Albinutze de Mai-Iunie 2009(7)
Raspunsuri - Pagina 7
kiralina spune:
Carla dormitul pe burtica nu e cauza pt SIDS, cauzele nu se stiu. Doar s-a constat ca de cand se recomanda dormitul pe spate a scazut nr cazurilor. Dar intre timp a mai si evoluat medicina, si asta ar putea fi un motiv pt scaderea nr ....
Alti factori care minimizeaza riscul de SIDS:
- saltea tare
- racoare in camera
- alaptat min 4 luni
- nu fumat in preajma bebelusului
- fara papitoi de plus in patut, si atentie mare la paturici

mami f fericita de Ada (11.06.2009)
kiralina spune:
Carla, am uitat sa spun ca am vazut pozele de la ziua Sabinei, e o dulceata. Sa va traiasca!
LauraOana spune:
anamariacs si sebastian doarme cel mai bine pe burtica...dar picky_toto are dreptate...si eu am citit ca bebelasi care dorm pe burtica, dorma asa adinc incit se poate inimpla sa uite sa respire..dar ce ei respira constient??? ..dar na, ginecologul meu mia spus ca pe vremea cind avea el copiii mici li se spunea sa culce copiii doar pe burtica ca asa se evita moartea subita..si cind eram noi mici pe noi ne puneau pe o parte...acum se spune sa-i pui sa doarma doar pe spate..deci nici nu mai stiu ce si cum 

Mami
de Sebastian Gabriel 30.Mai.2009 http://b1.lilypie.com/1dPfp2.png
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3271029365&ownerId=174883471&albumId=275705303" target="_blank">Burtica si Sebastian
anamariacs spune:
dragelor, va multumesc mult de tot pentru sfaturi!
sa stiti ca am mai intrebat si eu in stinga si in dreapta, cadre medicale, etc..si uite concluzia: "pune copilul cum vrei tu, ca el tot cum vrea ajunge" a se pozitiona in somn. ce am inteles eu de la dr in ceea ce ii priveste pe bebei este ca ei nu "stiu" sa respire pe gurita, de aceea se spune ca atunci cind adorm cu tzitzi in gurita sa ii "apuci" de nasuc..ca sa se trezeasca.
asistenta pediatrei mi-a spus ca odata ce a invatat sa respire pe nas, daca nasucul nu este infundat, nu sunt probleme pentru ca bebe sa doarma pe burtica; insa mi-a specificat clar ca nasucul trebuie desfundat inainte de un somnic lung si mi-a dat si explicatia..se pare ca bebeii au polipi ce sunt destul de dezvoltati pentru nasucurile lor mici provocind "fornaiala" si implicit respiratia greoaie; odata curatat nasul - cu ser fiziologic mi s-a recomandat mie- nani pe burtica pare sanu fie problema.
sincer, chiar asteptam reactia Carlei care stie oricum mult mai multe legate de bebei si medicina decit multe dintre noi, dar nu cred ca trebuie sa ne bazam 100% pe "studii", asa cum zice si LauraOana, sigur bunicii si parintii nostrii au facut cum au crezut dinsii cu copii lor fara sa "se tina" de studii..nu e vb ca pe vremurile alea erau mult prea putine studiile..sau nu stiam noi de ele..
Carlei, Kiralinei, Picky si celorlalte fete pentru dezbaterea subiectului.
ana-maria, mamica fericita de
Matei-Darian *06 mai 2009*
http://picasaweb.google.com/anamaria.coroni
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kiralina Carla, am uitat sa spun ca am vazut pozele de la ziua Sabinei, e o dulceata. Sa va traiasca! mami f fericita de Ada (11.06.2009) |
Multumesc mult. De SIDS zic si eu ce am mai citit, dar opiniile sunt impartite, ca peste tot.
Fumat in camera copilului? Brrrrrrrrrr!
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Ana-Maria, Laura are dreptate, partea asta cu ne-dormitul pe burtica este destul de recenta, pana nu demult se credea fix invers, ca e mai bine sa doarma pe burtica pentru ca, daca regurgiteaza, lapticul se imbiba in saltea, nu se poate ineca. Cel mai adevarat este ca fiecare copil doarme dupa cum se simte bine, degeaba incerci sa-l pui pe burta cand el se intoarce pe spate.
Larisa mea doarme cel mai bine pe burta, dar numai cand o tin pe mine, cu capsorul intre sani. Daca o las ziua pe burtica nu sta mai mult de 15 minute, se trezeste si incearca sa se intoarca pe spate.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Picky_toto spune:
Ne-am intors si noi 1 bucata mami, 1 bucata bebe si 1 bucata catel, de pe meleaguri verzi(parc) am papat, am dormit iar acum stam si ne ridicam piciorusele in sus in speranta ca poate mai eliminam cateva gaze ..;a si sa nu uit...si ne zabalim ca ne place asa multttt![]()
Sarmisa am vazut poze cu bebe Aaron si e un scump...
Ganesha la noi crizele de colici nu sunt aceleasi mereu, uneori sunt atat de puternice (si se manifesta exact cum ti-am descris) alteori sunt suportabile...Uite ai putea sa incerci sa o plimbi in orele in care are ea plange ...sa o scoti pe la 8-9 seara pe afara si vezi daca aceasi reactie are...cand are colici plimbare cu caruciorul, masina, ii face foarte bine...se zice ca si baita, apa calda ii face bine, dar la mine nu are efect....
Poate ca are dureri de cap de la caldura..;incearca sa ii pui ceva rece, mainile tale dupa ce l-ai bagat in papa rece si sa o mangai...vezi ce reactie are....
Ar putea sa fie si o ciupercuta in gurita la bebe...dar daca era asa ..refuza sanul si ziua, nu numai seara....
Carla
, felicitari ptr Lary care ia in greutate si ca de obicei Saby m-a amuzat cu perlutele ei .."e veche"...super..De abia astept sa o aud si eu pe a mea cand o sa inceapa sa scoata cate o perluta ...Apropo ramai tot la gandul ca mai vrei si bebe 3?
DanaMi multumesc mult
...aici eu m-am uitat ptr lucrusoare de botez dar nu am gasit nimic frumos de aceea ma gandeam ca se gaseste in tara...
Madalinutza nu face nimic....
Carla ai dreptate in privinta rivanolului...iar daca e sa produca alergii e si mai nasoala...matusa mea daca nu ajungea la spital ..era sa moara de la alergia de rivanol...
Apropo de tort...din pacate nu l-am gustat
..dar cand am vazut-o pe Saby cu cata pofta il mananca, am presupus ca e fff bun...dar m-a dat gata cat de superb era decorat..si mai ales cu poza ei...
Luckyblue felicitari ptr kg bebelinei...
Anamariacs, Kiralina eu nu v-am spus sa va culcati copii pe spate, sau pe o parte...ci doar din cate am citit, pe net, carti date de la pediatru, si chiar din spusele pediatrului...e ca bebe atata timp cat e mic nu e bine sa il pui sa doarma pe burtica...fiecare mama face cum crede ca e mai bine ptr copilul ei...asta e parerea mea...(si mama mea mi-a spus sa nu pun copilul asa mic sa doarma pe burtica...as putea incerca ptr inceput, ziua, dar asta dupa 4-5 luni)...oricum parerile sunt impartite...
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania
05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra
blue77 spune:
fetele am si o intrebare...
ce cadouri ati luat voi la nasi la botez? ca n am nici o idee...si se apropie botezul...
merci
kiralina spune:
Picky_toto
am inteles ce spui, filozofam si noi.
oricum fiecare face cum vrea, sau cum vrea bebe, ca acum el e seful ![]()
Serialbastre spune:
Fetelor, ca harnicute ati fost azi la scris! ![]()
Vad ca Strunfita a adus in discutie problema fumatului... greu, greu. Am reusit in timpul sarcinii sa fumez doar foarte rar, 1-2 tigari pe saptamana sau chiar mai rar. Acum, de cand am nascut, n-am pus gura pe ele, dar salivez ceva mai ales in parc unde vad mamici care fumeaza.
Desi sotul e fumator, si nu are vreun gand sa le lase, parca el nu-mi faca pofta. Si eu chiar speram sa le las de tot, dar parca vad ca le iau iar cand termin cu alaptatul. 
Despre masa de noapte ... Cezara in unele nopti nu se trezeste sa manance, in altele da. Eu nu o trezesc. La inceput o trezeam si era mataita si nici nu manca cine stie ce. Asa ca pe la 4-5 se trezeste si cere papa. Azi chiar la 6.30. ![]()
Picky, eu sunt sigura ca fetele au citit, dar nu au stiut ce sa-ti raspunda, ca si mine. La noi, la Suceava, sunt magazine pentru copii, dar nu special pentru botez sau alte ocazii. Plus ca in bazar gasesti de toate, si marfa buna si mai putin buna, dupa buzunarul fiecaruia; timp si nervi sa cauti sa ai. 
Alynta, concediu placut! Va fi greu cu doi copii, dar si frumos tare!
Sarmisa, ai grija detine, mai ales psihic!
Si eu momente mai bune, si mai putin bune, dar trebuie sa fim sanatoase (si fizic si psihic) pentru puii nostri. Ai doi pui frumosi foc. Te imbratisez cu drag.
Am fugit, ca mataie ... si asa am inceput mesajuul asta la pranz. ![]()
Andreea
si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)