Burtici fericite de septembrie-octombrie (109)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Aida, Doamne fereste nu ma supar si nici nu inteleg gresit. Asa gandesc si eu ca am deja 32 si macar pana la 34-35 as fi bucuroasa sa ajung, daca nu... bun si pana aici numa sa fie el sanatos. DA sincer mie mi-e mai frica de mine decat de el. Adica am un feeling asa ca el e bine merci dar mi-e teama sa n-o mierlesc eu iarasi.
Si vroiam sa-ti mai spun ca asa e patutul meu (doar ca se si leagana iar comoda de infasat e mai inalta, la inaltimea patului) Mie mi se pare tare misto. PRoblema este sa ai mare grija ca iti trebuie saltea atipica la dimensiuni. Adica tre sa cumperi una nstandard si sa o modifici ca alta sansa nu ai. In rest patul dupa parerea mea e belea. Si vad ca astia au si culori faine rau. Al meu e cires cu galben.

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 31+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Monica, incearca sa fii optimista! Stiu ca e greu, si eu numar zilele si ma rog sa ajung la termen. E foarte bine ca mergi la medic si solicita-l de fiecare data cand ai vreo temere. Trebuie sa fie bine

33+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Anadomnica, al nostru este de lemn, se poate legana, are sertare jos si are si roti...mie mie se pare chiar ok, nu stiu ce mi-as putea dori mai mult de la el....

uite ce am gasit:

Importanta patutului pentru copii
Camera copilului trebuie sa fie un spatiu vesel si plin de viata. In amenajarea camerei pentru copii trebuie sa jonglati cu nuante deschise si vii si carora sa le asortati un mobilier adecvat. Primul obiect pe care parintii il achizitioneaza pentru a decora camera viitorului bebelus este patutul. Alegerea acestuia poate fi o operatiune dificila pentru parinti datorita gamei diversificate de patuturi pentru copii existenta pe piata. Somnul si odihna vor fi, cel putin pentru primele luni, activitatile principale pe care bebelusii le desfasoara. Iar, in tot acest timp, copilul trebuie sa fie in siguranta pentru ca el nu va fi supravegheat in permanenta. De obicei, mamicile profita de somul copilului pentru a-i pregati mancarea sau a petrece putinul timp pentru ele insele.

Producatorii va propun doua tipuri de patuturi pentru copii: patut din lemn si patut pliant. Tarcul sau patut pliant este de forma dreptunghiulara, confectionat din material sintetic cu partile laterale din plasa si cu un buzunar mare in care puteti depozita cele necesare bebelususlui. Marele avantaj al patuturilor pliante consta in faptul ca sunt foarte practice: se pliaza rapid, se depoziteaza si se transporta cu ususrinta. Dezavantajul este dat de materialul sintetic care atrage praful si de faptul ca partile laterale nu sunt suficient de rezistente pentru a permite sprijinirea copilului cand va vrea sa se ridice in picioare.

Cel mai recomandat este patutul din lemn. Acesta ofera toata siguranta de care are nevoie un copil. Pentru a fi siguri ca faceti cea mai bun achizitie in materie de patut din lemn este bine sa aveti in vedere cateva criterii. Orientati-va catre un patut din lemn multifunctional, convertibil care creste in functie de dimensiunile celui mic. Verificati zabrelele, distanta dintre acestea trebuie sa fie de 2.88 cm. O distanta mai mare permite pericolul prinderii capului bebelusului. Atentie la zgomotul pe care il produce grilajul culisant. Nimic nu poate fi mai deranjant pentru mamici ca trezirea bebelusului de catre zgomotul coborarii sau urcarii grilajului. Dezavantajul acestui tip de pat este ca nu poate fi depozitat si transportat asa cum se intampla cu un patut pliant.

33+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Selen, Mary 07 multumesc de parola.
+ 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

fetelor,

scuze daca sunt off topic...am tras tare sa recuperez dar am ajuns abia la 107...si am tot zis ca nu scriu pana nu vad tot ce s-a vorbit...dar simt nevoia sa ma descarc..
in 107 am vazut ca s-a reluat discutia cu concediile cu indemnizatiilor...tocmai ce am aflat ceva de care am ramas masca..si nu imi vine sa cred ca e adevarat..pls help..
mi-au calculat astia banii de prenatal si au aplicat plafonul de 12 salarii medii pe economie la fiecare luna din cele 6, acolo unde era cazul, nu la media rezultata ...ceea mi se pare tare tare ciudat..legea spune ca "Baza de calcul a indemniza#355;iilor prev#259;zute la art. 2 se determin#259; ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pān#259; la limita a 12 salarii minime brute pe #355;ar#259; lunar, pe baza c#259;rora se calculeaz#259; contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii."
ei intai plafoneaza si apoi fac media????
mii de draci...scuze..

34+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Monica - multa sanatate tie si lui bebe. Bine ca esti optimista si bine ca ai trecut de 32 saptamani. Altfel putina rugaciune si optimismul din dotare cred ca te vor ajuta sa fii calma si increzatoare ca totul va fi bine si veti fi ok si tu si copilul (ca recomandare este Acatistul Sf.Stelian, care e grabnic ajutator mai ales pt. mamele care au pierdut prunci)
Dana15- sa stii ca si eu inclin parca mai mult spre a lua patut de lemn, mi se pare mai solid si sper sa ma tina macar pana la 1 an. Merci de raspuns

Doamne ajuta!
26+ Maria
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Citat:
citat din mesajul lui selen80

Anadomnica, al nostru este de lemn, se poate legana, are sertare jos si are si roti...mie mie se pare chiar ok, nu stiu ce mi-as putea dori mai mult de la el....

uite ce am gasit:

Importanta patutului pentru copii
Camera copilului trebuie sa fie un spatiu vesel si plin de viata. In amenajarea camerei pentru copii trebuie sa jonglati cu nuante deschise si vii si carora sa le asortati un mobilier adecvat. Primul obiect pe care parintii il achizitioneaza pentru a decora camera viitorului bebelus este patutul. Alegerea acestuia poate fi o operatiune dificila pentru parinti datorita gamei diversificate de patuturi pentru copii existenta pe piata. Somnul si odihna vor fi, cel putin pentru primele luni, activitatile principale pe care bebelusii le desfasoara. Iar, in tot acest timp, copilul trebuie sa fie in siguranta pentru ca el nu va fi supravegheat in permanenta. De obicei, mamicile profita de somul copilului pentru a-i pregati mancarea sau a petrece putinul timp pentru ele insele.

Producatorii va propun doua tipuri de patuturi pentru copii: patut din lemn si patut pliant. Tarcul sau patut pliant este de forma dreptunghiulara, confectionat din material sintetic cu partile laterale din plasa si cu un buzunar mare in care puteti depozita cele necesare bebelususlui. Marele avantaj al patuturilor pliante consta in faptul ca sunt foarte practice: se pliaza rapid, se depoziteaza si se transporta cu ususrinta. Dezavantajul este dat de materialul sintetic care atrage praful si de faptul ca partile laterale nu sunt suficient de rezistente pentru a permite sprijinirea copilului cand va vrea sa se ridice in picioare.

Cel mai recomandat este patutul din lemn. Acesta ofera toata siguranta de care are nevoie un copil. Pentru a fi siguri ca faceti cea mai bun achizitie in materie de patut din lemn este bine sa aveti in vedere cateva criterii. Orientati-va catre un patut din lemn multifunctional, convertibil care creste in functie de dimensiunile celui mic. Verificati zabrelele, distanta dintre acestea trebuie sa fie de 2.88 cm. O distanta mai mare permite pericolul prinderii capului bebelusului. Atentie la zgomotul pe care il produce grilajul culisant. Nimic nu poate fi mai deranjant pentru mamici ca trezirea bebelusului de catre zgomotul coborarii sau urcarii grilajului. Dezavantajul acestui tip de pat este ca nu poate fi depozitat si transportat asa cum se intampla cu un patut pliant.

33+ cu Ebru PRIMA POZA!

nunta
9 luni

- sunt din ce in ce mai aproape de decizia de a lua totusi un patut din lemn.Merci mult pt. informatii.
Acum... ca baba in targ... mai am o intrebare: e recoamandabil din ala cu o laterala detasabila? pt. comoditate?? sau din cele fixe?
Gataaaaa... .. yyupiii... ce bine imi pare - cred ca m-am decis.

Doamne ajuta!
26+ Maria
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crocodana

fetelor,

scuze daca sunt off topic...am tras tare sa recuperez dar am ajuns abia la 107...si am tot zis ca nu scriu pana nu vad tot ce s-a vorbit...dar simt nevoia sa ma descarc..
in 107 am vazut ca s-a reluat discutia cu concediile cu indemnizatiilor...tocmai ce am aflat ceva de care am ramas masca..si nu imi vine sa cred ca e adevarat..pls help..
mi-au calculat astia banii de prenatal si au aplicat plafonul de 12 salarii medii pe economie la fiecare luna din cele 6, acolo unde era cazul, nu la media rezultata ...ceea mi se pare tare tare ciudat..legea spune ca "Baza de calcul a indemniza#355;iilor prev#259;zute la art. 2 se determin#259; ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pān#259; la limita a 12 salarii minime brute pe #355;ar#259; lunar, pe baza c#259;rora se calculeaz#259; contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii."
ei intai plafoneaza si apoi fac media????
mii de draci...scuze..

34+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Hmmm, nu pare in regula ce au facut..

33+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Uffff, ma gandesc cu groaza ca trebuie sa ies afara sa ajung la medica de familie sa imi iau certificatul ptr medical, oare o fi rau de tot afara.....macar pana se raceste in masina.

Vad ca vorbiti despre patut, eu am luat deja unul plaibil, dar inca nu sunt hotarata daca sa il las definitiv la mama pentru cand mergem in vizite sau ptr cand va mai ramane bb acolo si sa luam la noi acasa unul de lemn, la fel, fara fitze si figuri, ca in 2 camere nu ai unde sa te desfasfasori.....asa ca, si noi suntem intr-o dilema.....parerile despre care tip este mai bun oricum vor fi impartite, asa ca, faceti cum stiti voi mai bine.

----------------------------------------------
Alexandra 29+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Apropo de patuturi..Initial eram decisi sa cumparam unul din lemn, dar am primit unul din plastic sau ce-o fi el de la o prietena asa ca il vom folosi pe acesta.
Am inteles insa ca trebuie sa-i cumpar salteluta si vad ca toata lumea recomanda pe cea de cocos.
Acum sunt in cautari de lenjerii si ma tot gandesc de care sa iau. Trebuie sa aiba pernutza, pilotzele..
Am nevoie de un sfat pls, mamicile mai avansate

33+ Natalia

Mergi la inceput