BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

La ora 17, la Realitatea tv o sa fie Gabi in studio in direct.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_io

Ceea ce ma lasa perplex este reactia multora ce au postat pe aici. Desi in imagini nu sunt copiii lor, lor le-a venit sa vomite, ar bate-o pe acea bona, ce mai, gata-gata sa faca chemarea la arme.

In opinia mea, doi parinti trebuie sa concedieze o bona si sa-si aleaga cu mai mare grija alta.

Pentru tragedii adevarate traite de copii va rog sa examinati urmatoarele imagini: www.guardian.co.uk/gall/0,,1296787,00.html" target="_blank">http://www.guardian.co.uk/gall/0,,1296787,00.html

Daca fata de acele imagini cu doi copii si o bona ati avut reactiile acestea, sunt curios ce va inspira ceea ce tocmai ati vazut.

Nu vad legatura intre imaginile recomandate de tine si subiectul cu nenorocita de bona. Cred ca ai gresit forumul. Mai cauta pe goagal si poate gasesti ce cauti.
Iar referitor la opinia ta , parerea mea e ca nu ai copii sau daca ai nu te intereseaza in prea mare masura.Imagineaza-ti copiii loviti de una pe care o platesti ca sa aiba grija ge ei. Nu conteaza ca are sau nu contract de munca. Mai ales ca daca avea contract trebuia sa renunte la pensia ce o primeste de la stat . Putea sa aiba 7 contracte ca tot asa se comporta catzeaua.
Eu o bateam bine si dupa o dadeam pe mana politiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

bebe_io eu te-as invita sa scrii pe alte forumuri sau la alte topicuri. Nu te-a invitat nimeni pe aici. Ai dori ca femeia aia sa ramana nepedepsita? Dar cu ce drept sa dea in copilul altcuiva? Daca cineva a dat in tine vreodata sa stii ca nu e o regula asta. Majoritatea nu o fac. Normalitatea este sa nu dai in copii sau sa-i agresezi verbal. Cauta ajutoare daca gandesti altfel.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Eu nu cred ca e normal sa dai in copii sau sa-i agresez verbal.
La fel cum nu cred ca este normal sa te dai de ceasul mortii fiindca copii altcuiva au fost maltratati intr-o masura mai mare sau mai mica. Aviz amatorilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

bebe_tu, nu poti compara comportamentul unui baietel cu cel al unei persoane adulte!!! baietelul ala nu discerne ce e rau si ce e bine, pe cand "adulta" asta ar fi trebuit sa discearna. parintii acelui copil au obligatia sa ii corijeze greselile, caci daca el le va asimila ca fiind comportamente normale, ulterior, ca adult va fi tot agresiv si va face aceleasi chestii, dar la alte cote...
educatia unui copil nu se face cu ciomagul, pumnul, insulta, caci TU, modelul lui, cel pe care il imita, ii imprimi asta in subconstient, iar EL ca adult va face la fel... va ramane o fiinta handicapata sufleteste, o fiinta timorata si inspaimantata, care cat e mica se va supune, insa cand va fi puternica se va revolta...
copiii nu sunt bunurile noastre personale, sa dispunem cum avem chef de ei. sunt fiinte vii, dotate cu simturi, creier, sentimente. iar TU ca parinte, ai obligatia sa i le protejezi...
si iar ii dau dreptate lui 26 si ceva, daca nu esti in stare sa te stapanesti si sa nu-ti bati/insulti copilul, mai bine nu face!!! e o crima sa chinui o fiinta neajutorata, in numele educatiei...
il poti pedepsi altfel! ii poti interzice TV-ul, accesul la jucarii, dulciurile, petrecerile, il poti trimite in camera lui sa se gandeasca la ce a gresit...
te simti mai puternic cand lovesti un copil? cand il insulti? imagineaza-ti cum ar fi sa vina o matahala de 2 metri si sa te ia la pumni si injuraturi! poate asa, vei gandi altfel...
Nu pot sa pricep cum poti sa ai asemenea atitudine pe un forum DESPRE COPII SI PENTRU COPII!!!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Spui "parintii acelui copil au obligatia sa ii corijeze greselile".
Cum? Verbal - ii ignora cu succes. Chiar tu spui ca, desi pe el nu se aplica o educatie agresiva, e foarte probabil ca el sa devina agresiv.

Ati ajuns chiar la concluzia ca eu vreau ca acea bona sa scape nepedepsita? Bizar. Eu sunt doar de parere ca se fac valuri mult prea mari fata de gravitatea situatiei.
Parintii aceia nu au decat sa concedieze bona, s-o dea in judecata, nu-mi pasa. Dar voua va pasa. Va pasa de chestia asta, de bona asta.
Nu va pasa de bataile purtate de copii prin scoli, nu va pasa de copii lasati de izbeliste de parinti plecati in lume si care sunt, potential, viitoarea "recolta" de infractori.
Nu, voi sunteti extrem de afectati de traumele psihologice pe care le-au suferit cei doi copii. Eu am copii mai mari decat aceia si, sincer, le urez ca acesta sa fie cel mai rau si mai urat episod din viata lor. Dar nu va fi nici pe departe asa. Nici pe departe. Iar voi va dati aiurea de ceasul mortii si puneti verdicte vizavi de persoana mea. Hm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutel spune:

sunt si eu mamica de un baietel de 6 ani si sunt insarcinata in7 luni, sunt foarte miscata de imaginile cu ce doi ingerasi chinuiti de bona lor,acesti puiuti au fost traumatizati, maltratati, chinuiti fizic si psihic ma intrb si va intreb acest monstru de om are copii sau nepotii cum ia crescut pe ai ei nici animalele nusi trateaza puiuti asa , eu una nu asi ierta/o ,am lucrat in madrid si acolo am vazut foarte multe cazuri asemanatoare,bone filmate cu camera ascunsa care nu aveau contract dar justitia nu le/a iertat cum e posibil sa lasam sa se intimple asa ceva,sunt ferm convinsa ca daca mama acestor ingerasi le dadea o palma si cineva o reclama statul lua masuri, sa le fie rusine celor care reprezinta legea,celor de la protectia copilului, aceasta mamica sunt convinsa ca se simnte intrun fel vinovata fata de puiutii ei ,nu o cunosc dar eu una sincer nu asi lasa lucrurile asa,copii acestia nu cred ca vor uita vreodata prin relele tratamente la care au fost supusi,eu am lucrat ca mama sociala in bucuresti,la s.o.s. satele copiilor si erau copilasi de 10 ,,15 ani care isi aduceau aminte de cum erau tratati de proprii lor parinti cind erau mici , aveau un psiholog care faceau consiliere cu ei dar trauma ramane ,eu imi doresc sincer ca acesti doi ingerasi sa fie fericiti si mamei lor putere ,multa putere pentru ca in astfel de momente chiar ai nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu zic ca e o mica mare diferenta intre un copil de cativa ani care iti fugarea copilul tau si o femeie matura de 55 de ani!
ma intreb, asa, intr-o doara, tu astepti de la copilul tau aceeasi maturitate care o astepti de la un adult trecut prin viata?
mi se pare de-a dreptul stupida comparatia...

Citat:

In continuare mi se pare incredibil.

Nu inteleg despre ce discutati.
Daca cei doi parinti vor sa dea in judecata bona e treaba lor. Mie mi se pare ca ar fi la fel de stupid cum ar fi fost ca eu sa dau in judecata pe parintii unui baietel agresiv de la mall care tot fugea dupa fii-mea prin locul de joaca ca sa o traga de par.

Cred ca era tot vatamare corporala (daca nu de-a dreptul molestare), iar parintii baietelului erau de fata si doar ii ziceau din cand in cand sa nu mai faca lucruri rele.
Dar probabil ca cei doi parinti erau parinti model, moderni, si ei niciodata nu tipasera si nu-si palmuisera copilul.
Fiindca modern vad ca este sa-ti pese ca poti sa spui ca tu esti marele monument de calm si stapanire de sine, chiar daca uneori rezultatul sunt niste monstrii mici, egoisti si agresivi.

Acum astept sa-mi explicati cum voi sunteti capabili sa educati copilul strict cu vorba buna si cat de minunati sunt copiii vostri.
Aveti cuvantul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina023
In primul rand comparatia pe care ai facut-o este complet deplasata.
In al doilea rand daca tu iti educi copilul prin palme si teroare psihica nu inseamna ca este o alegere buna, ba dimpotriva! Si eu am primit palme si cozi de matura la fund cand eram mica si-mi amintesc f clar ce teroare traiam din cauza asta atunci cand simteam ca mama se enerveaza....imi era groaza ca ar putea sa ma loveasca iar ... Si ia in considerare faptul ca bataia nu era la ordinea zilei.
Tu iti poti inchipui in ce spaima traiau bietii copilasi? Cu cata groaza se uitau cand pleca mama si ramaneau cu dementele?? Poate o palma si o urecheala ti se par putin lucru tie. Dar spaima si teroarea ti se par la fel???

Nu inteleg cum pot minimiza unii atat de mult un fapt atat de grav cum este lovirea si terorizarea copiilor. Sunt fara nici o aparare iar atotputernicii adulti trebuie sa dispuna de ei dupa bunul plac! Mi-e sila de o astfel de gandire si mi-e groaza ca am mai observat si pana acum ca nu poate fi schimbata in nici un fel.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
poze cu noi Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Si tu, ca multi altii, vorbesti despre copii in termeni generali.
Pentru voi nu exista copii agresivi, nu exista copii needucati, nu exista copii mincinosi. Nu.
Toti copii sunt ingerasi minunati. Culmea e cum dumnezeu ajung atatia dintre ei sa fie adulti nesimtiti, agresivi in atitudine si limbaj, gata sa presupuna despre o persoana pe care nu au intalnit-o in viata lor ca ar avea o conceptie sau alta sau ca isi cresc copiii in batai.
Ciudat. Ma intreb, cum din atati parinti minunati si copii ingerasi poate iesi o natiune intreaga atat de needucata incat nu sunt in stare sa poarte o discutie argumentata fara atacuri la o persoana pe care nici macar nu o cunosc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:

Daca cei doi parinti vor sa dea in judecata bona e treaba lor. Mie mi se pare ca ar fi la fel de stupid cum ar fi fost ca eu sa dau in judecata pe parintii unui baietel agresiv de la mall care tot fugea dupa fii-mea prin locul de joaca ca sa o traga de par.

Cred ca era tot vatamare corporala (daca nu de-a dreptul molestare), iar parintii baietelului erau de fata si doar ii ziceau din cand in cand sa nu mai faca lucruri rele.
Dar probabil ca cei doi parinti erau parinti model, moderni, si ei niciodata nu tipasera si nu-si palmuisera copilul.
Fiindca modern vad ca este sa-ti pese ca poti sa spui ca tu esti marele monument de calm si stapanire de sine, chiar daca uneori rezultatul sunt niste monstrii mici, egoisti si agresivi.

Acum astept sa-mi explicati cum voi sunteti capabili sa educati copilul strict cu vorba buna si cat de minunati sunt copiii vostri.
Aveti cuvantul.

daca tot spui ca nu intelegi despre ce discutam, de ce mai postezi ?!? iar insulta ta voalata la adresa lui gabi e chiar revoltatoare, cum poti sa insinuezi ca ar fi stupid s-o dea in judecata pe bona batausa ? exemplul oferit de tine e de-a dreptul irelevant si paralel cu subiectul discutat aici...

din simpla curiozitate te intreb : cat timp petreci efectiv cu fetita ta ? ce varsta are ? cine sta cu ea in fiecare zi, de dimineata pana seara ? ce faci atunci cand stai cu copilul tau, doar iesi cu ea la joaca/cumparaturi sau o schimbi, ii dai sa manance, ii faci baie, etc.?

nu cred ca a sustinut cineva faptul ca educarea copiilor se poate face exclusiv fara pedepse (de orice natura ar fi ele)...aici este vorba doar despre bataile si injuriile pe care bona le indrepta impotriva celor 2 micuti, cu complicitatea si participarea (partiala) menajerei. si cred cu tarie ca cei doi copilasi erau amenintati cu pedepse groaznice, altfel nu se explica faptul ca timp de 3 luni nici-unul nu a spus ceva, iar mama si-a dat seama ca ceva e in neregula doar dupa gestul reflex al baietelului de a ridica mainile in semn de aparare daca se apropia cineva de el...ca sa capete un astfel de reflex de aparare inseamna ca loviturile/corectiile fizice erau aplicate de ceva timp, nu de 1-2 zile...

una e sa-ti pedepsesti propriul copil (repet, pedeapsa, ceea ce nu presupune automat/inclusiv bataie), alta e sa ti-l maltrateze un/o strain/a, pe care il/o platesti ca sa aiba grija de copil si caruia/careia ii explici din start un set de reguli pe care trebuie sa le respecte; daca nu-i convine sau nu face fata, respectiva persoana sa-si ia bagajele si sa plece, sunt atatea alte persoane perfect capabile sa faca acest lucru

cred ca punctul slab al acestei nefericite intamplari il constituie faptul ca gabi a acceptat-o mai usor sau cu "garda jos" pe respectiva individa deoarece ii fusese recomandata de cineva. poate ca din acest motiv nu a acordat suficienta atentie unor mici detalii care nu i-ar fi scapat de la inceput daca bona respectiva ar fi venit fara recomandarea cuiva (dar cine are curaj sa ia in acest fel o bona sau o menajera ?!?!)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maru

eu zic ca e o mica mare diferenta intre un copil de cativa ani care iti fugarea copilul tau si o femeie matura de 55 de ani!
ma intreb, asa, intr-o doara, tu astepti de la copilul tau aceeasi maturitate care o astepti de la un adult trecut prin viata?
mi se pare de-a dreptul stupida comparatia...

Citat:

Aveti cuvantul.

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Comparatia era intre bona si parintii acelui baietel. Parintii erau acolo, de fata. Pricepi? Nici macar scuze pentru ce facea copilul lor nu si-au cerut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

am mai citit si revin...
de ce crezi ca un copil ignora cuvantul parintelui? Daca tu ti-ai ignorat parintii cand au vorbit cu tine si ai reactionat numai la palme si jigniri, afla ca nu asta e normalul!
Am copil adolescent care nu stie ce e aia o palma, care intelege din tonul discutiei cand e "groasa" si cand mai e loc de negocieri...
Nu cred ca ai copii, pentru ca altfel ti-ar fi reactia...nu cred ca ai suporta ca al tau copil sa fie agresat, abuzat de nimeni in viata lui (din pacate nu ai cum sa il feresti...)

Mergi la inceput