BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

In continuare mi se pare incredibil.

Nu inteleg despre ce discutati.
Daca cei doi parinti vor sa dea in judecata bona e treaba lor. Mie mi se pare ca ar fi la fel de stupid cum ar fi fost ca eu sa dau in judecata pe parintii unui baietel agresiv de la mall care tot fugea dupa fii-mea prin locul de joaca ca sa o traga de par.

Cred ca era tot vatamare corporala (daca nu de-a dreptul molestare), iar parintii baietelului erau de fata si doar ii ziceau din cand in cand sa nu mai faca lucruri rele.
Dar probabil ca cei doi parinti erau parinti model, moderni, si ei niciodata nu tipasera si nu-si palmuisera copilul.
Fiindca modern vad ca este sa-ti pese ca poti sa spui ca tu esti marele monument de calm si stapanire de sine, chiar daca uneori rezultatul sunt niste monstrii mici, egoisti si agresivi.

Acum astept sa-mi explicati cum voi sunteti capabili sa educati copilul strict cu vorba buna si cat de minunati sunt copiii vostri.
Aveti cuvantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

inca o data scuze, poate sistemul nostru de drept civil si penal nu functioneaza asa si ceea ce am scris mai sus nu are logica sau sens...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Sistemul nostru de drept penal nu functioneaza deloc. Daca ar functiona atunci oricine ar agresa fizic sau verbal un copil ar raspunde penal pentru asta. Fie ca este mama acestuia, bunica, un cadru medical sau eductional, un strain de pe strada. Nu are nici o relevanta in cazul de fata daca femeia respectiva lucra cu carte de munca sau nu intrucat obiectul plangerii nu este neglijenta la locul de munca ci abuzul unor copii. Dar daca citim comentariile postate in diversele publicatii unde a aparut articolul si facem o statistica realizam ca traim intr-o lume in care sunt mari sanse ca exact asa sa isi educe copiii si respectivul procuror. Ca sa intelegeti ce vreau sa spun am sa dau un exemplu ce nu se vrea deloc la nivelul faptelor grave de care vorbim aici. Am facut o plangere la politie impotriva cuiva care mi-a indoit stergatoarele si mi-a lasat pe masina un bilet de amenintare. Distrugere si amenintare...doua fapte definite clar in codul penal. Dar politistul se uita la mine ca la o nebuna, imi era clar ca si politistul ala ar fi procedat exact la fel ca cel impotriva caruia facusem plangerea. Asta este problem in societatea noastra...civilizatia este in minoritate si este sufocata de catre majoritate. Legea s-ar putea aplica foarte simplu in cazul bonei, cea mai normala pedeapsa fiind amenda penala. Dar cine sa aplice legea?

Daca vorbim de sistemul de drept civil, aici conteaza foarte mult avocatul. Foarte foarte greu este sa gasesti la noi un avocat bun! Si acela va cere o gramada de bani. Tarifele unui avocat variaza de la 15 milioane pana la mii de euro.

Din pacate dupa ce va pierde o gramada de timp cu SISTEMUL mamica va constata ca era mult mai bine daca isi facea dreptate singura!

Lorena(19.12.2007)

My blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui speed

fetelor, eu zic sa ignoram cuvintele mai putin alese asa dupa cum merita si sa pastram topicul de suport pentru gabi.era inevitabil sa nu se scurga si pe aici micimi de caracter dar hai sa nu-i dam apa la moara.

on topic: sper ca "bona" sa fie pedepsita pe masura faptelor si doresc micutilor (si mamei) recuperare usoara si rapida, doamne ajuta.

subscriu

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

bebe_io, cred ca ai mancat multa bataie de la parinti cand erai mic, si daca crezi ca asa se poate educa un copil si nu este nimic rau in ai altoi cateva palame,atunci calitatile tale de parinte( daca esti) lasa de dorit.....si daca bona copilului meu ar proceda ca cea filmata nu cred ca as avea taria gabitzei , eu as fi murit cu ea de gat....eu niciodata nu mi-am palmulit copilul....de tipat la ea am tipan o singura data si am plans 2 zile dupa aia

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui felicici

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

inca o data scuze, poate sistemul nostru de drept civil si penal nu functioneaza asa si ceea ce am scris mai sus nu are logica sau sens...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Sistemul nostru de drept penal nu functioneaza deloc. Daca ar functiona atunci oricine ar agresa fizic sau verbal un copil ar raspunde penal pentru asta. Fie ca este mama acestuia, bunica, un cadru medical sau eductional, un strain de pe strada. Nu are nici o relevanta in cazul de fata daca femeia respectiva lucra cu carte de munca sau nu intrucat obiectul plangerii nu este neglijenta la locul de munca ci abuzul unor copii. Dar daca citim comentariile postate in diversele publicatii unde a aparut articolul si facem o statistica realizam ca traim intr-o lume in care sunt mari sanse ca exact asa sa isi educe copiii si respectivul procuror. Ca sa intelegeti ce vreau sa spun am sa dau un exemplu ce nu se vrea deloc la nivelul faptelor grave de care vorbim aici. Am facut o plangere la politie impotriva cuiva care mi-a indoit stergatoarele si mi-a lasat pe masina un bilet de amenintare. Distrugere si amenintare...doua fapte definite clar in codul penal. Dar politistul se uita la mine ca la o nebuna, imi era clar ca si politistul ala ar fi procedat exact la fel ca cel impotriva caruia facusem plangerea. Asta este problem in societatea noastra...civilizatia este in minoritate si este sufocata de catre majoritate. Legea s-ar putea aplica foarte simplu in cazul bonei, cea mai normala pedeapsa fiind amenda penala. Dar cine sa aplice legea?

Daca vorbim de sistemul de drept civil, aici conteaza foarte mult avocatul. Foarte foarte greu este sa gasesti la noi un avocat bun! Si acela va cere o gramada de bani. Tarifele unui avocat variaza de la 15 milioane pana la mii de euro.

Din pacate dupa ce va pierde o gramada de timp cu SISTEMUL mamica va constata ca era mult mai bine daca isi facea dreptate singura!

Lorena(19.12.2007)

Felicitari pentru ultima propozitie. Este, evident, dovada ultimativa ca esti asemenea procurorului si politistului invocati in textul tau (adica romanca). Si acum, ca mi-ai starnit curiozitatea, ce metoda gasesti ca ar fi trebuit sa foloseasca pentru a-si face dreptate singura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

bebe_io eu te-as invita sa scrii pe alte forumuri sau la alte topicuri. Nu te-a invitat nimeni pe aici. Ai dori ca femeia aia sa ramana nepedepsita? Dar cu ce drept sa dea in copilul altcuiva? Daca cineva a dat in tine vreodata sa stii ca nu e o regula asta. Majoritatea nu o fac. Normalitatea este sa nu dai in copii sau sa-i agresezi verbal. Cauta ajutoare daca gandesti altfel.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

ingrozitor! :((

eu am patit-o la gradinita, a venit cu urechea rupta acasa, l-am dus la IML si i-am scos certificat, i-am facut plangere la inspectorat, plangere penala la politie
nu s-a intamplat nimic, dna Tanti lucreaza in continuare cu copiii

succes gabi!

mami de Rares Andrei (10.03.2005) si Stefania Maria (10.10.07)

http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

De-a lungul timpului, diverse subiecte pe acest forum au ajuns camp de bataie intre parinti ce aplica metode diferite de crestere a copiiilor: mamici care alapteaza versus cele care nu alapteaza, cei care pun copiii in premergator versus cei care nu il folosesc, cei care accepta dreptul la sexualitate al copiilor adolescenti versus cei care nu-l accepta, cei care nu cred in vaccinuri versus cei care cred, etc...

Iata ca a venit si ziua in care cei care isi bat copiii au prins curaj sa faca cu mandrie un pas in fata si sa isi argumenteze alegerea. Felicitari, era pacat sa stati in umbra! Bebe-io ai cuvantul!

My blog

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MACARIE

bebe_io, cred ca ai mancat multa bataie de la parinti cand erai mic, si daca crezi ca asa se poate educa un copil si nu este nimic rau in ai altoi cateva palame,atunci calitatile tale de parinte( daca esti) lasa de dorit.....si daca bona copilului meu ar proceda ca cea filmata nu cred ca as avea taria gabitzei , eu as fi murit cu ea de gat....eu niciodata nu mi-am palmulit copilul....de tipat la ea am tipan o singura data si am plans 2 zile dupa aia

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Bataie nu am mancat de la parinti deloc, ci numai de la fratii mei mai mari.
Nu ai cum sa cunosti calitatile mele din nici un punct de vedere, nu numai cele de parinte.
Daca dupa ce ai tipat o data la fetita ta ai plans inseamna ca, de fapt, nu ai nici in clin nici in maneca cu ea. Nu i-ai schimbat pampersul, nu i-ai facut baie, nu ai invatat-o sa manance etc. etc. etc.

A, cum zicea Pletosu'? Nu judeca ca sa nu fii judecat? Eh, fir-ar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_io

In continuare mi se pare incredibil.

Nu inteleg despre ce discutati.
Daca cei doi parinti vor sa dea in judecata bona e treaba lor. Mie mi se pare ca ar fi la fel de stupid cum ar fi fost ca eu sa dau in judecata pe parintii unui baietel agresiv de la mall care tot fugea dupa fii-mea prin locul de joaca ca sa o traga de par.

Cred ca era tot vatamare corporala (daca nu de-a dreptul molestare), iar parintii baietelului erau de fata si doar ii ziceau din cand in cand sa nu mai faca lucruri rele.
Dar probabil ca cei doi parinti erau parinti model, moderni, si ei niciodata nu tipasera si nu-si palmuisera copilul.
Fiindca modern vad ca este sa-ti pese ca poti sa spui ca tu esti marele monument de calm si stapanire de sine, chiar daca uneori rezultatul sunt niste monstrii mici, egoisti si agresivi.

Acum astept sa-mi explicati cum voi sunteti capabili sa educati copilul strict cu vorba buna si cat de minunati sunt copiii vostri.
Aveti cuvantul.

In primul rand comparatia pe care ai facut-o este complet deplasata.
In al doilea rand daca tu iti educi copilul prin palme si teroare psihica nu inseamna ca este o alegere buna, ba dimpotriva! Si eu am primit palme si cozi de matura la fund cand eram mica si-mi amintesc f clar ce teroare traiam din cauza asta atunci cand simteam ca mama se enerveaza....imi era groaza ca ar putea sa ma loveasca iar ... Si ia in considerare faptul ca bataia nu era la ordinea zilei.
Tu iti poti inchipui in ce spaima traiau bietii copilasi? Cu cata groaza se uitau cand pleca mama si ramaneau cu dementele?? Poate o palma si o urecheala ti se par putin lucru tie. Dar spaima si teroarea ti se par la fel???

Nu inteleg cum pot minimiza unii atat de mult un fapt atat de grav cum este lovirea si terorizarea copiilor. Sunt fara nici o aparare iar atotputernicii adulti trebuie sa dispuna de ei dupa bunul plac! Mi-e sila de o astfel de gandire si mi-e groaza ca am mai observat si pana acum ca nu poate fi schimbata in nici un fel.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
poze cu noi Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput