*Cozonacei de nov-dec2008 (65)*
Raspunsuri - Pagina 12
bertha spune:
Io-s cu capsa pusa de cateva zile, de-aia tac malc. Si nici nu ma simt in stare sa discut despre somn si masa, din motive lesne de inteles. Da' acu' nu pot sa iau popcornu' si sa ma distrez la spectacolu' asta. Ma intristeaza sa vad ca se iau in nume personal aspecte generale, ca revenim la problema nebagatului in seama etc.
Monicus, si eu am remarcat micuta "problema" a mesajelor tale, dar m-am abtinut tocmai pt ca m-am temut de o asemenea reactie. Acum, daca tot s-a adus in discutie, nu te supara si tu, accepta ca poate complicai paginile fara sa-ti dai seama. Ideea e ca poti raspunde, sa zicem unor complimente la adresa Anei intr-un mesaj nou in care sa scrii, de ex "XYZ, multumesc pt complimentele facute printesei", fara sa citezi toata povestea somnului, a mesei, a constipatiei etc. Toate suntem obosite si surmenate intr-o masura mai mica sau mai mare si tot cautam sa vedem pt ce multumesti sau pt ce feliciti tu. Te rog sa nu iei asta ca pe o critica, mai degraba e o sugestie care poate imbunatati putin aspectul si modul de lecturare a paginilor. Si da, toate fetele dau citate, dar prescurtate la maxim, in general, pt ca s-a mai explicat ca e greu de urmarit si ca asa zboara capitolele si se pierde mai mult din timpul pe care il petrec cu bunavointa fetele care deschid noi topicuri.
Ca sa reiau o idee atat de des exprimata, terna, dar plina de adevar "am uitat tot ce mai vroiam sa scriu". Pe cuvant!
Ca sa rezuma sarea mea de draci si stres:
- Ioana e suspecta de alergie la proteina laptelui de vaca;
- 2 zile n-a mancat mai mult de 2 lingurite/masa, ba uneori nici n-a gustat;
- de 2 sapt stagneaza cu greutatea;
- de o sapt se trezeste noaptea din ora-n ora plangand sau geamand si suge ca disperata (normal, daca refuza mancarea);
- are 2 dinti pe drum, sus, si roade tot ce prinde.
Hai ca-mi aminti un aspect, ce coerenta sunt Diamisha, Alra, Anca, Olivia si toate fetele care dezbat subiectul somn: de acord ca e ideal/minunat/sublim sa adoarma copilul singur si sa nu se trezeasca noaptea. Ioana adormea singura, dar se trezea de 2 ori/noaptea strict pt masa, nu plangea, doar maraia putin, sugea 10 min si adormea. De aprox o luna s-a schimbat totul. Nu am energie si timp sa aplic metode, pt ca zilnic sunt singura pana la 18 cu 2 copii care se trezesc max la 7.30 dimineata si carora trebuie sa le fac mancare, sa-i spal, sa le calc lucrurile, sa-i plimb si, nu in ultimul rand sa ma joc cu ei si sa raspund asteptarilor lor. Noi suntem singuri aici, nu-i pot lasa pe niciunul dintre ei niciunde, nici macar pt 10min. Nu-mi permit sa las copilul sa urle noaptea, pt ca mai am unul care s-ar trezi imediat si care n-are nicio vina ca sa-i fie stricat somnul si pt ca am un sot caruia vreau sa-i respect somnul, pt ca-l iubesc si pt ca si el trebuie sa fie odihnit atat la serv, cat si cand revine acasa, pt ca sa poata sa se ocupe de copii, de mine si de casa.
Nu ma plang, am scris pur si simplu realitatea. Eu am mai trecut prin toate astea cu Darius si stiu bine ca totul se rezolva in timp. Totul mi-ar fi mult mai simplu si ar fi pe deplin suportabil, daca Ioana nu m-ar necaji atat cu mancarea. Am si eu o goanga.
Na, ca iar m-am lamentat o gramada. Stiam eu de ce nu scriu. Scuze!
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
cameliam spune:
Otilia, saru'mana de informatii!
Nu stiu ce sa aleg, asta e problema. Vreau Maxi-Cosi da' cu isofix. Da' nu este cu rear-facing. Stau si ma framant si eu ce sa iau.
Barbatu-meu zice musai cu isofix. Eu zic Maxi-Cosi... ca le stiu, nu de alta. Plus ca la testele ADAC au iesit parca pe primul loc urmate de Britax Fix-Way (apropos, asta ar fi alta optiune rear-facing cu isofix).
Caut review-uri acuma. Oricum toti zic ca decat isofix da' cu fata la directia de mers, mai bine fara isofix da' cu spatele la directia de mers.
Alexandra inca incape in scoica, deci nu ne chiar arde sa luam acum, insa in toamna cred ca va trebui sa luam.
Acuma stau si ma mai gandesc la o chestie, oare-s nordicii astia chiar asa destepti si restul Europei nu? E reala treaba cu siguranta mai mare la mersul cu spatele? Din ce citesc pe net, si in UK se incearca sa se ajunga la acelasi lucru, sau cel putin sunt o gasca de parinti care se lamenteaza ca nu gasesc scaune rear-facing si vor sa faca presiuni sa se comercializeze si acolo scaune din astea.
Oricum, daca luam scaun rear-facing va trebui sa ma pregatesc sa aud remarci ironice de la lume p-aici ca tin copilu' invers in masina la 3 ani... da' nu-i bai, numa' sa stea fata in el. Si ma gandesc ca daca altfel nu stie decat cu spatele, n-o sa faca nazuri.
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Camelia, am luat azi de la un service un pliant despre scaunele BeSafe si am gasit si o vanzatoare sa stea la discutii. Aici poti vedea toata colectia. Cele cu Alkantara in nume au o husa pufoasa, apropiata de cum este scoica de la Maxi-Cosi. Practic Alcantara asta e deja un material renumit, imitatie de piele intoarsa. Cele cu Gri au fasul acela fin de care ziceam. Tu ce-ai alege intre BeSafe Izi Combi X2 si Mobi de la Maxi-Cosi? |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
anca_27 spune:
Helau, helau!
In seara asta nu ne-a mai mers. Era prea obosita, a avut o zi full. A incercat ea, s-a foit, dar tot in plansete o termina chiar daca eram langa ea. Luat sus, pus jos, linistit, luat sus, pus jos, luat sus, pus jos, san, tzocait de doua ori, impins, uda leoarca de transpiratie, semiadormita, parcata, lata. Fte cald la noi.... maine o taiem la munte, dupa-masa, pana duminica.
Nici eu nu raspund la toata lumea, asa ca atunci cand am intrebat de trei ori cine da biscuiti po****ri si nu s-a sesizat nimeni... am lasat-o balta. Eu citesc tot, ma uit la toate pozele, dar raspund aleatoriu, cand imi vine, cui imi vine. Alteori deschid pagina noua si m-apuc sa zic tuturor cate ceva. Uneori astept feed-back, ma frustrez ca nu vine, zic ca nu mai scriu, dar cum n-am cu cine vorbi despre cozonaceii nostri copti impreuna atatea luni, tot aici imi duc veacul, si-mi vars of-ul. Cine sa ma inteleaga mai bine decat voi?
Pup mamele ras-ras-ras-obosite! Night-night!
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
BraveGirl spune:
Criss, si eu am costum negru cu alb. Votat ratusca
Mamiseli
Si noi asteptam dintul nr1!!!! DEci: zero dinti, zero mers de-a busilea, doar se ridica in picioare dc o ajuta cineva/se prinde de ceva. A...si zero papa.
Azi i-am pus la congelator iaurtul in forme de gheata si i-am dat un cub. L-a papat cu placere. Mai e cineva care a incercat? Sa ma astept la rosu in gat?
Si ca sa va dati seama in ce stare sunt, NU am iesit din casa deloc. De marti am stat in casa. Si maine ne intoarcem la Bucuresti
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
alra spune:
citat din mesajul lui anca_27 Nici eu nu raspund la toata lumea, asa ca atunci cand am intrebat de trei ori cine da biscuiti po****ri si nu s-a sesizat nimeni... |
ba nu ma! eu am tot zis ca am dat din greseala biscuiti de 1 an si laurei si lui nicole si merg in continuare cu ei daca tot nu am avut probleme cu albus si toate cele.
corina, eu am dat lui nicole sa linga inghetata, si asta am zis
nu, nu iese rosu in gat din asa ceva
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
anca_27 spune:
Corina, nu ma pot abtine sa nu te-ntreb cum poti sta in Constanta (sau nu acolo esti acum? e alta localitate la mare?) si sa nu te vezi, de curiozitate, nu de iesit din casa sau dorinta de socializare , cu Dandusa, sau cu Mav, sau care mai e la mare, Lauramiron? Eu as tabari pe ele....... mai ales ca-s la nevoie de-a vb cu cineva....
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
cameliam spune:
Diamisha, asa e ai dreptate. Doar ca... ma gandesc ca poate e derutant pentru copil ca la pranz ordinea sa fie intr-un fel si seara in altfel. Probabil gresesc, nu stiu.
Pana una alta eu m-am hotarat sa-i mut masa de seara (iaurtul ala de zice alra ca-i frectie si n-o contrazic) la ora 19. Mi se pare o ora potrivita pentru cina la orice varsta. Si ca sa nu fie asa frectie numai, fac masa de cereale. Adica, sau iaurt cu mar copt si cereale, sau mamaliguta cu branza sau orez cu ceva fructe. Sa vedem cum o sa fie.
Azi parca i-a dat cineva cafea. A dormit dimineata 11-13 si apoi n-a mai dormit de pranz (pardon, a lipit ochii pret de 20 min) si apoi seara a mai tras un pui de somn tot de 20 min in carucior. Mai nou adoarme in carucior, nu prea ii era in obicei.
Prin urmare, de-abia acum la aproape 23 s-a culcat. Si asta dupa ce si-a baut tot biberonul, treaza si s-a mai si jucat/gugurit cu taica-sau pret de vreo 15 minute dupa aia.
Sa vedem cum va fi noaptea asta, ca ziua a fost iarasi atipica.
Noapte usoara si tie si tuturor mamicilor cu bebei de se trezesc noaptea!
citat din mesajul lui diamisha Camelia, in materialul cu pricina exista un exemplu de ritual de seara, care nu mai respecta ciclul sleep-feed-play-preparing for sleep, ceea ce mi se pare logic intr-un fel, e absurd sa mai trecem prin faza de play, daca vrem ca sa se linisteasca si sa adoarma. Am mai citit ceva important, copilul nu trebuie sa fie epuizat cand vine momentul de somn, el are nevoie de reurse proprii ca sa reuseasca sa adoarma. In concluzie, la primele semne de oboseala, frecat la ochi, irascibilitate, lipsa totala de atentie, trebuie sa ne apucam de ritualul de seara, chiar daca nu se potriveste intocmai cu ora de somn obisnuita. |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
BraveGirl spune:
alra, pai la tine m-am gandit ...dar tu i-ai dat putina. Eu i-am dat un sfert de iaurt, din disperarea mea ca altfel nu mananca. Adica ea refuza lingurita, dar mananca ce ii dau eu direct din mana mea. Si nu mi-a venit alta idee, decat sa inghet iaurtul.
Tot din disperare pt ca e constipata si pruna o ajuta, dar nu vroia sa pape, i-am blenduit-o cu apa si i-am dat-o in canita din aia cu pai. Si a baut vreo 30ml
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
BraveGirl spune:
citat din mesajul lui anca_27 Corina, nu ma pot abtine sa nu te-ntreb cum poti sta in Constanta (sau nu acolo esti acum? e alta localitate la mare?) si sa nu te vezi, de curiozitate, nu de iesit din casa sau dorinta de socializare , cu Dandusa, sau cu Mav, sau care mai e la mare, Lauramiron? Eu as tabari pe ele....... mai ales ca-s la nevoie de-a vb cu cineva.... Mami de Sara (8 dec 2008) Poarta-ma, mami! _ www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici |
Pt ca sunt total antisociala zilele astea. Mi-e si jena de cum ma port cu oamenii. Asa ca mai bine stau ascunsa in barlog. Dar revin peste 2 saptamani, si atunci nu mai scapa fetele de mine.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
alra spune:
citez o mamica de copil cu malformatie f urata pe inima, operat de 2 ori inainte de 1 an, cu 6.5 kg la 1 an, minune ca a supravietuit - multiple operatii pe inima - are 17 ani azi, operat de scolioza vara asta, mult stres si complicatii:
"orice modalitate de a hrani copilul, care se termina cu mancarea in interiorul copilului, e una corecta"
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania