Burtici fericite de septembrie-octombrie (123)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Mai fetelor, la mine situatia este cu totul alta: ea nu lucreaza decat in spital si EA mi-a dat numarul stabilind clar ca nu ma duc la spital decat dupa ce am sunat-o in prealabil si am stabili cu ea cand sa ma duc.....deci nu am unde sa ma duc de nebuna, nu o stresez eu aiurea pe telefonul ei, asta vrea EA....eu cu ce dracu am gresit. Nu mi-a raspuns de fiecare data din prima, ca doar nu e robot si nu are secretara pentru asta, dar mi se pare inacceptabil sa nu raspunda 2 zile cand ieri la 8 EA mi-a spus sa revin ca sa vedem ce si cum.

Imi dau seama cat de tarziu este sa schimb medicul acum, mai ales ca am incredere in ea si a fost execelenta pana acum, cred ca imi intelegeti frustrarea, disperarea, supararea, dezamagirea si nu in ultimul rand indignarea si nervii.

----------------------------------------------
Alexandra 31+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Aida, sper ca ti-au trecut nervii chiar ca nu mai e valabila aia cu bine faci bine gasesti, din pacate...

Alex, ce sa zic...tu stii cel mai bine care e solutia in cazul asta, si eu m-as fi enervat rau in locul tau...sper sa gasesti un dr la fel de bun, dar care sa nu aiba aceleasi probleme...

eu ieri am fost la curs...am vb de nastere, atat naturala cat si ceza, si despre anestezii.....si am inceput sa am dubii legate de peridurala oricum citisem si pe internet despre dezavantajele ei, dar parca altfel e sa-ti povesteasca cineva care participa zilnic la nasteri, cu sau fara anestezie...problema e ca e dupa noroc...ne-a zis si ea ca au fost cazuri fericite de nasteri f usoare, cu peridurala, dar si cazuri destul de nasoale, cu scos copilul cu forcepsul (care implica nu numai leziuni ale copilului, dar si posibile rani uratevla nivelul vaginului samd...)...
ar mai fi o varianta de anestezie intravenoasa, care nu amorteste practic nimic, ci doar iti da o stare de somnolenta si relaxare, si poti trece mai usor peste travaliu, astfel incat sa fii in toate puterile cand vine vremea sa impingi....si nici nu-l afecteaz pe bebe....
oricum o sa mai discut si cu dr mea, dar tind mai mult ori spre 100% natural, ori spre cea intravenoasa....

in ce priveste cezariana...rahia are intradevar dezavantajul ca e posibil sa ramai cu dureri de cap mari pt o perioada...pt ca punctia se face exact la nivelul maduvei, si atunci corpul reactioneaza pt a vindeca locul respectiv, asa ca tb sa stai nemiscat acele 6-7 ore....peridurala in schimb se face undeva langa maduva, ceea ce mi se pare mai ok, numai ca e mai incomod dupa, in sensul ca iti lasa cateterul acela lipit de tine si dupa operatie, si tb sa ai mereu grija cum stai..varianta cea mai buna ar fi sa ceri sa ti se scoata dupa operatie, si sa primesti calmantele doar prin perfuzie....eu una daca as ajunge la ceza, asa as cere....

cam asta despre anestezii....

34+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Selen, multumim mult de informatii, si pe mine ma cam streseaza capitolul anestezii.

Bbelusa cea iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

alex este prea tarziu sa schimbi medicul doar atunci cand ai nascut
Primul medic cu care am nascut nici nu a vrut sa ma vada pana in sapt 32 ca oricum era tot timpul f aglomerat la usa lui si sa nu ma faca sa astept ore la usa cu tot cu programare si sa cheltui o caruta de bani la consultatiile lui si m-a pus sa merg la asociata lui (tot in clinica lui) care era mult mai libera si mai ieftina

Eu zic ca se merita sa iti cauti alt dr mai ales ca acum mergi mult mai des la control
... hm io merg peste o luna

Aida ... 32+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Fetelor dragelor trimit pe emailul comun materiale numa' bune de lecturat despre alaptare si alte chestii utile (cui ii mai este teama de momentul asta?)

PS - Voi imi mai trimiteti datele voastre pentru listuta aia speciala... telefonul fara fir? Va reamintesc adresa mea de email ramonapetronela@yahoo.com .... dar puteti sa trimiteti si pe email.

Ramona

Tudor Gruia 30+

AMR 10 saptamani pana vine bebe

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

vaaaai ce lene si plictiseala

Aida ... 32+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Mai fetelor, la mine situatia este cu totul alta: ea nu lucreaza decat in spital si EA mi-a dat numarul stabilind clar ca nu ma duc la spital decat dupa ce am sunat-o in prealabil si am stabili cu ea cand sa ma duc.....deci nu am unde sa ma duc de nebuna, nu o stresez eu aiurea pe telefonul ei, asta vrea EA....eu cu ce dracu am gresit. Nu mi-a raspuns de fiecare data din prima, ca doar nu e robot si nu are secretara pentru asta, dar mi se pare inacceptabil sa nu raspunda 2 zile cand ieri la 8 EA mi-a spus sa revin ca sa vedem ce si cum.

Imi dau seama cat de tarziu este sa schimb medicul acum, mai ales ca am incredere in ea si a fost execelenta pana acum, cred ca imi intelegeti frustrarea, disperarea, supararea, dezamagirea si nu in ultimul rand indignarea si nervii.

Eu te inteleg dar nu cred ca e bine cum zici tu.
Daca ea a spus sa o suni ca sa stabiliti cand te vede inseamna ca trebuia sa raspunda.
Daca nu raspunde mergi peste ea la spital si spune-i ca erai ingrijorata pt ce va fi mai tarziu daca acum nu ai dat de ea 2 zile pt un control.
E buna si varianta cu sunatul la spital si intrebat de ea ...ca poate-i zice cineva: "te cauta dna popescu...si atunci stie ca esti tu".
Eu nu inteleg daca ea nu a respectat regulile stabilite de comun acord tu de ce continui sa le respecti.
Mergi la spital cu riscul de a sta pe holuri si spune-i ca nu ai cum acum pe ultima suta sa te mai gandesti si ca ea nu-ti raspunde la telefon cand ai tu suficiente emotii pt sufletel.

Parerea mea care este
La sfarsit daca nu iese nimic si vrei sa-ti schimbi dr faci ca vecinul Aidei (cu asta macar sper ca te-am facut sa zambesti )

Cea mai fericita 33 + cu

Mergi la inceput

io sigur am zambit tzacanitooo

Aida ... 32+
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Am gasit printre fisierele mele cu informatii pretioase, si urmatorul care este rezumatul rezumatelor despre alaptare:

"Noi trebuie sa stam pozitonate corect. Spatele sprijinit de capatul patului, fotoliului f drept. Apoi trebuie sa ai la tine o perna pe care sa pui sub bebe.
Gatul copilului il prinzi intre primle doua degete, degetul mare si cel aratattor. Sa zicem ca il pui la sanul stang. Cu mana dreapta iti prinzi sanul departe de sfarc undeva sub brat adica sa ai tot sanul in mana. Cu mana dreapta tii bebele asa cum am zis mai sus de gat si fundul trebuie sa fie sub cot iar spinarea sa-i fie aliniata pe mana ta de la incheietura pana la cot. picoarele pot sa atarne.
Acum, aduci copilul cu nasul in dreptul sfarcului dar sfarcul sa fie la nas ca doar asa o sa caste gura cat mai larg. Cand a casacat gura f mare impingi capul copilului spre san. Nu sanul spre copil ci capul copilui spre san. Capul, spatele si fundul copilui tre sa fie perfect aliniat pe mana ta pana la cot. Sa ai pe aceeasi linie imaginara: nasul, umarul si fundul lui bebe.

Buzele guritei sa fie departe de sfarc. Deci impingi capul copilui spre sfarc doar cand are gura deschisa f mare. Nu uitati ca copilul deschide gurita mare doar cand ii pui sfarcul la nas.

Sa apesi copilul inspre san cu incheietura palmei si cu bratul (de la palma pana la cot) si nu cu degetele mainii.
Acum imaginativa voi cum ati inghiti daca ati avea barbia inspre piept (incercati) sau daca ati avea capul intors intr-o parte. Nu puteti nu-i asa? Si incercati sa vedeti cum inghiti daca aveti capul pe spate si gatul intins. Mult mai bine nu? Deci gatul tre sa fie intins si sa aveti grija sa nu impingeti capul copilui inspre san in partea de sus ci gatul inspre san.

In momentul in care apesi copilul inspre san cum am scris mai sus, si nasul se va indeparta de san asa ca bebe poate sa respire ok.

In momentul in care copilul suge te strangi cu mana dreapta de san sa vina lapte. Nu pompa. Doar strange tare cat timp bebe suge.Cand vezi ca face o pauza din sput da drumul la san."

Cam asta pe scurt... vedeti si emailul, da?
Ramona

Tudor Gruia 30+

AMR 10 saptamani pana vine bebe

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput

Luto, si eu stau si ma gandesc de ce mai respect, de proasta iti spun eu!Iar cu finalul, mi-ai adus zambetul pe buze!

Oricum, ma consolez cu gandul ca saptamana viitoare ma duc la morfologie la prietenul Iosup!

Bbelusa cea iubita

Mergi la inceput