Mladite relaxate!!!si mugurasi mai-iunie 2008(116)
Raspunsuri - Pagina 20
Victoria_mami spune:
Georgiana, acu' am citit de tati cu inghetata la pat; hihihiiii...
Si la noi daddy spala vasele, cand gateste el, in general, dar se mai scapa si cand gatesc eu. Azi, de ex. cat am fost eu la examen, el a spalat vasele de aseara ramase in ghiuveta, ca am mancat tarziu si nu le spal ca o trezesc pe Victoria daca le spal (deh, casa mica), scosesem si haine din uscator aseara si le-am lasat pe couch in sufragerie, ca mi-a fost lene
si le-a impaturat pe toate, desi nu le-a bagat prin sertare ca nu stie care pe unde, le stie ale lui, ca stie de unde le ia, dar nu si ale mele, a plimbat cupilu', a tinut-o fericita 3 ore, ca nici nu cred ca a stiu fiica-mea ca nu am fost acasa. Si eu tot cu gandul la ea am fost.
Ah, am citit si eu de bona, nu pot vedea filmuletu', ca-i comp. meu zapacit, nu mai vad nimic-filmulete, nici pe youtube. Iaca de ce nu ma duc eu la servici.
Eu nu cred ca as fi avut stapanirea de sine a mamicii, sa vad ca imi loveste cineva copilul si sa nu-i rup capul. Mie mi-e ciuda cand ii zice daddy "Nu"... of... trist! Foarte trist!
Bietii copilasi si saracii parinti.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
MsBB spune:
OOO neatza, vesti bune, vesti bune 
Bravo
, felicitari Desiree
- cand preferi sa te strig canadianco? de acum sau mai astept 4-6 sapt? ![]()
Vezi daca-s
si senila? Tot m-am tinut sa-ti urez bafta dar
!
Hai, de bucurie ca ai luat examenulul dai si tu o
? As avea nevoie de galeti intregi de cafea
. M-am culcat pe la 12 si la 5 cand m-a chemat "Maria sa" la biberonat parca m-a lovit intre coarne
- ce as mai fi dormit
dar degeaba mi=am pus perna in cap si m-am facut ca dorm
.
Hai pana vine Desiree cu
ga io una maree si buna sa-mi revin 
Belleane,Gabitza
tehnologia asta maica
- cum statea mama cate juma de ora si le sufla in
si acum - jap-jap apesi pe buton si gata-i 
N-am mai apucat ieri sa va multumesc pt raspuns ori sa fac salata - pt ca s-ar parea ca sunt doar o urma trista a vechiului regim, comunist, si iar, DIN NOU
am ramas fara curent
- asa ca am stat ca tuta fara energie electrica uitandu-ma la copil cum doarme
si am ramas cu pofta-n gat ca oricum fara energie nu puteam fol mixerul - sa le caftesc cu linguroiu de lemn imi era lene 
Mmmm
vecina, inghetata? Se culcase Teo? ![]()
Da, Simona, cu stirea aia m-am trezit ieri dimineata
. Am citit pe DC ca a aparut Gabi si la Realitatea dar n-am putut urmari
pt ca eram in parc - ma mai pun eu astazi la curent.
Bravo Robertix
pt depunera corecta a bilutelor norocoase 
Belleane - felictari
- vor avea fetele inca un partener/a de joaca 
Bine ai revenit Leeloo
- s-ar parea ca de ziua mea Ariciul va facut voua cadou
Sa va fie de bine vacanta in BG 
Magdone -
5 dinti deodata? Ce dixtractie pe capul vostru
! Sper sa iasa rpd si fara sa o mai chinuie pe Olivia 
Adriana -
din pacate, asa cum spune si Esme, suntem doar "victimele" sistemului. Nu mai poti avea incredere in nimeni
- am ajuns pana si porumbul din piata sa-l suspectez ca cine stie cu ce o mai fi tratat, modificat, stropit -
- inainte luai marul din copac, porumb de pe marginea drumului, apa de la fantana - ce vremuri, ce relaxare 
Iulia - ai inceput munca?
Pfiu - dau send ca scriu de vreo ora - cate un cuvant- cate o fraza - am pierdut si sirul 
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
Adriana_78 spune:
Msbb, da faceai mai pana la 12 noaptea? eu ma culc cu gainile, daca ma scol de dim. prefer sa nu ma culc tarziu
Ai pus graviduta la Belleane, la belleane unde nici nu se pusese problema de bb3 - citesc in urma si vad ca-i vorba de o verisoara - mai, tu induci lumea in eroare![]()
Am vazut si eu filmulteul cu bona - e nasol sa-ti vezi copiii loviti si certati de o persoana straina.
E greu sa gasesti pe cineva competent - eu as cauta pe cineva cu studii, (cu o anumita educatie) pt. copilul meu, nu vreau sa mi-l faca doctor docent, insa nu mi-ar placea sa faca greseli gramaticale, cand vorbeste cu el, sa aiba vocab. redus si urat si nici sa-mi lase copilul jumate de zi la TV si ea sa fumeze sau sa faca alte minuni.
Azi de dim. Lara m-a intrebat asa dintr-o data: " mama, cand o sa mergi si tu la birou ca tata, si eu si Annika mergem la gradinita, cine o sa stea cu noi dupa aceea?"
Cum de s-a gandit ea asa cu noaptea-n cap la asta, nu stiu, sunt fericita insa ca o am insa pe mama si sper sa ma ajute mai departe.
aldaesme spune:
Salutare,
Sunteti puternice rau...Pai io am dat drumul la filmul ala si doar ce am vazut ca a pus un copilas in genunichi si a trebuit sa inchid ca mi se facuse inima ghemotoc, si sincer nu sufar de emptaie acuta. Io pe idioata aia nebuna as trimite-o intr-o inchisoare unde se mai practica pedepsele corporale!
Adriana mersi! Am gasit aseara pe net unul similar de la bebecomfort, second hand dar propritaerii zic ca a fost doar d edoua ori folosit si arata superb si evident costa putin. Azi trimit spionii sa verifice daca chiar e cum arata din poze, si daca e il luam. E super misto ca are si rotite. Gandul e sa il caram alternativ, ca aia pot si eu sa fac. In plus Lorelei e un fulgusor, inca nu a batut 9kg asa ca speram sa fucntioneze.
Noi n-am avut bona, noi am fost la cresa/gradinita. De la cresa am amintiri de pe vremea cand deja puteam sta in fund...eram destul de rauca, da' un injerash de copil...Tin minte ca faceam absolut intetionat kk pe covor. Tin minte si intentia...si cu toate astea nu m-au batut, ele credeau ca m-a scapat si nu am spus
. La gradinita aveam doua de care ne era teama, femeia de servici Clara si to'arasa Agy. Clara punea slapul ud pe noi, Agy nu dadea niciodata dar se intampla sa fim si toata grupa in genunchi cu mainile sus. Aveam inca doua educatoare Doina si Mimi pe care le iubeam ca si cum ar fi fost mamele noastre...niciodata nu ne-au pedepsit, la alea si cei mai zvapaiati copii luau cate o bulinutza rosie...cred ca habar nu aveau ce inseamna bulina neagra
.
Lorelei se trezeste de cateva nopti plangand...si nu ii trece chiar cu una cu doua. Evident verific tot, scutec, corp, gat, urechi, nas, burtica, febra...nimic. Ii dau lapte...bea ca sparta, respectiv 200 ml in toiul noptii se linisteste dar daca o pun in pat incepe iar cu strigatele... Verific patul, totul pare normal...ii aprind lumina de noapte , chestie pe care nu o mai fac de cand avea 7 luni. Cu luminitza aprinsa, accepta patutul. Mai baga o poveste o juma de ceas - poveste efectiv, nu plans sau ceva - ai paoi adoarme. dimineata nu face nici o diferenta ca a luat noapte apauza de somn un ceas...se trezeste la aceeasi ora. Nici nu stiu ce sa cred ca ar fi...mi se par suprapuse. Azi noapte de exemplu i-am inchis geamul la camera ca a fost super furtuna si nu voiam sa o trezeasca tunetele. Evident ca apoi am adormit si nu i-am deschis geamul. Cand a apucat-o plansul ii era si cald si sete. Pe astea le-am rezolvat usor, cum spuneam insa cred ca astea se suprpun cu ceva perioada in care ii e probabil frica de intuneric, sau viseaza urat, sau altceva similar...
Similar a fost acu doua nopti, atunci am imbracat-o dupa baie cu body lung ca am avut senzatia ca s-a racorit si dormind cu geamul deschis mi-era sa nu ii fie rece...cand s-a trezit era lac de transpiratie, a baut 150ml apa, 150 ml lapte...dar tot cu lampitza de noapte aprinsa a adormit...altfel parac o musca ceva cand atingea patul.
Ieri am remarcat si ca saliveaza pe toate si musca din toate, as aca suspectez si niste maselute...da' nu ma lasa nici in ruptul capului sa o verific. Si o calmeaza foaret tare periuta de dinti...
Ei, nu imi fac probleme, doar spun. Sigur va trece si frica de intuneric si setea asta brusca in timpul noptii si poate daca sunt mai atenta nici cald nu o s i se mai faca asa cu una cu doua
.
O zi buna,
Esme
PS. cleo Te rog sa ma ierti!!!
Simonix spune:
Si mie mi s-a facut rau cand am vazut stirea cu bona, azi dimineata am vazut mai mult din filmuletz, era o faza cand bona aia ii spunea copilului ca o sa se faca "c@c@nar" !!! Incredibil !!! Mie mi se par de nesuportat si comentariile la aceasta stire, pe hotnews si pe alte site-uri. Majoritatea considera reactia mamicii exagerata (!!), doamna evident ca e blamata ca a "ales cariera in loc de familie (!!). Bataia se pare ca functioneaza dupa standardele lor. La un moment dat cineva dadea exemplu copiii din strainatate care fac crize pe la supermarket si reactia intelegatoare a celor din jur + reactia parintilor care nu isi bateau copiii crizati ci asteptau linistiti sa le treaca; Un nene a comentat: "daca eram io in magazinul ala ii scoteam in suturi si pe copii si pe parintii lor moderni. Din cauza lor se duce de rapa societatea" NO COMMENT !!!
Esme - si Robert mai face crize nocturne. Am vorbit si cu doctorul. A zis ca sunt doua cazuri (in afara de un discomfort fizic). Daca se intampla in prima parte a noptii sunt ceea ce se cheama "terori nocturne"
Tradus mot-a-mot, sorry ... Uneori copilul nici nu se trezeste cu adevarat. Daca se intampla in a doua parte a noptii pot fi cosmaruri adevarate - desi teoretic astea apar mai incolo, pe dupa 3 ani, la unii bebi pot aparea mai devreme. Sunt stimulati prea mult, agitati, cine stie... Ce e de facut - mai nimic - il tii in brate pana se linisteste, ii vorbesti, il iubesti. Cica terorile alea nocturne trec cam in 10-15 minute. La noi se intampla numai spre dimineata si dureaza cam o ora. Evident ca a doua zi e proaspat ca o floricica
Ah si cica si oboseala extreme poate accentua crizele nocturne.
Noi stam mai bine la subiectul crize (nocturne si diurne)
Stiu cum sa le evit si ma pricep mai bine si la gestionare. Nu prea mai face, insa. Am remarcat ca la mine se linisteste cel mai bine, ma cauta in crizele alea. Sunt foarte calma, instinctiv - chiar nu ma prefac. Soacra-mea face o faaaatzaaaa... se vede ca e speriata si nu stie ce sa faca - de fapt cred ca asta e problema. O atitudine ezitanta il intarata sau nu il linsiteste; un ton plangaretz si rugaminti de genul "nu mai plange" nu rezolva nimic. De multe ori ma enervez
ca o vad pe soacra-mea in mijlocul camerei uitandu-se la el cum urla si nu face nimic - La modul ca se uita speriata si rugatoare la el. Parca asteapta ceva. Eu una il iau (nu a mai facut crize din alea sa se dea de pamant, deci e posibil sa il iau in brate), ma asez pe jos cu el in brate si il strang tare la piept, il intreb ce se intampla, tu stii ca mami te iubeste, esti suparat dar uite, mami nu stie de ce sau mami te intelege etc Evit pe cat posibil cuvantul NU si stam acolo pana ii trece un pic plansul apoi ii distrag atentia. Apoi il simt cum se lasa pe mine moale si suspina si lasa capul pe umarul meu si atunci stiu ca gata ![]()
Ce ma mai enerveaza: comentarii de genul "esti urat, esti rau, nu esti cuminte, se supara mama etc" Am tot rugat-o pe soacra sa nu ii mai spuna asa, dar cred ca e destul de greu sa ii fac ei educatie acum ![]()
Trebuie sa fug, pupici si 

Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
MsBB spune:
unde ati fujit iara bre?
Come Out, Come Out, Wherever You Are !!!!!
Apropo de ce zicea Lara - cred ca in curand, cand veti fi toate la servici io voi fi singurica aici cu purandica mea
- sa vezi atunci monolog 
Adriana : greseala mea
, vroiam sa sune a felicitare pt proaspata gravidutza - ceva de genul "felicitari gravidutzei" - asa a iesit ca am scris pe fuga - ba un ochi la mandra, ba pe la ceai, ba un cuvant scris ...si a iesit cum a iesit
- oi fi pocita? ![]()
Ah, pai am ajuns de rasul curcilor
- 8 luni cat n-a dormit Andra noaptea plangeam dupa o noapte de somn acum fac ce fac si adorm din ce in ce mai tarziu, ma trezesc odata cu prima raza soarelui => sunt fresh ca o zambilica
.
Aseara m-a lovit si pe mine, in urma unei discutii in parc, ca-s in urma cu neshte hartii, am fo' la contabila cu care lucrez, mi-am facut nervi, am ajuns tarziu, pana am imlbanzit mandra, pana m-am scarpinat/sucit/frecat... s-a facut poate si mai tarziu de 12 
Esme - nopti linistite sa aveti!
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonix Esme - si Robert mai face crize nocturne. Am vorbit si cu doctorul. A zis ca sunt doua cazuri (in afara de un discomfort fizic). Daca se intampla in prima parte a noptii sunt ceea ce se cheama "terori nocturne" |
Da, multam fain scumpa mea. Cred ca terori or fi...sau/si oboseala extrema. Se intampla in prima parte a noptii si in toate noptile cand i s-a intamplat a fost pusa muult peste ora ei de somn la culcare...plus ca acu ne plimba peste tot, ca inca nu stie singura...da' ii e musai sa faca mii de ture prin gradini, prin casa, pe scari...etc. Ca deh "de ce o duci, inca nu e obosita". Lasa ca pentru diseara am rezervat restaurant pentru sotul si a lui mama, la 7.30 tre' sa fie acolo, si imi pun eu copilu' la somn cand trebuie sa elimin factorul oboseala si apoi mai vedem.
Da, si pe mine ma seaca faza cu "ne cearta mami daca..." da ce-s eu, bau bau?
Nu v-am zis, da io azi incep scoala de conducere ...faza practica...noroc ca nu sunteti p-acilea
Esme

noastra!