Crema GANAJ

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Geniest,cel mai bun exemplu este tortul Joffre,pe care trebuie sa-l gasesti in orice cofetarie.

Da,crema rezultata din ciocolata topita in frisca iese tare.O poti folosi asa (ex: torturile cu foi de bezea sau pricomigdale umplute),sau o poti amesteca(racita),cu frisca batuta sau unt(plus arome,binenteles).

"Creme MEGLE" este chiar frisca.Eu o foloseam si la cofetarie(primeam baxuri de 10l),si acasa.Si este destul de dulce.Cumpar cutii de 1l sau 500ml.Un mic secret: cand o bati,picuri si 2-3linguri de apa rece.Se bate mai pufos.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Mindy,daca frisca nu e dulce,adaugi zahar pudra dupa gustul tau.Este cea mai fina crema de ciocolata.Sigur o vei da pe spate pe prietena ta.Faci blatul obisnuit si adaugi nuca tocata,deci: cate oua,atitea linguri de zahar si de faina,plus o lingura de apa rece si una de ulei(sa nu se usuce blatul),un praf de sare si-un pic de praf de copt si nuca(alune).

Nota: in siropul cu care insiropezi blatul,pune putin ness si coniac,pentru un gust si mai deosebit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Multumesc mult Mireluta!
cred ca blatul cu nuca e bestial pt crema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Un brat de pentru tine, Mirela.

In week-end o fac si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Fetelor si iasa destul de dulce? ca frisca ce o gasesc eu nu e dulce, de la cioco amaruie se indulceste ceva?

crema asta ar merge la un tort festiv? ar trebui sa fac unul in octombrie, as da-o gata pe tipa ca e innebunita dupa cioco.

are cineva o reteta de blat pufos si ne-sec care ar merge cu crema asta?

Mindy poti incerca un blat din pandispan, iese foarte bun si pufos

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput

Geniest si Mindy ati facut tortul sau prajitura cu crema ganaj? Spuneti-ne si noua cum v-a iesit.Suntem foarte curioase.

Mergi la inceput

Am vazut zilele trecute la tv o reteta de tort espresso,asa se numea, din crema ganaj la care se adauga 6oua,2cescute de espresso si zahar pudra.Dar nu mai tin minte daca mai adauga si unt.Voi ati vazut reteta? Era pe Euforia,la Ceva Dulce.Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Este un tort foarte fin de ciocolata cu aroma de cafea si as vrea sa incerc sa-l fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Off topic:

Fetelor si mai ales Mirela, ca tu ai deschis topicul, nu vreau sa supar sau sa enervez pe nimeni si nici sa fac eu pe desteapta, dar va rog din suflet: schimbati titlul topicului cu denumirea corecta a cremei GANACHE (pronuntat ganash).

Asa se numeste crema asta peste tot in lume si ar fi pacat ca niste bucatarese adevarate sa nu fie si exacte in exprimare.

Inca o data imi cer scuze daca am deranjat cineva.

Spor la prajiturit!

Bedrosmart

Mergi la inceput

Importanta este compozitia cremei si nu felul in care se citeste sau se scrie denumirea ei.La cofetarie aveam periodic prezentari cu expozitii ale unor maestrii-cofetari veniti de la renumite restaurante ale unor hoteluri de 5stele din Bucuresti,cofetari scoliti prin Franta sau Belgia,care merg peste tot in tara sa promoveze noile aparitii pe piata dulciurilor de cofetarie si vreau sa va spun ca fiecare pronunta la fel denumirea acestei creme: ganaj.La fel am auzit si pe Euforia Tv.
Dar,pana la urma,nu acesta e subiectul topicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Mireluta am facut pentru sora mea tort cu crema. A iesit absolut delicios, nu am mai avut timp insa sa fac eu blatul si l-am cumparat. Crema am facut-o cu Creme Patisserie dela Meggle si Finetti (nu am gasit ciocolata de menaj) in care am adaugat putina gelatina...belea, mai fac de ziua sotului

Multumesc mult

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput