Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (117)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Acum am citit postarea lui Miss: si ma gandeam ca si eu de cateva zile am trecut la gandirea asta : NU MANANCA , NU MANANCA.
Vreau sa spun ca ma simt mult mai usurata, ca parca atunci cand vine masa de seara nu mai cade cerul pe mine, cand o vad ca ma scuipa renunt si o dau jos si ea e mirata. Sper sa fie de bun augur acesta gandire. Sa nu ajunga in curand pe la 8kg.(ptiu, [tiu, ptiu emoticon care-si scuipa-n san)

Mai am putin si plec acasa, vreau sa va spun ca va voi citi si la mare. Nu scapati

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Chinabulina si eu am stat la bunici, insa de cand eram mai marisoara. Cand eram mica mica bunica-mea dinspre mama avea ceva probleme de sanatate, statea mult prin spitale, nu ne putea tine. Ne-a dus mama la bunica dinspre tata care era (si este si acuma) cam scorpie asa. Ai mei tocmai terminasera facultatile, primisera repartitie si plecasera in Galati sa-si preia postul. Pana reuseau sa se stabileasca acolo si sa-si inchirieze ceva, ne-au lasat deci la bunica-mea asta dinspre tata. Ne-a tinut o zi dupa care ne-a imbracat frumos, ne-a facut bagajelul si a zis ca daca nu ne ia cineva ea ne duce la Casa Copilului. S-a infiintat la spital la cealalta bunica cu noi. Bunica-mea dinspre mama, operata si vai de capul ei a iesit din spital pe proprie raspundere si ne-a luat, bineinteles. Eu aveam o luna si sora-mea 3 ani.
Asa ca dupa vreo 2-3 luni, cand ai mei au reusit sa-si inchirieze o casa acolo si sa o mobileze cat de cat au venit si ne-au preluat. Mai apoi, cand ne-am mutat din nou in Iasi, dupa vreun an asa, au hotarat sa angajeze bone, cresele nu prea aveau buna reputatie (si nici acum nu au la noi). Asa ca pana la 3 ani cand ne primeau la camin, am stat cu bonele.
Eu oricum si acuma ii scot ochii mamei ca m-a lasat singura la o luna de la nastere, cine stie pe unde. Sunt de pomina in familie ca eram rea si ca urlam zi si noapte, pai cum sa nu urlu daca nu mai aveam mamica.
Si mai apoi pe la 3 ani m-au dus la munte si m-au lasat vreo 3 luni, a venit mama sa ma ia in septembrie si fugeam de ea, n-am mai recunoscut-o, ii ziceam ca nu esti mama mea, Mioara e mama mea. Ce a mai plans maica-mea atunci!!

Laura camin se zice la noi in Moldova la gradinita cu program prelungit. Gradinita se zice numai la aia pana la 12.

Ylari succes cu casuta!

Inais ce bine imi pare ca Iasminuta papa si doarme bine!

Alysh abia astept sa ajung acasa sa vad pozele cu Vladucul, mi-e dor de el! De la servici nu le pot vedea.
A propos, am uitat sa va zic ca am vazut admirat pozele cu ariciul lui Leeloo, un scumpel!

MsBbb dar unde se duce mancarea aia mama ca esti slaba ca o aschie! Al meu are pofta de mancare pentru 3 copii, va mai dau si voua, cine mai doreste, cine mai pofteste, cateodata ma sperii de el. Ii dau cereale, paine, paste cu portia, asa cat sa nu aiba carente, in rest fructe si legume la greu ca altfel cred ca s-ar face un bolfos.

Esme ce frumos se joaca Lorelei! Al meu nici sa nu vada cartile Cred ca seamana cu tac-su, ii iau direct ebook-reader. Macar cu ala de s-ar juca si el. Al meu e baiat de baiat, ii place sa demonteze si sa monteze la loc. De exemplu il tin ocupat cate o ora incercand sa dmoneze o canita din aia cu pai, unde paiul e format din doua bucati puse cap la cap si sa o monteze la loc. Se joaca cu masinute, le taraie prin casa, st cate jumate de ora cu un manunchi de chei si le inceraca pe toate la usa, incercand sa deschida usa. Scoate cartile din biblioeteca si le rearanjeaza, le duce si le baga prin sertare si tot asa. Are un mouse si o tastatura ale lui si toata ziua bate la ele, plus un lap-top de jucarie.

Bellanne distractie placuta la mare!

Lorich drum bun!

Vad ca ai vostri sunt deja balerini, al meu nici macar nu merge. Ieri a inceput sa faca cativa pasi, vreo 3 asa. Imi venea sa-l pap cu totul.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare

Iaca va scriu si eu repejor, se apropie weekendul cu miros de ploaie (duminica, se pare) dar deh, ne-am obisnuit. Voi ziceti de calduri ?? Io sunt inca racita de la frigul de pe aici Ieri bebe nu a iesit decat putin pe afara ca a fost vant cam tare.

Am dat o tura pe la apartamentul nou, ne-am laudat la socrii

Esme - nu am avut timp de vorbarie azi ca am luat lunchul cu inca 20 de romani de prin Comisie (parca era la nunta ) si am tras tare apoi sa recuperez cele doua ora pierdute cu masa hehe). Vaz ca ai trecut cu bine prima proba de condus

Bune sugestiile de jucat, si noi aplicam mare parte din ele (alea de indoor hihi). Chestie din aia de mazgalit cum i-am luat lui Lorelei a primit si al meu - e mort dupa ea, mereu deseneaza cu ea. Si noi coloram cu carioci si altele. Ii plac cartile, are deja una preferata pe care o citim la nani mereu si cu care il calmez - este din Romania, din seria cu Winnie. Super dragutze cartile alea. A adus mama mea o biblioteca de pitici si sunt asezate toate cartuilile pe o masutza in camera lui. Cand facea crize de multe ori ii distragem atentia cu cate o carte.

Subscriu si eu la faza cu xilofonul - si al meu e cantaretz vestit Si de asemenea e interesat de tot ce se intampla in bucatarie.

Miss - da, ai dreptate la faza cu mancatul bebilor - nici eu nu insist prea mult. Daca inchide gura oricum strange asa tare din buza ca nu mai reusesc sa ii bag nimic. Si apoi se enerveaza numai daca vede lingura. Ce rost are sa ne enervam amandoi ? So - mai e timp si mai incolo pentru o alta masa. Oricum "grevele" foamei trec si revin, asta sunt convinsa, am vazut la al meu. Robert acum e intr-o faza mancacioasa tare si cel mai mult ii place pepenele galben - efectv mananca pana face o burta maaare hihi

La fazele cu copilashii stiitori de diverse cuvinte si formule de mate am mai vazut si eu. Si aici iti dau dreptate - la modul ca nu mi se pare ca trebuie sa ne straduim sa "facem exercitii" cu ei.Eu una ii vorbesc lui Robert si daca prinde ideea - cu atat mai bine, daca nu - mai are timp sa invete. Am remarcat (parca si Laura zicea asa) ca degeaba ma chinui eu sa il invat cum face magarul etc Am trecut printr-o faza din asta si mi-am dat seama ca risc sa ma enervez. Pai e un bebe mic ! Asa ca il las in pace si ne jucam cum ne vine. Tot ce a invatat a invatat ca a vrut si ca probabil era timpul sa invete. Nu eu l-am invatat sa se dea jos din pat, de ex, sau sa ne dea pupic, sau sa ne arate nu stiu ce obiect. Exista insa copii care fac progrese uimitor de rapid. Singuri. Totuci, inclin sa cred ca sunt mai rarutzi. Am o prietena cu un bebe pe la 2 ani care stie literele, cifre etc - ma lasase masca. cum le-a invatat - pe internet, cu taica-su, pe un site unde dai click pe niste chestii si apar litere si fiecare litera are un zgomot si uite asa Copilul este fosrte inchis in el si nu comunica deloc, in schimb stie literele ... Ma rog, fiecare cu ale lui.

Al meu clar zice PAPA la apa si mancare. Asta ca sa ma si laud

Ah si mai voiam sa zic de olitza: mai fetelor, degeaba m-ati felicitat (si va multumesc, de altfel ) dar ala fusese un accident hihi. Evident ca nu s-a repetat - bine, nici nu am incercat... deocamdata doar ne jucam cu olitza - i-am cumparat obiectul ca mi-a placut mie Daca jocul il va ajuta sa faca asocierea pipi/kk - olitza - cu atat mai bine, daca nu - nu.

Voila ... ma duc sa mai muncesc nitel. Ziua buna va dorim !

PS la faza cu bona aia brrrr ... uraaat foarte urat. Si evident foarte urate topicurile pe tema asta de pe forum, mi se pare ca locul asta devine de o intoleranta ... Se cade rau in extreme, pacat.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

wow, doloress, cate aventuri de mica! eu am avut bunici super, chiar daca niciunul la tara, ci la oras (copil fiind imi lipsea "tzara" din povestile colegilor). de crescut, m-au crescut parintii, cu bunicii am stat cat erau ai mei la munca (cat eram foarte mica, apoi stateam singure, cu cheia de gat, stiti modelul ), respectiv in vacante. abia asteptam sa plecam in vacanta la campulung, era un trai si-o viata acolo (chiar si la facultate imi faceam vacantele acolo, asa mi-au fost de dragi).
pupam Patrickul mic si mancacios

georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dobreclaudia spune:

cumpar premergator si scaun auto
va rog a ma contacta pe mail la dobre_claudia@yahoo.com

poze cu isabella http://www.flickr.com/photos/38104510@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Chinabulina si eu imi petreceam vacantele la Pojorata, langa Campulung. Acolo cred ca am fost cea mai fericita din viata mea. Cateodata ma visez acolo, in padure, in iarba, ascultand pasarelele si susurul apei si ma trezesc fericita, linistita, vesela, toata ziua imi merge de minune. Cum zicea si Inais tare m-as mai muta la munte daca s-ar putea.

Simonix si Miss nici eu nu am planuri cincinale, sa-l invat pe pitic una sau alta. Vreau sa-l invat sa fie fericit si sa se joace in primul rand frumos cu ceilalti copii. Mama imi insira toata ziua ce stiu da faca nepotii prietenelor si colegelor ei ca ala il intrebi cati ani are si el arata un deget, ca ala arata ochii, gura, parul, etc. Mie mi se pare de ajuns cand il vad ca imi recunoaste una sau alta, asa pur si simplu, fara sa ma fi chinuit eu in fiecare zi sa-l invat si sa-i repet de o mie de ori o chestie. M-am chinuit la un moment dat sa-l invat sa bata din palme, n-am reusit, m-am lasat pagubasa. Ii vorbesc, ii zic ce si cum, descriu mereu tot ce fac, extrapolez, daca prinde bine, daca nu, tot bine. Mai ales ca el nu e copilul docil care sa stea sa ma asculte. El ia intiativa jocurilor. De exemplu ii zic punem patratul albastru in cutie, patratul albastru e din plastic, uite si cutia asta e tot din plastic. Asta e hartie, pe hartie scriem cu creionul, hartia nu e de mancat, cutia de metal e rece, face zgomot cand o trantim, etc. Sper sa-i foloseasca mai tarziu toata vorbaraia asta a mea. Oricum si el vorbeste in legea lui cand se joaca, ma imita cred. Se joaca si incepe - babababa, dadada, tatatata. Un scumpel!

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns momMinodora spune:

remember me???...Bine v-am regasit!...Desiree ...multumesc ca nu m-ai uitat...asta m-a convins sa scriu din nou...
...desi n-am mai scris niciun randulet, sa stiti ca am fost alaturi de voi "din umbra" si, din cand in cand, am citit ce progrese au mai facut copilasii vostri, ce concedii grozave ati avut majoritatea, cum se relaxeaza cleo (vreau si eu!!!!),cum Miss a rasculat intreaga odisee-cata dezamagire si tristete!...Simona, toata admiratia pentru raspunsurile tale la un astfel de atac...
Motivele pentru care n-am mai scris?..well, in primul rand din lipsa de timp, asa cum v-am spus in ultimul mesaj...
....apoi, voi sunteti deja o maaare familie, va cunoasteti de atata timp, ati imparatasit atatea...parca eram in plus...uneori,citindu-va, imi doream atat de mult sa va scriu, sa impartasesc cu voi bucurii,tristeti, insa renuntam...pt ca simteam ca nu m-am integrat,ca nu sunt membru al "familiei" voastre...poate m-am inselat...imi pare rau...
ce mai face Daria?....ei, bine...nu e balerina( cum intreba Desiree, merge in picioare foarte bine de la un an si o luna, uneori chiar alearga..cand e obosita mai cade....ne imita in toate...spune "papa" sau "papi" la apa si mancare, "caane" la carne, pe care o adora, "caca" dar nu la ce trebuie, ci la ce considera ea ca e urat, murdar....a spus intr-un timp numai "tati" si eram foarte geloasa ...acum spune si "mami" ,cu foc...ma topesc cand o aud...sufla in ceva care arde...de cateva zile ne antrenam la olita si am reusit sa facem pipi de cateva ori si o data kk...spune si ea"pp"=pipi si arata olita..nu cred ca a constietizat ce se intampla dar e incantata cand o laud ca a facut ceva...si se uita repede in olita ....imi incalta papucii si se plimba prin casa...cam atat...va mai scriu despre ea in mesajele viitoare...vor mai fi cu siguranta...
....despre mine...nu m-am tinut de cura de ingrasare ...n-am renuntat la cafea, desi mi-e foarte rau de la ea... ma intorc la scoala de la 1 septembrie, din mai multe motive: plafonare, bani, grade...am gasit si bona...deja a stat de proba cu ea...n-au fost probleme...desi m-am speriat putin dupa vizualizarea materialelor aparute in ultima vreme, eu sper sa fie bine...
Desiree, voi mai aveti probleme cu constipatia?...noi, da...Daria plange de fiecare data cand face, chiar cand e moale..ori pt ca ii e frica, ori pt ca are leziuni...offf...sper sa ajungem la medic curand (are tati concediu)...
toate fetili....si sa stiti ca mi-a fost taaaare dor de voi... desi n-am avut timp sa va cunosc foarte bine mi-ati patruns la corazon...

Minodora,mamica fericita a Dariei (24.05.2008)

Don't drive faster than your guardian angel can fly !!!
Practica duce la perfectiune, dar ai grija ce practici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

buna fetiliiiiii,

noi tot pe la curte, maine imi serbez ziua tot in familie cu babalaci dar si cu tinerei,mmm, nimic special, asa ca sa ne reunim. La anu' dau baiaram asta daca n-o sa fiu burtoasa

Hai ca m-am hotarat sa intru si eu in clubul mamicilor aspirante la bb2, cu toate ca initial am zis ca tin secret dar tin secret si stiti doar voi Acum sa vedem cate luni oi astepta ca la Vlad am asteptat un an si aveam doua ovare, iar pe Vlad l-am facut cu ovarul care acum nu mai e. Si pe vremea aia cel ca mi-a ramas acum nu functiona la cote maxime, deci....am emotii mari ,
din pacate acum nici nu ne mai putem permite partide de atat de dese, din cauza de bebe, oboseala, pb de sanatate ale soacrei care ne intristeaza....deci sa vedem!

Multumesc mult pt aprecieri la adresa lui Vlady, ma faceti sa ma simt suuuuuuuper bine, Cleo, MsBB, Laurita, Andrada, Chinabulina, Lorich, Belleane

MsBB, sa-mi lasi atunci nr de tel sa te sun in miez de noapte daca zici ca-mi esti colega de suferinta cu insomniile. Noroc cu Vlad ca ma termina si nu mai am asa multe nopti nedormite dar, iata ca mai revin.

Lorich, cum am fost plecata nu mai stiu noutati despre voi....

Belleane, distractie placuta si vacanta de vis! Sau odihna placuta, ce sa-ti urez?

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns momMinodora spune:

mamicilor care ati angajat bone, va rog sa-mi spuneti care au fost primele impresii si cum au fost primele zile pentru voi si bebei...pt ca intr-o ora si jumatate cat a stat Daria la bona( e vecina cu noi si va merge Daria la ea-conditia pusa de ea)cred ca am avut tensiunea mai mare si o stareeeee...de-mi venea sa urlu...parca imi fransese cineva inima...

Prefer inscriptia "Intrarea interzisa" decat "Nu exista iesire"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui momMinodora

mamicilor care ati angajat bone, va rog sa-mi spuneti care au fost primele impresii si cum au fost primele zile pentru voi si bebei...pt ca intr-o ora si jumatate cat a stat Daria la bona( e vecina cu noi si va merge Daria la ea-conditia pusa de ea)cred ca am avut tensiunea mai mare si o stareeeee...de-mi venea sa urlu...parca imi fransese cineva inima...

Prefer inscriptia "Intrarea interzisa" decat "Nu exista iesire"!

momMinodora, .
Tu cat vei sta la scoala? ce program de lucru ai?

oricum mai experimenteaza lasatul fetei cu ea - cate 2 ore zilnic, apoi 3 ore... sa ai inima impacata. Ei, si poa va veni si bb2

eu am inceput sa visez la ideea de a fi . In primul rand sa ma rog sa nu imi fie rau si sa pot dormi

si fifi a mea are nopti cand adoarme si pesgte 1-2 ore urla.... io ziceam ca e de la dinti.

si fifi a mea ceteshte. Adica se suie pe fotoliu intre noi 2, ne ia cartea/ia cartile ei, le ia cu fundul in sus, of course, si da pagina cu pagina, si bombane, ca si cum ar ceti, preocupata! Sa o mananci!

si mai voiam sa va zic ceva. Dar nu va enervati pe mine. Am slabit . Si nu doar remarc io...ci si tati

Simonix, si fiica mea zice: PAPA la plecat (cand pleaca, ea, of course), la papica incerc sa ii fac sunete de Yamy-yam, ca tot papa zice, si la apa tot papa.
Dar recita Sheakspeare in engleza . In aia medievala.. Iar de cantat la pian - nu ne intelegem cu Motzart. Dar ESTE EVIDENT ca ii place muzica clasica - era tv-u pe Natrional geografic, despre balene, si facea o asociere intre cantecu balenelor si Ave Maria cantata de o mezzo soprana ... ei, cand a inceput sa cante soprana, s-a intors Mara si a ramas CAPTIVATA si HIPNOTIZATA. am zis ca e coincidenta. A mai cantat balena aia, a mai comentat biologu' marin, Mara s-a mai cocotzat si alergat putin si apoi...iar soprana. Iar Mara captivata!
Am cautat pe youtube Ave Marii, cu Angela Gheorghiu.... si a fo f. interesata de ce se aude din tocatoru ala negru pe care mama nici macar un morcov nu aranjeaza.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput