concediu moldova si bucovina

concediu moldova si bucovina | Autor: miha81

Link direct la acest mesaj

Salut! Care dintre voi ati fost plecate prin aceste locuri superbe (marturisesc ca eu le stiu doar din poze), pentru ca ai mei parinti ar vrea sa plece de vineri prin aceste zone si m-au rugat sa ma documentez. Va rog daca ati fost si aveti informatii,despre traseu(suntem din Buzau), despre cazare, despre ce pot vizita, etc. sa imi spuneti cam ce poate face ei intr-o saptamana!

pozeBianca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Zona este minunata! Poate cea mai frumoasa parte din Romania. Si marele avantaj: nu sunt asa de multi turisti!

Pensiuni gasesti pe net. Daca vrei o pensiune de mare calitate si bine pozitionata iti recomand Casa Elena (cauta pe net si o sa o gasesti). Serviciile sunt ireprosabile dar preturile pe masura.

In rest, in Gura Humorului sau Campulung Moldovenesc este plin de pensiuni de vis, la marginea padurii cu panorame minunate din balcon la preturi accesibile.

Pe forum sunt si membrii din zona care iti pot oferii cazare (Vezi userul cici).

Din pacate nu am timp sa-ti raspund la toate intrebarile dar cu siguranta iti vor raspunde alti membrii maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Pt Bucovina nu stiu. In schimb, pt Moldova iti pot da ceva detalii. Noi am fost de curand la parinti (Piatra-Neamt) si am vizitat urmatoarele:
- Humulesti (casa lui Ion Creanga si parcul tematic) - foarte dragute pt copii (dar ne-a placut si noua ca adulti)
- Cetatea Neamtului - recent refacuta
- manastiri (atentie la la Agapia este o "ciuperca" nociva, noi am mers doar la Varatec)
- Lacul Rosu prin Cheile Bicazului.

Pt cazare nu am detalii, dar stiu ca sunt o multime de pensiuni pe langa Piatra-Neamt.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Se mai poate merge in Bucovina si la Vatra Dornei, o frumoasa statiune montana.Imprejurimile sunt superbe, statiunea are un parc frumos, ape minerale, telescaun etc.
Noi mergem in cate un week-end de vreo 2 ani incoace si stam la pensiunea Monica, unde e curat si liniste multa. Chiar duminica asta pleaca mama si sora mea la Vatra Dornei si il duc si pe pe baietelul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Acvamaryn spune:

Eu sunt din Iasi dar avem prieteni in Gura Humorului. Inca de cand eram in liceu am mers in acest orasel unde lumea este ospitaliera. Stiu ca se poate vizita Manastirea Humorului, e foarte aproape de oras, are locuri foarte frumoase. Cineva din partile locului mi-a trimis cateva fotografii facute la o pensiune vis-a-vis de manastire cu niste peisaje superbe. Este si un turn unde se poate urca. Apoi in alta directie, tot la cativa km de oras este Manastrirea Voronet.
La Vatra Dornei am fost iarna, eu am stat la pensiunea Angela care e la 1-2 km cum iesi din Vatra Dornei, am fost multumita, e pensiunea unui preot si familia se ocupa de ea. Am vazut ca au site si totul este schimbat, oamenii se pare ca au investit. In Vatra Dornei se poate urca cu telescaunul, la fel o priveliste superba dar statiunea nu este prea muntoasa. Tot frumos ar fi la Zugreni care nu este prea departe. Eu as vrea sa merg la Putna, am inteles ca peisajul este extraordinar, zilele astea caut info sa merg macar o zi. Alte orase frumoase din Moldova, Piatra Neamt cu Durau sau Cheile Bicazului, Lacu Rosu splendide, Iasul oras incarcat de istorie, cultura, locuri de agrement precum Ciricul. Cam astea mi-au venit in minte... Vacanta frumoasa! Si inca ceva pentru cazari eu mai folosesc site-ul hoinari.ro pentru a afla impresii ale turistilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Va multumesc frumos pentru informatii. Tot cautând pe net acest subiect cred ca la anul o sa imi fac si eu o vacanta prin aceste zone minunate.

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica

- manastiri (atentie la la Agapia este o "ciuperca" nociva, noi am mers doar la Varatec)

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

O ciuperca ? Unde?Intreb ca si noi mergem pe acolo si avem in plan si Agapia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna ,
Vezi "Ce vizitam in Bucovina", tot la acest subforum.
Acolo am incercat sa fac un traseu. Su sunt si fete care au pus impresii dupa calatorie.
Pentru alte informatii, poti sa ma contactezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula76 spune:

cred ca iti raspund cam tarziu-poate ai tai au plecat deja!
Daca ii mai contactezi-neaparat transmite-le ca zona cea mai frumoasa este Bucovina-partea de nord a Moldovei.Noi am batut anul trecut zona Bucovinei(ne-am cazat in Sucevita-la 1 km.de manastirea Sucevita-Pensiunea Casa Domnitei-daca vrei intru diseara din nou pe forum, sau poate iti dau prin mail nr. de telefon).
Am revenit si anul asta la aceleasi gazde, ppentru ca ne-am indragostit de Bucovina-Obcinele Bucovinei(drumul intre Sucevita si Moldovita), si de pensiune, dar mai ales de mancarea gatita de gazda noastra de la pensiune.
Mai jos : sunt zonele atat de frumoase dar sunt multe obiective-
-casa lui Creanga-la Humulesti
-foarte aproape de Humulesti-manastirea Agapia
-imediat urci prin padure cam 5 km de la Agapia la Varatec(drum superb practicabil cu masina)
Aceste obiecive sunt mai jos, langa Tg.Neamt
sus in Bucovina-bineinteles manastirile-nu ratati Manastirea Sucevita, Moldovita,Putna, si neaparat langa Suceava -Manastirea Dragomirna(superba, dar nu atat de cunoscuta).Langa Gura Humorului-man.Voronet
Daca ajungeti in Moldovita(in comuna), nu ratati-Muzeul Particular al Oualelor Incondeiate-LUCIA CONDREA-vizitat chiar si de Basescu si Udrea cand au fost de Paste in Bucovina.
Mai sunt multe de vazut-dar rezumand zona cea mai frumoasa e Bucovina(multe posibilitati de cazare in zona Marginea-Sucevita)-si astea ar fi cele mai importante de vazut.In Marginea- o comuna langa Sucevita-de vazut Muzeul de Ceramica Neagra- de unde poti cumpara cu bani putini, obiecte de ceramica, pentru care vin de departe chiar si straini!!-
Sa stii ca Moldova e destul de ieftina(intrari in manastiri, ceramica ieftina, suveniruri ieftine, muzee ieftine etc>).Sejur placut, si poate mai vorbim!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Citind ce ati scris mi-am amintit si eu de frumoasa excursie din Moldova din primavara anului 2000. Am vizitat o gramada de locuri cu adevarat deosebite, dar din pacate nu m-am mai intors acolo de atunci.
Casele Memoriale: Creanga- la Humulesti, Eminescu -la Ipotesti+lacul cu nuferi si Rebreanu-la Prislop
Manastirile; Sucevita, Moldovita, Neamt+cetatea, Putna, Agapia (cu mormantul Veronicai Micle)
Orasele: Botosani si Campulung Moldovenesc
In plus se trece prin Cheile Bicazului (extraordinare, aici am ajuns de doua ori) si pe la Lacul Rosu.
Nu se poate se traiesti in Romania si sa nu ajungi si prin partea asta de tara.

Blogul meu: www.celina-bianca.blogspot.com
Pozele mele: http://picasaweb.google.com/bianca.tripon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna, Uite despre asta e vorba : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136350

Mergi la inceput