Prajitura CULMEA PLACERII
![](images/user_woman.png)
Cea mai delicioasa prajitura cu foi,o adevarata vedeta printre prajituri:
Ingrediente pentru foi: 6albusuri,330g zahar,200g alune macinate,90g faina(3linguri).
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se continua baterea spuma tare.Apoi se amesteca alunele cu faina si se incorporeaza impreuna in albusuri cu miscari usoare de jos in sus.Se coc 3 foi pe dosul tavii(unsa cu ulei si un praf de faina)sau pe hartie de copt,in cuptorul incins la 180grade.
Ingrediente pentru crema Culmea Placerii: 500ml lapte,200g zahar,100g faina,6galbenusuri,arome de vanilie si portocale si razatura de portocale,500g margarina(unt).
Se amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si laptele si se fierbe crema pe foc mic.Cand incepe sa capete consistenta,se adauga aromele si razatura si se pune la racit.Apoi se mixeaza(in robot sau cu mixerul),cu 500g de margarina(unt)si se mai adauga arome dupa gust.
Pentru asamblarea prajiturii: stafide,alune caramelizate zdrobite si nuca de cocos.
Se intinde crema peste prima foaie,apoi se presara stafide si alune,se pune a doua foaie,peste ea,crema,stafide si alune,apoi a treia foaie peste care se intinde crema ce-a ramas si se presara nuca de cocos.Se da la frigider pana a doua zi.
Un adevarat deliciu.Incercati-o.Nu lipseste din nicio cofetarie din Pitesti.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
CRISMIR spune:
Foarte bine suna reteta,am salvat-o...multumim!!!
"Before you judge me, try hard to love me."
Michael Jackson
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
mireluta39 spune:
Dragele mele,ati facut prajitura? Dupa ce o veti face prima data, n-o sa va mai saturati de ea ,va asigur.
mireluta39 spune:
Dragele mele,notati sau salvati reteta asta si incercati s-o faceti,nu veti regreta.Altfel se pierde pe aici si pacat de ea.Are mare cautare prin cofetariile pitestene.
ANITA75 spune:
miri se poate pune amidon in loc de faina? si untul putem sa punem 250gr? zici ca-i bunanu? am sa incerc sa o fac de Sf Maria