Crema GANAJ
Raspunsuri - Pagina 5
Pucku spune:
mey eu am o nedumerire, ca sa fac un tort
deci frisca lichida plus cioco in bain marin, lasat pana a doua zi...apoi ce fac e gata? sau o pun la mixer, sau ce?
sar/mana, ca mi-am luat tot si sunt in punct mort
pt crema alba ce gelatina folositi? din cea la cald? sau cea de rece? se pune odata cu ciocolata? sau a doua zi? ca ma gandesc ca daca o pun la inceput nu se coaguleaza.....uf
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
ANITA75 spune:
puku,faci in felul urmator-frisca lichida 250-500gr depinde cita crema vrei sa faci ,se pune la foc mic impreuna cu vreo 3-4 cioco amarui sau lapte si se omogenizeaza formind o crema,se ia de pe foc si se lasa la racit apoi se pune la frigi ,si peste citeva ore se scoate si se mixeaza ,asta-i toata treaba dar e f buna garantez
mireluta39 spune:
Corina,nu pui crema pe aburi,ci direct pe foc mic (frisca si ciocolata) pana da in cateva clocote,apoi o lasi la rece pana a 2a zi,sa se inchege.Mai citeste odata reteta ce v-am dat-o.Apoi,daca vrei crema mai spumoasa o amesteci usor cu frisca batuta(ce cantitate vrei),dar fara mixer.Adaugi ce arome vrei tu.Daca nu pui frisca,o poti amesteca cu unt si iese mai cremoasa.
Pentru crema alba,pui gelatina la inmuiat; frisca se incalzeste la fel,cu ciocolata alba,in proportii de 125 ml frisca lichida la 250g cioc.alba,pana se topeste.Cand este caldut amestecul,se adauga gelatina si 300 ml frisca batuta.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
mireluta39 spune:
Angelynna, este chiar foarte ok reteta.O poti folosi cu incredere si ne spui si noua cum ti-a iesit.Citeste mai sus sfaturile ce i le-am dat si lui Pucku.Iti vor fi de ajutor.
LA MULTI ANI fetitei ! sa creasca mare si sanatoasa.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Pucku spune:
Multam fain, azi am facut prajitura cu mere asa ca ramane pe saptamana viitoare
va scriu ce mi-a iesit
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
angelynna82 spune:
Mireluta multumesc mult, am sa fac si o incercare in prealabil
Multam si de urari
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
geniest spune:
'Neata fetelor !
Week-end-ul care vine vreau sa fac si eu crema asta despre care vorbiti voi, insa, daca nu va suparati, dati-mi si mie exemplu de prajitura de la cofetarie in care se gaseste crema asta ca habar n-am cum arata.
Aaaa....si mai am un pitic pe creieras: din frisca lichida cu cioco iese ceva tare care se tine ??
Multumiri anticipate,
g
EDIT: Mireluta de mult tin sa te intreb...crema aceea de la Meggle - creme patisserie- se poate folosi ca frisca, pentru tortul diplomat, de exemplu ??
Mindy spune:
Fetelor si iasa destul de dulce? ca frisca ce o gasesc eu nu e dulce, de la cioco amaruie se indulceste ceva?
crema asta ar merge la un tort festiv? ar trebui sa fac unul in octombrie, as da-o gata pe tipa ca e innebunita dupa cioco.
are cineva o reteta de blat pufos si ne-sec care ar merge cu crema asta?
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest 'Neata fetelor ! Week-end-ul care vine vreau sa fac si eu crema asta despre care vorbiti voi, insa, daca nu va suparati, dati-mi si mie exemplu de prajitura de la cofetarie in care se gaseste crema asta ca habar n-am cum arata. Aaaa....si mai am un pitic pe creieras: din frisca lichida cu cioco iese ceva tare care se tine ?? Multumiri anticipate, g EDIT: Mireluta de mult tin sa te intreb...crema aceea de la Meggle - creme patisserie- se poate folosi ca frisca, pentru tortul diplomat, de exemplu ?? |
Spirala cu ciocolata,un tort facut cu crema ganache.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...