Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (137)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Mona nasol tare, bine ca macar nu v-a internat... Ce antibiotic luati?

Mai, mie mi-a zis cumnatu' (medic) cu un ton de usor repros cand avea garga febra aia de 40,2 ca de ce n-am Desitin in casa. Cica-i cel mai cel antitermic, il aveau si la urgenta pe masa cand ne-am dus sa ne internam. E un gel rectal cu diazepam, brrr..., da' mie mi-ar fi si frica sa-l folosesc... Oricum in ultima vreme am mai citit si io subiecte pe forum legate de febra mare la copii si vad ca se poata da (in ultima instanta) si algocalmin fiola - cateva picaturi, 5 parca daca au peste 1 an...

Oricum io am ramas cu un super morcov de atunci si cred ca o sa-mi iau si Desitinu ala, sa-l am in casa

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

boti desitinu ala nu e antitermic cat anticonvulsiant care in teorie ar trebui administrat la febra peste 38.5. sau in lipsa luminal. noi vom fi in olimp de pe 9 pe 16 ne videm right? cum ne vorbiram prin toamna foarte bune vesti mi-ai dat cu mancarea lu' pitic si eu care ma gandeam ca de-acu are vreo 2 saptamani de cand face asa si acusi ii trece

mona sanatate piticului

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

ANKA io te iubesc, bre, tare de tot! Daca n-ai fi maritata si n-as fi nici eu, te-as lua urjent! Da ia spune-mi, de curiozitate, banca in cauza nu e Bancpostul? Ca am eu asa un feeling de fost angajat ca precis aia e . Cu reclamatia eu zic sa scrii si la BNR, ca si ei le dau amenzi.

MONA, imi pare tare rau, multa sanatate puiutului!

BOTI, eu i-am dat lui Luca porumb o data cand mancam si a fost lesinat, facea istericale de cat tot cerea, dar dupa aia a avut niste gaze si dureri de burtica incat am zis ca fac pauza o vreme, baiatul asta al meu e tare sensibilos la burtica.

Monica, mami de Luca

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Buna seara fete dragi!

Of ce greu e fara calculator. Noua ni s-a busit mandretea de peceu asa ca am lipsit motivat din pepenime.

Urez LA MULTI ANI! tutror pepenasilor aniversati in ultima perioada si multa sanatate celor bolnaviori. si sper sa le treaca repede.

Ca sa nu uitati de noi hai sa va mai zic ce face Victorasul. E un catarator de prima clasa. Se suie pe tot ce prinde de imi sta inima in loc cand il vad unde ajunge, urca si coboara scarile tinandu-se de grilaj fapt pentru care imi rezolv ora de miscare urcand si coborand scarile pe langa el. E tot mai independent si mai linistit. Maraie doar din 3 motive : somn, papa, kk. In rest joaca si veselie cat cuprinde. In ultima perioada il mai chinuie niste dinti si ii cam strica somnul dar altfel e ok. Ii plac foarte mult masinutele si in general chestiile cu roti. E foarte incantat sa le invarta sa le suceasca si sa le studieze. Ii place foarte mult sa potriveasca jucariile acelea care se baga in diverse forme. E foarte incantat cand le nimereste singur, dar se aplauda si daca ii arat eu orificiile corecte Ii place sa ma pupe asa cum stie el, adica ma prinde de obraji si casca gurita mai mai sa ma inghita dar e asa de scump .
E innebunit dupa apa. le-am cumparat o piscina gonflabila pe care le-o pun in curte. Se balacesc si se stropesc cu apa ca ratele si rad in hohote amandoi de ti-e mai mare dragul sa ii asculti. Ana gaseste tot mai multe jocuri cu care il face sa rada si sunt amandoi tare incantati. Victor insa e mai gelos decat Ana sau isi manifesta gelozia mai brutal. Uneori daca o tin pe Ana in brate vine si o trage, o impinge ca sa o dea laoparte. Eu incerc sa ii impac pe amandoi si sa ii ajut sa se inteleaga bine. Incerc sa o responsabilizez mai mult pe Ana, sa o fac sa inteleaga ca ea poate sa faca si sa inteleaga mai multe decat un bebe dar fara sa uit ca totusi e si ea un copilas inca.
In perioada asta Victor are zile cand mananca mai bine si altele cand mananca mai putin. Eu pun asta pe seama caldurii pt ca nici eu nu am pofta de mancare cand e foarte cald. Nu stiu ce greutate are dar dupa bulanase nu cred ca sta rau. O sa il cantareasc saptamana asta sa aflu exact.
De vreo 2 saptamani l-am tuns ca deja ii intra parul in ochi si transpira rau pt ca incepusera caldurile. Cum in Ardeal nu e cu taiatul motului noi i-am luat pleata mai devreme de un anisor. Ne-am ghidat dupa vreme nu dupa varsta Cand imi repar calc o sa pun si poze sa vedeti ca e simpatic si asa cheliuta. De sarbatorit o sa ii sarbatoresc pe amandoi pe 15 august ca sa fac o singura petrecere pt ca o sa vina lume multa. Familionul in principal dar deh, avem familion mare. Marti insa o sa primeasca sigur o praji si o tura de pupaturi de la noi ca sa marcam totusi evenimentul.
Am fost saptamana asta cu el la dr pt ca a avut cateva episoade de febra ce tinea 2-3 zile + scaune moi. Dupa consult a rezultat ca e de la dinti pt ca altceva nu are. I-am facut cu ocazia asta si niste analize. I-a luat sange din degetel, rapid si fara prea mult planset, si a iesit ca e anemic. Asa ca luam fier 10 pic pe zi si sirop sanosol si vom repeta anaizele peste o luna sa vedem cum stam.
Cam atat mi-a dat prin minte acum sa va spun despre noi. Va pupam si va imbratisam cu drag. Mi-e dor sa intru mai des si sa fiu la zi cu evenimentele dar pana nu repara sotul calc nu sunt sanse. Asa ca va pup acum apasat si sa auzim de bine.
Noapte buna!

PS Pentru ca e sezonul concediilor si e lumea mai plimbareata va rog sa nu ne ocoliti daca aveti careva drum prin Sebes. Ne-ar face mare placere sa ne intalnim cu pepenasi. tel meu e 0721295064

poze Ana si Victor
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Boti si Victor e amator de porumb fiert, mai ales daca il las sa roada singur de pe cocean. Singura problema ca sa zic asa e ca il livreaza apoi in pampers cam in aceeasi forma.
Parca ziceai ca mama ta are gradina. daca vrei fac rost de la socrul meu de seminte de porumb dintr-ala care nu se intareaste, ramane asa moale si crud si va puteti semana sa aveti la anul. Semintele arta asa mai stafidite.
La noi in top mai nou e branza telemea proaspata cu rosii de gradina. Nu conteaza daca au trecut 5 ore sau 5 minute de la ultima lui masa, daca ne vede mancand asa ceva nu scapam fara sa ii dam si lui.

Gata, fug la culcare

poze Ana si Victor
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

saluti pepenime! la multi ani tuturor pepensilor si mamicilor sarbatoriti!

eu nu prea am timp sa intru ma dispera copilul asta, ii ies dintii de sus si m-a capiat de 3 saptamani. am facut si noi priorixul si inca nu a aparut nici o reactie, dar am inteles ca abia dupa 7 zile pot sa apara si nu au trecut inca la 1 an avea 9700 g si 81 cm.

atb, eu cand am fost la eco sarcina avea 6 saptamani si dr mi-a zis ca se vede ceva, dar inima batatnd nu se vedea, nu mi-a conformat ca sunt gravi ca sa nu merg acasa sa cumpar patutzul si mi-a zis sa merg peste 2 saptamani si atunci se vedea foarte bine, bine ca nici nu putea sa-mi zica altceva ca-mi era atat de rau de imi venea sa plang. sarcina usoara si bebic sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

BOTI,nu ne a internat pt ca dr ne cunoaste.la noi,fiind orasul mic,e un singur spital ,iar aici e si sectie de pediatrie.sunt doar vreo 5 medici pediatri la spital si cu exceptia uneia,de care se fereste cam toata lumea,pe celelalte le am'' vizitat '' cu diverse ocazii[gen febra,diaree etc].ne a facut fisa de internare,i s a recoltat hemoleucograma si i s a montat branula in spital,iar prima doza de antibiotic[gentamicina cu ampicilina] i s a facut tot atunci.urmatoarele doze mi le va face o asistenta care va veni acasa,contra cost,bineinteles.ma usuca la bani,dar asta e.
cu ocazia asta,am aflat si 2 lucruri-motivul pt care nu se fac intepaturi timp de 28 de zile de la vaccin e o componenta a vaccinului,antipolio se cheama.dar e vb doar de injectiile intramusculare.e a doua dr care imi spune asta,prima fiind medicul pediatru de familie la care am fost ieri.
in plus,ror ul n are antipolio,deci nu e nicio problema daca facem antibiotic injectabil.

a doua chestie -am intrebat o daca se poate sa fi facut puroi in gat de la apa rece si iaurtul pe care i le dau direct din frigider,sau e un virus luat de undeva.a zis ca ambele variante sunt posibile si ca marti,cand mergem la control,se va uita pe analize si imi va spune exact..sper sa nu fi imbolnavit copilul cu mana mea...

sunt terminata de oboseala,azi noapte n am dormit deloc,nu i a scazut febra de 24 de ore mai jos de 38 cu 5 si i am dat antitermice din 4 in 4 ore.
mi a zis si mie sa i dau un sfert dintr o fiola cu algocalmin,dar a adormit si mi a fost mila sa l mai trezesc,asa ca i am bagat un novocalmin,care tot algocalmin are..saracutul,cu toata febra se juca cu mine,zambea...

Mergi la inceput

anna eu din ce imi amintesc, factura pt depozitare a venit o data cu factura cealalta, eu alta belea am patit, nu mai gaseam contractul, de fapt nici acum nu stiu pe unde, aruncat nu e, dar nu e si i-am sunat si mi-au trimis o copie cf cu originalul si nu mi-au cerut bani pe curier ca sunt eu aurita

Mergi la inceput

mona, multa sanatate puiului, off ce greu este sa-i vezi asa, eu i-am dat ioanei algocalmin fiola pe la 6 luni si i-a scazut febra si nu a mai urcat, dar daca i-ai pus supozitor nu mai e cazul, o sa scada febra. eu stiu ca se dau atatea picaturi cate kg are copilul, nu 5 picaturi. e aiurea rau. cand facea ioana febra mare dormeam cu ea si bine faceam ca intr-o seara i-a urcat febra aproape de 40 si am simtit-o imediat.

anka si eu cred ca vb de bpos ca firma unde lucrez eu are cont la ei si iau comision pt orice miscare, numai intre conturile aceleiasi banci nu iau comision de vreun fel.

ma suna una intr-o zi pe fix ca daca vreau card de credit, ii zic da vreau ca aia de la bpos mi l-au inchis, si cica bine mergi de ia adev cu veniturile pe 3 luni inainte de prenatal, copie dupa decizie, ci...in fine, merg si iau adeverinta de la serviciu si ma suna tipa iar....buna ziua, aveti toate actele gata? da le am...ok aveti aia, ailalta, aati semnat adeverinta in partea de jos .... iu uat?????????? ce adeverinta...pai adeverinta de venit....care venit....pai trebuia o adeverinta tip luata de la banca....bai ma lasi, adica sa merg la banca sa iau adeverinta, sa merg la serviciu iar sa o completez, de ce nu mi-ati spus de prima data ca nu ma mai deplasam deloc, i-am spus sa nu ma mai sune ever si sa-mi stearga nr din baza de date ca fac urat. de ce pana mea nu mi-a spus de prima data, ce scarbe de oameni, te pun pe drumuri si tot nu rezolvi. a si venea unu acasa sa-mi ia actele, iar ei pt ca m-au 'agatat' luau un comision. asa ca merg eu frumusel la banca si imi fac card si nu ma mai complic cu toti prostii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

raportam o noapte fara febra,deja dupa prima doza de antibiotic codrin se simte bine.la 6 a venit asistenta si n am auzit,asa de profund am dormit...,bine ca a mai venit o data la 7...pai daca cu o noapte inainte nu dormisem deloc...,iar azi noapte m am culcat la 1 si m am trezit de nu stiu cate ori pt lapte codrin,pipi cristian,plus sa vad daca mai face febra bufnitacul lui mama mic.
l am poreclit urtatel,ca are un nas ca de negru,dar ca sa nu i zic uratel,l am ajustat putin.

multumesc pt comentarii la poze capri,atb,dana,moni or,gabriela.

am uitat sa va zic de nunta,frate,a fost super,cu foc de artficii,cu mult tineret,s a dansat mult,pacat ca n am putut sta decat pana la 22.imi venea sa culc copiii si sa i las cu sotul si sa ma intorc,dar nu m a lasat constiinta mea de mama si de sotie model

cred ca dau o fuga pana la bucuresti pt pampers,borcanele si alte chestii bebelusesti.

Mergi la inceput