Gravidute si mamici de Constanta (63)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Crisis,eu cred ca fiecare merita o sansa;atat timp cat Dana a afisat steagul de pace in semnatura si a promis sa scrie cuminte si vad ca asta face,nu vad de ce sa agitam iar spiritele.Eu cred ca ar fi fost valabil mesajul daca ar fi recidivat.Este ultima mea parere si o scriu cu litere mici ca deja ma apuca pe mine greata de cat ne invartim in jurul acestui subiect(si gravida nu sunt,desi mi-as dori,dar mi s-a spus sa nu-mi las copilasii orfani cu o noua incercare)Deci,voi ignora total orice referire la cearta in discutie.
Ioana,cam toate remediile descrise aici functionau redus la mine,caci eu am fost printre "fericitele" care varsau dimineata si seara invariabil toata sarcina si cu "bonusuri" multiple in timpul zilei,drept care imi stabilisem un ritual:aveam covrigei sarati(de aceia din MaxiMix_la capul patului.Dimineata,rontaiam cativa si dupa vreo douazeci de min.ma dadeam jos din pat.De multe ori,era remediul cel mai bun.Pe locul doi la mine au fost castravetii murati,pe trei lamaia,apoi mese mici-mici si dese,fara grasimi sau prajeli,fara alimente care baloneaza.Cam atat imi aduc eu aminte,caci cred ca eram printre putinele mamici care ieseau razand de la buda cu pricina,stiind ca evolueaza bine darcinile si ca voi avea copii eu,care imi pierdusem aproape orice speranta,drept care nu m-am sinchisit prea tare de inconveniente.
Selen,daca zici ca nu vrei linkuri,atunci pas,eu sunt din acelea cu"microbu'".Noi i-am dat pe ambii copii cu Welleda,o crema excelenta,disparea orice rash de scutec ,oricat de urat,pana a doua zi.Ne aducea cineva din Germania la Alexut,iar la Anabela am gasit pe un magazin virtual.daca vrei,iti dau linkul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Selen este o firma pe piata care comercializeaza produse Bio .Se numeste Life Care .Eu am cumparat de la un distribuitor diverse creme si sampon,balsam excelente.Au si o gama pt bebelusi.Intreaba printre cunostinte ca sunt distribuitori ca la avon sau te faci tu distribuitor si iti cumperi.Si ceea ce ti-a zis medicul este adevarat in legatura cu uleiul de masline.Intr-adevar mirosul este usor...dar merita.Poti incerca si uleiul de migdale dulci de la Plafar.

Cat despre opiniile mele privind acest topic mi le pastrez deoarece practic vorbind, am primit cateva informatii de care aveam nevoie si pt care multumesc fetelor:Angelique am inceput si eu sa ma trag de ca sa vad daca mai sunt intarite-asta cand am momente de panica-, Mamacita ,Madaluta , mami de albastrele,AndreB multumiri pt informatii.Eu repet insa fara a jigni pe cineva , mai ales ca nu va cunosc si nu am nici macar cea mai mica intentie de a o face, nu ma regasesc aici.Nu o pot gasi decat pe Ioana cu care sa schimb impresii sfaturi si experiente traite .Nu ma intelegeti gresit.Voi aveti multe de spus in acest domeniu insa e cu totul altfel sa vorbesti cu persoane care trec in acelasi timp cu tine prin aceleasi stari.M-am gandit ca aici voi gasi impresii de la spitalele nou deschise, impresii, pareri experiente traite ca si gravidute la analize sau mai stiu eu ce.Gasesc astea toate la topicul dedicat fetelor care nasc in aceeasi perioada cu mine insa nefiind din Cta e greu sa ceri informatii sfaturi.Imi e greu sa iau la rasfoit topicul pentru ca intre zeci de posturi cu dispute, cugetari, etc sa sper ca pot gasi ceva de ce ma intereseaza.Eu si Ioana , fara sa ne cunoastem in realitate ne intelegem exceptional inca de cand eram aspirante.Nu mi-am propus sa deranjez pe nimeni insa aici am senzatia ca daca nu iesi la terasa sau nu existi in lista de mess ...nu existi!No offense!Va salut si va

8+
Eu si bebe il iubim pe tati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Ioana, la ultima sarcina, si eu m-am cam plans pe aci de greturi crunte... uneori nici apa nu puteam sa beau. Mie mi-a priit sucul proaspat de grefe (inclusiv in loc de apa). Am luat si eu Emetin (cum ti-a zis Adina). Ghimbirul il gasesti la super-market. Arata asa.
Si nu stiu ce efect ar trebui sa aiba.... dar la Billa gasesti ceai pt gravide, la cutie de 16 pliculete, de la Teekanne.
Eu beau din cand in cand ceaiul pt stimularea lactatiei de la aceeasi firma si este eficient (si convenabil la pret).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Selen,si noi ca si Roxana am folosit uleiul.Am incalzit la microunde cam 200-250 ml ulei de masline cu o sticluta de Vitamina A uleioasa; am lasat la racit si am pus intr-un recipient si n-am avut probleme.Sampon si sapun am folosit Penathen la Matei si Sanosan la Teo.Nu sunt naturale,dar au fost ok. Mai ai putin,unde nasti?
Ioana,eu greturi am avut,dar nu prea am varsat.N-am luat nimic,aveam doar grija ce mananc.De fapt in prima parte a sarcinii nu prea aveam pofta de mancare si chiar imi placea faza asta,ca de altfel eu sunt o mancacioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Ioana, greturile mele sunt aiurea de tot.Azi imi e pofta de musaka maine imi e greata de la ea.Sticksuri, crackers, iaurt, castraveti murati, limonada, struguri,pepene rosu,sfecla murata, ardei copti in otet.Dar cand imi e greata pot lua orice ca pana nu-si fac damblaua...Azi mi-a fost mai bine.Pupici pt voi 3.

8+
Eu si bebe il iubim pe tati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Selen, am vazut ca la Carrefour au rafturi speciale pt produsele "bio"....

Mergi la inceput

ellanik,optiunile raman la latitudinea fiecareia,ma bucur daca am putut sa-ti fiu cu ceva de folos.Lasand la o parte faptul ca eu ma incapatanez sa exist desi nu frecventez terase si mess-uri,eventual au mai dorit ceva gravidute de pe topic si nu numai sa-mi devina paciente(fara ca eu sa-mi fac reclama)sau sa ne cunoastem,aici oricum nu poti regasi atmosfera de la odiseea sarcinii.Si eu,cand am fost gravida,eram principala"actionara"la odiseea cu capitolul dedicat dpn-ului propriu,desi scriau fete din toata tara,pe unele ajungand sa le cunosc,ulterior,dupa mai mult de 1 an de la nastere,dar problemele erau similare si sincronizate cronologic.Asa incat te inteleg si eu,cel putin,nu ma supar daca intri meteoric pe aici sa ceri un sfat sau ajutor,acolo unde putem.Sarcina usoara si pofteste cand doresti in vizita,noi aici suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisis81

Citat:
citat din mesajul lui DanaAlex
dupa asa lectie de viata, mamacita...mi-e greu sa nu rapund...

Si mie mi-e greu sa fac anumite lucruri dar sunt un om de cuvant si cand promit ca fac ceva si mai si sustin in repetate randuri ca o voi face....O FAC!
Principul "Daca voi nu ma vreti eu va vreu!" nu functioneaza aici. Sunt fete care prefera sa nu mai scrie/citeasca decat sa fie stresate sau agasate pentru orice spun/scriu/fac. Adica o gramada de fete cu vechime renunta la ceva drag lor pentru ca nu mai suporta presiunea. Si pentru ce? Pentru ca cineva nu se poate tine de cuvant?
DanaAlex in numele meu si numai al meu, te rog frumos sa te ti de cuvant si sa nu mai scri la acest subiect. Fati tu altul asa cum iti doreai, dar lasa acest subiect sa traiasca asa cum traia pana sa apari tu. Nu zice nimeni sa rupi relatiile personale cu fete cu care te intelegi bine, dar parerea mea este ca aici ai facut sufient rau, poate fara sa iti dai seama....dar nu se poate sa mergem inainte brat la brat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ranile raman rani oricate flori am pune peste ele. Apelez la omenia ta si te rog sa nu mai hartuiesti lumea cautand petreceri la care nu esti dorita, sa nu mai scri aici unde ai facut mult rau (fa-ti tu subiectul acela cu "mamici sincere si fara frustrari") sa incerci sa mergi mai departe intelegand ca acolo unde nu te potrivesti nu poti intra cu forta.
Sper sa ma intelegi.... desi este destul de radical mai frumos de atat eu nu stiu cum sa te fac sa intelegi ca pana sa apari tu era bine si acum nu mai e. Eu una sper ca dupa ce ne parasesti tu sa fie iar bine. Imi pare rau, dar chiar nu se poate sterge cu buretele si trebuie sa intelegi asta.

Nu pot sa inghit problemele si sa merg mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat..... nu probleme atat de grave si pentru asta imi cer scuze fatza de fetele care sunt total nevinovate si neimplicate in acest conflict. Eu tin la absolut toate si vreau sa fie iar ca inainte.

pentru toate!

Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

salutare!!!

criss81, ti-am citit postarea si am aflat opinia...insa se prea poate sa fii in eroare...topicul acesta este pe un forum public, adica are acces sa intre oricine doreste, sa scrie, sa citeasca, sa mearga in real sa se cunoasca, sa participe la petreceri care sunt anuntate prin postari si nu se face deosebirea cine sa vina si cine nu.

...din martie de cand activez eu pe topicul acesta, cel putin 2 colege de topic: angeliquedes si mav, in ordinea aceasta au anuntat ca se retrag( mav chiar si acum a sustinut retragerea personala) si nu mai scriu aici si totusi observ ca in continuare posteaza, deci si eu, desi am anuntat ceva, sunt libera sa postez ori de cate ori doresc sau la intrebarea expresa a unei colege de topic...vezi bine postarea ca raspuns pentru ina 78 si apoi am stiut un remediu de greata, raspunzand unei femei insarcinate...asta e tot...te deranjeaza personal, ignora ce scriu eu si gata...in nici un caz nu-mi solicita personal sa nu mai scriu...am calitatea de a scrie aici deoarece sunt mamica, am fost insarcinata de doua ori si drept rezultat direct am doi copii minunati, fetita si baiat, sub 3 ani amandoi, la diferenta de 10 luni jumatate s-au nascut, primul copil nascut natural, al doilea prin cezariana...in fapt ii cunosti destul de bine.

....daca tu crezi ca ai calitate mai mare decat mine, in orice sens, ca om, ca mamica, ignora ce scriu eu, persoana mea si punct...o sa scriu aici pana cand eu de bunavoie consider ca nu mai am ce spune

...repet este public acest forum si fiecare scrie unde doreste, implicit si eu.

toate cele bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

crisis, de acord cu tine.

vreau sa simt si eu din nou siguranta ca pot scrie orice, fara ca cineva sa functioneze in modul "anything you say can and will be used against you", si ca nu-mi va mai fi teama sa dau refresh ca cine stie ce s-a mai intamlat, tot felul discutii ce nu-si au in nici un caz locul aici (pe bune, sunt pagini pe subiectul nostru in care se confirma ca internetul suporta multe...). mi-e teama sa las iara lucrurile sa evolueze pana la un alt conflict aparut spontan din cauze necunoscute noua, pe motiv de 'inca o sansa'. au mai fost doua pana acum.

dana, eu ti-am spus si in persoana ca nu te inscrii bine in spatiul virtual, functionezi mai bine in fata in fata. iar eu tin foarte mult la acest spatiu, si acum voi lua din nou atitudine pentru a-l proteja.
chiar nu e cazul sa imi raspunzi sau sa citezi din mesajul meu. daca ai inteles intr-un final ce cerem de la tine.

gravidutelor, URAAAA!!
CE MA BUCUR CA SCRIETI!

deci cu greata:
eu am prins sezonul corcoduselor verzi.. ce biiineee.
la mine primul simptom de sete era greata. asa ca se repara cel mai des cu o bardaca de limonada, rece de preferat.
ma deranjau mai ales balenele de la sutien . si vorbitul la volum tare. imi vibra cosul pieptului, aparea greata. beam apa, cate putina, cate putina. la boboci nu am dat, doar cand am avut lesinul si m-au luat cu ambulanta si m-a intins pe spate cu capul spre sensul de mers, ceea ce imi produce greata oricum, apai gravida...

Ina, da, copiii isi pot provoca greata de plans. sau fara plans. era o mamica la noi la odisee al carui copil protesta la masa din motive numai de el intelese (nu vorbea inca) facandu-si greata spre finalul mesei. el vroia de fapt sa manance singur si nu il intelegea nimeni.
e o forma de protest. chiar nu stiu ce se poate face. cauta sa mai citesti poate pe alte subiecte, cred ca s-a mai ridicat problema prin alte parti.

pup all si noapte buna!

Mergi la inceput

A,Selen,irina mi-a adus aminte de sapun si sampon:am folosit de la Sanosan(de la farmacii) si Penaten(acesta tot din Germania),excelnte ambele.Detergent luam hipoalergenic de la farmacii,acum nu-mi aduc aminte numele,caci suflam si in iaurt cu primul copil,ulterior(la Anabela) am folosit Persil lichid,dar fara inalbitori sau balsam.Bineinteles,spalat si cos de rufe separat de al nostru pana in zilele noastre

Mergi la inceput