. Se inlocuieste la inceput masa a 2 a din zi adica masa de la ora 10. Se incepe cu suc de morcov, suc de mar, separat sau impreuna...o lingurita in prima zi , apoi 2 apoi 4, aproximativ 20 ml , apoi 40 ml , apoi 60, 100 ml, se adauga si pulpa de fruct, mar banana cite putin. Se sta 2-3 zile pe loc, pentru a vedea cum reactioneaza copilul, apoi se introduce banana mixata, cite o lingurita, doua pina la jumatate de banana. Pireul de fructe , trebuie sa fie semifluid , sa curga.In amestecul de mar sau banana, se pot introduce alte sucuri sau fructe in cantitati progresive. Apoi trebuiesc adaugate la masa asta si proteine sub forma de brinza de vaci cite 1-2 pina la 4-6 lingurite sau pulbere de biscuiti pina la aceeasi cantitate. Biscuitii trebuiesc rumeniti in cuptor si umflati cu ceai fierbinte dupa care se amesteca in pireul de fructe. Amestecurile de fructe se alterneaza, nu se da mai mult de 2 zile acelasi fel de pireut. MASA a 3 a. Supa de legume. Pireul de legume. Supa se face din morcov, telina pastirnac, cartof, ardei gras...se fierb cu putina sare si ulei. La inceput se da doar zeama cu 1-2 masuri de orez instant, 30 ml , 60 ml , ...pina la 200. Dupa ce s-a obisnuit cu supa se incepe cu pireul de legume.La fel se administreaza si el progresiv, cu putin unt...apoi se introduc in pireul de legume , pe rind galbenus de ou, carne de piept de pui [ galbenusul fiert tare , la inceput cite un sfert...iar carnita cite o lingurita...si crestem progresiv ] ficat de pasare , peste. MASA a 4 a - la ora 18, dupa 7-8 luni se inlocuieste....cu iaurt cu sau fara fructe, mamaliguta cu brinza si smintina, papanasi fierti.Pina la 2 ani jumate si peste, copilul trebuie sa primeasca 2 mese de lapte pe zi .
diversificarea dupa schema americana
La 6 luni,incercati aceste alimente:
A.cereale/fainoase:cereale fortificate cu vitamine(orez,orz,ovaz)
B.vegetale:dovlecel,mazare,cartof dulce
C.fructe:mar,banana,para
D.proteine:nimic
La 6-8 luni :
A.cereale fortificate cu vitamine(orez,orz,ovaz)
B.dovlecel,mazare,cartof dulce,zucchini
C.mar,piersica,avocado,banana,nectarina,caisa,para,pruna
D.pui,tofu(branza de soia),curcan
La 8-10 luni:
A.cereale fortificate cu vitamine,biscuiti graham,biscuiti fara sare,cereale „cerculete”
B.dovlecel,sparanghel,broccoli,morcov,conopida,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini
C.mar,caise,avocado,banana,struguri(taiati in sferturi),kiwi,mango,nectarine,papaya,piersici,pere,prune
D.pui,vita macra,fasole,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
La 10-12 luni:
A.paste fara ou,biscuiti graham si cu sare putina,orez,cereale „cerculete”,cereale cu vitamine
B.anghinare,dovlecel,sparanghel,sfecla,broccoli,morcov, porumb,castravete,vanata,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini
C.mar,caisa,avocado,banana,mure,fragi,zmeura,cirese,cantalup, citrice,lapte de cocos,smochine,struguri(taiati in sferturi), kiwi,mango,nectarine,papaya,piersica,para,ananas,prune,pere
D.pui,fasole,galbenus de ou,miel,vita macra,ficat,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan.
simina_kin spune:
Distractie placuta. Abia astept sa plecam si noi in concediu. Daca ma intorc prin Bucuresti, pe cine sun macar o pauza de-un mozol? Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda. www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Aprinde o lumanare in memoria Almei! |
Pe mine, pe mine..
Hai si pe Gigelica ca sta aproape de mine
24+ cu Andreea
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=6" target="_blank">Votati mutzunelul ratuscut -poze Dy1 si Dy2
Poze noi
bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui gigelica20 Uitati ce fatzuca avea azi dupa sucul de mar : Pitonul a papat suc de mar Gigelica(Lucia),mami de Victor-Andrei - Pitonul 30 martie 2009 |
Adorabil.
oare ce vrea sa zica? "mami, asta e mai e?" sau "numai atat?"