BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI
Raspunsuri - Pagina 20
Bluel spune:
Tigabita, Felicitari! nu va lasati, mergeti pana la capat!
E timpul sa se ia atitudine, sa schimbe ceva, am inteles ca autoritatile vor incerca sa legifereze acest domeniu, desi mi-e foarte greu sa cred ca le vor putea monitoriza pe toate bonele, dar e un pas inainte...
Oare de ce nu ma mira ce s-a intamplat? Am auzit si vazut atatea cazuri in jurul meu, incat ma felicit in continuu ca am ales sa renunt dupa 10 ani la un serviciu foarte bun (toti mi-au spus ca sint nebuna), sa renunt deci la un venit substantial si sa stau acasa cu baietelul meu atat cat e nevoie (face 1 an luna viitoare). Mi-e groaza cand ma gandesc ca va trebui la un moment dat sa-l las pe mana altora, dar voi prefera sa-l dau la gradinita decat sa aleg varianta bonei. Care bone??? Ca NU EXISTA asa ceva in Romania, exista doar niste femei, majoritatea pensionare, care au nevoie de niste bani si atat....nu au nici in clin nici in maneca cu copiii....nu mai vorbesc ca majoritatea nu au avut o pregatire serioasa, asa ca iarasi nu ma mira limbajul folosit si educatia pe care le-o dau copiilor....si pe langa asta, le mai aplica si cate o corectie!
Acum nu spun ca nu mai exista si exceptii, numai ca eu personal nu le-am vazut. Ca orice meserie si aceasta de bona ar trebui facuta din pasiune si daca ai calitatile necesare....daca nu, macar cu putina seriozitate si putin respect.
Si eu mi-am dat seama cine e Bebe ![]()
bebe_io spune:
Nu stiti cine sunt. N-aveti de unde.
Cineva a postat niste poze intr-o pagina anterioara. Nu sunt eu in pozele acelea.
Sincer, nu va apucati sa trimiteti cine stie ce mesaje cine stie cui, ca dupa aia o sa regretati ca acuzati aiurea omul ala pentru ceva ce am scris eu.
Imi cer scuze de offtopic, dar cred ca trebuia sa clarific treaba asta.
madau spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bluel Si eu mi-am dat seama cine e Bebe |
Pai luminati-ne si pe noi
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar

filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii si zorzonele

bebe_io spune:
| citat din mesajul lui ariel_7000 Bebe?? Cine nu esti? ce poze? ce mesaj? cine nu e Bebe, care e alt Bebe? haaa? despre ce este vorba in propozitie? Gwen, o intrebare am: cine a dat acest drept celor 2 parinti? unde e prevazut acest drept, de a da chiar si o palmuta? Nu stiu dupa ce drepturi va ghidati voi, dar voi posta DREPTURILE COPILULUI, pe care, poate ar fi bine sa le printati si sa le lipiti pe pereti, prin casa, in masina, pe monitor si sa le cititi de 1000 de ori pana le veti intelege! Dreptul de a avea un nume si o nationalitate Copilul este īndreptatit sa aiba un nume de familie, un prenume si o nationalitate. Daca un copil este parasit in spital, unitatea medicala are obligatia de a raporta cazul politiei si autoritatilor locale, īn scopul de a īnregistra nasterea. Dreptul la educatie Statul romān garanteaza accesul obligatoriu si gratuit la educatie pentru toti copiii, fara discriminare. Parintii au obligatia de a īnscrie copiii la scoala si de a se asigura ca acestia nu lipsesc de la cursuri. Libertatea de expresie Copilul este liber sa primeasca si sa dea mai departe orice informatie care corespunde interesului lui. Parintii sau persoanele care au copii īn īngrijire sunt obligati sa ofere informatii, sfaturi si explicatii copiilor si sa le permita sa īsi exprime propriile idei si pareri. Copiii sunt liberi sa practice propria lor religie. Dreptul la ingrijire medicala Accesul la servicii medicale si la medicamente este garantat de catre stat. Parintii au obligatia de a solicita asistenta medicala necesara asigurarii starii de sanatate a copilului. Dreptul la īngrijire speciala pentru copii cu disabilitati Pentru a īndeparta barierele sociale si economice din calea copiilor cu disabilitati si pentru a crea un mediu īn care acesti copii sunt acceptati de copiii de vīrsta lor si īn viata comunitatii. Dreptul de a fi protejat de orice forma de violenta, abuz sau neglijenta Persoanele care lucreaza cu copiii au obligatia de a raporta serviciilor publice orice caz suspect de abuz sau neglijenta. Legea interzice orice fel de pedeapsa fizica, acasa sau īntr-o institutie care ar trebui sa se ocupe de protejarea sau educatia copilului. Dreptul copiilor la protectie speciala Copiii au dreptul sa fie protejati si dreptul la asistenta din partea autoritatilor locale. Dreptul la asistenta pentru copiii aflati īn conflict cu legea. Pīna la vīrsta de 14 ani, copiii nu raspund īn fata legii. Dupa varsta de 14 ani daca fapta prevazuta de legea penala savarsita de copilul care nu raspunde penal, prezinta un grad ridicat de pericol social, comisia pentru protectia copilului poate decide plasamentul copilului īntr-un serviciu de tip rezidential specializat de supraveghere a copiilor care au comis infractiuni. Dreptul copilului de a fi protejat impotriva exploatarii economice Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva exploatarii si nu poate fi constrans la o munca ce comporta un posibil risc sau care ii poate compromite educatia sau dauna sanatatii sau dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale . Vīrsta minima de angajare este 15 ani. Autoritatile publice trebuie sa se asigure ca nici un copil nu este angajat sub vīrsta legala, īn locuri periculoase sau īmpotriva vointei lui. http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-03-26/sunt-copil-dar-vreau-sa-fiu-bagat-in-seama.html http://www.salvaticopiii.ro/romania/ce_facem/programe/violentei.html http://www.salvaticopiii.ro/romania/ce_facem/programe/Copilul_victima_a_abuzului.htm Pedeapsa fizica reprezinta o forma de violenta indreptata asupra copiilor aplicata de adulti in scopul "educarii copiilor". Pedeapsa fizica include lovirea copilului cu mana sau cu un obiect (un bat, o curea, bici, pantof, etc); lovirea, bruscarea, trantirea copilului, ciupirea sau tragerea acestuia de par, fortarea unui copil sa stea intr-o pozitie incomoda sau jenanta, sau sa faca un numar mare de exercitii fizice. Aplicarea unei corectii educative" sub forma bataii provoaca nu doar durere fizica, ci si durere psihica, umilinta, neputinta. Copilul care a cunoscut violenta prin lovituri, neglijare sau pedepse stocheaza aceste experiente traumatice in memoria vietii lui personale. Experientele dureroase nu se pot sterge cu buretele" ca si cum nu s-ar fi intamplat. Ele persista si pot afecta intreaga lor dezvoltare actuala, dar si in viitor, ca adult. In Romania, la initiativa Organizatiei Salvati Copiii, au fost introduse doua articole in Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, care prevad: - articolul 85, la alineatul 1: Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, abuz, rele tratamente sau neglijenta" - articolul 90: Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice forma..." E CLAR ACUM??? cel putin din punct de vedere LEGAL? mami de alexutza (10.04.2003) si Teodor Mihai (10.04.2008)"Copilul rade: Intelepciunea si iubirea mea e jocul ! Tanarul canta : Jocul si intelepciunea mea-i iubirea ! Batranul tace : Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !" Lucian Blaga |
O lege se aplica in litera si spiritul ei.
Ai voie legal sa injuri o alta persoana adulta? Stii care este pedeapsa pentru injurii? Cate injuraturi auzi zilnic in jurul tau? Cate dintre ele gasesti ca ar trebui sa ajunga in instanta? Ce crezi ca ar putea face instantele?
Instantele judeca intotdeauna dupa gravitatea faptelor si dupa circumstantele producerii lor.
Dar de unde sa stii tu asta, pe tine te intereseaza sa vezi totul in alb si negru.
belleane spune:
Mai bebe io tu nu lucrezi, nu dormi, nu ai grija de copii, nevasta, nu ai un caine , pisica , papagal ceva?
Totul e discutabil cand ai chef de discutii. Deschide si tu un topic sa ne contrazicem acolo.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
bebe_io spune:
Lasa exagerarile. Nici un sistem juridic din lume nu ar putea face fata sa judece fiecare injuratura, fiecare palma si fiecare vorba rastita.
Nu exista asa ceva si nu va exista niciodata in nici o tara din lume.
De aceea se face apel la gravitate si circumstante.
Repet, ce a facut bona este o incalcare a legii (ca si ce am facut eu cu fii-miu, de altfel). Insa intotdeauna se va pune problema in instanta cat de grava este incalcarea legii si in ce circumstante s-a produs.
Iar eu gasesc ca ceea ce pot obtine parintii copiilor (maxim pedeapsa minima cu suspendare si minim achitarea bonei) nu merita efortul. Asta fiind strict parerea mea.
Cat despre drepturile alea ale copiilor, nu inteleg de ce nu cauti sa postezi si obligatiile parintilor, potrivit Codului Familiei.
Sa te vad eu cand ti-o veni copilul batut de vreun tigan si cand o sa vorbesti cu ma-sa o sa-ti rada in fata zicand "Asta e, asa a iesit copilul meu, ca nu l-am batut, ca nu-mi da voie legea". Aceasta replica a fost data de o tiganca unui politist, iar faza a fost strict autentica. Evident, tiganca isi batea joc de ei.
In fine, chiar trebuie sa renunt, nu mai am timp. Oricum voi faceti brainstorming acolo pe mess pentru fiecare replica, iar eu deja nu mai are rost sa ma tot repet.
Dar chiar, voi nu lucrati, nu aveti copii, barbati, mancare de facut, rufe de spalat? In fine...
Qamar spune:
buey, mi-e greata de atitudini de genul asta, GREATA!
mai bebe & Co, cand esti la restaurant si nu iti place mancarea, accepti sa vina bucatarul sa iti dea una dupa ceafa? cand te certi cu jumatatea, daca nu e de acord cu tine, o urechezi???
MAAAAI, COPIII SUNT OAMENI! daca punea cineva un film cu doi oameni "MARI"/adulti la masa si cu al treilea vorbindu-le ca bona aia si lovindu-i, ati fi sarit de fund in sus..
dar pentru ca sunt copii, sunt cantitate neglijabila, trebuie dresati, disciplinati, cumintiti, imblanziti
bebe & prietenii tai, tu accepti sa ti se vorbeasca asa cum le vorbea bona aia? accepti sa te loveasca cineva, asa putin, ca doar nu doare foarte tare...
efectiv imi e din ce in ce mai sila cand vad si aud asemenea atitudini, imi fac scarba ne-oamenii ca tine.
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
bebe_io spune:
| citat din mesajul lui Noe buey, mi-e greata de atitudini de genul asta, GREATA! mai bebe & Co, cand esti la restaurant si nu iti place mancarea, accepti sa vina bucatarul sa iti dea una dupa ceafa? cand te certi cu jumatatea, daca nu e de acord cu tine, o urechezi??? MAAAAI, COPIII SUNT OAMENI! daca punea cineva un film cu doi oameni "MARI"/adulti la masa si cu al treilea vorbindu-le ca bona aia si lovindu-i, ati fi sarit de fund in sus.. dar pentru ca sunt copii, sunt cantitate neglijabila, trebuie dresati, disciplinati, cumintiti, imblanziti bebe & prietenii tai, tu accepti sa ti se vorbeasca asa cum le vorbea bona aia? accepti sa te loveasca cineva, asa putin, ca doar nu doare foarte tare... efectiv imi e din ce in ce mai sila cand vad si aud asemenea atitudini, imi fac scarba ne-oamenii ca tine. www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Drum bun, Emma! www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo* |
Imi cer scuze ca v-am deranjat norisorul unde va petreceati netulburata si vesela viata, producandu-va chiar atata greata.
Totusi, sigur nu sunteti insarcinata? Ati verificat?
Altfel, ce pot sa zic, nu inteleg cum de exista atat de multe femei perfecte pe site-ul asta dar mai nici una afara, pe strada.
Ori voi nu iesiti deloc din casa, ori ipocrizia e in floare...
ciarli spune:
Bebe_io, nu vrei tu sa ne lasi in pace, asa tampite cum suntem si sa te duci mata sa bati pe la alte porti?
Personal nu ma interesaza ce spui si consider ca spamezi subiectul. Hai,pa!!!
Si eu sunt siderata de ce se intampla in societatea noastra: adica, nu suntem nici civilizati ca in alte state normale, ca atunci tampita de bona ar manca cel putin 2 ani de parnaie si acolo ar avea grija mamicile colege de banca de ea sa-i iasa pe nas bataia; da' nici necivilizati ca alte state, din Arabia, Africa, etc sa isi ia vreo 200/300 de bice pe spinare in piata publica. Noi, cu politia, procuratura si justitia in frunte, decretam ca "mamica e vinovata ca a facut copii, ca a luat o bona, ca nu i-a facut carte de munca". Io ma mir ca nu o trimit pe Gabi la parnaie, infractoarea, auzi, ce indrazneala

.
Pai o sa ajungem sa angajam niste "domni" sa ne facem singure dreptate, ii taie o mana/un picior. Asta e, cineva trebuie sa o pedepseasca, nu de razbunare. Da nu se poate asa ceva!!!!
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
bebe_io spune:
| citat din mesajul lui ciarli Bebe_io, nu vrei tu sa ne lasi in pace, asa tampite cum suntem si sa te duci mata sa bati pe la alte porti? Personal nu ma interesaza ce spui si consider ca spamezi subiectul. Hai,pa!!! Si eu sunt siderata de ce se intampla in societatea noastra: adica, nu suntem nici civilizati ca in alte state normale, ca atunci tampita de bona ar manca cel putin 2 ani de parnaie si acolo ar avea grija mamicile colege de banca de ea sa-i iasa pe nas bataia; da' nici necivilizati ca alte state, din Arabia, Africa, etc sa isi ia vreo 200/300 de bice pe spinare in piata publica. Noi, cu politia, procuratura si justitia in frunte, decretam ca "mamica e vinovata ca a facut copii, ca a luat o bona, ca nu i-a facut carte de munca". Io ma mir ca nu o trimit pe Gabi la parnaie, infractoarea, auzi, ce indrazneala ![]() ![]() .Pai o sa ajungem sa angajam niste "domni" sa ne facem singure dreptate, ii taie o mana/un picior. Asta e, cineva trebuie sa o pedepseasca, nu de razbunare. Da nu se poate asa ceva!!!! www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia |
Eu nu am acuzat de nimic pe cei doi parinti. Fac ce vor. Eu ma intrebam daca banii si timpul investiti in pedepsirea bonei nu ar putea avea o utilizare mai buna. Atata tot. Restul este, ca de obicei, in imaginatia voastra.

Teodor Mihai (10.04.2008)