Retete italiene: Pene siciliene

Retete italiene: Pene siciliene | Autor: mireluta39

Link direct la acest mesaj

Pene siciliene:
-se fierb pastele 8min,se scurg si intre timp se taie julien un piept de pui si o bucata de bacon si impreuna cu ciupercile bucati se calesc toate in ulei de masline cu sare si piper,se stropesc cu putin coniac sau vin alb si se sting cu sos de rosii si 3linguri de smantana.Se toarna deasupra pastele scurse,se mai amesteca pe foc 5min,apoi se pun in tava,se razuieste deasupra mozarrela sau cascaval si se dau la cuptor incins pentru 10min.POFTA MARE

N-am trecut cantitati pentru ca fiecare dintre voi,dragele mele,sa-si personalizeze reteta dupa gust.

Eu sunt topita dupa bucataria italiana si mai multe retete gasiti pe blogul meu
www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Mireluta-poate fi buna reteta ta, dar nu are nimic de-a face cu Italia sau Sicilia. Smantana nici nu exista in Italia, in afara de magazinele tipice romanesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Penne alla siciliana

Pt 4 persone

- 320 gr penne
- 400 gr rosii coapte
- 300 gr. vinete
- usturoi
- busuioc
- parmezan ras
- ulei de masline
- sare si piper
Vinetele se curata de coaja, se taie cubulete, se presara cu sare si se lasa timp de 30 minute. Rosiile se baga in apa fierbite timp de 5 minute, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.Intr-o cratita, se pune putin ulei de masline si 2-3 catei de ustutoi. Cand usturoiul devine auriu se scoate si se adauga vinetele. Se lasa la foc domol cateva minute, apoi se adauga rosiile, putin busuoic, sare si piper. Lasa sa fiarba cam 15 minute, se adauga pastele fierte in apa sarata. Se adauga parmezan ras si se servesc imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Draga mea,Ancuta,cum poti spune ca nu exista smantana intr-o tara renumita in arta culinara cum e Italia?!Si atit de renumita in lactate si branzeturi.Poate nu ai cautat bine prin magazinele lor,decat in cele romanesti.Smantana in italiana se spune "crema",iar cea folosita in cofetarii: crema pasticcera,adica frisca lichida.Lucrez in domeniu cu diverse produse din import si le cunosc foarte bine.Mai cauta prin magazinele lor si vei gasi.

Si iti recomand sa urmaresti pe RAIUNO TV,emisiunea lui Antonella(foarte renumita in lumea intreaga,desi nu mai prezinta ea acum),LA PROVA DEL CUOCO.Deacolo am invatat multe retete italiene,chiar daca nu locuiesc in Italia.

Sambata are invitat tot timpul un cofetar renumit: Salvatore Del Riso,de la el am invatat originalul Tiramisu,si multe alte retete.

Cauta si vei gasi smantana si-n Italia si poti intra pe internet sa gasesti retetele mele italiene cu paste prezentate in emisiunea LA PROVA DEL CUOCO.

Noi incercam sa ne ajutam pe acest forum,cu cate o reteta,cu cate un sfat,sa ne facem viata noastra si a celor din jur putin mai usoara si mai frumoasa,sa trecem mai usor prin criza asta economica.Eu,una,nu accept rautati de genul:"reteta ta nu are nimic italienesc,sau grecesc(sau mai stiu eu cum)in ea.Mai documenteaza-te.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

www.gatestesanatos.webs.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamac spune:

Draga Mireluta,

Intentia mea nu era sa te jignesc si nici nu voiam sa fac polemica, tocmai pt ca vrem sa invatam unele de la altele mi se pare corect sa spunem lucrurilor pe nume.
Crema pasticcera se face cu oua, zahar, faina si lapte.
Frisca lichida = panna liquida
Smantana = panna acida, dar dat fiind ca in Italia nu se gatesc ciorbe sa si la noi, smantana nu se foloseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

S-o lasam pe Anca sa spuna lucrurilor pe nume si noi sa ne gandim si ce alte retete italiene delicioase cu paste mai stim.

Mie,personal,imi place foarte mult o reteta cu ton,pe care am luat-o tot de la Antonella,de pe Raiuno,si-o fac ori de cate ori imi permite buzunarul:
-fierb pastele si le amestec cu smantana si cu ton cu ulei de masline(conserva),si deasupra pun cascaval ras.O bunatate.Si foarte sanatos.

Voi ce retete cu paste mai stiti?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Nu mai stie nimeni vreo reteta cu paste?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Italiana sau nu, suna f.f.f. bine reteta de penne o sa o fac si eu!
Mireluta, ia uite tu aici cate retete cu paste delicioase si probate
http://www.bucataras.ro/retete/paste/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mireluta39
Smantana in italiana se spune "crema",iar cea folosita in cofetarii: crema pasticcera,adica frisca lichida.Lucrez in domeniu cu diverse produse din import si le cunosc foarte bine.Mai cauta prin magazinele lor si vei gasi.

Crema pasticera este altceva.Frisca lichida este "crema patisserie".



www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu05
Mireluta, ia uite tu aici cate retete cu paste delicioase si probate
http://www.bucataras.ro/retete/paste/





www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:


paste a la Puglia

se caleste un ardei iute si un catel de usturoi taiate in doua in ulei de masline; se inlatura ardeiul si usturoiul iar uleiul rezultat se toarna peste spaghetti fierte al dente

pizza a la puglia

se taie ceapa rosie julien si se pune peste aluatul de pizza (facut din faina, apa si maia - faina cu apa si drojdie lasata la dospit la cald citeva zile, se amesteca cu fain aproaspata si apa pina se face un aluat elastic, intins in coaja subtire, se opreste din aluat maia pentru urmatoarea pizza), se da la cuptor pina se rumeneste; se stropeste cu ulei de masline in care s-au macerat plante aromate (rozmarin, maghiran, busuioc, un ardei iute etc)

se coace pe vatra, la foc de lemne

Mergi la inceput