Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (115)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Danicris: Uraa, bine ca nu are. Dar cum si-au inchipuit ca ar avea? Ce analize facusesi? pupam Rasfatelul.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Danicris, pai de ce nu te-ai plans bre aici ca te lamuream eu imediat: mama are talasemie, fratele meu are, nepotul meu are. E ereditara. Daca unul din voi nu are era imposibil sa aiba el! Va faceati tu si sotul analizele si stateati linistiti. Elocvent este volumul mediu eritrocitar si o hemoglobina mereu sub limita minima sau pe undeva pe acolo. Si talasemia e de mai multe feluri. Talasemia minora (care se mosteneste de la unul din parinti) nu e cine stie ce, uite mama are 60 de ani, a dus o viata normala si de talasemie a aflat acum 3 ani. Talasemia majora care se mosteneste de la ambii parinti cu talasemie minora e foarte nasoala, intr-adevar, se traieste toata viata cu transfuzii, brrrrrr, Doamne Fe!
Bine ca e totul bine, pupici tie!

La noi in familie are mama, eu nu am mostenit-o, se transmite o data la 3 nasteri/bebei (parca)

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dani, ce usurare! Imi pare bine ca e bine si imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asteptarea asta chinuitoare!

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Dani, Doamne ajuta ce bine.

Am intrat sa mai citesc ca si copilul e Zen today pana la ora asta.

Simonix, asa cum ziceai si de Robertix, al meu nu statea locului niciodata. De cand s-a nascut, chiar dinainte, el dadea din picioare. Cand manca, cand statea treaz (el facea asta des de cand s-a nascut)el dadea din picioare. Eu ma plangeam ca regurgiteaza, iar pediatrul mi-a zis, dar nu vedeti doamna ca da din picioare? cum sa reziste mancarea in stomac?" asa a si fost. Avea cateva luni nu statea in fund dar in schimb se deplasa pe burta taras....de nu il prindeai la viteza care o avea.
El nu sugea ca nu vedea bine ce se intampla in jur. Nu isi tine biberonul ca atunci nu poate sa puna capacul pe picior in timp ce mananca si alte lucruri pe care le face in loc sa stea potolit. E intr-o miscare atomica...de dimineata cand sare direct in picioare "haide". El adoarme la pranz numai daca il tin eu in brate nemiscat, mai se zbate mai maraie, tzipa dar adoarme. Daca il las in voia lui 2 ore se zbate, se arunca in toate partile, aduna tot din pat samd.
Nu credeti ca ma plang. E un copil bun si cuminte in marea parte a timpului. In restul timpului insa imi pune nervii pe bigudiuri.

Belleane nu ma intelege gresit eu nu il ignor cand este nervos incerc sa ii explic ca ne calmam, daca e mai linistit comunicam mai bine si inteleg ce vrea si rezolvam situatia. Rar functioneaza insa. Eu nu il las sa loveasca lucruri le facem mai-mai, nu il lovesc sub nici o forma. Am auzit de varianta sa ii dai un obiect pe care sa se descarce. Nu cred ca e ok, dar mai studiem.Acuma ma bag si eu sa caut de ce zice Simonix pe aici sa vad daca are legatura.

Sper sa venim mai linistiti din concediu, oricum vor fi 3 copii de aceeasi varsta, 2 baieti si o fetita. S-o vedem si pe asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Auzi tanti Felicia daca vrei sa dai la picioare zi direct nu-i musai sa aflu ce ai scris tu pe minunatul tau blog.

O sa te surprinda da NU, NU IL CITESC, insa din cand in cand mi se transmit pasaje...

Cand vorbeam de AP vorbeam direct despre ei, aia de au pagina internationala, ca probabil si asta o sa te surprinda, dar si eu am conexiune la net si si eu stiu sa citesc...doar ca avem alte filtre si parerea mea si a ta nu e aceeasi.

La fel si acolo cu cresa...unde stii cum...dai ca o nesimtita intr-o multime de lume asa ca ti-o zic si eu aici...si de imi iau o banare de la moderatori (ca pentru ce urmeaza merit).

Om fi noi egoiste...si nu mai retin cum dar poate nu vrem sa ajungem babe pana sa facem primul copil, ca poate vrem sa il ajutam si mai incolo in viata. Si tot noi om fi alea egoiste dar suntem ceva mai sanatoase la minte ca stam si platim si noi in casa noastra nu in casa fostului socru pe bani putini.

Daca mai ai de gand sa ma ataci scrie-mi un mail...ca zau ca si eu pot sa te atac public si pot si eu si mai mult de atat!

Te dai tu mare empatica da' nu esti in stare sa accepti ep nimeni si nimic care nu sunt de aceeasi parere cu tine. Am vesti proaste pentru tine...majoritatea nu gandeste ca tine...si stiu ca iti place sa fi lider de opinii dar nu esti, ca tot ce spui e copiat ...in afara de rautate nu ai nimci nou!

Imi cer scuze fata de colegele de forum stiu ca o parte o apreciati...dar eu nu mai suport sa ma faca asta in fel si chip fara sa aiba HABAR despre cine sau despre ce vorbeste!

Si cu asta dragelor, va urez forumeala placuta, ma mut inapoi la ale mele si nu va mai stresez cu prezenta mea comentata prin alte parti!

Sanatate maxima!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

socrate concediu sau vacantza placuta alaturi de familie!!! sa ne povesteti cum a fost. las ca si al meu urla....si se pune cu fata jos pe covor si plange

anisiap si alex@sara nastere usoara si s amai ne tineti la curent cu noutatile!!!

gabitzam ce frumoasa familie ai!!! sa iti traiasca si pupam baietii!!

miss pupam pe daviducul cel tunsulici!!! e o frumusete cu ochii lui albastri!!!

sis ce faceti???? ce zic testele???haideti nu ne mai tineti pe jar!!!!

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Si eu m-am simtit atacata de felul in care a pus Miss problema lasatului copiilor la gradinita/cresa/bunici/bona. Procentual, cred ca mai mult de 50% din mamici (am spus CRED, nu am consultat nici o statistica) nu stau acasa mai mult de un an, sa nu mai zic de 2-3. Deci toti copii aia au sechele? Hai sa fim seriosi!
Miss, eu nu vreau sa iti raspund cu rautate, dar vreau doar ca tu sa ack ca ai lovit sub centura, chiar pe multe dintre noi, cele de aici. Noi iti respectam opiniile, ar fi bine ca si tu sa fii mai deschisa la parerile celorlalte.
Asta:

Citat:
Nu stiu, la unele or fi conditii nasoale cu serviciul etc., dar atunci astept, neica, si fac copilul in clipa cand ma pot ocupa de el exclusiv, nu-l fac si-l pasez altora.

a fost chiar low....

Oricum, iti doresc putere si rabdare pentru tot ce urmeaza!

In alta ordine de idei, legat de ceea ce discutati... parerea mea e ca tantrumurile nu tin de parinti, ci in primul rind de firea copilului. Da, putem sa prevenim, putem sa le deviem in avans daca le simitim ca se apropie, dar NU e vina parintilor ca (,) copilul se trinteste pe jos la supermarchet! Cine spune asta, n-a avut suficienti copii:-)

Eu cu unul am trecut prin tantrumuri. Au inceput pe la un an si 8 luni, au inceput sa se rareasca pe la 3 ani jumate, nu au disparut total nici acum, la aproape 6 ani, dar cel putin acum putem sa ne intelegem si eventual sa negociem...
Roxana inca nu da semne, dar mai avem pina la 2 ani.

Mai fetelor, mai e vreunul din copii care sa nu spuna nici un cuvint inteligibil? Adica ea turuie pe limba ei, dar nu e nimic de ales de acolo. Nici mama, nici tata, papa, nimic... Vad ca intelege absolut tot, dar de zis ceva inteligibil...nu. Oare sa ma ingrijorez?

gabitzam, minunate pozele, cea cu Raducu in portbagaj e dementiala...

socrate, va dorim vacanta placuta!

Doloress, nu ai alta solutie decit sa securizezi casa. Vezi ca pe la magazine sunt fel de fel de chestii de acoperit prize, blocat sertare si usi etc. Si poate un ignore ar fi cheia problemei... Adica el vede ca daca merge la priza iti provoaca o reactie. Si, ca sa iti atraga atentia, repeta asta, pentru ca a invatat ca il vei baga in seama imediat. Da ignore. Ia-l de acolo, fara sa pomenesti absolut nimic de priza aia. "Hai mai bine sa mergem la geam sa cautam pasarica". Iti amintesti regulile alea pe care le pusese Desiree? Una dadea un exemplu, in loc sa spui "Nu sta in picioare pe scaun", spui "stai jos pe scaun", deci un lucru pozitiv. Nu stiu daca reusesc sa ma fac inteleasa...

Si tuturor un weekend placut!
Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui PRAG

Eu cu unul am trecut prin tantrumuri. Au inceput pe la un an si 8 luni, au inceput sa se rareasca pe la 3 ani jumate, nu au disparut total nici acum, la aproape 6 ani, dar cel putin acum putem sa ne intelegem si eventual sa negociem...
Roxana inca nu da semne, dar mai avem pina la 2 ani.

Mai fetelor, mai e vreunul din copii care sa nu spuna nici un cuvint inteligibil? Adica ea turuie pe limba ei, dar nu e nimic de ales de acolo. Nici mama, nici tata, papa, nimic... Vad ca intelege absolut tot, dar de zis ceva inteligibil...nu. Oare sa ma ingrijorez?

Gabriela, is "the terrible 2", cand incep tantrumurile... adica, pot fi si la 1 an, si la 3, dar on general la2.

Ieri vb. despre vorbire, ca mi se parea ca Victoria nu spune destule cuvinte... vb. cu o prietena de-a mea a carui baietel are autism. Si a spus ca i-au zis Dr. ca PANA LA 2 ANI nu e cazul sa-ti facu griji ca nu vorbeste. Dar, mai cere o opinie specializata daca asta nu te linisteste.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dupa ce se termina "the terrible 2" incepe "the terrible 3" si tot asa Eu nici acum n-am scapat definitiv de crizutzele lui Andrei si curand parca vad ca incepe si Raducu.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Ok, m-am tot gandit daca sa comentez si eu sau nu spusele rautacioase ale lui Miss. Vad ca s-a dat deja startul. Intrasem pe blog sa ii vad tunsuliciul cand colo ce gasesc? Faze de genul "mamicile care isi dau copiii la cresa sunt EGOISTE si IRESPONSABILE" Oh My God ... chiar nu ma asteptam. Evident ca m-am simtit vizata - atacata nu, caci nu suntem in razboi. Toate fetele de Belgia si cele care nu stau in Ro au copii la cresa, toata Belgia isi da copiii la cresa - vi se par tzacanitzi sau cu sechele ? Iar copiii si tinerii din Romania vi se par atat de impliniti si multumiti si fericiti ? Hai sa nu exageram :)

Culmea e ca vorbele astea vin de la o mama care de ani buni locuieste in Germania; culmea e ca vorbele astea vin de la o absolventa a Facultatii de Limbi Straine (parca asa retin - am facut aceeasi facultate si stiu cat iti deschide mintea genul asta de studii); culmea e ca vorbele astea vin de la o femeie care se pretinde toleranta si iertatoare si sensibila.

Prin urmare, eu, Esme, Alra, fetele de Canada sau din State si chiar fete de Romania suntem niste mame egoiste si iresponsabile care au facut copii pentru a ii pasa altora. Mda. Acum sa spun si eu ce mi se pare EGOIST si IRESPONSABIL si ceea ce din bun simt nu am zis pana acum: sa nu iti vaccinezi copilul si sa il lasi expus la boli care ii pot fi fatale. Ai impresia ca David are imunitate buna - mai vorbim la 3 - 4 ani cand il scoti din cuibushorul pufos si il dai la gradinita ? Sau urmeaza sa iti dedici viata exclusiv copilului, din moment ce nu l-ai facut pentru a il pasa altora ? Hmmm...

Si a propos de vaccinari etc as vrea sa iti raspund la o alta acuza pe care ai adus-o (indirect, e drept, caci esti suficient de subtila). De ce nu ai asteptat sa faci si sa termini niste studii de medicina - specializare imunologie, virusologie, vaccinologie ceva ?? Caci io nu inteleg cum fac unele copii fara sa aiba studii de medicina, zau :)

Pot fi FOARTE rautacioasa si eu, si sa stii ca o pot face in acelsi stil dulce si ipocrit in care o faci tu. Nu esti singura cu talent la scris, dar esti printre cele care au timp la dispozitie, probabil.

Oh si esti si printre cele care isi expun viata pe net intr-un mod care devine efectiv maladiv - ma mir ca nu iti dai seama, desi pretinzi ca ai citit psihologie cat pentru 10 doctori la un loc.

Imi pare rau, chiar te-am admirat la inceput si ti-am si spus si m-am gandit mult la indemnul tau de a scrie. Imi pare rau pentru ca stiu ca fetele de aici te apreciaza desi nu cred ca au de ce, ele sunt dragutze si au o inocentza care uneori ma face sa zambesc :) Sunt persoane care cu greu vad dincolo de niste cuvionte scrise, pur si simplu vor sa creada ca lumea e roz. Spui lucruri frumoase despre copii, despre faptul de a fi femeie, daca ai stii sa te opresti ... Pacat.

Cat despre sechelele copiiilor care nu isi vad mama non stop - refuz sa cred acest lucru si nu, nu sunt incapatzanata, cat intuitiva si suficient de inteligenta. Robert nu are inima franta, Lorelei nu este timorata, fetele Alinei nu sunt handicapate emotional pe viata. Timpul ne va spune. Eu ca mama stiu deja, cel putin pentru copilul meu. Si nu, nu ma orbeste orgoliul excesiv, din contra.

Poate ca totul ar fi fost OK daca nu aruncai niste fraze efectiv urate care lovesc in multe dintre noi. La sugestia lui Belleanne cum ca Robert ar face crize din cauza ca il las la cresa nu am reactionat asa, desi stiu sa citesc printre cuvinte si stiu ce a vrut sa spuna. Uneori conteaza felul in care iti sunt spuse lucrurile, astfel incat si tu poti raspunde elegant, ceea ce am si facut in cazul ei. Suntem animalutze sociale, chiar si virtuale. Si avem suficient loc in aceeasi oala - alea cu AP exagerat, alea fara nici un fel de AP etc.

Voila - m-am lungit - mesajul asta e cam pierdere de vreme, am luat din tipmul alocat copilului meu chinuit si trist (by the way, l-am pasat bunicilor ). Dar asa cum Robertixul are nevoie sa urle ca sa se descarce, iaca am vrut sa ma descarc si eu virtual ... si elegant ... sau nu prea Si sa arat ca si eu am niste talent de scris ha !

Scuze fetelor, mesajul e pt Miss :)

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput