Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008 (229)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Irinouka merci mult de lamuriri. Si eu sper sa fie o forma usoara…chiar, tu ai respectat regula cu imbracamintea? Caci zau m-am uitat si in comert numai bumbac alb nu gasesc. Cat despre plusuri…hm eu am casa plina caci Iulia adora animalutele de plus, am si 3 animale de plus maaaaaaari care impodobesc camera…ufff. Si inca ceva, pe internet nu am gasit referiri la urmatoarea chestie: in DA alergiile apar in mod necontrolat, in sensul ca dintr-odata, chiar daca pana acum nu a manifestat nici o sensibilitate, poate avea reactii alergice la ceva alimentar sau din mediu…mie asa mi-a spus medicul, tu ce sti de asta? Si inca ceva...tu ii dai lapte de vaca?

Am admirat-o si eu pe Daria la ferma animalelor. Ce draguta e in poza in care hraneste caprele. Se vede un pic de teama, caci sta la distanta, dar tot ii place de ele si le da sa pape.

Elle o sa treaca si perioada asta, o sa vezi, va fi in curand mai bine. Am vazut si pozele de la nisipurile de aur.

Andreea, da, are un aer foarte special Eric.

Laura si eu il inteleg pe Dimitrakis, am o teama de apa…oricum nu dispera copiii sunt surprinzatori si isi schimba optiunile odata cu vremea. Imp. e sa nu simta asta ca un esec …sigur vei sti cum sa il ajuti.

Alina felicitari pt micul inotator.

Ven, ce va mai chinuiti si voi, sper sa reusiti sa scapati de balaur cat mai repede.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ceska777

Neata!

Am avut ceva emotii pana acuma, pe ziua de azi imi ajung!
Fiindca gaza s-a trezit iar la 06:30 dupa ce a plecat tati am plecat la posta si brútarie in turneul nostru aproape zilnic. Si ca sa taca gaza sa nu cante in casa scarilor (am mai cobor si in spalatorie sa pun o tura de rufe cu el dupa mine) i-am dat cheile de la apartament dupa ce am inchis usa. Buuuun. Inmod normal cand iesim afara i le cer acuma eram cu gandul aiurea si am uitat. Dupa un tur prin juamde sat ajungem acasa si vad ca am in buzunar numai cheile de la spalatorie si boxa. Am crezut ca prostesc! Fuga la bunic, dupa ce am rascolit caruciorul, jacheta lui b, tot. Cu cainele dupa noi am refacut traseul deja aveam scenarii in cap ca tre sa mergem la sot la lucru sa cer chei (idiotii de noi nu avem o dublura la socrul eu)....
Le-am gasit la brutarie. Dl gaza cand a auzit ca cer un covrig pentru el a lasat suzeta si cheile intr-un colt si le-am uitat, adica eu nici nu aveam gandul lor.... Asa ca le-am recuperat si gaza nu mai pupa chei adevarate. Bunicul ii cauta acuma o legatura de chei si i le vom atarna cu sfoara de carucior. Ii caut si unele de plastic cu inel de prins la centura.....

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Votati-ne !http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca+din+viata+mea
Blogu` nostru
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Noi am patit ca Iulia sa ne ascunda cheile de la masina sub covor...era in perioada in care punea lucrurile "bine". Moama ce am mai rascolit toata casa De atunci puse bien...eh, le mai scapam si la vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Vera dar e sigur diagnosticul de DA? Tudor are o iritatie eu zic de la caldura/transpiratie (desi ii fac dus de 3 ori/zi). Am luat dero pt bebe si sper sa ii ajute. Nu-i provoaca nici un disconfort...nu se scarpina...El nu suporta decat bumbac pe piele, sinteticul il irita rapid. Acum ma tot gandesc sa nu aiba si Dudu DA dar mai bine-mi zic ca nu-i nimic!

Laurici, garsoniera e renovata (inst sanitara noua, termopan, balconul inchis cu PVC&termopan, parchet lemn masiv si...mocheta peste!); vechiul proprietar a lasat TV Panasonic (model 95 dar se vede sticla), un dulap in doua usi frumos in hol, o comoda de tv, canapea de 2 locuri si fotoliu (ambele extensibile de la Beyler - salteaua este minunata!!!), aragaz (un model frantuzesc mai cu 3 ochiuri dar functional).
intrebari:
1. cumpar frigider mic (gen arctic mic) sau frigi in doua usi?
2. canapelele ar necesita huse (tapiteria lor e buna dar ar fi mai frumos)...le cumpar eu sau sa le ia chiriasul daca simte nevoia?
3. aleg storuri pt balcon asa http://www.e-decora.ro/product_info.php?products_id=10012504 sau jaluzele verticale? balconul are forma de trapez si sunt necesare draperii/ storuri pe laturile neparalele; in fata te uiti doar in zare, nu ai vecini decat cerul si acoperisurile caselor...
4. mocheta o duc la curatat sau cumpar alta sau renunt la ea (dar mi-e mila de parchet!!!)?
5. cum e cu contractul de inchiriere?

scuze daca va stresez dar sunt in fierbere....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

Vera dar e sigur diagnosticul de DA? Tudor are o iritatie eu zic de la caldura/transpiratie (desi ii fac dus de 3 ori/zi). Am luat dero pt bebe si sper sa ii ajute. Nu-i provoaca nici un disconfort...nu se scarpina...El nu suporta decat bumbac pe piele, sinteticul il irita rapid. Acum ma tot gandesc sa nu aiba si Dudu DA dar mai bine-mi zic ca nu-i nimic!

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Asa mi-a zis dermatologul si medicul de familie. El pe la 2-3 luni a mai facut o forma usoara, a avut bubite pe fata si putin pe corp si ne-am gandit ca e suspect de DA...nu le-am tratat, au trecut singure intr-o luna, doua, apoi episodul asta. Diagnosticul de DA e f ciudat pt ca se considera prin eliminarea altor tipuri de alergii...oricum daca nu da semne de disconfort...eu zic sa il lasi in pace si sa urmaresti daca se agraveaza. Riscul e sa se scarpine si sa se infecteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emabucuresti spune:

irina, roli,cu dr a ramas ca ma vad luni daca nu sunt semne pana atunci. numai ca la medlife dr care urmareste sarcina nu face si eco, acestea se fac separat si nu mi a mai recomandat sa fac. ma gandesc eu insa ca ar tb facuta eco iar.
ma uit lung la o sticluta de ulei de ricin...

Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

am reusit sa-i dau supa de pui .. nu am mai facut cu galusti .. a mancat binisor, pot sa spun. sper sa manance si masa de seara .. i-am facut banana, cu piersica, iaurt, miere si cereale ..

ramo da-i lapticul cu cereale, la lingurita, daca le vrea asa. de exemplu, eva nu-mi accepta.

andreea l-am admirat si eu pe eric in luna lui cuptor ... e un frumos! mi-a placut tare poza cu bunicul si eric mergand cu manile la spate ..

ceska pfiu .. bine ca ati gasit cheile! si eva mi-a facut odata o faza din asta .. le ascunsese in cosul de la carut.

laurici tin pumnii cu cresa! si nu mai fii supi din cauza lui dimi si a inotului .. poate la anul o sa-i placa!

ema ufff mititelu' milan .. cum a facut entorsa? sper sa-i treaca repede! ai dreptate cu bb mici .. sunt mai oropsiti .. inghiontiti, inghesuiti .. si sa stii ca eu detin recordul .. nu irinuka .. am nascut la 41s si 3z .. aveam termen pe 2 ianauarie si am nascut pe 14 .. mi-a facut eco la 40s si apoi la 41s .. am tot asteptat sa vina natural dar nu am reusit ..

roli felicitari pritenei ptr bebelus! sa fie sanatos si norocos!

grati 1. eu ti-as recomanda o combina frigorifica .. jos congelator si sus frigider, sunt mai practice. cele in doua usi sunt voluminoase si nu are rost sa ocupi spatiul.
2. eu as lasa chiriasul sa=si ia huse ..
3. eu sunt ptr jaluzele verticale.
4. mocheta du-o la curatat, nu are rost sa iei alta.
5. aici nu ma pricep .. stiu ca tb inregistrat la admin financiara din sect unde inchiriezi.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 31+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ema, cum a reusit Milan sa faca entorsa? Aveti idee sau doar l-ati vazut schipatand? Sper sa-i treaca repede; bine ca nu e ceva grav!
Ulei de ricin spui? Mai bag o tura de majorete?

Cat despre eco...nu stiu ce sa spun? Eu l-am nascut pe Luca la aproape 42 de saptamani si nu mai facusem eco de ceva timp. Mergeam saptamanal la control si atat. Daca insa tu ai emotii sau vrei pur si simplu sa te asiguri ca e ok...nu vad de ce nu ai mai face si acum o eco.

Grati, eu una nu as investi cine stie ce in imbunatatiri la garsoniera (mai ales ca ai deja multe lucruri bune acolo). As face cheltuieli minime in conditiile in care chiriile stagneaza deocamdata (asta daca nu chiar scad). Sigur va exista cerere crescuta din sept-oct cand incep studentii scoala. Dar un student nu va da bani in plus pt lux ci va da un minim posibil pentru strictul necesar in conditii de confort si curatenie.

Ven, asteptam vesti bune de la medic!

Godzila

Elle, ce ma bucur ca a papat Eva!! Inseamna ca e pe drumul cel bun! Bravo!

Roli, felicitari pentru nou bebel din gashca!!

Lauriciule, ce ma bucur ca ai inceput sa mai scoti capsorul!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
poze cu noi Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

roli, felicitari pt bebelusul proaspat venit pe lume! sa fie-ntr-un ceas bun, sa fie sanatos si norocos!

godzila, iti raspund imediat.

ema, muta-ti privirea! :-)))))))

grati, este foarte smechera cu garsoniera ta. parerea mea e sa nu iei huse si sa aduci o femeie care sa spele mocheta. si gata. de jalzuele/draperii nu ma pronunt ca nu m-am uitat pe link.

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

godzila, dedicatie speciala! :-)))

am respectat regula cu imbracamintea la hainele care vin in contact direct cu pielea - in primul rand body si maieu. am icnercat si la pantaloni cat am putut. cu plusurile nu stiu ce sa zic, le ai in casa de atata vreme si brusc sa se fi declansat de la ele? sau poate ar fi o idee nu sa renunti la ele, ci sa le bagi la un spalat pe cele care se preteaza. si rares are cateva jucarii d'astea care ii sunt dragi.

"in DA alergiile apar in mod necontrolat, in sensul ca dintr-odata, chiar daca pana acum nu a manifestat nici o sensibilitate, poate avea reactii alergice la ceva alimentar sau din mediu…mie asa mi-a spus medicul, tu ce sti de asta?"
- si eu cred ca apar necontrolat si ca acelasi factor poate uneori sa nu provoace nimic iar altadata sa umple copilul de eczeme. sunt multe alte chestii care intra pe fondul problemei - o scadere a sistemului imunitar, o raceala, o problema la burtica, ceva stres in plus. adica alergenii, fie ei din mediu sau din alimentatie, pot produce efecte diferite (sau deloc) si pe fondul starii generale a copilului.

- laptele de vaca: i-am dat o singura data, a baut 30 de ml, s-a strambat si asta a fost tot. si i-am mai dat candva gris cu lapte, la restaurantul hotelului unde am fost la mare. i-a palcut la nebunie si nu a avut nimic pe piele (ma rog, era deja plin de cand plecaseram de acasa); ma gandesc sa ii fac itnr-o buna zi gris cu lapte. ieri am fost la control si am intrebat-o pe pediatra despre cand crede ca ar fi momentul pt laptele de vaca. ea e de parere sa ma rezum la branza de vaci si, eventual, iaurt pana la 3 ani. desigur, si la lapte praf. a spus ca la ce probleme frecvente are rares cu pielea, ea ar recomanda sa astept cat mai mult. ti-am zis, pt icneput o sa incerc sa il testez iar cu lapte de vaca + gris sau orez. te anunt daca si ce se intampla. a, si trebuie sa incep cu un lapte cu 1,5% grasime, nu din cel gras.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irinouka

godzila, dedicatie speciala! :-)))

am respectat regula cu imbracamintea la hainele care vin in contact direct cu pielea - in primul rand body si maieu. am icnercat si la pantaloni cat am putut. cu plusurile nu stiu ce sa zic, le ai in casa de atata vreme si brusc sa se fi declansat de la ele? sau poate ar fi o idee nu sa renunti la ele, ci sa le bagi la un spalat pe cele care se preteaza. si rares are cateva jucarii d'astea care ii sunt dragi.

"in DA alergiile apar in mod necontrolat, in sensul ca dintr-odata, chiar daca pana acum nu a manifestat nici o sensibilitate, poate avea reactii alergice la ceva alimentar sau din mediu…mie asa mi-a spus medicul, tu ce sti de asta?"
- si eu cred ca apar necontrolat si ca acelasi factor poate uneori sa nu provoace nimic iar altadata sa umple copilul de eczeme. sunt multe alte chestii care intra pe fondul problemei - o scadere a sistemului imunitar, o raceala, o problema la burtica, ceva stres in plus. adica alergenii, fie ei din mediu sau din alimentatie, pot produce efecte diferite (sau deloc) si pe fondul starii generale a copilului.

- laptele de vaca: i-am dat o singura data, a baut 30 de ml, s-a strambat si asta a fost tot. si i-am mai dat candva gris cu lapte, la restaurantul hotelului unde am fost la mare. i-a palcut la nebunie si nu a avut nimic pe piele (ma rog, era deja plin de cand plecaseram de acasa); ma gandesc sa ii fac itnr-o buna zi gris cu lapte. ieri am fost la control si am intrebat-o pe pediatra despre cand crede ca ar fi momentul pt laptele de vaca. ea e de parere sa ma rezum la branza de vaci si, eventual, iaurt pana la 3 ani. desigur, si la lapte praf. a spus ca la ce probleme frecvente are rares cu pielea, ea ar recomanda sa astept cat mai mult. ti-am zis, pt icneput o sa incerc sa il testez iar cu lapte de vaca + gris sau orez. te anunt daca si ce se intampla. a, si trebuie sa incep cu un lapte cu 1,5% grasime, nu din cel gras.

irina de bebe rares (23.01.2008)

Merci mult de tot...si te mai solicit cu o intrebare...daca in anumite circumstante (alea la care te-ai referit: infectie, stres, etc) dezvolta o alergie la ceva, obligatoriu va deveni sesibil (respectiv va avea un episod eruptiv) la acel lucru, chiar daca factorii stresanti dispar? (offf e cam alambicat sper sa ma intelegi).
Fetelor scuze ca va stresez cu discutia asta.

Mergi la inceput