La ce varsta au stat puii vostrii bine in fund?

La ce varsta au stat puii vostrii bine in fund? | Autor: Leditia

Link direct la acest mesaj

David are 7 luni jumate(aproape)si merge de-a busilea de la 6,se pune in fundic singur de la 6 jumate,dar nu cum ar trebui.Sta cumva aplecat in fata.Am fost ieri la dr sa vedem cum ii mai este gatutul si mi-a zis ca la 7 luni trebuia sa stea bine..si avand in vedere ca e nascut la 36 de sapt si 5 zile,marja de depasire ar fi de 2 sapt,pe care el aproape le are.Si totusi,toate chestiile le-a facut devreme,numai asta nu.Acum sunt stresata,ca mi-a zis ceva de hipotonie axiala si eu ma stresez ca puiul meu nu sta in fund cum ar trebui.Bine el e si mai micut,are 7100 acum( mi-a scazut 400grame intr-o sapt cat a fost bolnav si nu a mancat),dar drita spune ca a crescut fff putin si nu e bine.Probabil e mai puturos el la asta,ca nu prea ii place sa stea ,lui ii place sa cerceteze casa,dar totusi,ingrijorarea mea este destul de mare.(asta cu statul in fund e una din ingrijorarile mele,dar si greutatea mica pe care o are si faptul ca intr-adevar din mai pana acum a luat fff putin in greutate in conditiile in care i-am inceput si diversificarea in mai)
Multumesc frumos.

POZE CU NOI
de David Christian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La primul meu copil tin minte ca avea 8 luni, ne-am dus la mare, si nu statea bine in fund. Statea ce statea si aluneca intr-o parte. Intr-o saptamana cat am stat la mare l-am lasat sa alunece si sa ia cateva guri de nisip....si si-a dat seama ca e mai bine sa se tina.
La al doi-lea copil, sincer, nu mai tin minte...

De-a busilea n-a mers nici-unul, la 11 luni au plecat direct in picioare, fara sprijun, in schimb rasucitul era o problema. Se rasuceau de pe spate pe burta si inapoi nu mai puteau (se intampla tot pe la 8 luni). Deoarece nici-unul n-a agreat dormitul pe burta si nici macar statul mai mult de trei minute ...incepeau urletele. Ma trezeau de 10 ori /noapte sa-i intorc la loc pe spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Fetita mea avea tot 7 luni si un pic cand am intrebat si eu pediatra de ce nu sta mai bine in fundulet si tot cade in fata. Mi-a spua ca pozitia pe care o avea ea este normala si ca picioarele trebuie desfacute mai mult ca aiba cum sa se spijine (atunci cand sta in sezut). A mers singura la 1 an si 2 luni.(acum are 3 ani si 5 luni) S-a nascut la 37 de saptamani si la 1 an avea 8,5kg, asa ca...mai sunt si altii la categoris 'light". Intotdeauna a luat in greutate la limita inferioara, ba chiar, o data si sub. E vara, e cald, a fost bolnav..are toate motivele sa nu ia in greutate atat de mult. Cat a luat, totusi?
Daca ai indoieli, mergi la un alt pediatru,fie si numai pentru a te linisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Alina,anya,multumesc de raspunsuri.

Alina,el in mai,cand am fost la drita asta avea 6800,acum o sapt am fost la alta drita ca la cea la care mergem noi de obicei,cea de ieri, nu am putut.(era ff aglomerata si nu ne-a putut primi).Bun,acum o sapt el avea 6800,iar ieri 7160.A luat fff putin in greutate desi mie mi s-a parut ca inainte sa se imbolnaveasca manca bine.Cand s-a imbolnavit nu mai manca deloc,dormea mereu..il obligam sa manance ceva, mai ales ca avea de luat o tona de medicamente.Dar tot nu reuseam sa-i dau decat 4-500ml de lapte pe zi..asta cam 4-5 zile.Apoi am mai urcat.Dar in sapt asta(de fapt cred ca au fost cam 10-11 zile,o sapt a fost pe tratament) cat a fost bolnav nu a mancat decat lapte.Nu a vrut nimic altceva.Am mai insistat eu cu piureuri..a mancat intr-o zi 23 de lingurite de fructe,in alta juma de piersica,in alta jumate de mar..dar prea putin fata de cum manca el inainte.Acum l-am pus sa-i dau fructele si nu vrea.Drita mi-a zis sa nu mai cedez in fata lui,cum nu vrea piure sa-i bag biberonul in gura si sa-l las in pace.Sa revin la programul de dinainte de a se imbolnavi,dar uite ca nu pot,ca nu vrea!Gatul i-a trecut,mai are ceva ramasite,dar din ce mi-a zis ea nu ar ridica probleme sa nu poata inghiti acum.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

a mea a stat devreme, dar finuta noastra, are acum 9 luni si jumatate si abia de putin timp sta in fundulet...ea este un copil activ, se ridica chiar in picioruse, merge sustinuta...dar nu i-a placut deloc sa stea in fundulet. daca o punea mamica ei, se impingea cu picioarele in pat pana ajungea culcata.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Dupa 7 luni.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Deci sa inteleg ca restul copiilor au stat in fundic la varsta optima.
Multumesc tuturor pt raspunsuri.
O zi frumoasa tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ai mei au stat amandoi in fund dupa 7 luni, iar bine dupa 8. Si erau usor hipotoni. Nu stiu cata legatura are asta cu alimentatia. Vad ca esti ingrijorata ca nu a luat in greutate. SUnt copii, care iau mai putin in greutate dupa diversificare, unii chiar deloc (mai ales ca e vara si poate nici chef de a manca nu au), mai ales daca peste diversificare se mai suprapune si o boala. Iar tot legat de mancare, sincer nu vad cum ai putea "sa nu mai cedezi in fata lui"? Cu siguranta nu poti sa-l faci sa manance cu forta! Ar fi frumos sa manance ce ii dai, cat ii dai, cand ii dai. DAr asta nu se intampla! Ce mananca e bun mancat, in rest suplimentat cu laptic. Ai mei pana dupa 1 an au mancat infiorator de prost (erau maaari amatori de lapte, imediat ce au aflat ca exista si alte alimente). Si acum sunt ok, mananca orice.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Si Vladut al meu astat tarziu in fund. Abia acum, la 8,5 luni, pot sa spun ca sta in fund si se joaca.

http://www.shout.ro/user.html?u=bubuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

La aproape 7 luni a stat nesprijinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Razvan a stat la 7 luni si o saptamana. la controlul de 7 luni statea si se sprijinea in maini si chiar mi-a zis dr ca ar fi trebuit sa stea bine in fundulet
m-am speriat un pic pe moment, dar ea tot timpul avea impresia ca Razvan e mai mare...
oricum, in cateva zile, poate si mai devreme de o saptamana, statea f bine in fundulet, nesustinut! pana la 8 luni avea autonomie totala in pozitia asta

din ce am vazut aici si nu numai, stiu ca fiecare copil are ritmul lui si preferintele lui. binainteles ca achizitiile motrice trebuie sa le faca intr-un anumit interval, insa daca copilul este sanatos, nu cred ca exista motive de ingrijorare!

blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput