cresa privata versus bona

cresa privata versus bona | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

In primul rand am sa rog moderatorii sa nu imi mute subictul la "crese gradinite bone" pt ca nu vreau sa aflu impresii despre vreo cresa sau despre cat e platita bona ci vreau pareri despre avantajele si dezavantajele celor doua, motiv pt care intreb ceilalti parinti si astept raspunsurile lor - de aceea am si ales acest subforum!

Multumesc!

situatia este urmatoarea: bb are 6 luni, alaptat exclusiv pana acum 4 zile cand am inceout diversificarea; de cand avea 8 zile am lucrat de acasa si de la o luna am inceput sa vin si la birou (de cateva ori pe saptamana cateva ore); din toamna insa va trebui sa vin in mod constant la birou (programul insa va ramane flexibil desi va trebui sa vin cam 6-7 ore cel putin de 4 ori pe saptamana);
bb va avea 8 luni si am de ales intre cresa privata sau bona; (bunicile lucreaza)

Cresa:
Avantaje:
pe care o am in vedere se va deschide toamana asta si e pe aceeasi strada cu biroul meu; fiind la inceput sper sa isi dea silinta dar nu stiu la ce sa ma asptept si abia pe 15 august o deschid efectiv ca sa poti sa o vezi si sa intrebi una alta;
e aproape de birou si il pot verifica usor

Dezavantaj:
prea repede in colectivitate, boli etc

Bona

Avantaje:
- se ocupa doar de copil; nu ia contact cu alti copii decat in parc, etc

dezavantaj:
- cine stie peste cine dau; acasa as putea monta camere dar tot ramai cu stresul unei persoane straine care se ocupa de el

Mentionez ca din cate am citit pe net/intrebat in parc pretul ar fi la fel pt 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana deci criteriul asta de departajare pica;

Motivul pt care deschis subiectul este ca m-ar interesa parerile celor care au experimentat cele 2 situatii, care pot veni concret cu idei ref la avantaje si dezavantaje; stiu ca bb e prea mic pt oricare dintre ele insa de reintors la munca trebuie sa o fac si la fel stiu ca ideal ar fi sa ramana cu una din bunici dc eu nu pot dar nici una nu are chef sa iasa la pensie doar ca sa aiba grija de nepot si nici eu nu pot sa le cer asta;

Multumesc si astept parerile voastre
(ideea e ca pana pe 5 august tr sa iau o decizie ca sa stiu dc tr sa incep sa caut bona sau merg pe varianta cresa)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ar fi bine la cresa din motivele expuse de tine, insa este neaparat nevoie sa ai pe cine te baza la raceli.

Daca nu ai, ramane bona. Noi avem bona.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ms de raspuns;
am avea back up in caz de raceli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Porumbita, eu cred ca este un pic cam mic pt a intra in colectivitate. Din motive obiective sau nu, parintii isi aduc copilasii bolnavi la cresa sau gradi, asa incat riscul de imbolnavire este destul de mare.

Noi am avut bona de la 5 luni la 1 an si 10 luni. Nu am pus camere de supraveghere, dar am incercat pe cat posibil sa ma asigur pe alte cai ca bona respecta instructiunile mele. Au mai fost si mici abateri, am incercat sa trec peste. De acum un an, am inceput gradinita; pediatra ne-a recomandat categoric sa asteptam macar pana la 3 ani, dar noi am considerat ca merita sa incercam macar. A fost totul ok, avem si acum bona part-time in caz de raceli.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

E mult prea mic pentru cresa. Inafara de faptul ca e ff traumatizant nu cred ca e momentul sa il expui la atatea boli.
Noi le-am incercat pe amandoua si bona e mult mai potrivita pana la 3 ani. Incearca sa cauti o persoana in care sa ai incredere. Stai macar o saptamana cu ea acasa si o sa iti dai seama ce fel de persoana e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

depinde si ce "colectivitate" va avea cresa. Sunt crese unde grupa e formata din 5-6 copii si unde nu se primeste copilul cand e racit sau are alta boala contagioasa. Nu e o colectivitate prea mare - zic eu. Doar si acasa bb vine in contact cu 5-6 persoane (poate nu zilnic, dar frecvent, nu?). In plus, fiind cresa privata, au tot interesul ca clientii sa fie multumiti, altfel li se duce praf afacerea si personalul ramane fara job.

Totusi, as vota pt bona daca ai gasi o persoana cunoscuta tie/parintilor tai, sau recomandata de cineva in care ai maxima incredere. Astfel incat sa nu fie nevoie de camere de supraveghere si sa nu stai la servici cu stresul ca nu stii ce pateste copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in australia se zice ca child care before one is child abuse.
sau asa ceva, e vorba de crese.
acuma, eu nu merg pana acolo, dar e mult, mult prea mic pt asa ceva.
Ideal ar fi sa gasesti o bona pe care sa o supraveghezi in prima luna.
daca incerci sa mergi la birou sa zicem luni marti-joi vineri cred ca e cel mai ok, cu o zi tampon ca sa minimalizezi dorul tau de bebe si al lui bebe de tine.
Chiar daca ai back-up in caz e raceli, nu e nicio scofala. ideea e sa nu se imbolnaveasca, nu sa aiba cine sa stea cu el cat e racit.
Apoi, bebe bolnav necesita prezenta mamei, mai ales cei alaptati, ca vor nonstop la san...ori tu intentionezi sa lucrezi, nu sa stai acasa.

Asa ca bona, votez cu doua maini.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

As alege bona.
NEPERMIS DE REGULAMENT
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc de raspunsuri;

suflet de inger scuze dar nu prea inteleg la mesajul tau ce e nepermis de regulament?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

multumesc de raspunsuri;

suflet de inger scuze dar nu prea inteleg la mesajul tau ce e nepermis de regulament?

mesajul ei a fost moderat..a disparut probabil partea nepermisa de regulament;)..

Mergi la inceput