maioneza?
vreau sa fac niste salata de vinete cu maioneza ,maioneza se face tot la fel ca la salata boeuf sau altfel?
Raspunsuri
elyanne spune:
Eu o fac exact la fel pt. orice fel de salate cu maioneza...
De ceva vreme am descoperit aici cea mai buna reteta de maioneza... si cea mai rapida:
http://gabrielacara.blogspot.com/2009/03/maioneza-clasica-rapida.html
www.infoturism.ro/acorda-puncte/109575/
ANITA75 spune:
elyane mi-a placut mult filmuletzul ,reteta beton de buna! eu am mixer merge si cu el? din 2 oua stiam ca se poate face dar vazind filmul m-am lamurit,bravo!
cristina22 spune:
Elyanne.Am furat reteta.E incredibila.Si am folosit doar 200 ml ulei.
cristina si Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
elyanne spune:
Nu cred ca merge cu mixerul daca pui poate cele la un loc... poate doar sa torni uleiul putin ctae putin...
Eu am facut doar cu blenderul de mana... si nu s-a taiat niciodata...
Cand am descoperit-o pe siteul respectiv nu mergea filmuletul... si eram convinsa ca nu va iesi... dar trebuia sa o pun in aplicare... dupa ce am terminat, si evident ca a iesit nu aveam cu ce s-o mananc
www.infoturism.ro/acorda-puncte/109575/
Hilde spune:
Am si eu o intrebare legat de maioneza. Are cineva o reteta de maioneza in care nu se foloseste ou crud?
Christel spune:
Intrebare: eu am blender la robot din acela ca o cana care se ataseaza la robot(blenderul de mana l-am dus la mama c-am zis ca il am pe asta de la robot)se poate face in el?
Si maioneza asta e buna si la salata de vinete sau numai la cea de boeuf?
Christel spune:
Uite aici cateva retete de maioneza fara ou crud:
-pisez 2 galbenusuri, pun mustar si putina sare. amestec bine cu mixerul la viteza max. apoi adaug un pic de ulei. amestec iar cu mixerul pana se incorporeaza bine de tot. repet procedura de vreo 3 ori. apoi pun un pic de zeama de lamaie, amestec si torn ulei. muuuult.
cand sunt aproape de finish torn iar zeama de lamaie pana se albeste mehlemul. si gata!
-poate incercati o maioneza vegetariana. E mai sanatoasa.
Ingrediente:
2 linguri faina sau amidon
1/2 cana apa
mustar, zeama de lamaie
ulei
Se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece pana se desface bine.
Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza. Se picura si un pic de sifon pentru ca dupa ce se incorporeaza uleiul devine foarte tare. Se potriveste de mustar si lamaie si se poate consuma imediat.
si inca una aici in imagini:http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/10721/Salatele-de-cruditati/