Crema pentru amandine
Dragele mele,cu aceasta reteta raspund dorintelor unora dintre voi,dar pentru mai mult,vizitati si www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Ingrediente: 700g zahar,240ml apa,100g cacao,50g marga Bunica+ 1kg marga.
Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa,la foc mic,de preferinta intr-un tuci sau vas cu pereti dubli,amestecand continuu,pana incepe sa se umfle.Se da jos de pe foc si se adauga 50g marga.Rece,se mixeaza cu 1kg marga(si repet:se foloseste margarina Bunica cu 80% grasime pentru ca e cremoasa si nu da voie cremelor sa se taie).Se adauga si rom.
www.gatestesanatos.webs.com
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Raspunsuri
lexi spune:
Amandina e una dintre slabiciunile mele, m-ai atins cu postarea asta. Intrebarea e cam cat popor mananca din ea? Un kil de marga ma gandesc ca e ceva... Pregatesc castronelul sau ligheanul?
Multam frumos.
Katyuscha21 spune:
ma scuzati ca ma bag asa da ce e aia amandina???eu is cam batuta in cap un pik
24+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 9 luni 26.09.2006
ASA CRESTE ANDREI http://lb3f.lilypie.com/dRalm7.png
BURTICA http://picasaweb.google.com/ciquitita7
ANIVERSAREA NUNTII http://dn.daisypath.com/F2Epm7.png
BEBICA DIN BURTICA http://tickers.baby-gaga.com/p/dev315pf_.png
Un copil este o Binecuvantare de la Dumnezeu! Trebuie sa credem in Dumnezeu ca El va veghea asupra noastra...
buli spune:
ei, cum poti sa nu stii www.bizoo.ro/img/Prajituri-Amandina/img360/sale/3359631_1239050550.jpg" target="_blank">amandina?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mireluta39 spune:
Lexi,nu iese prea multa crema,depinde si de cat de gros pui stratul de crema intre foi si oricum,ce ramine se pastreaza foarte bine la frigider,nu se strica(depinde ce termen are margarina),si se poate folosi si la umplerea paleurilor,daca mai adaugi un pic de fondant(sau serbet)si arome de rom,vanilie si coniac.
Reteta ce o am eu,pe care o faceam la cofetarie,e de cinci ori mai mare,dar aici v-am dat doar a cincea parte din cantitati.Atit fac eu acasa.
Vizitati si blogul si site-ul meu,pentru ca veti gasi si alte retete interesante si puteti adauga comentarii,poze sau chiar retetele voastre.Urmeaza sa va dau reteta de ecler si choix-ala-crem.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
mireluta39 spune:
Amandina este una dintre cele mai cunoscute prajituri romanesti,prezenta in toate cofetariile din Romania.E delicioasa,foarte insiropata,cu aroma unica de cacao si ciocolata.Un adevarat deliciu pentru cei mici si afrodisiac pentru cei mari.La cofetaria noastra toate retetele erau din ingrediente naturale.Desi au venit multi maestri-cofetari sa ne faca prezentari de prajituri noi cu prafuri ce se folosesc acum in industria asta,ne-am minunat de ele,de felul cum aratau,dar noi am ramas tot la retetele noastre"ca la mama acasa",pe care vi le destainui putin cate putin si voua.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
Katyuscha21 spune:
atunci daca e asa de faimoasa VREAU SI EUUUUUUarata bineda eu de unde sa iau de aici am sa fac eu desi nu ma prea pricep la prajituri am sa incerc
24+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 9 luni 26.09.2006
ASA CRESTE ANDREI http://lb3f.lilypie.com/dRalm7.png
BURTICA http://picasaweb.google.com/ciquitita7
ANIVERSAREA NUNTII http://dn.daisypath.com/F2Epm7.png
BEBICA DIN BURTICA http://tickers.baby-gaga.com/p/dev315pf_.png
Un copil este o Binecuvantare de la Dumnezeu! Trebuie sa credem in Dumnezeu ca El va veghea asupra noastra...