Burtici fericite de septembrie-octombrie (123)
Raspunsuri - Pagina 17
ionika spune:
Diamar, el e incantat sa vina copiii acasa. Necunoscuta esentiala e vremea, anul trecut a plouat de ziua lui
. Varianta b ar fi sa amenajez cat de cat si demisolul, iar daca ploua sa am unde sa ii duc.
Ioana, mamica de
Andrei (5 ani) si
Alexia 30+
diamar78 spune:
Thea, m-am documentat si uite ce am gasit:in sarcina se recomanda evitarea dormitului pe spate deoarece greutatea mare a corpului si presiunea determinata de uterul marit pot determina incetinirea circulatiei la nivelul membrelor inferioare, cu aparitia crampelor musculare. Pozitia culcat pe partea stanga este recomandata.
Eu nu stiam dar dupa cum ti-am mai spus imi este incomod sa dorm pe spate.
Daca dai un search pe google referitor la pozitiile de somn recomandate pt gravide o sa gasesti mai multe detalii.
30+ cu
Matei si mamica strengarului David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
aidaciolac spune:
Ionika fetele de la Timisoara au organizat pt Emma un party in aer liber si au angajat (imprumutat) o 'zana' de la cei cu partyuri specializate si vreau sa zic ca s-a ocupat fata aia de ei ca noi nu am avut treaba , ba mai mult ca ii vedeam cat se distreaza pana la urma ne-am alaturat si noi lor 
Vreau sa iti zic ca nu am vazut alt party mai reusit ...
Si stai calma ca nu trebuie sa pui masa ca masa de Craciun , poti sa comanzi niste pizza , sucuri si crantzanele , tort si efectele speciale coifuri , confeti ...
Gandeste-te la mai multe variante
Aida ... 32+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine ![]()
Fragutza spune:
Bun gasit tuturor!
Slabutza miscarea azi pe aici! Sper ca sunteti bine si doar leneviti!
Alex, mergi la spital si incearca sa dai de ea! Mai ales ca e si aproape de tine.
Aida, ce sa zic cu masina, e ca in filme! Uite o
si-o
sa-ti treaca supararea.
Cu dormitul am inteles ca cel mai bine e pe partea stanga..daca dorm pe spate am dureri de spate si incerc sa evit.
Azi noapte din cauza durerilor de burta/stomac, ce-or fi fost,m-am tot foit pana la 3. Azi am zis sa trec pe regim cu carne de pui fiarta, fara legume, fructe. Poate incerc si niste orez fiert.
Asa, ati mai vorbit de Fe! Analizele mele au aratat ca FE e la limita inferioara si mi-au zis sa iau ceva pastile. Insa imi faceau atat de rau la stomac incat am renuntat.
Si cu anestezia, nici nu vreau sa ma gandesc la efecte. Din pacate, am trecut prin 4 anestezii generale si m-am refacut f repede dupa. Mi-e un pic teama de anestezia asta rahi, dar cum nu prea am de ales..prefer sa nu ma gandesc.
Va pup!
34+
Natalia
Fragutza spune:
Ionika, tot acasa as face si eu! Mi se par mai reusite petrecerile acasa. Si asa cum zicea si Aida, puteti lua un animator si sigur ii va distra f bine pe copilasi.
34+
Natalia
alex25 spune:
Fetelor, va multumesc din suflet pentru idei si pentru sprijin, intradevar incerc sa iau totul ca atare, sa nu mai pun raul in fata, voi discuta si cu ea cand o prind, inca nu raspunde la telefon, deja cred ca s-a intamplat totusi ceva grav....ma rog, oricum nu ma mai agit pentru moment ca nu e nimic grava daca nu ajung zilele astea la control, de bine de rau ma simt super bine si nu e musai.

pentru sustinere.
----------------------------------------------
Alexandra
31+ se pare ca fluturasul va fi
Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
monica_dicut spune:
EU daca nu era nimeni la ora aia pe forum m-am bagat in pat sa ma uit la tv si am dormit ca valiza-n gara pana la 12 

Oricum e bine ca de 2-3 zile ma simteam aiurea, obosita rau, nu eram in stare de nimic, parca eram lesinata asa. DOrmeam de la 2 la 7 jumate 8, deci se intelege de ce... acum sunt fresh ![]()
PRoblema e ca vad ca e ziua contractiilor ca si eu am niste contractii de m-au innebunit si bebe de unde ieri n-a stat o clipa locului ieri azi vad ca e puturos (cred ca nici pt el nu sunt ok contractiile astea)
Chiloti uzi am si eu, la prima sarcina ma panicam mereu ca mi s-au fisurat membranele si pierd lichid... ei acum sunt linistit pt ca constientizez ca e vara si eu aveam chilotii uzi si inainte..., imi curgeau siroaie de apa mai ales de sub
in jos.
xgg, nu prea stiu ce sa-ti spun, dar din cate stiu eu ce mi-a zis Iosup la prima sarcina ca i s-a parut lui la una din eco cam putin lichid, a fost sa beau foarte multe lichide, minim 3-4 litri pe zi.
Maria si Diamar, din pacate cred ca a mea colega de odisee e plecata ca nu este pe mess de 2 zile dar cum oprind o rog sa scrie. EI i-a descoperit Tutunaru problema undeva in jur de 30 de saptamani ca altfel .... abia atunci s-a dus la el, pana atunci fusese la cineva la Cantacuzino. EU stiu ca i-a dat si un tratament ceva pt oxigenarea buna a lu bebe, nu mai stiu f exact, stiu ca facea niste injectii si da, s-a impus nasterea pe la 36-37 de saptamani, bebe a avut 2.350 kg. IMportant este ca a fost urmarita bine tot de teama sa nu intre in suferinta fetala. NU cred ca e neaparat de speriat ci doar de urmarit f atent de catre doctor.
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
33+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
ramsan spune:
Ionika eu as organiza petrecerea acasa pentru ca la curte sigur vor putea sa se catere prin copaci, sa alerge, sa joace mingea toate astea fara bani. Chiar daca se strica vremea, sunt sigura ca se gasesc jocuri interesante si indoor, nu? cauta info despre jocuri pentru copii de 5-6 ani, organizate in casa... just in case. Oricum o petrecere pentru copii de varsta lui nu trebuie sa dureze mai mult de 2 ore juma, cam asta e regula, dupa aia devin agitati sau din contra, plictisiti.
Si apoi mai este un aspect: pentru copii mancarea este undeva pe ultimul plan... poate doar tortul sa le atraga atentia, dar restul bleah...
Vei vedea tu ce si cum va fi atunci, dar este super ca vrei sa iti faci planul de pe acum.
Si eu ma interesasem la un moment dat pentru o prietena de-a mea de un loc de petreceri pentru copii in Iasi, daca vrei iti dau detalii pe PM.
Ramona
Tudor Gruia 30+ 
AMR 10 saptamani pana vine bebe
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
kawaichan spune:
Multumesc mult fetele sunt mai bine
Adica de fapt foarte bine![]()
Am dat si o raita pe la magazin si mi-am cumparat fructe multe,adineauri am bagat doua piersici
Theea,diazepamul e un sedativ din cate stiu si contraindicat in sarcina mai ales in trimestrul al treilea..io mor pe doctorii astia din tara cand ii aud cu ce usurinta prescriu medicamentele la gravide
Anyway,nu am luat nimic,am stat cumintica in pat si au trecut![]()
Alex,du-te la spital peste tipa,rezolvi mai multe asa decat stand acasa si enervandu-te.Hai pup sa treaca si bafta,poate dai de ea
Ramsan super info despre anestezii,mi-am salvat si eu mesajul.
Raluk,si eu zic la fel,ca poate nasc natural si nu mai am nevoie..however
parca mi-ar place sa am un back-up plan ceva,sa nu fac cum facea o cunostinta care ajunsese sa le ceara cutitul sa se taie singura ca sa-si scoata copilul
In tarile in care epidurala deja a ajuns sa fie standard la nasterile normale eu stiu ca atunci cand ajungi la dilatatie 9-10 nu-ti mai baga nici o doza,ca sa poti impinge..simti ceva durere dar tocmai asta-i spill-ul,ca nu mai e nevoie de forceps si se evita complicatiile ce ar putea surveni.Poate fetele din UK,Canada,USA ne pot confirma.Diana,la tine cum a fost prima data?
Io mai mult ca sigur ca n-o sa beneficiez de epi,dar un pic asa ma incalzeste gandul ca daca am nesansa sa am dureri ff mari si sansa de a ma dilata pana la 4-5cm in intervalul orar de 9-17
,poate se indura careva si-mi pune si mie un cateter..daca nu-s prea ocupati cu alte cazuri "de mai mare importanta" asa cum se specifica in pliantul pe care l-am primit de la spital.Wish me luck,sa n-am nevoie.
Ma duc sa mai bag o piersica![]()
Mihaela
34+ cu
baby Joshua
Andrecluj spune:
Fetele, pe mine pe ziua de azi iar m-ati linistit cu chiloteii uzi. N-am intrebat ca ... nah ... deja pusesem niste intrebari, dar acum vad ca vi se intampla si voua. Eu am fugit la 2 medici si totul era in regula. Dar cand ii gasesc asa uzi imi vine sa plang de frica, dar acum m-am linistit. Multumesc again 
21 +
Chiara Ada