Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

zilele trecute am primit de la o cunostinta un ghid de sarcina (nu stiu daca am voie sa-i spun numele aici)...m-am apucat sa o rasfoiesc si este foarte interesanta!!!! Cu capitole dedicate si viitorilor tatici . Totul este foarte frumos explicat si pe intelesul tuturor...exemplificat si cu imagini.
Voi cititi astfel de carti??

8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2anke spune:

va recomand : Cel mai simpatic ghid de sarcina de Vicki Iovine, care am citit-o la primul bb si care m-a ajutat f mult la testele din sarcina, descrie detaliat fiecare in parte, plus o multime de sfaturi, plus ca e f distractiva.

Anca 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

ATE, multumesc mult pentru urari! Numai bine iti doresc si tie!

Cel mai simpatic ghid de sarcina - si eu am citit-o la prima sarcina, e f distractiva, intr-adevar.
Am mai citit si alte ghiduri de sarcina, iar din trimestrul 2 de sarcina am citit si carti despre cresterea copiilor de pina la 1 an - va recomand si voua la fel, ca mie mi-a prins tare bine, fiind la primul copil, cind am nascut sa stiu deja sa spal si schimb copilul, sa ingrijesc sinii ca sa pot alapta fara rani si dureri, ce sa fac cind copilul are un diconfort etc... Chestia e ca, odata ce ai nascut, citeva luni nu mai ai timp sa citesti nici macar o pagina, asa ca pregatiti-va din vreme - trimestrul II e un bun start. Acum, in trimestrul I, zic sa avem grija sa mincam cum trebuie, sa ne plimbam si mai ales sa fim fericite de burticile noastre - cred sincer ca cel mai pretios lucru pe care putem sa-l facem pt copil e sa ne intretinem cit putem calmul si starea de buna dispozitie! (asa am facut la prima sarcina, nu m-am enervat niciodata serios, am fost mereu fericita cu burtica mea si cred ca asta a contat cel mai mult sa am bebe perfect sanatos, chiar daca am muncit foarte mult la serviciu si chiar am si fumat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Salutare!!!

Uauuu,ce ne inmultim.O sa-mi ia ceva timp pana va invat pe toate.
Puteti sa ma treceti si pe mine la data nasterii 12.08.1981.

Cat priveste poftele,eu nu prea am.Si nici cand eram gravida cu Bea nu am avut.Mi-a trebuit la inceput struguri negri,dar asa,ca sa imi treaca starea de indispozitie....Asta cu poftele cred ca e mai mult un moft...nu stiu,poate gresesc.Poate n-am avut eu pofte adevarate.
In legatura cu analizele,eu fac doar vitaminele.Nu are rost sa ma stresez cu alte chestii...
Eu iau Elevit de cand am aflat ca-s gravida si acid folic.Am inteles ca Elevitul mai reduce din greturi.

Vladimirescu bine ai venit!Vezi ca primele 10 mesaje iti sunt moderate si vor aparea mai greu.Scrie repede 10 mesaje si dupa aceea vor aparea in timp real.

Adriana eu am fost la Mironiuc pana la urma,nu m-am dus la ea de la inceput,pt ca la cabinet se faceau programari dupa 25 august si am crezut ca e deja in concediu.A sunat-o mama,si m-a primit la clinica.Acuma nu stiu ce sa zic de Neamtu Antonia...Pe mine nu m-a felicitat pt sarcina.A zis ca de obicei le felicita pe gravide,dar pe mine inca nu ma felicita....Sper sa fie totul bine pana la urma...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
5+Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_bubulina spune:

Buna Dragelele mele!!

Mulumesc tare mult ca m-ati pus pe listuta, noi avem 8 saptamani, DPN ar fi 10.03.2010, UM 3 iunie.
Imi cer scuze nu v-am mai scris nimic, dar am fost tare prinsa la serviciu, am tinut locul la 3 oameni 3 saptamani si a fost crunt!!
Ma descurc destul de greu cu toate starile de gravideala, mai ales ca de cateva zile am aflat ca sunt 2 bebei ; va dati sema ce speriata de bombe sunt acum!! am in cap numai scenarii de cat de greu o sa-mi fie! daca o sa fie bine!! 1001 alte griji!
Incerc din rasputeri sa-mi fac curaj si sa-mi zic, ca 4 ani am plans ca nu raman si m-am rugat la DD sa ma ajute, si acuma stau si ma vait...dar ce sa fac ie inevitabil, mi-e o frica de mor!

A mai fost cineva in sit mea? cum e??

Va pup!!

de luni sunt in concediuuuuuuuuu!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Alina , Felicitari pentru cei 2 bubulinii. Sa fie sanatosi si sa stea la mamiiin burtica pana la 40 de sapt, iar daca DD ti-a trimis 2 dupa aceasta asteptate tot El te va ajuta sa faci fata situatiei dupa nastere

Mergi la inceput

bubulinoo...FELICITARI!!!!! vai cu ce emotie am citit randurile tale cand am vazut ca ai doi bebelusi in burtica!!!!!
Nu te speria ...o sa treci cu bine peste toate. Dumnezeu iti va da putere sa mergi mai departe...si sa faci fatza minunatiilor care vor veni pe lume.
Vezi..doamne doamne a stiut cat de mult iti doresti un bebelush si s-a gandit sa-ti faca o bucurie si mai mare si ti-a daruit doi!!!!!!
Sarcina usoara iti doresc si felicitari inca o data!!!!

asteptam un 8+ Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vladimirescu

ATE, multumesc mult pentru urari! Numai bine iti doresc si tie!

Cel mai simpatic ghid de sarcina - si eu am citit-o la prima sarcina, e f distractiva, intr-adevar.
Am mai citit si alte ghiduri de sarcina, iar din trimestrul 2 de sarcina am citit si carti despre cresterea copiilor de pina la 1 an - va recomand si voua la fel, ca mie mi-a prins tare bine, fiind la primul copil, cind am nascut sa stiu deja sa spal si schimb copilul, sa ingrijesc sinii ca sa pot alapta fara rani si dureri, ce sa fac cind copilul are un diconfort etc... Chestia e ca, odata ce ai nascut, citeva luni nu mai ai timp sa citesti nici macar o pagina, asa ca pregatiti-va din vreme - trimestrul II e un bun start. Acum, in trimestrul I, zic sa avem grija sa mincam cum trebuie, sa ne plimbam si mai ales sa fim fericite de burticile noastre - cred sincer ca cel mai pretios lucru pe care putem sa-l facem pt copil e sa ne intretinem cit putem calmul si starea de buna dispozitie! (asa am facut la prima sarcina, nu m-am enervat niciodata serios, am fost mereu fericita cu burtica mea si cred ca asta a contat cel mai mult sa am bebe perfect sanatos, chiar daca am muncit foarte mult la serviciu si chiar am si fumat :)

eu am primit ghidul Larousse - Ghid practic pentru o sarcina usoara, imi place tare mult cum e structurat. Asa ca m-am apucat de lecturat.
Mai am eu si ceva carti in format electronic..."mama si copilul" si alte cateva, asa ca nu ma plictisesc!!

asteptam un 8+ Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Buna fetele!!!
Eu n-am reusit sa intru de alaltaieri si uite ce furnicutee.
Felicitari noilor gravidute si bine ati venit!! Doamne ajuta sa fie bine!
Felicitari celor cu 2 bebelusi! alina o sa vezi ca vei reusi sa te descurci. Sunt convinsa ca va fii bine. Chiar daca iti va fii mai greu decat unei mamici cu un singur copilas, te vei descurca si peste o vreme vei fii foarte fericita. Acum nu te mai stresa , relaxeaza-te, cel mai important este sa duci sarcina cat mai mult timp pt. ca bebeii sa fie cat mai marisori la nastere.

Eu ma simt bine, multumesc lui Dumnezeu. Inca nu am greturi, doar mananc mult si tot mi-e foame.
Noi avem o problemuta cu Elena care e foarte geloasa si nu-si doreste fratior sau surioara. Cand am sugerat ca as avea un bebe in burtica s-a suparat foarte si se uita disperata la mine si m-a intrebat "Mama e adevarat?" si s-a dus la tata-sau sa-l intrebe. Oricum ideea e ca stiam ca va fii geloasa, dar nu ma asteptam la chiar asa reactie. Nici nu-i plac bebelusii astia mici, nici nu se uita la ei. Pana la urma am lasat-o balta si am zis ca o sa ducem munca de convingere, sa-i tot dam exemple pozitive pana va fii mai cooperanta.
Ea a fost pana acum in centrul atentiei, in familiile noastre nu mai sunt alti copii si toata lumea s-a invartit in jurul ei. Eu o inteleg, dar ce ne facem??? Voi cele cu copilasi, cum este la voi, cum au reactionat fratii mai mari? A mea are 3 ani.

Mihaela4+ si Elena Maria (9 aug 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

eu cred ca va fi bine .. se va obisnui cu ideea de a avea un fratior/surioara. Probabil e teama ca dintr-o data nu va mai fi in centrul atentiei si tre sa imparta tot cu altcineva..desi daca ma gandesc bine ai spus ca are 3 ani. Poate ar trebui sa stai de vorba cu ea si sa-i explici ca chiar si dupa ce va venii bebelul ea tot va fi iubita, tot universul vostru ramane, ca in inima voastra e loc si pentru mai multa dragoste, ca nu are de ce sa se teama. Cred ca in timp o sa iubeasca bebelul.
Legat de intrebarea ta stiu 2 intamplari: una citita pe net undeva, iar cealalta povestita de un coleg de serviciu al sotului meu. Cea citita pe net: o viitoare mamica, sarcina aflata in trimestrul 1, povestea cum ca fetita ei de 5 anisori spune in fiecare seara "somn usor" si "te iubesc" unei burtici care abia se vede
Iar colegul sotului meu, a carui sotie a nascut acum cateva luni al doi-lea copil, ne povestea ca a fost la maternitate cu fetita in varsta de 2 anisori sa-si vada mama si surioara iar cand sa plece cea mica s-a pus pe plans ca ea vrea sa-si ia surioara acasa pentru ca ii va fi dor de ea si nu accepta sub nici o forma ideea ca bebele mai trebuie sa stea putin in maternitate. Ea o vroia acasa si pace.
Sper din suflet ca in curand sa auzim astfel de povestioare si de la tine

Mergi la inceput