*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (66)*
Raspunsuri - Pagina 16
Andy08 spune:
Babyzapi: Mai, mai, ce zi a avut azi Raphaelul. De acum incepe....vor cadea, se vor zgaria, vor avea vanatai, la gradi vor fi muscatzi sau vor musca....uf! Asta e viata de pitic! Mai, si ce vacanta va asteapta! Super!
Cum mai papa puiul? Cum mai e cu bubitzele? Pana la urma a tolerat banana? Ca stiu ca ai zis ca i se inrosise nasucul cand i-ai dat prima data?
Anca: Sanatate micutzei si tie putere!
Alra: Bine zice Bertha. Dupa 5 ani e mai bine, vei vedea. De fapt, pe masura ce trece timpul vei vedea ca vei avea, incet-incet, cu cine sa te intelegi.
Andy, mami de
Andrei
BraveGirl spune:
Andy, nu prea a mai luat in greutate. Nici nu mai am curaj sa o cantaresc, ca ma apuca depresia. Dar e vesela, vesnic rade, e o bucurie cd o vezi cu gingia ei stirba cu gura pana la urechi. I-am dat azi coaja d epaine si a papat fericita. Maine o sa-i ung painea cu piureuri din borcanel. Poate o sa am succes, pt ca ei nu-i place lingurita.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
anca_27 spune:
Hai ca vin si eu la povesti...
Noutati cu somnul nu prea am, c-am dat-o peste cap. Vineri dimineata la 5 avea febra 38.2, pune supozitor, apoi la medic sa vedem gatutul, putin rosu, da-i cu panadol pana seara, iar febra, panadol, oscilo, a doua zi dintzoc+mucisori. A, si-ntre timp am plecat si la munte c-aici nu mai puteam respira. Deci la ai mei, dormit impreuna, tz la discretie, aseara revenit, plans isteric, de-abia linistit. Cumva, in seara asta am reusit s-o adorm in patut cu shhht, mangaiat, linistit, dar mucisorii n-au lasat-o sa adoarma bine, iar plans, sfarsit in brate la daddy, mai nainte iar plans, da-i cu tz....acu doarme. Daddy are patul pregatit sa doarma cu ea, sa vedem la noapte cum razbim.
Corina, ori de cate ori ma suge zibe de ma-ndoaie, ca zilele astea de ex, ma gandesc la tine.
Mersic c-ati zgaltanat butoiul sa sar afara din el... Oboseala cat China si ... dezamagire. Asa c-am hotarat AZI sa incep sa nu mai vreau sa schimb lumea, sa invat s-o iau asa cum e. Imi dau seama acum ca asta e cel mai greu, sa poti lua pe fiecare exact asa cum e. Sa nu incerci sa impui/ propui nimanui ceva din ritmul tau, stilul tau, modul tau de a face / vedea lucrurile si lumea, sa nu schimbi nimic. Sa nu schimb nimic, sa las lumea asa cum e, doar sa invat s-o privesc altfel. Nici pe mama care imi spune de fata cu o vara care are o fetita deodata cu zibe `uite, vezi, ei ii e si mai greu, sotul ei lucreaza aproape tot timpul...`
(Olivia- a propos despre cate inteleg unii parinti, imi dau seama ca nu pot pricepe dar macar ... sa taca), nici pe prietena veche la care-am fost in vizita si-si pune puiul de 2 luni jos dupa 5 minute de brate, el plange, ea - `nu-l iau sa nu se invete in brate`
, nici pe soatza care da vina pe zibe la 4 dimineata ca el nu doarme din cauza ei, cand de fapt joaca sah sau table in nestire, nici pe ... multi altii. Am devenit hiper-super-sensibila, vad prea multe, aud prea multe, imi vine sa-mi pun dop si ochelari de cal. 
Ramo, sorry pt cumnatul tau, Doamne-ajuta sa iasa toate bune intr-un final!
Iza, parca eu ma bucur pt bucuria ta
, sa te distrezi si dantuiesti si pt mine.
Lorellay, stai linistita scumpo, nu esti cea mai amarata
, vin si eu in club, poate si de asta starea mea naspa. Concediu doar la ai mei la munte, dar ma duc pt zibe sa mai respire fresh air, i-as mai lua si-un tarc sa doarma si ea acolo separat si sa ma odihnesc si eu, as mai vrea si-un scaun de masina mai de doamne-ajuta, mai cate ceva in camera la ea ca nu mai stiu pe unde sa le dosesc....dar, ma consolez apoi, c-avem sanatate si-n rest, cumva, le-om face. Cineva acolo sus trebuie sa ne iubeasca!
Inca reusiti sa ma urmariti?
Am impresia ca ma-ntind tone...
Mersic si fetelor ce mi-au scris despre mult pomenitii biscuiti popu l ari. ![]()
Eli, sper ca ti-ai mai eliberat putin sanii si esti mai bine. Haide, tin pumnii sa fie bine si sa trimiti mesaje pline de dezmat de la mare!
Noapte linistita, dragelor! 
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
julia16 spune:
Buna fetelor,
sunt la Praga cu serviciul. Am avut o zi tare naspa la servici. Imi vine sa las totul balta si sa ma intorc la copiii mei.
Eli, eu am facut asa: cand simteam sanul prea tensionat il mai puneam pe Tudor sa suga sau ma mulgeam singura atat cat sa nu ma mai doara. Dupa o saptamana n-au mai produs si n-a mai fost nevoie sa mai scot lapte din ei. Nu stiu cum s-a dus singur din sani, dar dupa 2 saptamani ii aveam goi-goluti.
Otiliav spune:
Hello!
Ma bucur ca ati scris Alra si Anca. Nu-i asa ca e putin, putin mai bine dupa ce va spuneti oful
?
O dau disparuta pe Mirtha. Asa lung sa fie concediul lor?
Miky-ea, ce tandrete 
Andy, deci papa binisor "fetita" ta? Cu ce va mai diversificati?
Eu i-am dat spanac azi si ma mir ca i-a placut. L-am fiert in lapte cu putin unt, ceapa, radacina de patrunjel si putin usturoi pe razatoarea cea mai fina. Adica cam multa invarteala prin bucatarie pentru 2 portii de mancare. Si i-am pus si galbenus de ou. Cred ca o razbise foamea ca la pranz nu a vrut piure de cartof cu conopida, a supt si a facut nani si la trezire normal ca ii era foame.
Eu de 2-3 zile stau cam nasol cu laptele, sunt pe stop si se simte. Suge musai dupa-amiaza si nu prea mai ramane pentru seara. Si ma simt extenuata, ieri si azi am adormit langa ea dupa-amiaza si sunt cam data peste cap. Am bagat o vitamina sa-mi revin.
Eli, sper ca ai muls putin sub dus. Poate s-au infundat canalele si de aceea ai probleme.
Bertha, ce familie de vampirasi
. Ma bucur ca au iesit bine analizele pana acum. Ai vazut ca nu-i totul greutatea? Azi a papat "sclifosel analizata"?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
elilov3 spune:
am fost la spital recomandare mulgere ca altfel ajung la cutit...deja se formasera trei pungi de lichid pe sanul drept....mi s.a spus sa intarc treptat prin muls datorita cantitatii mult prea mare de lapte...asa am facut am ajuns acasa si m-am muls am scos f f mult lapte si tot a mai ramas...am decis sa ma mulg macar la 12 h si cu timpul sper sa se diminueze cantitativ...ce bine este asa mulsa...
vb dimineata va zic cum ma mai simt 

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008
poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski
Otiliav spune:
Neata!
Pe mine a avut Ana grija sa ma trezeasca de la 6
.Noroc ca s-a dat drumul la desene la TV. Daca ieri a plouat tot timpul si nu a fost la joaca e prea odihnita fata.
Eli, macar ai avut o noapte buna. Iar ai avut noroc de experiment pe tine ca banuiesc ca i-ai spus doctoritei ce cantitate impresionanta produci.
Ma duc sa bag niste ceai de facut lapte ca se trezeste si fomila in curand.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
bertha spune:
Buna dimineata!
Andy, m-am gandit de multe ori la tine si imi dau seama ca noi suntem un caz fericit, pt ca ea n-a avut nicio pb cu laptle meu, singurele semne de intrebare au fost petele ce-i apareau pn jurul guritei la contactul cu lactatele, plus un episod de voma dupa ce a mancat cereale cu lapte. Dr ne-a dat sperante ca ar putea fi un caz cu manifestari usoare si pasagere. Totusi, eu tin acel regim, pt ca ii pot dauna lactatele ce trec in lapte, se pare ca pot produce microleziuni la nivelul mucosei intestinale. Pb mea e ca eu mancam f multe lactate, branza, unt, sana, iaurt, cascaval si am ramas in pana de mancare dimineata.
M-am dat pe mezeluri, vrand-nevrand, si ca, sa nu exagerez cu ele, mananc rosii, castraveti, ardei, care nu-mi tin de foame. Oua nu pot manca zilnic. Deocamdata caut noi alimente care merg la micul dejun, cu restul meselor n-a pb. Ai grija de tine si incearca sa mananci mai mult sau macar mai consistent.
Otilia, chiar ca munca multa pt 2 linguri de spanac, stiu, ca asta fac si eu acum, spanac dupa reteta Corinei. Ai mei se trezesc zilnic in jur de 7 si sunt chititi pe joaca, in timp ce eu as mai lenevi macar o juma' de ora. Ai dreptate, stiu ca nu kg reprezinta totul la un bb, insa e cumplit ca timp de o sapt sa nu manance mai nimic. MF imi tot spune sa am incredere in ea, ca nu rabda ea de foame, incer, uneori reusesc, alteori mai intru in panica, imi revin si tot asa.
Ieri a mancat 2-3 lingurite de cereale, vreo 50 ml supa+carne de pui si, atentie, o banana intreaga!
Plus cateva bucatele carne de pui din ciorba noastra, cateva bucatele de cartofi si morcovi, paine si biscuiti. Altfel spus, am avut o zi fantastica.
Azi deja a mancat o portie rezonabila de cereale cu 2 caise pasate, ma bucur ca acum accepta cat de cat aceste cereale cu soia.
Eli, sa nu golesti sanul de tot, scoti laptic doar pana se inmoaie putin. Mulsul partial, combinat cu efectul pastilelor, ar trebuie sa reduca lactatia. La mine a durat vreo 10 zile pana s-a redus considerabil, iar total n-a disparut niciodata. Adica, si inainte sa raman gravida cu Ioana, daca strangeam mamelonul ieseau mereu 2-3 picaturi de laptic.
Anca, ma bucur ca ai scris si te-ai mai descarcat putin.
Toate trecem periodic prin asta, e firesc.
Malinas, Monicabo, Dandusa, Mav, unde ati disparut?
Am uitat sa va spun ca eu am inceput procesul de dezvatare de suzeta. Din experienta mea anterioara si din ce-am vazut prin parc si am discutat cu alte mamici, pana la un an ar trebui sa renuntam total. La Darius a durat 2 sapt, dar m-am grabit, ca am inceput exact dupa prima aniversare. Bine, e adevarat ca n-au fost niste inraiti ai suzetei. Eu ii vad rostul in prima perioada de bebelusie, acum sunt deja maricei.
Concret, cand plange, nu ma mai reped cu suzeta, incerc s-o consolez altfel si merge. Pe parcursul noptii nu a mai cerut-o de mult timp, are pe tzitzi in loc.![]()
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
elilov3 spune:
neata fetele
oti
da asa este a ramas masca cand i-am zis...pai daca va imaginati vreo 300 ml de lapte intr-un san si tot am mai lasat ca am zis sa nu mulg la maxim...eu zic sa ma mulg la 24 de h...deja saniii numai arata asa rau...doamne bine ca m-am muls ca nu stiam ce sa ma mai fac deja pot sa zambesc ![]()
Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008
poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski
vrabiuta spune:
eli - uite aici un articol despre intarcat care mie mi-a folosit foarte mult:
http://www.kellymom.com/bf/weaning/weaning_mom.html
sanatate multa!
diversificare pentru mamici curajoase