cresa privata versus bona
Raspunsuri - Pagina 2
SufletDInger spune:
Mesajul a fost moderat si partea nepermisa e permisa. Cred ca o sa dispara avertismentul.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
ellis spune:
fata noastra are 1 an si 8 lunu, iar din septembrie noi o vom da la o gradi particulara;
nu vreau bona, pentru ca nu stiu vreuna sa imi placa, nu am vazut niciuna in parcul unde ies cu fata care sa fie atenta la copil, care sa nu tipe sau sa il smuceasca...nu zic ca nu sunt, dar eu nu am vazut si de mai bine de doi ani sunt atenta la aspectul asta; nu-mi plac bonele care tipa, smucesc copiii, care fumeaza si stau la povesti, in timp ce copii se bat sau se lovesc, mananca nisip...; iar in parc, bonele dau vina pe mame pentru ce fac copiii rau...adica ele nu sunt vinovate ca tot stau mai mult cu copilul acasa decat sta mamica...
...sper ca la gradi la care o duc sa fie bine supravegheati, sa fie insa lasati sa se dezvolte in ritmul lor, fetei mele chiar ii plac mult copiii si cand am fost cu ea in vizite la gradi nu am mai putut sa o luam de acolo; in plus au si un medic la nevoie...
...sper sa nu regret decizia pe care am luat-o, dar merg inainte spre binele copilului;
Ellis,mami de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca din viata mea&page=6" target="_blank">RATUSCA MEA -el1
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
danis spune:
acest topic isi are locul intr-adevar la scoli gradinite crese bone, loc unde nu se discuta numai despre o anumita gradinita sau despre cat costa o bona
multumesc de intelegere!
Adriana mica spune:
Ellis, este foarte bine ca ati decis sa optati pt o gradi particulara, in loc de bona.
Porumbita, am tot citit povesti horror pe DC, despre bone care maltratau copilasii. Poate ca am fost putin inconsitienta sa nu o monitorizez video pe a noastra (cea cu care a stat cel mic pana a inceput gradinita); noua ni se parea chiar ca incearca prea mult sa ii intre in voie copilului, in detrimentul nerespectarii a ceea ce ii spusesem noi ca parinti. Copilul a fost foarte atasat de ea, nu au aparut "semnale" ca ar fi ceva in neregula (poate doar faptul ca ii mai scapa cate o bucatica din alimentele "nepermise" la anumite varste).
Avand in vedere ca bb este foarte mic, sfatul meu ar fi sa te gandesti la urmatoarele aspecte:
- incearca sa gasesti o bona prin cineva cunoscut, pe care sa o monitorizezi video ca sa inlaturi orice suspiciune
- daca totusi optezi pt varianta cresa privata, mergi si viziteaz-o cu foarte mare atentie, afla toate detaliile ca sa iti dai seama daca va fi ok pt cel mic. Incepe perioada de diversificare, trebuie mare atentie cu introducerea alimentelor, cu modul de preparare al acestora, cu testarea pt o eventuala reactie alergica.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
lara_c spune:
Porumbita , parerea mea este ca dusul copilului in colectivitate este esential.Deci ceea ce vezi tu ca un dezavantaj la gradinita este exact avantajul major.
Eu o duc pe fiica mea in colectivitate de la cateva saptamani( la grupuri pt bebelusi si toddelri de cateva ori pe sapt.).Deoarece ne vom muta din UK, fetita va avea bona in curand .Dar una dintre atributiile principale va fi sa o duca la play-grupuri, babygroup, piscina , si alte intalniri cu copilasi.
Eu consider ca este esential pt. a se putea adapta usor in viata si chiar pt a-si inatri imunitatea.
Deocamdata nu a luat absolut nimic, au mai fost copilasi acre au luat raceli, chiar varicela, si nu s-a intamplat nimic.Cu cat il vei cocolosi mai mult cu atat va 'culege' mai tarziu toate bolile cand va intra in contact cu copiii, iar socializarea va avea major de suferit.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
stefania_97 spune:
Eu am ales si as alege de 1000 de ori cresa.
Fetita mea a inceput la 10,5 luni. A fost greu cu integrarea dar dupa o luna de zile nu vroia sa mai plece.
avantaje:
-orar de munca compatibil cu al meu
-daca una dintre educatoare se imbolnaveste sunt altele care o pot substitui si nu trebuie sa imi iau liber de la munca
-daca vreuna din educatoare ar face ceva nepotrivit ar fi observata de celelalte
-instalatii moderne, jocuri, activitati motorice, artistice,gradina mare cu loc de joaca si mult timp in aer liber,
-pedagog specializat in dezvoltarea limbajului
-se face o verificare minutioasa a personalului inclusiv cazier judiciar
-multi copii
-personal specializat in acordarea primului ajutor
dezavantaje
- multi copii multe boli
Bona
avantaje:
- are grija de copil in cazul tau acasa la tine, intr-un mediu familiar copilului care e micut
-are un orar compatibil cu al tau
-mai putine boli
dezavataje
- rar bonele au educatia pedagogica necesara
- contact limitat cu bebelusi sau copii mai mari
- activitatile nu sunt la fel de bine coordonate ca la cresa
- nu vei sti niciodata daca respecta instructiunile tale 100 %
- nu are acces la un loc de joaca in aer liber sprecial destinat copiilor decat daca bona il duce in parc
- daca bona se imbolnaveste trebuie sa iti iei liber (eu prefer sa imi iau liber daca fetita e bolnava nu invers)
Stiu ca situatia noastra e diferita pt ca traim in tari diferite dar principiile sunt cam aceleasi.
Numai ca aici bonele au cursuri, sunt angajate la stat. Sunt supuse verificarii periodice au cursuri de prim ajutor, cursuri de nutritie, etc.
Mult succes si cred ca indiferent de ceea ce vei alege important e sa simti ca ai facut cea mai buna alegere posibila pentru puiutul tau scump si drag

Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
roli25 spune:
Eu as alege cresa. Nu agreez sub nici un motiv ideea de bona. Bona este o straina, indiferent cat e de recomandata. Daca nu exista bunici, clar o institutie, fie ea de stat sau particulara.
Eu am ales gradinita particulara la 1,10 ani si ma felicit ca am facut-o. La varste sub 1 an, cresa, ca presupun ca gradinitele nu accepta. La gradinita lui fiu-meu cel mai mic copil acceptat a fost de 8 luni. Dar cred ca e o exceptie.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Porumbita spune:
sunt f bulversata cu alegerea asta;
ce ma descurajeaza cu cresa (care ar fi prima optiune a mea si a sotului) e ca toate cele care o recomandati (sau ma rog aproape toate) nu sunteti din RO;
si nici nu stim pe nimeni cu copil la cresa;
in plus pitic cred ca dezvolta teama de separare (desi nu e cam mic la 6 luni?) pt ca mai mult de o ora nu vrea sa stea nici cu taicasu nici cu mama (care locuieste cu noi) si nu prea stiu ce o sa fac;
pana pe 14 am concediu dar de pe 14 reincep munca: pana in septembrie de 2 ori pe sapt cate 4 ore si apoi o zi da una nu cu program de 6 ore (cred);
Graviduta spune:
Nu stiu daca e neaparat teama de separare, si Mara facea la fel. Eu am ales varianta bonei pentru urmatoarele motive:
- frica de imbolnaviri la varsta prea frageda (stiu ca nu o sa pot evita imbolnavirile, dar macar pot diminua riscul, atat timp cat copilul nu intra in cokectivitate; oricat de selectiva ar fi cresa/gradinita unde as duce-o si cat de atent la detalii medicul din gradinita, unele viroze, boli etc nu se manifesta decat dupa un anumit timp, asa ca in acel rastimp copilul bolnav poate transmite virusul)
- faptul ca nu stia sa se descurce singura (nu manca singura, nu facea la olita, nu mergea) sau sa spuna ce se intampla 9daca educatoarele/ingrijitoarele nu se cmporta adecvat, daca e batuta de alti copii etc); am prieteni al caror baietel, dat la gradinita particulara de la 1 an si un pic, venea murdar la fund aproape tot timpul = risc de infectare la fetite;
- varsta prea mica pentru a avea un impact major socializarea; argument suplimentar: majoritatea psihologilor recomanda intrarea in colectivitate in jurul varstei de 3 ani;
- grupe prea mari de copii si personal insuficient, ceea ce scade timpul acordat fiecaruia dintre ei; la varsta asta, la care, cum scriam mai sus, nu stiu sa se descurce singuri, acest aspect este foarte important.
Ma rog, astea au fost motivele mele. Bona are grija exclusiv de ea, ii acorda toata atentia, o poate invata poezii si cantecele (i-am luat carti si CD-uri in acest sens), intra in contact cu copii in parc aprox 3-4 ore zi (1,5-2 ore dimineata si tot atat seara, desi deocamdata prefera sa mearga in grupul lor, dar nu se joaca intotdeuana cu ei; mi se pare suficient). Daca se imbolnaveste bona (ceea ce nu s-a intamplat) sau ii dam liber pt vreo problema, stam noi cu ea sau, exceptional, chemam una dintre bunici. Daca se imbolnaveste Mara, stau eu cu ea. Activitatea mi-o permite.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)