FIV 237

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariada spune:

Looana, draga mea, fii relaxata si optimista! Sunt sanse fffff mari ca de data asta sa fie putini dar de calitate foarte buna. De fapt, asta conteaza! Stii ca este extrem de importanta starea psihica. Asa ca fruntea sus, fii vesela si totul va decurge bine, ai sa vezi! Ascult-o pe Castelana, ea a avut o dr care i-a dat o multime de sfaturi amanuntite si importante.
Te imbratisez si te asteptam cu vesti super cat de curand!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

LOOANA,draguta de tine,nu fi suparata,da?Sa vezi ce 2 embrionasi de calitate o sa ai.Nu-ti pierde curajul,crede in sansa ta si o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

buna

castelana, din cate am citit, monica a ajuns acasa cu fetitele si erau bine.

ref la urarea ta, sa dea domnul.

multumesc pentru raspuns mirela 2!

Mamicii Moniland refacere usoara si sa se obisnuiasca acasa cat mai repede cu printesele!!!!
Sper ca le-a placut camera de vis ce le astepta!
Sa fie mancacioase si cumnintele si sa ia in greutate bine!
Sanatate multa va doresc si refacere grabnica!

Va pup cu mult drag
castelana fericita

Mergi la inceput

Dragele mele,
imi doresc ca toate fetele ce trec prin incercarile si emotiile FIV-ului sa aiba parte de reusita, si toata lumea ce doreste un copil sa-l poata avea.

Am sa detaliez datele protocolului urmat de mine.
In luna iunie la prima intalnire cu dr mea, am explicat ca vrem pentru inceput sa incepem cu doza minima de stimulare, raspunsul a sunat asa: vedem mai intai cum raspunzi la tratament. La CM precedent am facut test de sange in ziua 21 si dr a stabilit ca putem merge pe stimulare minima din prima zi a CM urmator.
Recomandarile care mi s-au dat au fost sa incep dinainte de protocol sa iau ac folic si un complex de vitamine si minerale la libera mea alegere, asa ca am ales centrum, mi s-a parut mie ca are mai multe componente.
Din prima zi a CM am fost sfatuita sa ma comport ca o femeie gravida referitor la regimul de viata: cum mananc, dorm, unde merg, fara stres, etc.
Asa ca am tot cautat ce trebuie sa faca femeia gravida in primul trimestru si asta am facut si eu: am mancat regulat si cat mai variat, sanatos, atent. Dieta a constat mai saraca in carbohidrati, fara sa fie exclusi, foarte bogata in verdeturi, legume si fructe proaspete (profiti de salate la greu), proteina de calitate foarte fine coapta (pui, ou, peste, acasa aveti si curcan), lapte mai mult (cateva pahare pe zi), iaurt, suc de fructe proaspat facut de mine in casa in case combin in fiecare zi 3 componente diferite (ex: mar+morcov+telina).
Am renuntat total la cafea, recunosc eram o dependenta si dimineata am tensiunea f slaba dar se poate acum si fara sa stiti, am renuntat la micile "pufaieli" de tigarete, nici macar nu am mai gustat un pahar de vin la masa sau o gura de bere, nimic, doar apa.
In paralel aceasi dieta a avut-o si sotul meu plus vitamine, ca daca o fi ceva care lipseste sa fie acolo si tribestan care e un produs bulgaresc menit sa imbunatateasca sperma calitativ, am rarit tigarile (nu era un fumator dar nu depasea 3/zi).
Aceasta chestie cu sotul am facut-o eu de capul meu, el nu avea nevoie de nimic, analizele amandurora ieseau mereu bune, in grafic.
Deci aparte aceste recomandari de viata sanatoasa in preziua EM mi s-a spus sa nu folosesc parfumuri, creme, si sa am grija ce gel/sapun folosesc, recomandarea a sunat asa: dupa fiecare dus daca se poate sa stau inca 10-15 minute sub apa sa se duca orice urma de sapun.
Intim daca ma spal in ziua EM sa fie foarte de dimineata ( am facut procedura la ora 14) si sa nu dau cu sapun direct, sa-l diluez mult in palma apoi cu apa cat incape. Nu intern, niciodata!!!!
Deci in ziua EM am facut dus de dimineata si apoi am stat mult mult sub apa, nu am folosit nici deodorant stick, nimic.
Daca tot nu am iesit nicaieri zilele de dupa am pastrat recomandarea sa stiti si parfum am pus abia dupa testul de sange beta.
Deodorant am folosit doar la o saptamana unul cu cristale marine salina fara miros si adaos chimic (il folosesc dealtfel de mult timp)
In timpul stimularii am avut mai multe controale "scan" cum le spun ei si teste de sange sa vedem daca mergem bine.

Protocolul a constat in felul urmator:
Din prima zi CM am inceput cu injectii GonalF 75 iu
In ziua 6 CM am avut prima eco si dr a hotarat ca impreuna cu GonalF introducem si Orgalutran 0,25 mg
In ziua 9 CM am mai facut test sange (dimineata)si o eco la pranz cu rezultatele de dim,si s-a stabilit ca :
In ziua 10 facem doar Orgalutran si seara fix la ora 8 pm pregnyl 5000 iu (abatere doar +- 5 min, dar sa zic atunci cand vin la punctie.
Ziua 11 fara injectii, manacat lejer la pranz iar seara doar ceva fructe, dupa ora 24 nu mancare , nu lichide.
Ziua 12 la 8 am am facut punctia (la fara 5 deja curgea in vena anestezia)
Ziua 13 am primit vestea ca avem 2 embrioni
Ziua 14 EM la ora 14 fix (si de data asta nici-o abatere), aveam cum mi-au spus 2 embrioni de foarte buna calitate fiecare de cate 4 celule.

Din ziua EM am inceput tratamentul urmator:
Crinone 8% 1 stick de doua ori pe zi ( este progesteron pentru uz vaginal)
Proginova 2 mg 2 tablete de doua ori pe zi
Utrogestan 100mg 2 tablete de 3 ori pe zi
Ziua 17 am facut un test de sange pentru nivelul Estradiolului si Progesteronului care a determinat dr sa marim doza de proginova la cate 2 tablete de 4 ori pe zi.
In paralel am continuat cu complex de vitaminesi minerale si ac folic.
Pastilele se iau asa: proginova doar cu mancare.
utrogestan doar intre mese, se iau mai bine cu un pahar de lapte (nu am inteles daca e mai bine asimilat asa, sau sa ma determine sa beau 3 pahare pe zi)
intervalul dintre Crinone e de 10-12 ore si chiar daca pe prospect zice ca nu trebuie sa stai in pat eu am stat pe cat posibil macar 1/2 ora.
Ziua 28 test de beta care a iesit mare 293 si din nou test de estradiol si progesteron care a confirmat ca inca nu scadeam nimic din tratament.
Ziua 33 prima eco (s-a vazut un punctulet de 8-9 mm, poate chiar 2)si din nou test de sange sa vedem cum e nivelul de estradiol si progesteron, dupa care dr a stabilit ca pastram tratamentul in aceeasi formula pana la urmatoarea eco cand facem alt test.

Acesta este protocolul facut de mine si hotarat de dr. Nu cred ca poate fi luat etalon, mai ales ca totul am facut dupa scanari si controale succesive.

Eu personal am facut tot ce mi-a stat in putinta, ca regim de viata si alimentar, nici in preajma persoanelor care fumeaza nu am stat, poate doar daca e undeva afara si nu e spatiu inchis.
Dupa EM am stat zilele respective pe cat posibil intinsa, cred ca din casa am iesit doar la spital, abia dupa o saptamana am iesit intr-o seara sa sarbatorim aniversarea noastra, atat.
Apoi incet incet, fara sa exagerez.

Fetelor, scuze cu mesajul interminabil si bafta toturor.
Aveti grija de voi, incercati sa nu va stresati si va simtiti din prima zi a CM insarcinate, da?
Ca doar asa se calculeaza varsta gestationala.
Multa incredere si voie buna, rugati pe apropiati sa va menajeze in acea perioada si sotul sa va inteleaga toanele si starile ciudate.
E important sa fii "imbratisata" de intelegere.

Doamne Ajuta!

castelana fericita

Mergi la inceput

Looana draga mea, sa fii vesela, sa fie de calitate cei doi foliculi si sa iasa embrioni de calitate, asta ne intereseaza, nu? Fara ganduri negre, pot influenta!
Asculta de dr si tu sa ai grija maxima de tine draga mea! capul sus si privirea inainte, doar fiecare vrem sa ajungem departe in calatoria asta, nu?
Incredere in voi si repeta-ti ca o sa fie bine, da?
Papa bine si multe lichide (e important pentru a avea un uter hidratat sa stii!

Coco, nu mai dai nici-un semn? ce ai patit? stai ascunsa, hai ca azi scoatem galeria la aflarea rezultatului beta! Incredere si Doamne Ajuta! te astept aici pe baricade cu beta mareeee!!!!

Catalina azi aveai tu intalnirea la dr, bafta si sanatate multa iti doresc!

Daniela74, ce mai faci? te pregatesti de fiv de toamna? Bafta!

Ellanik cum te ma simti draguta? te-au mai lasat greturile? bebelul? bine? cand aveti urmatoarea eco?

Miru, esti bine? Ai plecat in conced? distractie placutaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alrak surioara, gata pregatiile de vacanta? Sa te relaxezi si sa ai grija de tine si de voi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! la anul stii ca va fi diferit in trei, asa ca... acum distractie si intimitate! te pup

AlinaOprea ce mai faci? cum te simti? tot bine cu burtica? stai linistita in continuare!

va pup pe toate

castelana fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Buna tuturor,

in primul rand bafta tuturor care va pregatiti sau chiar ati inceput procedurile pt FIV.
Eu vin de la alt capitol, povestea mea a fost de succes, am facut in martie 2009 primul FIv+ICSI la Medlife , ET cu 3 embrioni, acum sint insarcinata saptamana 20 cu gemeni (baietel+fetita)

Am disponibila o fiola de ovitrelle, daca are cineva nevoie.....
Numai bine tuturor si un an plin de reusite..

20 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Looana, iti tin pumnii ca cei 2 sa fie calitativi si sa iti aduca cel putin un bebel!

Catalina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

Castelana draga mea surioara, cumintica ai mai fost tu si asta ti-a prins foarte bine .
Ce face burtica? Creste, creste, de abia astept sa-mi spui ca sunt doi.
Eu in 11 august plec in concediu, dar la serviciu parca acum s-a spart teava cu probleme. Asa este, ca sa plec super obosita.
Dar sotiorul, chiar acum cateva minute, m-a anuntat ca vom sta 14 zile pe insula, sa simtim si noi concediul, ca la o saptamana nu prea simti mare lucru. Deabia astept sa plecam..
si sa ai grija de tine si de nepoteii mei .
Looana fi relaxata draga mea, doua ovocite sunt super, importanta este calitatea nu cantitatea. Daca citesti mai mult pe forum o sa vezi ca au fost fete cu peste 10 ovocite si nu au reusit , iar altele cu 1 sau 2 au reusit ( vezi surioara mea Castelana).
Asa ca relaxata, fara emotii, papica buna, odihna, muuuuuuulta apa si o rugaciune catre DD si o sa vezi ca o sa fie bine.
si iti tin pumnii pentru reusita.
Ellanik, ieri cand s-a anuntat cutremurul din Marea Neagra, m-am gandit la tine. Ce mai faci, ce face burticutza ?

tuturor si o zi luminata

Doamne Ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Buna fetelor!
Mai am azi si maine si gata.......ura concediu. Este primul concediu din ultimii 2 ani. Anul trecut am tocat tot concediul pe la usile doctorilor si prin spitale. Dar anul asta gata, m-am hotarat... meritam si noi un mic relax.
Mami_vreau mersic de invitatie, da o sa ne intalnim... dar dupa ce ma intorc din CO ... daca se mai poate si nu esti tu intrata in "focuri". Chiar as vrea sa ne "spovedim" una la alta.... si cine stie, poate mai gasim si alte ploiestence fivoase, care vor sa ne sustinem reciproc.
Cat despre recolta de toamna, recunosc sper sa fac si eu parte din ea.... chiar daca sfaturile celor mai "versate" imi spun sa fac o pauza mai mare.... va spun sincer, nu mai ma tine "psihicul" sa astept prea mult. In urma suferintelor cauzate de esecul FIV-ului recent, am ramas cu ceva mai multe "sechele". Dupa bocelile si suspinele si oftaturile trase, mi-a ramas o durere cumplita la capul pieptului (care imi raspunde in spate, undeva in zona spetei) .... eu ii spuneam sotului de cand plangeam, ca "ma doare sufletul si ca nu mai trece durerea". Pe langa asta, nu am putut manca vreo 3 zile nimic si apoi inca vreo 3 zile doar asa cate ceva sa supravietuiesc.... iar eu am si ceva probleme de stomac, care acum au revenit.... astea toate pe langa durerile si crampele ovarelor (pentru care mi-a "prescris" telefonic dr. tratamentul cu zinat, arcoxia si supozitoare cu diclofenac). Asa ca... dupa cum zice si sotul, am ramas "defecta". Dar trecem noi si peste asta si sper sa gasim atat puterea, cat si solutia financiara sa mai incercam inca odata....
Tot citesc despre discutiile voastre legate de FIV pe ciclu natural. A facut cineva la Giulesti asa ceva pana acum? Si la de dr.? Se poate face FIV si doar cu o "mica stimulare" sa zicem ca la inseminare (eu luam 1 pistiluta / zi de ova-mit timp de 5 zile si produceam 3-4-5 foliculi) adica sa sporesti putin sansele, dar fara a bombarda prea mult corpul cu hormoni?
Felicitari pentru bebeline Moniland!!!!!
Felicitari inca odata Castelana sa-ti traiasca bebeii !!!!! vad ca esti cea mai activa de pe forum in perioada asta....si totodata emani energie pozitiva pentru toata lumea .
Multumesc si celorlalte pentru sfaturi si sustinere!
Sa dea Dumnezeu la toate ce ne dorim cel mai mult, bebei sanatosi!
Poate cand ma intorc din concediu mai vad ceva burtici pe aici.
Bafta tuturor! La revedere!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ALRAK

Castelana draga mea surioara, cumintica ai mai fost tu si asta ti-a prins foarte bine .
Ce face burtica? Creste, creste, de abia astept sa-mi spui ca sunt doi.
Eu in 11 august plec in concediu, dar la serviciu parca acum s-a spart teava cu probleme. Asa este, ca sa plec super obosita.
Dar sotiorul, chiar acum cateva minute, m-a anuntat ca vom sta 14 zile pe insula, sa simtim si noi concediul, ca la o saptamana nu prea simti mare lucru. Deabia astept sa plecam..
si sa ai grija de tine si de nepoteii mei .
Looana fi relaxata draga mea, doua ovocite sunt super, importanta este calitatea nu cantitatea. Daca citesti mai mult pe forum o sa vezi ca au fost fete cu peste 10 ovocite si nu au reusit , iar altele cu 1 sau 2 au reusit ( vezi surioara mea Castelana).
Asa ca relaxata, fara emotii, papica buna, odihna, muuuuuuulta apa si o rugaciune catre DD si o sa vezi ca o sa fie bine.
si iti tin pumnii pentru reusita.
Ellanik, ieri cand s-a anuntat cutremurul din Marea Neagra, m-am gandit la tine. Ce mai faci, ce face burticutza ?

tuturor si o zi luminata

Doamne Ajuta-ne!

draguta mea Alrak, multumesc sunt bine si cred ca bebeii cresc la cat dorm...
Azi dimineata la 12 am cazut lata pana la 13,30 cand a a sunat telefonul, am mancat, pastile, stat un pic sa ma dezmeticesc si dupa dus acum mor iar de somn, cred ca mai bag o tura pana vine sutul de la servici.
Interesant ca seara dupa asa mult somn de zi fac eforturi sa stau treaza pana la 10-11 sa "bag" stick-ul de crinone, si dorm dusa toata noaptea, ma trezesc cu mare greu sa merg la baie.
Deci si daca as vrea sa am o viata mai activa nu pot pentru ca eu dorm cu mare succes.
Mananc variat si beau mult lapte, sucuri de fructe si cam asta e programul meu.
Interesant e ca la stimularea asta si cu tot statul de vreo luna mai mult acasa fara multa miscare am pus pe mine doar un kg, mananc mult mai mult ca inainte cand saream destule mese si nu nu era meniul asa bogat. Deci sper sa fie de bine!

Ma bucur mult ca plecati in concediu, asta e cadoul meu preferat de ziua mea si de aniversarea noastra calatoria, imi place sa fim noi doi si departe, numai anul asta cadoul a fost diferit un FIV care a fost si norocos.
Imi doresc tare, dar tare mult sa reusesti in toamna, voi (vom) fi aici cu inima mica si pumnii stransi si spunem rugaciuni si te tin de vorba toate zilele acelea lungi si uneori ciudate dar in care e tare frumos sa visezi ca vai avea un rezultat bun.
Hai distractie placuta, tandrete, iubire si apropiere cat incape, sunt asa placute momentele astea cand doua corpuri simti ca devin unul, bucurati-va de frumos!
Relax si pe 14 o petrecere in doi pe insula, de vis, de neuitat!
Te pup si ai grija de tine, te urmaresc cu gandul de aici de departeee!!!!!
Ultime zile cat mai usoare la servici, daca se poate spune asa, incearca sa nu pui la inima, lumea isi vede de treaba ei si a devenit mai insensibila si strict interesata sa propria persoana, asa ca menajeaza-te si singurica atata cat poti.

te pup si Doamne Ajuta!

castelana fericita

Mergi la inceput