Operatie amigdale - anticonceptionale si dexametha

Operatie amigdale - anticonceptionale si dexametha | Autor: Andraa2909

Link direct la acest mesaj

Pe data de 3 August urmeaza sa fiu operata de amigdale - operatie cu anestezie locala. Am zis doctoritei de la ORL ca eu iau anticonceptionale si dexamethazona de ani buni - tratament endocrinologic prescris de medic pt sindrom andreno-genital. Mi-a zis ca e ok ca nu prezinta nici un risc pt operatie. Totusi am auzit ca e bine sa intrerupi anticonceptionalele cand e vorba de o operatie. Din pacate data operatiei s-a ales de curand, spontan, iar eu sunt spre sfarsitul foliei si din cate stiu nu pot intrerupe acum. Se pare ca in prima zi dupa operatie abia o sa pot sa beau ceva si nu m-as risca sa iau vreo pastila, dar in zilele urmatoare, oare sa incerc sa termin folia sau sa nu mai iau pastilele ramase? Iar dexamethazona are vreo influenta in cazul unei operatii ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adyyos spune:

Buna. Eu am fost operata de amigdale pe 2 August. Si eu iau anticonceptionale, eram aproape de jumatatea foliei si am zis ca nu intrerup ca sa nu am cine stie ce surprize. Prima zi intr-adevar n-am putut sa iau pastila dar am luat a doua zi, adica o intarziere de vreo 10 ore (daca e sub 12 ore e ok, se poate lua pastila, dar urmatoarea trebuie lauta obligatoriu normal). Urmatoarele zile le-am luat normal. Problema e ca azi m-am trezit cu un oarece ciclu si nu stiu de ce. Nu stiu cum va continua, poate nu va fi mare lucru, dar in orice caz cred ca trebuia sa se intample. Eu mai am vreo 10 pastile de luat. Nu prea cred ca pastila a influentat/ar fi influentat in vreun fel operatia, insa ma gandesc cum ca anestezicul sau ce mi s-a mai injectat (4 injectii au fost,in 3 locuri) poate au diminuat/anulat efectul pastilelor. Tu cum te simti dupa operatie? Cred ca ti s-a acrit de iaurturi si ceaiuri inghitite cu greu:(

Mergi la inceput