Test genetic diagnosticare risk cancer de san
Raspunsuri - Pagina 2
Loma spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sheannamp Este un test pentru depistarea riscului de a face cancer de san candva in viata si nu de a depista cancerul. E o mare diferenta. Din cate stiu nu se face inca in Romania, dar poate fi recoltat sange si trimis in strainatate (dar nu cunosc detaliile si probabil ca e extrem de scump). Din punct de vedere medical e foarte util Din punct de vedere psihologic si etic nu stiu cat de bun e. |
Asa este, am redenumit numele topicului pt. a nu induce in eroare.
Lemoni spune:
La mine testul a iesit negativ asa ca nici nu stiu daca merita sa-ti bati capul cu el si mai te face sa astepti si o gramada dupa raspuns.Eu am facut unul in noiebrie cand deja eram bolnava si nu au fost in stare sa descopere asta. Apoi altul mai amanuntit in primavara si totul bine si frumos.
M-am invatat sa tip putin la doctor daca ma refuza atunci cand ii cer un test asa ca daca nu vrea il pun sa dea scris ca nu e necesar, dar acum imi da ce teste vreau eu ca deja m-am fript odata si le e frica si lor. Sunt deja la al 3-lea Mri care sunt foarte scumpe dar ce imi pasa le cer si o suta daca eu cred ca e necesar.
XIO spune:
| citat din mesajul lui Lemoni La mine testul a iesit negativ asa ca nici nu stiu daca merita sa-ti bati capul cu el si mai te face sa astepti si o gramada dupa raspuns.Eu am facut unul in noiebrie cand deja eram bolnava si nu au fost in stare sa descopere asta. Apoi altul mai amanuntit in primavara si totul bine si frumos. M-am invatat sa tip putin la doctor daca ma refuza atunci cand ii cer un test asa ca daca nu vrea il pun sa dea scris ca nu e necesar, dar acum imi da ce teste vreau eu ca deja m-am fript odata si le e frica si lor. Sunt deja la al 3-lea Mri care sunt foarte scumpe dar ce imi pasa le cer si o suta daca eu cred ca e necesar. "To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet." Charles Haanel |
Lemoni , testul asta se face pt. a descoperi gena respectiva. Cancerul nu se face doar din cauza acestei gene, sunt mai multe tipuri.
E ca si cum ai afirma ca a-ti face analiza pt. HPV tulpinile maligne genitale este apa de ploaie.
Pai nu e , cancerul de col se face din mai multe cauze , una dintre ele fiind HPV-ul.
Celelalte nu sunt cunoscute.
Deci nu e aiurea facut testul.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Lemoni spune:
Xio stiu despre ce vorbesti despre BRC1, desi este in famila mea nu au descoperit aceasta geana , dar mi-au spus ca este posibil sa fie alta geana de care inca ei nu stiu , deci la mine a fost apa de ploaie si mai stiu multe cazuri unde a avut mama , si 2 fete si iar testul a iesit negativ.Normal este bine sa-l faci daca ai posibilitatea dar aici nu se face dacat la a doua gneratie mai amanuntit,sau numai dupa ce te-ai imbolnavit .Am inteles ca daca iesi pozitiv iti dau mai multe sanse de examene medicale printre care si MRI plus optiunea de a avea masectomie in cazul in care vrei sa iei masuri drastice.
Loma spune:
| citat din mesajul lui Lemoni Xio stiu despre ce vorbesti despre BRC1, desi este in famila mea nu au descoperit aceasta geana , dar mi-au spus ca este posibil sa fie alta geana de care inca ei nu stiu , deci la mine a fost apa de ploaie si mai stiu multe cazuri unde a avut mama , si 2 fete si iar testul a iesit negativ.Normal este bine sa-l faci daca ai posibilitatea dar aici nu se face dacat la a doua gneratie mai amanuntit,sau numai dupa ce te-ai imbolnavit .Am inteles ca daca iesi pozitiv iti dau mai multe sanse de examene medicale printre care si MRI plus optiunea de a avea masectomie in cazul in care vrei sa iei masuri drastice. "To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet." Charles Haanel |
Draga Lemoni, multumesc de raspuns, exact la fel gandesc si eu ca tine. Oricum merg la control regulat din 6 in 6 luni la ultrasound si la mamo o data pe an. Ma gandesc si daca imi iese testul negativ nu vreau sa ii vad ca ma amana in cazul in care eu totusi simt ca ceva ar in neregula (cum a fost si cazul tau) spunandu-mi da ce mai vrei draga vezi ca totusi nu prea esti cu risc crescut si totusi insisti atat cu controalele... nu stiu, de fapt oi fi eu prea sucita si sucesc problema pe toate fetele.
Lemoni, inca o intrebare, cam cat a costat testul, daca vrei poti sa imi scrii pe private. Multumesc mult si iti doresc multa, multa sanatate si sa uiti ca ai avut vreodata aceasta problema
Loma
Lemoni spune:
Testul genetic este gratis aici in Canada la North York Hospital trebuie insa sa ai cel putin doua generati in familia ta care au avut aceasta boala sa-ti faca testul mai amanuntit.La prima genereratie se face un test mai simplu si nu stiu cat este de acurat. Doctorul de familie trebuie sa iti faca recomandare la ei apoi totul e gratis.
Loma spune:
| citat din mesajul lui Lemoni Testul genetic este gratis aici in Canada la North York Hospital trebuie insa sa ai cel putin doua generati in familia ta care au avut aceasta boala sa-ti faca testul mai amanuntit.La prima genereratie se face un test mai simplu si nu stiu cat este de acurat. Doctorul de familie trebuie sa iti faca recomandare la ei apoi totul e gratis. "To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet." Charles Haanel |
Mama a avut cancer la san, din toate surorile ei a fost singura.
Insa cum poti dovedi ca a fost problema la rand in doua generatii, iti cer dovezi?
Doctorul meu de familie imi zice ca e cam scump testul, si chiar imi zice ca probabil nici insurance-ul poate nu il acopera integral, recunosc ca nici macar nu m-am uitat pe polita sa vad ce zice de asta.
Lemoni spune:
Ti-am dat numarul meu pe privat daca vrei sa ma suni. Daca vrei iti pot da eu numarul de telefon de acolo si vorbesti cu cineva de la genetic sa vezi cum poti obtine o recomandare.
claudia_a spune:
Scuze ca intru putin off-topic, dar am si eu o intrebare: la ce clinica buna in Bucuresti pot face un control amanuntit la san (la cel drept simt de ceva timp in interior o durere surda, ca o arsura cateodata....), desi m-am palpat si nu simt nimic modificat; vreau un control la un medic bun si fara mult timp de pierdut (nu sunt din Bucuresti).
Multumesc
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
Loma spune:
| citat din mesajul lui claudia_a Scuze ca intru putin off-topic, dar am si eu o intrebare: la ce clinica buna in Bucuresti pot face un control amanuntit la san (la cel drept simt de ceva timp in interior o durere surda, ca o arsura cateodata....), desi m-am palpat si nu simt nimic modificat; vreau un control la un medic bun si fara mult timp de pierdut (nu sunt din Bucuresti). Multumesc Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine. |
Cladia draga, in nici intr-un caz sa nu ajungi pe mainile la doctorita Popescu de la cabinetul Simptom, sau toata gasca de escroace de acolo.