Febra mare si ganglioni mariti
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
si nicole mi-a facut acum cateva saptamani vreo 3 zile febra, a ajuns pana la 40.2. tot asa nu scadea usor. eu ii dadeam nurofen noaptea cand facea febra mare. banuiesc ca stii ca ii poti face bai calai ca sa ii scazi febra daca nu merge altfel
la nicole a fost angina cu pustule albe pe amigdale. dr ne-a dat antibiotic in caz ca mai face si a doua noapte febra. cum a facut i l-am dat si apoi a fost mai bine. sincer nu stiu daca a fost de antibiotic sau nu insa in cazul special al lui nicole infectiile bacteriene puternice trebuie evitate sub orice forma.
cand s-a dus febra a venit eruptia, o spuzeala ca de caldura, pe capsor, pe gat. eruptia a trecut intr-o zi. dr a zis ca e o eruptie de la virus, nu e boala de copilarie. asta in ideea ca nu era alergica la antib ca mai luase deja.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
maraki spune:
Medicul pediatru a spus ca febra care deja tine de 4 zile, are sigur o sursa de infectie. Asta e de retinut.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
diana21 spune:
Maraki, da, stiam si eu asta, insa lui i s-au facut analize de sange si a rezultat ca nu e vorba de infectie cu o bacterie, ci de una virala. Oricum, ati avut dreptate, azi nu mai arde, cred ca nu mai are febra. Sa ma astept la bubite, atunci! Am primit si rezultatele de urina si scaun, nu are nimic nici in zonele alea.
Sabina, nu are bubite de nici un fel pe corp. Si da, este extrem de agitat si vesel (atunci cand nu se vaita). Ieri a dormit cam mult, trei reprize de cate doua ore, insa am pus-o pe seama statului in spital peste noapte, cand n-a prea dormit.
Sabina spune:
Diana, mai asteapta cu bubitele:D
lui Gh i-au iesit ina 5-a zi.
Si Sofiei la fel, la rubeola. ea a avut la un an si 9 luni, gh la un an jumate.
Sofia a avut si oreion dupa aia....deci nu e vaccinata AR nici acuma.
Nici Gh.
Caut vaccin separat..e jale mare cu probelma asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
aaa, si m-a mai zis dr ca exista pur si simplu viroze cu ganglioni inflmati si gata
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
diana21 spune:
Am fost iar la dr., nu mai are febra deloc, deloc, de azi-noapte nu i-am mai dat antitermice, a trecut brusc totul. Nu e rubeola, a zis dr. ca s-ar fi vazut in nu stiu ce (monocite?) in analizele de sange. Gatul e ok, zici ca n-ar fi avut nimic. Ganglionii sunt tot mariti.
Sabina, cum a fost la voi, au facut febra cinci zile, pana la eruptie, sau doar trei zile febra, dupa care nimic, liniste, ca apoi sa erupa in a cincea zi? Ma gandesc ca daca era sa erupa ceva, ar fi continuat febra pana in momentul aparitie bubitelor, nu?
In gat e ok, doar putin rosu si atat.
ariel_7000 spune:
hai ca vad ca si voi o luati tot prin eliminare...e bine ca stiti ca e virus, asta va scapa de multe batai de cap ...rubeola nu e, mononucleoza nu e. herpangina? are vezicule in gurita?
la teo a aparut eruptia DUPA ce i-a scazut febra, asa ca...asteapta. urmareste in special zona gatului, dupa urechi, pe lateralele corpului, pe burtica, spate, membrele la sfarsit. cand inainte sa apara a doua eruptie ganglionii s-au umflat foarte tare (ca la oreillon), erau rosii si fierbiti. la prima eruptie, erau mici, ca mazarea.
prima eruptie nu a fost pe fatza, ci abia a 2 a. ambele se agravau la caldura/soare. a 2 a eruptie a fost precedata de 1 zi cu febra mare (posibil si de la dinti, ca a 2 a zi a aparut caninul)
referitor la ce intrebai in primul post...dr a zis ca sunt cateva sute de virusuri...
voiam sa te intreb: are conjunctivele rosii? am vazut ca ai scris de pleoape umflate. teo avea pielea din int pleoapei un rosu foarte aprins.
si lui teo i-a aparut usoara anemie, monocitele usor marite, dar eozinofilele foarte mari (aproape de 5 ori peste limita superioara). in "sapaturile" mele referitoare la parvovirus am gasit acest aspect, ca se maresc eozinofilele.
te intrebam daca i-a facut virusologia, adica anticorpii specifici pt rubeola, rujeola, citomegalovirus, coxsackie, epstein barr...si care or mai fi...
daca da, e posibil ca d-asta sa fi zis dr tau ca nu e rubeola, ca nu i-a iesit anticorpul.
urmareste-l pe pitic cum reactioneaza la caldura, vezi daca tu sau cei din casa aveti vreun semn...la mine aparusera de mult durerile articulare si arsuri in gat, insa nu am facut legatura...mai rau e ca acum iar au reaparut durerile , dupa caldura de ieri...si am inteles ca la virusul asta, ma pot juca asa si 6 saptamani.
edit: Domnisoara Nasturel cum este? vezi ca e posibil sa se contamineze si ea...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
lorellay spune:
la diana marti seara a scazut febra ...a avut ultima data..si bubitele au aparut miercuri seara.
da cica pojarelul asta la unii copii e ffff slab...abea se vede.altii se umplu de bubite.
si diana a avut ganglionii de dupa urechi cat o nuca(mai mica) si inghinali ca bobitele de piper...si acum ii mai are..da mult mult mai mici...cica se retrag mai greu....
eu m-am gandit da asta dupa ce i-a trecut dianei...ca as fi putut sa-i fac un test..stiti dinala de faceam noi pe sarcina cu IgG si IgM pentru rubeola.Si asa stiam sigur nu?
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
lorellay spune:
mi-am adus aminte..diana a facut asta chiar la 6 luni cand trebbuia sa faca vaccinul, ca de fapt noi pt vaccin plecasem la dr.si l-a facut la 7 luni.deci se fac chiar daca face bolile astea.
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
bertha spune:
Diana, nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau, dar va urez din suflet sanatate multa si sa descoperiti cauza, sa stiti pt viitor. Eu am avut rujeola la 7 luni si retin ca mi-a zis mama ca nu m-au mai vaccinat la un an. Dar nu stiu daca atunci exista combinatia asta de 3 vaccinuri, cert e ca ulterior am facut si rubeola si oreion, iar frate-meu, care era vaccinat, nu a facut.
Lorellay, e vorba de vaccinul ROR care se face dupa un an, nu de cel de la 6 luni. ROR e pt rubeola, rujeola si oreion. Si Diana se intreaba daca se mai face acest vaccin, in conditiile in care copilul a facut deja rubeola, ea vrand sa-l vaccineze impotriva rujeolei si oreionului.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana