Visul meu, Canada!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ntz, ntz, ntz... sau cum s-o titii pe litere in ziua de astazi daca nica se scrie nika!?! Subiectul preferat al imigrantilor de pretutindeni si eu nu stiam despre el...

Letitzia, am zis ca nu ma mai bag si io, ca n-are rost, dar tu scrii mai sus ca aveti deja mari probleme cu emigrantii. S'avem pardon, monsher, te pomenesti ca tu esti pui de anglofon si noi vorbim aici ca-ntre romani, crezindu-te de-a noastra.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Draga Acvamaryn,

Am scris la subiectul tau numai din simplu motiv ca am vazut ca ai vizitat doar Canada si te si gindesti sa te si muti acolo. M-am gindit ca e bine poate sa vizitezi si alte tari inaite sa iei o decizie. Canada a fost pentru mult timp optiunea disperatilor, singura de altfel. Daca nu puteai emigra intr-o tara europeana, emigrai in Canada. 99% din romanii emigrati acolo nu au avut de ales. Crezi ca pentru stilul de viata fantastic si vremea cu patru anotimpuri supermeseriasa au ales sa mearga acolo? Pentru splendorile Canadei sau istoria milenara a locului? Nicidecum. Asta era singura solutie.
Tu acum poti sa alegi, caci e bine sa faci asa o miscare in cunostinta de cauza.De ce sa devii si tu frustrata in citiva ani si sa-ti reprosezi ca nu ai explorat totate posibilitatile?
Eu oricum iti dorest mult succes oriunde te-ai duce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

1. Letitia, poate ca nu are timp, bani si energia necesara sa faca turul lumii pt a se decide. Daca ei i-a placut in Canada si vrea acolo, de ce sa vina unii sa-si dea aere ca nu a luat o hotarare buna ?

2. Nu va mai certati aiurea, cel mai bine e in Franta.

3. Acvamaryn, urmeaza-ti visul ! Iti tin pumnii!

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Draga Acvamaryn,

. Canada a fost pentru mult timp optiunea disperatilor, singura de altfel. Daca nu puteai emigra intr-o tara europeana, emigrai in Canada. 99% din romanii emigrati acolo nu au avut de ales. Crezi ca pentru stilul de viata fantastic si vremea cu patru anotimpuri supermeseriasa au ales sa mearga acolo? Pentru splendorile Canadei sau istoria milenara a locului? Nicidecum. Asta era singura solutie.

Letitia- esti culmea mai cu tara disperatilor- sa stii ca se emigra peste tot si in NZ, si In Australia,chiar si in UK daca tu esti acolo de atatia ani si te-ai realizat-asa citesc o invidie in tine legat de canada si de faptul ca finaciar e mult mai bine ca in Anglia, incat orice argument al tau nu are valoare.
Eu zic sa lasi in pace "avocatura pt anglitera ta" ca nu cred ca iti face nimeni statuie acolo legat de postarile tale favorabile aici pe un forum de copiii.
Bucura-te ca tu esti ok si dc ea vrea sa vina in Canada, las-o in pace, ca nu are nimeni bani de aruncat sa vada toata europa(care e frumoasa sa o vezi cu obiectivele importante) dar nu sa mai pierzi vreo 3 ani si sa te satisfaca pe tine(btw de unde stii tu ca ea nu a vizitat si alte tari?)

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si uite asa am aflat ca sunt disperata, frustrata...
mama ce ti-as recomanda un avertisment...
ma mananca limba sa zic si eu ceva despre cei ce fugeau in Anglia (si am si eu "veri" deci vorbesc in "cunostinta de cauza") si apoi cereau azil politic, ca de, rromii sunt asupriti si trimisi la munca in patria muma...
Letitia, fii fericita in Anglia, si nu-ti fa griji, ne descurcam noi si cu frumusetile Canadei (de, Niagara e acolo, o groapa cu ceva apa uitata deschisa...)cu istoria ei, cu tot ce....ce rost are...(educatia la adulti e scumpa si ineficienta in multe cazuri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Letitzia, io pricep ca prietenii dai au dat chix rau pe aici, dar gugaleste maica un pic despre Vancouver si imprejurimi, Ile Prince Eduard, Alberta, Marile Lacuri, Nordul Canadian, Aurora Boreala, Charlevoix si dup"aia mai deschide tastatura pentru ca in nestiinta de cauza-pardon geografie ne e usor sa fabulam pe aratura. istorie milenara-ma faci sa rid la asocierea ei cu Lumea Noua(America; ca-n joaca de copii: tzara ta e mai veche, ba nu-a ta

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Ca sa va faceti o idee despre numarul de emigranti din Canada in UK si invers din UK in Canada:

http://www.canuckabroad.com/forums/canadians-in-the-uk-vf10.html

http://britishexpats.com/forum/forumdisplay.php?f=56

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Letitia ca pe peste "tat" depinde de clasa sociala mama. Oamenii normali in perioada de criza se bucura de ca au casa si vacante. Altii se bucura de altele.
Io ma bucur ca merg eu in vizita la socri in Canada si nu socrii la mine . Asa intr-un wkd prelungit.

Poate ne vedem intr-un parc daca aveti timp.

Acum serios dincolo de realizarea sau nerealizarea lui X si Y... singurul avantaj major al tarilor de emigratie gen US, Canada, Australia, NZ este acela ca dupa ce ai pasaport esti american, canadian, etc. nu esti "roman" si nici second-class citizen. Avantaj major din perspectiva copiilor este ca integrarea lingvistica vine la pachet in scolile publice si integrarea sociala nu este deloc discriminatorie fata de romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Hai mai Abusorule, si tu acum ce ai cu Canada ?

spune cind treci prin zona (presupun ca socrii tai sunt in Québec?) si ne mobilizam toata sezatoarea quebecoasa cu tzincii la o intilnire cu voi

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Eu am numa de bine cu Canada . Si UK mi-o placut mai putin mania cu robinetele separate ca eu din chiuveta de hotel nu iau apa sa ma spal. Si mania radarelor :)
Aparam pe aici frumusetile noii lumi. Istoria n-o fi asa sedimentata in castele, dar natura iti taie suflarea cu faptul ca nu-i inca aranjata, amenajata ca cea europeana...

Ana nope s-au mutat mai aproape

Mergi la inceput