Crema GANAJ
Raspunsuri - Pagina 3
manon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanse Fetelor www.andanapan.ro/products/show_product.php?product_id=1351" target="_blank">ASTA-I smantana dulce pentru frisca(mai sunt si de la alte firme).Trebuie sa aiba peste 30 % grasime si sa fie foarte rece.Daca nu se intareste puneti cateva picaturi de lamaie si se face beton. Nu folositi smantana normala ca nu iese. Spor la treaba MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA POZICI KG MELE INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC |
mireluta recomanda smantana meggle care are tot 30% grasime. zici ca daca folosesc milli cu 30% grasime nu-mi iese crema ca lumea...??
mireluta39 spune:
Manon,exista diferite feluri de smantana,cu concentratii mai mari sau mai mici de grasime,dar nu din toate iese frisca.N-am folosit smantana Milli,nu stiu daca se bate frisca din ea.Scrie pe cutie ca se foloseste la prajituri? Ai batut-o frisca? Pe cutiile de Meggle scrie clar: Creme Patisserie. Daca pui la fiert o smantana obisnuita,ea se va branzi.
E buna ciocolata neagra cu 85%,dar pentru crema alba,trebuia cioc.alba de menaj.Totusi,dupa ce topesti ciocolata in smantana incalzita,adaugi si gelatina,apoi amesteci cu frisca batuta.
La fel si crema neagra,o amesteci cu frisca batuta si arome inainte de a o intinde pe blat.Dar nu folosesti prea mult alcool? Sau vrei sa-ti imbeti musafirii? Daca vor manca si copii din acest tort,nu e indicat sa pui visine din visinata si lichior de cafea la insiropat.Mai degraba faci un sirop de zahar in care pui pt.aroma,putin lichior de cafea si vanilie,iar ca fructe poti folosi atitea fructe proaspete ce se gasesc pe piata sau chiar dulceata. Spor la treaba si asteptam sa ne spui cum ti-a iesit.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
manon spune:
multumesc, am sa tin cont. din pacate n-am gasit ciocolata menaj de nicio culoare.
dar de ce sa pun gelatina ??
mireluta39 spune:
Manon,n-ai gasit la nici un supermarket ciocolata menaj? Trebuie sa pui gelatina pentru ca ciocolata alba nu are cacao si crema obtinuta nu va avea aceeasi consistenta.Va iesi mai degraba un sos de ciocolata.Dar,daca vrei sa faci crema de ciocolata alba pui si gelatina si frisca batuta si iese Mousse de cioc.alba,o crema fina,ce se foloseste la umplerea torturilor fine.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
manon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mireluta39 Manon,n-ai gasit la nici un supermarket ciocolata menaj? Trebuie sa pui gelatina pentru ca ciocolata alba nu are cacao si crema obtinuta nu va avea aceeasi consistenta.Va iesi mai degraba un sos de ciocolata.Dar,daca vrei sa faci crema de ciocolata alba pui si gelatina si frisca batuta si iese Mousse de cioc.alba,o crema fina,ce se foloseste la umplerea torturilor fine. www.blogulluiaurel45.blogspot.com |
manon spune:
mireluta...tortul a iesit exceptio...amandoua cremele sunt delicioase (nu am exagerat cu aromele suplimentare si m-am limitat doar la visinele din visinata de anul trecut, chestia cu fructele proaspete in crema de ciocolata e inca prea "stilata" pentru gustul meu). am retinut amanuntele legate de ciocolata alba asa ca am pus din capul locului mai putina frisca lichida la incalzit si am adaugat un plic de gelatina (10g) iar frisca batuta pe care am adaugat-o dupa ce s-a racit crema am pus-o mai "din ochi" pana mi s-a parut ca am obtinut consistenta necesara pentru a acoperi tortul.frisca milli s-a comportat perfect (am pus zahar pudra vanilat tot asa, din ochi). in interior crema neagra, la exterior cea alba. am ornat cu bomboane de ciocolata ferrero rocher (pentru ca stau fooooarte prost la capitolul ornat orice, am doua maini stangi) dar ansamblul a iesit spectaculos. despre gust...ce sa mai vorbim.
iti raman recunoscatoare
imi pare rau ca nu ma pricep nici la tehnica foto pentru ca nu mi-ar fi fost rusine cu pozele...
mireluta39 spune:
Ma bucur pentru tine Manon.Nici eu nu stau bine cu tehnica foto,de aceea nu postez poze la retetele ce vi le dau,desi am cateva facute pe telefon.Dar va asigur ca toate prajiturile sunt delicioase si retetele sunt sigure.E bine ca ai pus frisca din ochi,tocmai de aceea nu ti-am dat cantitati,ca sa formezi consistenta cremei cu adaosul de frisca,dupa cum aveai nevoie.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
ANITA75 spune:
mirela vreau sa fac o rulada dar nu stiu cu ce crema sa o umplu ceva mai simplu daca se poate in afara de gem
mariussimiuc spune:
Anita,ca tot suntem la subiectul cu crema ganache,eu zic sa o incerci pe asta.Vei avea o rulada super delicioasa.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mireluta39 spune:
Jeni,uite aici 3 retete ptr.rulada:
1) 4linguri zahar,2-3linguri apa,vanilie,50g cacao.Le amesteci pe foc mic si cand se ingroasa le incorporezi in 200g unt spumat cu mixerul impreuna cu 200g alune macinate.
2)3/4 pachet unt,15linguri zahar pudra,le mixezi bine,adaugi pe rand 3galbenusuri,unul cate unul,apoi pui vanilie,rom,cacao si alune macinate(ce cantitati doresti).Daca vrei sa-ti iasa crema mai pufoasa poti adauga la final albusurile batute spuma tare.
3)poti face rulada diplomat.Crema este cea de la tortul diplomat de pe www.gatestesanatos.webs.com .Intinzi crema diplomat(inchegata) pe blat,presari bucati de fructe si rulezi,apoi imbraci rulada in frisca.
La primele 2variante imbraci rulada in ciocolata topita(amestecata cu putin ulei)si presari alune.Tai feliile cu cutit incalzit in apa calda.
Orice crema vei folosi sunt sigura ca-ti va iesi o rulada delicioasa.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com