Clubul cititorilor (11)
Raspunsuri - Pagina 3
Ingrid S spune:
Deaianira, ti-a placut Levin? Cred ca am mai scris aici, nu l-am suportat niciodata. Mi se pare fals pana in maduva oaselor, fara directie...Vronski e mult mai barbat decat el, nu pentru aerele de cuceritor sau meseria pe care o avea, prin atitudine.
Cartea e incantatoare, deoarece surprinde perfect societatea rusa cu moravurile, cu dramele ei, etichetarile ce ne repugna acum, dar personajele...lasa de dorit. Anna, pe care am preferat-o mai demult, acum m-a dezamagit, s-a ratat din toate punctele de vedere, dar desi nu simpatizez cu ea, o inteleg si cred ca Tolstoi a descris foarte bine sentimentele, gandurile si temerile ei, pana si suicidul a fost aproape real.
Panza de paianjen, o alta carte ce m-a incantat adolescenta, in schimb Mirona, in afara descrierilor (si are unele foarte frumoase) m-a lasat rece...m-am saturat de comunisti, cred.
La rascruce de vanturi...stilul surorilor Bronte, mai facil dar captivant, dragostea ce nu-si gaseste niciodata linistea.
Pe Mihail Sebastian nu-l mai comentez, tot in adolescenta l-am citit, dar nu i-a lasat o impresie de durata.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
carminabulina spune:
De ieri voiam sa mai scriu ceva pe aici dar am ajuns prin alta parte si cu alte treburi.
Dupa Ivan am reluat cartea de vacanta pe care o incepusem inaintea lui, "Dolmen" scrisa de niste tipe. Pentru cei care gusta genul thriller/politist/elemente gotice ca moi este o carte care se citeste dintr-o suflare.
Dupa aia am citit una de la Cotidianul, "Muzica intr-o limba straina". Ce m-a uimit aici a fost felul compozitiei, in ce fel a fost spus aceasta poveste si mi-a placut chiar si faptul ca a avut o intriga.
Daca a mai citit-o cinvea mi-ar placea sa discutam despre ea.
Acum citesc "Zapada" de Orhan Pamuk. EXCEPTIONALA! Nu am terminat-o, sunta de-abia la jumatate dar este acel roman "rotund" sau "gras" sau "plin" care are de toate in el. Ca sa intelegeti ce vreau sa spun e ca atunci cand musti din ceva delicios, care-ti place si-ti umpli toata gura . Istorie, revolutie, cultura, obiceiuri, oarecare mister (ce-mi place mie) o Turcie moderna cu toate framantarile ei, de fapt o zona a Turciei, Anatolia, de fapt o zona a Anatoliei, un oras...Kars.
Si astept cu nerabdare tema de marti si cartea castigatoare.
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 23+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
Ingrid S spune:
Eu vreau sa citesc Rosu de Pamuk, cartea e la o prietena, doar sa o termine ea.
Si Pavilionul cancerosilor. Si vesnic neterminata Arhipelagul. Iar intre astea sa zugravesc.
Pana atunci va recomand un prieten drag mie, e vorba de Stefan Zweig si Secret arzator, o culegere de nuvele in care dragostea se impleteste cu ura, violenta cu duiosia, tristetea cu fericirea....Daca e cineva interesat de acest autor german, pot sa-i indic si alte scrieri.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Carmina, n-am Zapada, dar daca glasuiesti asa frumos despre ea, fac un efort s-o cumpar. Numai sa termin ce am inceput.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Am dat de Daniil Harms, am lasat toata treaba si stau si rad de una singura:
Semion Semionovici, punandu-si ochelarii, se uita spre pin si vede: în pin sade un taran si-i arata pumnul.
Semion Semionovici isi scoate ochelarii, se uita si vede ca in pin nu sade nimeni.
Semion Semionovici isi pune ochelarii, se uita si vede din nou ca in pin sade un taran si-i arata pumnul.
Semion Semionovici isi scoate ochelarii si din nou vede ca in pin nu sade nimeni.
Semion Semionovici isi pune iarasi ochelarii, se uita si vede din nou ca in pin sade un taran care îi arata pumnul.
Semion Semionovici refuza sa creada in aceasta aparitie si socoteste ca aparitia este o iluzie optica.
L-am gasit si pe net, dar nu stiu de ce nu pot sa pun linkul.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Deianira spune:
M-am intors cu impresii proaspete despre Madame Bovary si La rascruce de vanturi.
De Madame Bovary m-am apucat pentru ca mi-a povestit o amica despre carte, ce minunata si extraordinara este . Poate am avut eu asteptari prea mari, dar nu mi-a placut, adica mi se pare foarte bine scrisa si surprinde perfect moravurile de provincie, dar nu mi-a placut sentimentul pe care mi l-a dat cartea, am ajuns la sfarsitul ei si inca nu ma acomodasem cu ea, nu o "simteam" inca. Se intelege ceva din ce zic?
Si cu La rascruce de vanturi, alta poveste, va ziceam ca am citit-o in adolescenta si m-a dat peste cap, am plans o mare de lacrimi si am jurat ca never ever nu o reiau :-)). Am recitit-o acum, mi-a placut foarte mult, dar de data asta am analizat obiectiv personajele si nu m-am mai indragostit de ele si nici de plans n-am plans, not even a tear . Nici asa emotii intense ca la 16 ani nu mi-a dat si acum nici in ruptul capului nu inteleg de ce m-a "traumatizat" asa tare atunci. Probabil am devenit o insensibila odata cu trecerea anilor :-)).
Cred ca ne "ating" in mod diferit cartile in functie de contextul din viata noastra, tu, Carmina, zici ca te-a intors pe dos faza cu dezgropatul lui Catherine, m-a impresionat si pe mine acum la recitire, dar nu pot sa zic ca m-a emotionat foarte tare. Clar is o insensibila .
George Simenon scrie romane politiste, pe mine sincer nu m-a impresionat cartea deloc, am gasit-o mai degraba plictisitoare. Tot in adolescenta citeam Agatha Christie si stiu ca alea intr-adevar ma tineau cu sufletul la gura (again, nu stiu daca ar avea acelasi efect acum).
Ingrid, mi-a placut Levin, dar, agnostica fiind, m-a dezamagit spre sfarsit, mi se parea dus de nas si naiv :-)). Mi-a placut, totusi, cu anumite rezerve fata de unele idei ale lui, parca in unele momente nu era capabil sa fie on his own si se lasa ghidat de altii (mai ales problema lui legata de credinta m-a enervat), in rest, in general mi-a placut de el, dar nu e genul de barbat care sa imi placa mie :-)).
Deianira spune:
Nu stiu de ce sa ma apuc acum de citit, plec in vacanta, nici nu stiu daca o sa apuc sa citesc din ceva ce car dupa mine, dar fara o carte macar nu plec de acasa, clar.
Deocamdata am ales Idiotul, se vede ca inca sunt sub impresia puternica lasata de Anna Karenina.
O sa revin cu impresii, spor la citit!
beshter spune:
Ingrid, Daniil Harms e o idee fooooarte buna. Mi-ai facut pofta.
Eu m-am apucat sa astup un gol absolut impardonabil - Saul Bellow. M-am mustrat aspru ca n-am citit nimic de suspomenitul si m-am apucat de 'Darul lui Humboldt'. Regret doar ca n-am avut atata minte incat sa-l citesc mai devreme. Misto carte. Larger than life. N-am citit decat 100 de pagini dar imi dau seama ca e una din cartile alea de te oftica atunci cand se termina.
Urmeaza 'Herzog' si 'Henderson, regele ploii'.
Pana sa ma apuc de Bellow, am citit doua 'specialitati'. 'Screenplay' de Syd Field - care, dupa cum ii zice titlul, te invata chipurile sa scrii un scenariu (de fapt, te invata o laie, dar, ma rog, ceva-ceva tot fixeaza acolo) si 'La lectiile de regie ale lui Eisenstein', scrisa de studentul nushcum Nijni. Asta mi-a placut foarte tare. Einsenstein era deosebit de creativ si disciplinat, in acelasi timp. Vreo 50 de pagini trateaza discutiile dintre Eisenstein si studentii lui pe marginea celebrului episod din 'Crima si pedeapsa' in care Raskolnikov o ucide pe camatareasa Aliona Ivanovna. E fascinant sa vezi cum o pagina de carte se transforma in scene, secvente, unghiuri de filmare, montaj, incadratura. Mi-a placut. Se gaseste in anticariate pentru cine vrea sa vaza.
Revin cu pareri si comentarii la 'Darul lui Humboldt' cand oi termina.
You cannot both dance and not pay the piper.
vikinga spune:
Carmina, la ce editura a aparut "Zapada" lui Orhan Pamuk? E si acum in librarii? Mi-a placut Pamuk dar am citit numai "Ma numesc Rosu" si chiar trebuie sa-l descopar mai in amanunt.Eu sunt fixata rau in perioada asta pe Salman Rushdie, vad ca sunt niste reduceri la Polirom in perioada asta la toate cartile lui traduse si la noi, zic asta pentru cele ce il plac. Mi-am comandat aseara ultimele doua aparute, "Seducatoarea din Florenta" si "Patrii Imaginare", abia astept:). Il ador.Pe linga citeva carti a lui Cortazar am mai luat si o carte a lui Murakami. Prima pentru mine! Tot l-am ocoloit si aminat pentru ca nu stiam de unde sa-l incep. Am luat "Kafka pe malul marii", ce ziceti se potriveste pt un inceput ori am ales neinspirat?Vikinga 20+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
vikinga spune:
Daniil Harms e acum in librarii? La ce editura e aparut?Vikinga 20+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo