Rezolvat acte in Ro cu pasapot strain - probleme??

Rezolvat acte in Ro cu pasapot strain - probleme?? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Eu nu am pasaport romanesc si nici buletin de identitate valabile (ambele sunt expirate) .
Oare daca ma duc in Ro sa semnez tot felul de acte importante (succesiuni etc.) am vreo sansa cu pasaport american (canadian, german, francez..., ma rog, ce-o fi el)?

Ma gandesc ca ma iau birocratii la puricat si nu pot rezolva nimic.

Vi s-a intamplat?

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

ML eu cred ca trebuie sa te identifici cu acte romanesti. Sfatul meu, depune repede actele aici ptr pasaportul romanesc.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Eu nu am pasaport romanesc si nici buletin de identitate valabile (ambele sunt expirate) .
Oare daca ma duc in Ro sa semnez tot felul de acte importante (succesiuni etc.) am vreo sansa cu pasaport american (canadian, german, francez..., ma rog, ce-o fi el)?

Ma gandesc ca ma iau birocratii la puricat si nu pot rezolva nimic.

Vi s-a intamplat?

Take joy! (poze)

ML, depinde ce acte.Te descurci si ca cetatean strain, dar tb de obicei sa fi rezident in RO , mai ales pt vanzari/succesiuni etc.In plus taxele pt astfel de tranzactii/acte sunt mult mai mari pt. cetateni straini si procedurile mai greoaie.
Tu daca esti si cetatean american NU AI DREPTUL la buletin, la fel chiar si numai daca ai pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate( adica rezidenta permanenta), deci pasaportul il poti face numai in Bucuresti la DGP sau la ambasada Romaniei in SUA.Chiar daca ai locui in RO si ai avea dubla cetatenie tot nu ai dreptul la buletin.Deci pe ala nu il poti schimba.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Maine depun pt. cel american, deocamdata...

Multumesc, incerc sa-l fac si pe cel romanesc. Cred ca-i in regula cu doua pasapoarte, stiti ceva?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

da, eu stiu pe cineva cetatean canadian si apoi si american, cu pasaport canadian si romanesc

nu stiu daca e si legal, dar niciodata nu a avut probleme sa intre in romania cu pasaportul romanesc in termenul de valabilitate

Mergi la inceput

Multumesc, Olina!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

E legal; Romania accepta dubla cetatenie.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Socrii mei au dubla cetatenie (romana si israeliana) si acum stau in RO. Si-au scos buletin romanesc la o saptamina dupa ce au depus cererea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Sotul meu a avut de rezolvat probleme de succesiune etc si nu iti trebuie pasaport sau buletin romanesc.A rezolvat totul cu pasaport canadian.

Mergi la inceput

Wow, mamitico, chiar asa? Recent? S-a dus in Ro sau a facut procura?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput