Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (136)
Raspunsuri - Pagina 22
AnnaBaby spune:
Kimmy stai linistita, o sa fie bine pe drum, a fost ok si la noi chiar, si Ioana nu are stare locului, fata de Timi cumintica a ta
. O sa si doarma, o sa trebuiasca sa-i faci si entertainment, ca deh, se plictiseste draga de ea, mai si oproti ca sa va dezmortiti, dar stai fara grija, o sa ajungeti cu bine! Distractie placuta, vreme frumoasa si cat mai multa liniste va doresc!!!
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
www.arbointeractive.ro/concurs-nokia/take-vote.php?pic=42" target="_blank">un vot va rugam
moni_or spune:
Salut! Raportam si noi prima noapte fara febra dupa vaccinul de vineri. Au fost niste zile horror, o saptamana horror care a inceput cu cazatura si lovitura la cap, de cand s-a nascut Luca n-am avut atatea probleme cate am avut zilele astea. D-rita a fost ieri sa-l vada si a zis ca s-a procopsit cu o enterocolita. Ma rog, eu am indoielile mele ca asta a fost diagnosticul, clar a facut o infectie digestiva ca avea kk ffff urat mirositoare, dureri de burta, gaze, insa din fericire nu a vomat, diaree a avut dar chiar f grava, iar febra asa mare nu stiu daca de la enterocolita a fost. I-a dat Zinat pe care l-a vomat din prima (ne-a si avertizat ca s-ar putea sa nu-l accepte), asa ca ar fi trebuit sa trecem pe Sumetrolim, i-am dat doar azi dimineata dar cum n-a mai facut febra a zis d-rita ca putem sa nu-i mai dam nici din ala. In schimb ar trebui sa ia Hidrasec si Biotics si sunt disperata ca nu stiu in ce sa i le dau, nu vrea sa manance nimic si nu vrea sa bea apa aproape deloc, in ce naiba sa i le pun???? Numai lapte ar vrea sa bea, teoretic nici ala n-ar fi voie dar i-l dau, sa se hidrateze cu ceva.
D-rita a zis ca bea fff putine lichide, cica exista si febra de deshidratare si e posibil sa fi facut si de aia (iar ma indoiesc, pentru ca pana acum totusi bea mai bine), a zis ca pe zi un copil de varsta lui trebuie sa bea cam 100 ml / kg, deci la noi ar trebui 950 ml adunati din apa, lapte, supa, sucuri etc. Acum ma chinui de numai numai sa il fac sa bea dar bea cat o vrabiuta, ma exaspereaza cu nebautul si nemancatul. Bine insa ca nu mai face febra, ca tare m-am speriat cum facea pana la 40 si nu scadea...
Cu intarziere,
MAYA
so
MORCOVEATA
CAPRI, un
mare, mare, sa ajungeti si voi vremuri mai bune cu dormitul si mancatul Ilincutei si fara certuri cu soata!
MADA IRL, am vazut pozele si filmuletul, sunteti niste frumosi, dar tu esti f. zgarcita cu pozele cu tine, nu ne pui mai deloc, decat cu cei 3 muschetari ![]()
Distractie placuta celor care merg in concedii!
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
AnnaBaby spune:
Ne-a chemat si pe noi dr maine dimineata la vaccin, am emotii, nici nu stiu ce-i face, dar cred ca amandoua odata. Sper sa nu avem reactii adverse nasoale...
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
www.arbointeractive.ro/concurs-nokia/take-vote.php?pic=42" target="_blank">un vot va rugam
AnnaBaby spune:
Moni asa de mult ar trebui sa bea? Pai Ioana mea bea cam 500 lapte si inca vreo 200-250 apa, si atat, suc nu bea, ceai nu bea. Si inca bea atata apa acum ca e cald, ca in mod normal numai 100 bea. Imi pare tare rau ca va chinuiti asa de mult cu Luca si cu diareea si cu toate belelele, sper sa treaca repede si sa nu mai aveti alte probleme!
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
bujo spune:
Moni imi pare rau. Daca vrea lapte, da-i, nu inteleg de ce sa nu-i dai. Daca face diaree atunci da-i lapte HA dar da-i. Cu ama incearca mereu, conteaza fiecare lingurita sau gurita de apa. Iar Hydrasecu si Bioticsu baga-le in lapte. Multa sanatate.
bujo mami de Filip
boticelina spune:
Vic, e vacanta
toata lumea petrece, concedii, alea-alea...
Uram si noi La Multi Ani! tuturor pepenasilor si mamicilor sarbatoriti/e in ultimele 2 zile, cu scuzele de rigoare pt intarziere, dar noi iar am evadat...
Aseeea, deci, am fost la Tulcea, unde am luat motul finutului meu si evident unde iar am petrecut pana a sarit camesa de pe noi
Si am stat si duminica, am fost si noi la Muzeul Biosferei Deltei Dunarii si Marii Negre, fff fain, daca aveti drum in Tulcea (sau chiar daca sunteti la mare si aveti chef de plimbare), nu-l ratati. E curat, frumos, modern, au camera de joaca pentru pici, lift pentru carucioare, acvariul e fff bine facut si ingrijit, e micut ca anvergura dar pot cupiii sa vada iepurasi, arici, mistreti, tot felul de pasarele, iar pestii sunt dementiali! Ne-am bagat si in tub la pestii de recif, am dat la o parte o gasca de copii veniti cu tabara, ce mai, mie mi-a placut f mult. Cel putin fata de acvariul din Constanta care e lasat in paragina, unde mai au 2 pisici de mare si 3 specii de ciclide... 
Si ieri am mai fost la o aniversare, suntem petrecarete rau de tot
Am fost la fetita unei amice de parc, singura mamica gasita pe acolo cu care am avut ce vorbi... m-a dibuit pe forum, mi-a trimis mesaj si in 2 ore eram la ei la usa, pregatite cu baloane si tromboane 

Deci, in ultimele 24 de zile am fost la 7 petreceri, le-am numarat io aseara pe des'te
Care mai doreste, care mai pofteste? avem stoc de baloane, io pot canta La multi ani! pe 3 voci si-n doua limbi... 
Fetele care veniti la mare, daca va face placere sa ne vedeti, sunati-ma ca io arunc bimbi in masina si venim sa va vedem, chiar daca sunteti la Eforie, Costinesti.... Si daca vreti la mare si vreti cazare pot sa ma interesez, am vreo 3 amice care inchiriaza (in Cta, Costinesti sau Eforie), preturi bunute, intre 50 si 100 lei camera/apartament/noapte...
Pe Anka am ratat-o la mustata, vroiam s-o invit vineri la Scufita Rosie dar cupilele noastre fix in ziua aia s-au hotarat sa doarma mai tarziu... ![]()
In rest, iese si la noi cu chiu cu vai (adica febra, bale, fund de maimuta - stiti patternul) dintisorul nr 4, incisivul central dr jos. O sa epuizez nene toate cremele de fund din farmacii pana ii ies fi-mii toti dintzanii
Am ajuns sapt trecuta si la dermatolog, de unde of course am plecat cu un balon cu tzatze (i-a facut doc balon din manusile pe care si le-a pus ca s-o consulte, e tare lipicioasa
)
Si si-a dat drumul, finally, la mers... cu teama, cu aruncat kamikaze in bratele mele in loc sa mai faca un pas, dar merge singura. Chiar a avut ieri curaj sa-si scoata manutza din mana mea si sa faca cativa pasi singura
Noroc cu mersul la Tulcea ca l-a vazut pe Vladone (finutul) cum merge si a vrut si ea (pina acum se tara pe fund, "rama ucigasa" i se mai zicea
)
Mai, ai vostri copii sunt spaimosi? Ca a mea e... I-e frica de baloane (la inceput, apoi se razgandeste), i-e frica de lift, de aricii aia din silicon care clipocesc, tot timpul gaseste cate ceva de care sa se teama...
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
boticelina spune:
Moni, Nancy s-a impacat f bine cu Sumetrolimul cand a avut toxinfectie alimentara. In 2 zile era ca noua.
Daca refuza Bioticsul poti incerca Enterolactis, este mai dulce si mai bunut, mi-a zis mie o farmacista simpatica si am obs ca si Garga il ia mai bine pe asta. Este dulce, bun, vine in sticlute de 10 ml pe care poti sa i le dai cu seringa de la Nurofen (doar ca tre sa actionezi repede, imediat ce ai deschis sticluta)
In ultima mega instanta, daca iti refuza Hydrasecul (sau orice alte saruri de rehidratare) poti sa-i dai Sprite
Stiu ca suna a inconstienta dar Sprite-ul are saruri de rehidratare in el si e chiar bunut si repede acceptat. Il zgaltai rau sa plece bulele si poate asa bea. Nu ma certati, e doar o solutie de mega criza, noi inca n-am ajuns pana acolo, dar am citit aici pe forum un subiect cu un cupil deshidratat rau care asa a reusit sa iasa usor la lumina...
Si, desi mi se parea un giga moft
, pt diaree, laptele fara lactoza rules I-am dat si io saptamana trecuta infantei cand iar s-a stricat la burtica (de la dinti) si in 24 de ore era fresh. Eu am luat Aptamil.
Multa sanatate puiului, ca prin tare multe belele trecurati lately 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
moni_or spune:
ANNA, da, asa ne-a zis ca atata ar trebui sa bea, nici Luca nu bea atat, ceaiul (si indulcit si neindulcit) e cel mai mare kk posibil, lapte bea vreo 500 ml, apa in zilele bune vreo 260 ml, supica doar cateva lingurite, clar nu se aduna 950. D-rita zicea ca trebuie obisnuit (naiba stie cum
), ca a vazut copii de 4 ani cu litiaza renala (pietre la rinichi) din cauza ca nu beau suficiente lichide...
BUJO, da, din cauza de diaree zicea ca nu e voie lapte, dar el oricum nu mai are asa diaree. I-am luat ieri NAN HA, dar scrie ca are lactoza
, din ce am vazut cred ca HN trebuia sa luam. Oricum, nici n-a vrut sa puna in gura laptele HA, numai pe ala normal l-a baut. Oare are ceva daca pun Hidrasecul si Biotics baby in acelasi biberon cu lapte?
Voiam sa intreb de un secol, dar tot uit: cele care ii spalati pe copilasi pe dinti cu pasta, cum saracie ii clatiti in gurita??? Ca ma bate gandul sa incep sa-l spal cu pasta macar o data la cateva zile, dupa ce se face bine, dar n-am idee cum sa-l clatesc, ca el inclesteaza gura ca o menghina...
BOTI, Biotics am gustat si eu in apa si nu are ABSOLUT niciun gust dupa parerea mea, problema e ca el nu bea deodata atata apa cata imi trebuie mie sa-l dizolv. Dar o sa i=l dau in lapte, ca din ala bea un biberon deodata. Hidrasecul l=am gustat si pe ala, ala e cam rau la gust, dar nu asa rau ca sarurile de rehidratare de la Humana, care sunt dezastru.
Si amu am si eu o intrebare mai scarbosica, asa, dar n-am pe cine sa intreb, asa ca o pun aici: copiii vostri fac kk tare, ca un carnat, sau cum e un kk obisnuit? Si ce culoare? Ca eu nici nu mai stiu cand sa consider diaree, Luca are kk f. moale mereu, in ultimul timp facea si de 5 ori pe zi dar si manca f. bine inainte sa incepem cu bolile, asa ca nu cred ca facea fara motiv. Ca daca facea mai putin intr-o zi, a doua zi facea unul mega hiper de se murdarea pe toate hainele. Iar culoarea la noi e variabila, in functie de ce mananca, daca de ex. mananca mult pepene verde, e rosu. Inca o data, scuzati intrebarea si detaliile mai scarboase, dar chiar sunt curioasa, ca nu stiu daca sa ma panichez sau nu.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
bujo spune:
Nu stiu daca au ceva daca le pui impreuna. Cand am fost cu Filip in spital ne-a zis sa continuam cu laptele fara probleme daca nu are diaree, deci da-i linistita.
bujo mami de Filip