Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (136)
Raspunsuri - Pagina 13
violeta29 spune:
Bunaseara!Eram datoare cu niste urari asa ca ma execut:

LA MULTI ANI SA CRESTETI MARI SI SA ADUCETI NUMAI BUCURII PARINTILOR!
-Vlad de ina_C
-Andreea Maria de irolf1
-Alexander de Ada_S
-Elena Theodora de motanik
-Laura Ioana de punca1976
-Alexander David 

LA MULTI ANI LADYMINA, SA FII FERICITA ALATURI DE MINUNATA TA FAMILIE!
Multumesc mult fetelor care ne-au felicitat pentru premii!Multumesc si pentru raspunsurile legate de alaptat si de perna
Acuma fiindca nu am timp sa nominalizez am sa incerc sa raspund la modul general
Alaptatul,pentru mine nu este deloc un chin, ba chiar din contra ,ador sa o simt la san,ma simt si mult mai legata de ea astfel,sunt momentele noastre speciale, de maxima tandrete, dar totodata recunosc ca sunt momente cand e foarte greu, foarte obositor,si uneori, in perioada aparitiei dintilor, chiar dureros.Nu stiu pentru ea cum va fi ,dar pentru mine momentul intarcarii va fi traumatizant,si il voi depasi cu greu.
Dormitul, cum am mai spus de la teorie la practica...cale lunga.Eu eram aia care nici n-am visat vreodata ca o sa culc odrasla in acelasi pat cu mine.Drept urmare am improvizat in apropierea patutului un fotoliu de alaptat.Da, da, a functionat pana pe la vreo doua luni, apoi a fost jale mare.O adormeam in pat si apoi o puneam in patut.In cinci minute incepea sa urle.Nu se odihnea nici ea nici noi.Incet, incet l-am expulzat pe tati la sufragerie si am mutat-o cu mine in pat.Am mai avut apoi cateva incercari esuate de a o pacali sa faca nani in patut si apoi incet incet am renuntat la idee.Am abandonat lupta si am strans patutul.Acum a pus monopol si pe patul meu,am lasat-o acolo singurica si eu m-am mutat jos pe o plapuma,ca atata ce se sucea si se foia toata noaptea de ma innebunise.
Acuma as incerca sa o culc iar in patut, dar baiul este ca cel de-l aveam noi nu e deloc safe pentru un copil asa agitat ca al meu, mai intai ca i-ar incapea picioarele, mainile printre gratii si apoi fiindca ar putea sari din el,ca nu s epoate muta salteluta mai jos.As cumpara cu maaare placere unul daca as sti ca doarme in el,dar,ce dracu fac daca n-o s avrea iarasi?Arunc doua trei milioane pe fereastra tocmai acum cand suntem in plina criza financiara?
In concluzie, nici nu va imaginati cat d emult va invidiez ca dorm copilasii vostri in patutul lor, si mai dorm si o noapte intreaga fara pauze pe deasupra.Nu mai spun d ecei care adorm singuri,singurei,sunt verde d einvidie
Eu nu stiu daca indraznesc sa visez prea curand asa ceva.
Apa, de cand cu caldurile astea bea si 500-600 ml la zi.deci la capitolul hidratare stam bine.
De alaptatul in timpul zilei intrebasem fiindca imi faceam probleme ca bea prea mult lapte in detrimentul solidelor,si vroiam sa stiu daca mai e cineva in aceeasi situatie.Intre timp mi-am dat seama ca a tot vrut san ca sa calmeze durerile de la maseluta ce tocmai a spart gingia.
Pasta de dinti folosim Nenedent, cu periuta degetar din silicon.Bine, o spal asa printre muscaturi,ca incearca sa manance pasta si ma musca de deget ,da se cheama ca o spal nuuuu?Nu inteleg de ce nu se uda periuta inainte de a se aplica pasta, eu intotdeauna o spal mai intai fiindca sta la baie si se mai pune praful,evident.Eu o spal dimineata imediat dupa ce se trezeste, pe manute ,pe ochisori si pe dinti, iar seara o spal pe dinti inainte de baita.
Peste, i-am dat fara probleme de la aproape opt luni.Pana acum a papat pangasius si pastrav.As mai incerca si altceva.
Cred ca vroiam sa mai intreb ceva,dar fug la nani ca mor de somn
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
ana_a spune:
'neatza!
violeta, sa stii ca asa dupa vreo 10 luni cam majoritatea puiutilor incep sa prefere patutul lor
Acuma nu este o regula generala, insa eu zic ca ai putea sa cumperi patut si sa incerci. Sau sa o pui in patul care il aveti deja vreo 2-3 nopti ca noaptea no sa sara din el.Binenteles ca o culci cu tine si o muti adormita in el.Daca atunci cand sunt bebei mici mici le place sa fie langa mami, dupa ce cresc se multumesc si in patut daca esti langa ea....zic si eu. Este nasol sa dormi pe o saltea, in fond, daca tu esti pe saltea si ea in pat este clar ca ar putea dormi in patut. Ideea este sa cauti un patut mare. Al meu este suficient de mare ca incape un copil cica pana la 5 ani in el. Stefan dormea in patut cand l-am adus pe Matei acasa, apoi i-am facut la Stefan un pat mare si el i la dat pe cel mic la Matei. Daca patul este mare, nu o sa ai prea mari probleme de adaptare. Plus ca mai pui si buretii pe margine sa nu-si bage picioarele prin gratii. Sau daca tot nu ai cumparat inca, eu una as cumpara direct un pat de o persoana, la care as pune pe margini niste aparatori sa nu cada din pat, ca daca tot este obijnuita cu patul mare, ar fi pacat sa cumperi patut cu gratii iar peste vreo 2 ani sa reinvestesti intr-un pat normal.Sunt acuma tot felul de accesorii pentru pat de o persoana, numa sa cauti.Asta daca aveti si spatiu, ofcourse, sa-l pui tot la voi in camera, asa va intregiti si voi
tu cu sotul ma refer.... daca aberez da-mi ignore
proud mummy
Ratustele lui Stefan :www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">aa1 si aa2
AnnaBaby spune:
Neata fetele.
Noi azi ne pregatim sa mergem la un botez si apoi la petrecere. la biserica o luam si pe Ioana, o aranjez frumos, sunt curioasa daca o sa-i placa, de obicei cand merge la biserica e foarte curioasa si e cu ochii in toate directiile![]()
Apoi la petrecere o sa mergem fara ea bineinteles, si chiar am chef sa ma distrez, dar nu siu ce am patit la un picior, cred ca mi-am intins un muschi ca ma doare de abia ma misc, nici nu pot sa-l indoi decat foarte greu
. Chiar nu-mi amintesc sa fi facut vreo miscare brusca, nu stiu ce a putut sa se intample,dar in fine. Sper sa mai treaca pana diseara si sa pot si eu sa dansez, nu de alta dar e o petrecere cu toti prietenii din gasca, deci e din aia la care ne distram fain, si ar fi tare pacat sa stau pe margine si sa ma uit la ei.
Dr Anca mersi de clarificarea cu pasta de dinti, deci nu-i chiar asa o tragedie daca are f, o sa merg sa-i iau ceva de la farmacie si gata.

Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
kamelya spune:
urez si eu cu intarziere LA MULTI ANI sarbatoritilor de ieri
Andrea Maria 
Vlad 
Ladymina
si ptr astazi:
Pagurschimag 
noi plecam maine in Ardeal...Daria inca doarme asa ca ma duc sa fac lista cu ce tre sa mai cumpar si dupa aceea sa fac bagajele
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
irolf1 spune:
Buna dimineata!
La Multi Ani! Pagurschimag
Gally i-am dat si eu ieri un pic de albus, nu s-a intamplat nimic, data viitoare am sa-l pun pe tot.
Cand ati fost la mare ce creme, lotiuni ati luat, ma refer la firma nu la SPF, nu stiu ce sa aleg. V-au ajuns 200ml?
Cine doreste ne poate da un vot aici:
http://www.arbointeractive.ro/concurs-nokia/take-vote.php?pic=35
Multumim
Si daca tot am pus un link, invatati-ma si pe mine sa scriu chestia cu "aici" ca nu-mi iese deloc
AnnaBaby spune:
Irolf eu am avut un spray de la Elmiplant, cu sfp 30 pe care l-am folosit si pt Ioana (fiindca uitasem acasa crema ei cu spf50 si acolo erau prea scumpe astea de copii). Si vreau sa spun ca a fost fff buna, nu m-am ars deloc, Ioana nici atat, si mi-a mai si ramas, dar noi am stat doar 4 zile.
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
moni_or spune:
PAGURSCHIMAG
Noi am fost la vaccin, am scapat pana la 4 ani, dar a adormit Luca pe masina si n-am apucat sa-i pun nici supozitor si nici compresa rece pe piciorus, ii pun cand se trezeste...
BOTI, am uitat sa spun, tare frumos povestesti tu, ma bucur ca ti-a reusit asa bine calatoria 
DR-ANCA, tu o speli deja pe Sara cu pasta de dinti? Luca are 7 dinti, d-rita de familie a zis ca inca sa nu incep decat cand ii are pe toti, pe la vreo 2 ani. Tu ce zici?
MONA, sa ne pui poze cu noua culoare dupa ce te vopsesti.
FLORI, eu azi am intrebat-o pe d-rita de albus si a zis ca pot sa incep daca a facut deja un an, dar eventual sa ii dau numai jumate prima oara si sa vad cum reactioneaza. Cat despre lotiuni, banuiesc ca te referi pentru Andreea, noi avem de la Klorane o crema la tub si e super, nu lasa urme, nu e f. grasa, miroase frumos, eu sunt tare multumita de ea.
IRISS, parca tu voiai sa-i dai ceai de tei lui Dav, i-ai dat? A avut vreun efect?
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
irolf1 spune:
Anna, Moni multumesc ideea e ca nu stiu care e mai buna, adica sa intre repede si sa-mi ajunga pt amandoi, noi stam 10 zile
Moni asa i-am dat eu ieri numai putin albus. Eu cred ca-i cam tarziu la 2 ani sa incepi spalatul pe dinti. Adica ma gandesc ca asa din cand in cand sa se mai invete cu periuta, pasta. Eu o spal pe andreea seara, dar nu tot timpul, uneori nici nu vrea sa vada periuta
un vot pt Andreea http://www.arbointeractive.ro/concurs-nokia/take-vote.php?pic=35 multumim!
moni_or spune:
FLORI, si mie mi se pare cam tarziu, doctorita se referea ca cu pasta de dinti de la 2 ani, asa, numai cu peria, il fac si eu in fiecare seara dupa baita dar mi se pare cam apa de ploaie, eventual numai ca sa ii intre in reflex. Oricum cred ca o sa incep cu pasta mai devreme, cum ii mai ies si primele masele incep.
Cat despre crema de plaja, asta de care ti-am zis, Klorane, eu cred ca e buna, ca firma are multe produse pt. copii, e si destul de scumputa, parca in jur de 50 ron, insa tubul are 75g deci nu cred sa-ti ajunga unul singur pentru amandoi. De intrat intra f. repede (cand nu o linge Luca) si nu ramane grasa pielea.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)