Nasterea naturala fara epiziotomie
Raspunsuri - Pagina 3
lavi02 spune:
Eu am nascut de 3 ori cu epiziotomie profilactica si nu mi se pare dracul asa de negru, s-au vindecat frumos toate 3, parerea mea e ca vindecarea depinde f mult de modul de ingrijire a taieturii si de materialul clientului, probabil.
La fel am avut de 3 ori oxitocina, nu ca mi-as fi dorit-o dar cel putin la ultima nastere am avut contractiii scurte si slabe, dilatatie completa dar contractii scurte si slabe care nu-mi permiteau sa imping, sa iasa copilul. Dupa ce am primit oxitocina am capatat si eu cateva contractii mai puternice pe care am reusit sa nasc. In plus oxitocina m-a ajutat sa mi se contracte uterul frumos post partum, eu avand istoric de hemoragie. Probabil ca as fi nascut pana la urma si fara oxi, dar m-a ajutat sa mearga totul repede si bine. Doctorul nu intentiona din start sa-mi puna, dar cand m-a vazut ca nu pot sa imping ca nu am pe ce contractie sa fac asta, a luat decizia sa-mi dea oxi si in cateva minute copilul era nascut cu apgar 10, bine mersi.
In final eu cred ca e bine sa ne alegem un dr bun si apoi sa mergem pe mana lui cu incredere ca doar are mai multa scoala si experienta in nasteri decat noi.
lavi02 spune:
Probabil pentru ca am avut si la primele doua? Si copilul n-a fost mic, si ca sa ma rup controlat. Nu cred ca ii face dr vreo placere deosebita sa ma taie si mai ales sa ma coase dar asa a considerat el ca e mai bine in cazul meu.
ALTESA spune:
La mine a fost asa: de la inceput am tinut sa nu fiu taiata si am rugat medicul sa fie atent si sa anticipeze daca urma sa ma rup ,atunci sa taie.
Nu a fost cazul asa ca am nascut natural fara epiziotomie un bb de 3800 g .
Doctorul se numeste Ediz Huseynoglu si il gasiti la Filantropia!
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Probabil pentru ca am avut si la primele doua? Si copilul n-a fost mic, si ca sa ma rup controlat. Nu cred ca ii face dr vreo placere deosebita sa ma taie si mai ales sa ma coase dar asa a considerat el ca e mai bine in cazul meu. |
Te-am intrebat pt. ca epizio profilactica se face doar la prima nastere. Nu trebuie sa te ratoiesti.
lavi02 spune:
Xio, nu m-am ratoit, imi cer scuze daca a sunat asa . Pur si simplu asa cred, ca dr nu mi-a facut epizio din placea lui si nici din ignoranta ci pentru ca a avut un motiv in cazul meu.
Dupa mine a nascut o mamica al 5-lea copil fara epizio cu o doctorita rezidenta, deci se practica si asta in spitalul in care am nascut. Dar copilul ei a avut 2700g, al meu 3330g poate e si asta relevant.