Puterea gandurilor noastre

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Kariguld mi-a placut mult povestea despre Helen Keller, nu o stiam




Dana mama lu' Radu Stefan




Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Danat, cât de stupid ar putea sa fie cineva sa se laude cu scoalele lui... pe un forum? Acolo unde nu-l cunoaste nici dreaq. Eu nu stiu pe nimeni pe forum, nu-mi dau numele real( d'aia renunt la ghicitul in TAROT al Ralucai ). Sunt un nick si-atât, nu ma cunoasteti, nu va cunosc. La ce mi-ar servi sa ma laud?? Poate chiar cu lucruri inventate, mai stii?? Zau asa...

Tu mi-ai expus un principiu care nu exista. Particulele nu se atrag în functie de nici o rezonanta... Mi se pare normal sa corectez informatia pe care o aveai dintr-un soi de meta-stiinta AL CAREI NUME TOT NU AM REUSIT SA IL AFLU . Dar eu perseverez!! Tot aflu io în cele din urma despre ce e vorba !

Kariguld , zilele trecute - parca duminica - am vazut reportajul despre Hellen Keller. Într-adevar, emotionant! si admirabil. Te lasa fara grai o viata ca a ei. Dar stii care e necazul? Asta e o "succes-story", iar e ceva rarissim. Asa si cu tânarul fara membre... tot rarissim. Mai am si eu exemple de succes-stories... Dar ele sunt exceptiile, din pacate. Marea majoritate a oamenilor loviti de un o napasta nu se încadreaza... gândul nu-i prea poate ajuta prea mult...

LadyJ, ceea ce expui tu este în domeniul psihologiei, sunt lucruri bine stabilite si într-adevar, nu e nimic magic. E chiar stiinta. Sigur ca daca gândesc în negru, viata e mai urâta, daca gândesc în roz, viata e brusc mai frumoasa, dar asta e cel mai natural lucru din lume.
Eu am manifestat rezerve în legatura cu derapajul catre... 'esoteric', ca sa ma exprim asa, adica spre afirmatii ca:
- daca gândesti pozitiv => ti se vor întâmpla lucruri bune
- daca gândesti negativ => ti se vor îtâmpla lucruri rele
- daca ti s-a întâmplat o napasta => ti se va întâmpla în compensatie ceva bun... samd.
A crede ca acestea pot constitui "legi universale" mi se par aproape superstitii.

În fine, e opinia mea. Daca va sâcaie si va deranjeaza ce spun, puteti foarte usor sa ignorati postarile cu 'gabi3604)... nu e nici o suparare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Gabi

Citat:
Marea majoritate a oamenilor loviti de un o napasta nu se încadreaza... gândul nu-i prea poate ajuta prea mult...


Ba eu cred cu tarie ca si pe cei loviti de napasta, gandul ar putea sa-i ajute, dar pentru asta trebuie munca cu tine insuti!multa! foarte multa!
Ani de zile m-am luptat cu gandurile negative si de multe ori ziceam "nu pot si nu pot sa gandesc pozitiv". Eram deznadajduita, dar n-am abandonat lupta si intr-un final, am reusit, slava Domnului!
Sigur, nu vreau sa spun ca puterea gandirii pozitive te ajuta neaparat sa obtii ce vrei (!), daca acel lucru este imposibil fizic, insa te ajuta sa ai nadejde, speranta, sa nu iti tune si fulgere de cand te trezesti pana seara, sa poti sa razi chiar cand circumstantele din viata ta nu iti dau niciun motiv de bucurie.
Eu am observat ca multi care se vaita mereu, in mod constant "ce viata de rahat am, nimic nu merge bine, toti sunt niste hoti", chiar nu le reuseste mai nimic bine in viata.

Si, da, un psiholog bun ajuta foarte mult, la fel si rugaciunile, fiecare cum isi alege calea. Diferenta intre psiholog si credinta in Dumnezeu, este ca psihologul te ajuta strict pentru aceasta viata, pe cand credinta, te ajuta atit in viata asta, cat si in perspectiva vesniciei.

Danat, ce subiect faaaaain!
Citat:
Oare chiar poate fi controlat gandul?


Daaa, cu siguranta, da. Si asta mi se pare minunat! e una din cele mai mari bucurii (dupa mine) atunci cand reusesti sa lupti cu gandurile negative si sa le invingi.
Citat:
Si ce ne facem cu "interceptarea" energiilor din gandurile altora? Cum putem face sa nu ne atinga?


Se poate lupta si cu gandurile negative venite de la altii. Iti pui mental un fel de 'scut' impotriva lor: "refuz sa primesc astfel de ganduri". Aveam o colega care era mereu tafnoasa, nervoasa, nimic nu-i convenea, totul ii putzea. De cand intra dimineata in birou, incepea sa bufneasca - ca traficul, ca politistii, ca drumurile proaste, idiotii la volan; cand se aseza la birou, isi citea mailuri, iar incepea 'clienti tampiti, oameni idioti, etc'. Efectiv reusea sa creeze o atmosfera foarte incarcata, ne simteam toti nervosi si 'incarcati'. Ea in final pe la pranz reusea sa se mai linisteasca, dar noi ramineam incarcati toata ziua. O alta colega, care era o fire mai empatica si mai sensibila, era zilnic tulburata de fata asta, se incarca teribil cu energiile negative ale celeilalte, parca le primea direct in sufletul ei, asa de mult o afectau.
Insa se poate lupta, daca iti pui 'scutul' si efectiv refuzi sa te incarci. Ajuta si rugaciunea foarte mult.
Mie cel mai greu imi este sa ma 'scutur' de gandurile negative ale altora, cand acestea vin de la cei dragi. In cazul asta, imi ia mai mult timp pana reusesc sa scap de ele.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Elena multumesc!

Si eu cred ca gandurile pozitive pot ajuta in probleme de tot felul cu care ne confruntam zi de zi. Adica pozitivismul iti ofera o alta perspectiva asupra oricarei probleme, chiar daca in sine nu o rezolva. Si faptul ca vezi partea plina a paharului in orice problema, deja iti da "aripi".

Cat despre oamenii negativisti din jur, si eu, tot la birou, aveam asa niste colegi, care parca, atunci cand erau prezenti, toata atmosfera era apasatoare. Si la fel, dat fiind ca eram obligata sa convietuiesc in acelasi mediu 8-9 ore pe zi, mi-am format un scut (eu l-am numit nepasare) si reuseam in 99% din cazuri sa nu ma simt agasata de energiile lor negative. Si ma gandeam, cum le-o fi lor, inauntrul lor, sa fie tot timpul asa agitati si nemultumiti?
Iar cu cei dragi...hmmm, aici e problema sensibila, eu evit uneori sa le povestesc ceva mai neplacut care mise intampla, pt ca ei (mama, mai ales) incep sa tzeasa o intreaga poveste in minte si nu imi face bine mai departe. Deci prefer sa ii spun dupa ce s-a rezolvat cumva problema, decat pe parcurs.



Dana mama lu' Radu Stefan




Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Gabi, ´´esoterismul´´ cu afirmatiile la care faci tu referire eu cred ca tot in psihologie isi are sursa, in sensul ca in lipsa de alte ´´strategii´´ concrete de relaxare, apare sintagma ´´gandeste pozitiv, ca de nu....´´

O vad ca pe o interpretare a unor date psihologice.

Ideea e ca nu poate fi atat de simplu. NU este suficient sa gandesti pozitiv ca sa ai parte doar de lucruri bune. E simplist spus.
Insa un sambure de adevar, fie el si simplificat, tot exista: nu te incarca cu ganduri negre, pentru ca risti sa vezi totul din unghiul negativ al problemei.

Derapajul despre care vorbesti merge de la niste date concrete(psihologie) spre..altceva.Spre superstitii.
Superstitii care, dupa parerea mea, daca ti le insusesti si crezi in ele devin un mod de gandire constant in viata ta. Si ajungem iar la modul de viata care e defapt modul de a gandi respectiv modul de a actiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

sa abordez din alt unghi.
modul cum oamenii, in general vorbind, ating succesul arata ca in toate situatiile este prezent un factor esential-o atitudine mintala pozitiva. in orice domeniu, atitudinea pozitiva este o conditie indispensabila pentru a merge inainte in viata. e valabil pentru oricine, tanar, varstnic, copil, sarac, bogat, sanatos, bolnav.

citeam undeva ca cercetatorii de la Univ Harvard au descoperit, in urma unui studiu, ca 85% din tot ceea ce realizeaza o persoana dupa incheierea studiilor universitare, in materie de bogatie, statut social, este rezultatul atitudinii. cercetarile lor au aratat ca nu exista nici o corelatie intre castgurile de pe parcursul vieti de om si rezultatele academice. un alt sondaj, efectuat printre directorii companiilor de succes din America anilor '80, au aratat ca 94% dintre acestia au atribuit succesele lor in viata mai mult atitudinii decat altui factor.
tot ceea ce ne imaginam tinde sa se concretizeze in forma fizica, sa ajunga in fapte. de cate ori ne controlam gandurile, controlam si comportamentul. gandurile pe care le cultivam zilnic sunt principalii factori determinanti in viata, forta dominanta a existentei.

ganduri, are orice om, de orice culoare, de pe orice treapta sociala, oricine poate gandi. nu exista oameni care sa nu aiba ganduri. chiar si cei care spun ca nu au....se mint pe ei insisi. orice gand pastrat in minte, fie bun sau rau, va incepe sa se imbrace in cea mai comoda si potrivita forma fizica.

hai ca iara am vb prea mult. o zi excelenta sa aveti.

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Kariguld apropos de oamenii de succes cu atitudine pozitiva asupra vietii, imi aduc aminte ca, acum vreo 15 ani, la inceputul "carierei" mele, am lucrat ca asistenta a unui presedinte de companie. M-a frapat la un moment dat ca a afirmat despre un angajat ceva de genul "eu nu vreau sa lucrez cu oameni negativisti!" si ma gandeam cata importanta da unui fleac. Asa gandeam atunci. In timp, mi s-a demonstrat ca atitudinea in viata ajuta mult. Daca e pozitiva, normal!




Dana mama lu' Radu Stefan




Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Aveam o prietena prin facultate, teribil de negativista.
daca ieseam la o cafea se plangea de: calitatea cafelei, curatenia cafenelei, calitatea serviciilor.
Daca mergeam pur si simplu pe strada se plangea de: praf, masini, soferi, cladiri(!!) gropi, inclusiv de fetzele oamenilor.

Daca ne uitam la televizor avea tot timpul de comentat: ´´ia uite la asta ce prost e, doamne cati oameni prosti, ce cauta acolo´´ s.a.m.d

Cu viata ei facea la fel. Nu-i placea apartamentul in care statea, nu-i placeau vecinii, nu-i placea atitudinea prietenului ei. NIMIC, dar absolut nimic nu o bucura.

Imi dadea o stare de nervi incat am inceput sa o evit. Atat mi-a trebuit. A inceput sa ma sune si sa se planga si de mine
Bun, asta pana cand i-am spus ´´alina draga, traiesti intr-o lume neagra pentru ca ai uitat sa tragi drapeliile de pe ferestre si sa vezi soarele. Sau macar aprinde lumina!´´
Replica ei: ´´un pesimist este un optimist cu mai multa experienta´´


So..asadar, am lasat-o in ´´experienta´´ ei, s-au racit relatiile.

Este incredibil cum te poate prost dispune o atitudine de genul asta. Nu mai ai chef de nimic si risti ca dupa o perioada sa vezi si tu totul negru.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Simt ca si eu ajung usurel "negativista" printre intervenientii din acest topic :)

Optimistii, "ganditorii pozitivi", devin satui la un moment, de indivizi ca mine, care nu sunt capabili sa cante melodioase imnuri frumusetii vietii si puterii benefice a gandului. Asa e si firesc. Ca si orice alta "minoritate", normalii au tendinta naturala de a-i exclude. Asa e natural, asa functioneaza lumea oamenilor.

Daca esti necajit si se vede, lumea te ocoleste. Uneori nici nu vrei altceva, de fapt... si asta e rau. Caci te izolezi. Iar singura sursa de ganduri ramane a ta proprie, care e negativa... Si uite-asa, iese un cerc vicios. E destul de greu.

Cand ai ceva obstacole si gandesti pozitiv, cauti solutii sa le invingi, poate reusesti si e grozav. Dar cand exista obstacole peste care nu poti trece, indiferent cat de pozitive sunt gandurile tale... ce mai ai de facut?

PS: chestia cu o colega de serviciu care tot timpul bufneste si maraie... sincer, mie mi se pare un fleac :) Eu trec peste. Nici macar nu ma simt afectata. Poate are niste necazuri, de-aia e asa. Pentru atata lucru n-o sa ma incarc eu nu-stiu-cum, si nici nu caut neaparat s-o ocolesc. Din contra, daca simt ca pot vorbi cu ea, ii poate fi util, cine stie? Mi s-a intamplat si asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:


Citat:
Optimistii, "ganditorii pozitivi", devin satui la un moment, de indivizi ca mine, care nu sunt capabili sa cante melodioase imnuri frumusetii vietii si puterii benefice a gandului.Ca si orice alta "minoritate", normalii au tendinta naturala de a-i exclude.


Haide mai Gabi, nu zi-i asa , ca nimeni pe aici nu te-a exclus si nu "a cantat imnuri melodioase frumusetii vietii"!! si nimeni p-acilea n-a zis ca viata e frumoasa!! eu chiar nu vad deloc ca viata asta ar fi asa minunata, tocmai de aici si nevoia de a pastra picul de frumusete si de bine de care mai avem parte din cand in cand.



Citat:
Daca esti necajit si se vede, lumea te ocoleste. Uneori nici nu vrei altceva, de fapt... si asta e rau. Caci te izolezi. Iar singura sursa de ganduri ramane a ta proprie, care e negativa... Si uite-asa, iese un cerc vicios. E destul de greu.


Nu e 'destul de greu. E foarte greu. E cumplit de greu!

Am vazut ieri filmul "The Secret". Este exact despre ce vorbim noi aici - puterea gandurilor pozitive. E absolut impresionant cum si cat iti poate schimba viata gandurile tale!! Printre cei care vorbesc in film despre acest fenomen este si un specialist in fizica cuatica, care explica si din punct de vedere stiintific cum functioneaza aceste energii.
Insa pentru a beneficia de puterea gandirii pozitive, pai trebuie sa muncesti serios cu tine, trebuie o disciplina foarte riguroasa a gandurilor, ceea ce intr-adevar este foarte, foarte greu. Insa merita DIN PLIN!

Daca va intereseaza filmul, dati-mi de stire.


_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput