Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (115)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Mda, nu am chef de serviciu, clar

Belleanne - m-am gandit si eu la faza cu cresa dar nu este asa. Am tot citit ce si cum: crizele astea "tantrum" cica se cheama apar la toti copiii indiferent de mediu etc. La unii apar mai de mici, la altii apar pe la doi ani. Eu stiu ca urmau sa apara, singura chestie e ca la Robert se manifesta cam devreme - bine, inca trebuie sa imi dau seama daca sunt cu adevarat celebrele tantrumuri sau doar momente de rasfatz declansate de bunica Nu am un "diagnostic" clar acum hihi.

Depinde de copil foarte mult. Am meu a fost mereu agitat, el nu a stat niciodata calm si nemiscat, nici cand era mic mic mic. Cand vad nou nascuti care STAU nu imi vine sa cred. Nervos a fost mereu.

Am o prietena aici in Belgia cu copil baiat de doi ani jumate care a stat NON stop cu el (nu lucreaza tipa, nu stie limba, a alaptat copilul 2 ani, nu au fost despartiti NICI O CLIPA si nu exagerez, doarme cu el in pat, nu a lasat pe nimeni sa il ia in brate ca bebelush - deci toate fazele de extreme AP) - nu vrei sa stii cum face copilul ala ... Si e NEDUS LA CRESA :) Eu cand il vedeam cu se da cu capul de pamant ziceam ca maica-sa l-a adus in halul ala pt ca NU L-A DUS LA CRESA haha - evident ca mi-am revizuit parerea si imi pare rau ca inainte gandeam asa - efectiv e o chestie ca apare la TOTI piticii.

La fel, chestia cu fetitzele vs baietzei - am auzit-o si chiar am crezut ca domnishoarele sunt mai cuminti si mai delicate - din pacate e un mit (cred ca MsBB iti poate confirma. Nu vreau sa o dau exemplu in absenta (dar o sa o fac totusi) pe Alra care are o fetitza mai tare ca toti baietzeii. Si am nenumarate prietene cu fifitze la fel de nervoase si agitate. Spui ca fetitza ta nu te lasa sa faci nimic de ea - deci voi nu ati avut prilejul sa testati independenta.

Am mai citit ca aceste crize, care apar intre 1 si 4 ani (inainte era 2 si 4, acush se pare ca cupiii sunt precoci ha!...) marcheaza o perioada adesea numita "pre-adolescenta" deoarece manifestarile sunt aceleasi: rebeliune, nu accepta autoritatea, li se largeste orizontul, au acces la tot mai multa informatie care le bombardeaza sistemul nervos inca fragil, nu inteleg regulie (de ce nu are voie sa se bage in cuptor ). Este la fel de greu de gestionat perioada asta precum adolescenta.

Inca o chestie, uneori sunnt prea "incarcati" piticii si au nevoie sa se descarce. Adolescentii si adultii au un limbaj la dispozitie sau alte activitati prin care sa se descarce, piticii nu. Ei sunt undeva la granita bebe-copilutz si e greu de trecut momentul.

Evident ca unii cupii trec mai usor, datorita firii lor, a reactiei celorlalti etc. Oricum, parerea mea este ca problemele de genul asta sunt minore si pot fi trecute tocmai cu o atitudine ZEN. Era o chestie cu atentia pozitiva si atentia negativa - o sa ma documentez si va zic.

Eu pe Robert il bag in seama, sa stiti, ba chiar am impreisa ca un pic cam mult, asa imi aud de la toate prietenele belgiene sau romnce de BE :) Sunt cea mai putin "belgiana" dintre ele sunt cam asa, la granitza. Ai dreptate insa cand spui ca ne testeaza limitele, recunosc ca am avut un comportament mai putin constant, si ca cedam destul de repede, sau, mai rau, io cedam, sotzul nu, sau invers. Chiar azi ta-su ii daduse lui Robert un avion (cu care nu avea voie, ca are parti mici) si cand a venit vremea sa plecam Robert a vazut ca da semne sa ii ia avionul din mana, a inceput evident sa plnga si ta-su statea cu obiectul dorintei in mana si nu stia ce sa faca cu el Sa il ia sa nu ia ... de 3 ori l-a pus pe raft si apoi i l-a dat lui bebe ca sa il potoleasca - SI EU M-AM ENERVAT, daramite Robert

Voila .... v-am zis io ca devin experta ??? Oricum, bagati si voi idei, sa ne inspiram unele pe altele - ca si faza cu virusii, cred ca putine o sa scapam Doar ca la unii bebi apar mai devreme crizele. Daca dati o cautare doar pe forum o sa vedeti... ieri am citit pana la 12 noaptea si nu puteam crede ...

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Aoleu, am citit acum despre tantrumurile astea si m-a apucat groazaaaaaaaaaaaa

Fetelor cum va descurcati cu caldura asta???

Un vecin da gauri cu bormasina

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Probabil ca toti copiii o sa aiba crize de personalitate, dar depinde de noi daca acestea vor disparea sau se vor agrava. Acum nu stiu care este rezolvarea problemei. Cred ca ea se poate rezolva in multe moduri depinde de abilitatea parintilor. Cel mai bine este sa avem noi puterea si inspiratia sa-i distragem permanent astfel incat aceste crize, manifestari ale independentei si energiei sa fie deturnate spre ceva creativ, ceva care sa-l ajute pe el mai departe. Aici si mama are un rol pentru ca de multe ori fiind obosita sau satula de aceste manifestari chiar ea le alimenteaza. Oricum parintii ar trebui sa aiba aceeasi atitudine fata de copil cand greseste. Nu este bine ca unul sa-l certe si celalalt sa-l ia in brate. Citeam undeva ca atunci cand ciopilul este violent trebuie sa fim foarte fermi si sa-i aratam cu dragoste ce a gresit si cum trebuia sa faca. Foarte greu la varsta asta.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MI BEBELINA de ce se chinuie prietena aia a ta cu un asemenea barbat? Si el ,pana la urma,de ce nu pleaca cu amanta? Lucrurile sunt mai simple daca se aseaza si le pune cap la cap.Ea nu are de ce sa plece din apartament,se imparte tot indiferent pe numele cui e,daca sunt casatoriti.
Ea poate sa bage deja divortul stand acolo,si el sa primeasca scrisorica.
Desi eu nu stiu ce curaj mai are sa traiasca langa un asemenea om!
ea trece acum printr-o durere mare cu tatal ei,dar trebuie,in paralel,sa isi puna ordine in viata,pt ca viata s eimparte doar cu cine iti doresti,casnicia nu e o obligatie pt nimeni.Incearca sa o faci sa actioneze .Cu dusmanul in pat nu se doarme niciodata !

daca erau doar certuri,neintelegeri,dar atat timp cat el VREA ca ea sa plece,VREA sa traiasca alaturi de amanta,DE CE SE MAI CHINUIE LANGA EL?
ea poate aduna si niste dovezi importriva lui ,in acest timp.

pana la urma,relatiile se termina.greseala o fac amandoi,nu doar el,ca se incapataneaza sa continue o asemenea situatie umilitoare.
Nu au nici copii,atunci pt ce ?

exact cum zici,divortul nu e o pierdere !
are nevoie de ajutor,greseala intr-undivort e atunci cand se vede totul cape un esec.divortul nu e un esec,e pur si simplu un capitol care se inchide.viata e asa,se inchid usi dar se deschid altele.nu trebuie privi ca pe un esec,pt ca nimeni nu e de vina cand iubirea a disparut.
dar daca se mentine situatia asta incomoda,atunci da,sunt de vina amandoi.el ca se comporta ca un magar,ea ca desi stie ca el nu o mai iubeste mere mai departe,si isi fac rau unul altuia.
nu trebuie sa astepte moartea tatalui,pt ca apoi va urma un an lung de doliu.
si nu merita sa stea legata intr-o astfel de casnicie atata timp,pt ca nu are o pedeapsa de implinit.

vad ca YLARI a trecut prin asta,poate are mai multe sfaturi.

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Belleanne - ai dreptate :) De multe ori NOI suntem declansatorii sau agravatorii Io ma uit si la familiea mea, imi dau seama cum gresim, important este sa ne corectam NOI ca parinti pe viitor. Si e super important sa avem o atitudine contanta, cum ai zis tu daca aflati secretul mi-l spuneti ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

a si mai e ceva: sa nu actionam ca sa-l multumim pe x, y , z adica de rusine sau de gura altuia. Mama este singura care trebuie sa-i impuna limite. Nu oamenii din magazin, sau babele de pe strada. Lor oricum totul li se pare deplasat.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Belleanne - ai dreptate :) De multe ori NOI suntem declansatorii sau agravatorii

Aoleu eu sunt mai temperamentala asa, si sa ma vedeti ce ZEN sunt eu si cand nu mai pot stric totul ca ma apuca balamucul si plange bietul copil... Dupaia imi pare rau dar ce sa mai repar. Dar ce sa fac fetelor, poate sunt eu mai slaba cu nervii, eu nu pot sa ma abtin la nesfarsit. Totusi cand sunt doar eu cu ea acasa imi tin nervii in frau bibe-bine, dar cand e al meu mai explodez si eu, sa aiba fata la cine sa se duca...

Aelita pai ce sfaturi sa am, l-am zis, sa divorteze ca nu pierde nimic, mama, eu asa bine m-am simtit dupaia, parca eram din nou adolescenta. O relatie moarta te omoara si pe tine pe dinautru. Nu mai razi, nu te mai bucuri, nimic...

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

m-a tampit caldura.

Am fo la medic -astmul e dat peste cap de aerul f. cald si uscat si praf.... am si o infectie, si antibiotice, si m-a trimis la homeopat.

despre noi si gura lumii, oricat ash fi de dura -0 trebuie sa recunosc ca ma afecteaza. Dar incerc sa judec la rece, si sa iau deciziile neinfluentzata de radio shantz. vorba aia, cine nu a re ce face, mushca de cur pe altii. Eu am fundul tabacit.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI
Aelita pai ce sfaturi sa am, l-am zis, sa divorteze ca nu pierde nimic, mama, eu asa bine m-am simtit dupaia, parca eram din nou adolescenta. O relatie moarta te omoara si pe tine pe dinautru. Nu mai razi, nu te mai bucuri, nimic...

Asa e ! Felicitari ca ai iesit la timp !daca ajungi sa nu mai razi,sa nu te mai bucuri,atunci pt ce o asa pedeapsa.
Si uite,in cazul tau,tot raul spre bine,ai inchis o usa ca sa deschizi alta pt ca asa a fost sa fie,pt ca trebuia sa vina minunatia de Eva !

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

sa va zic, legat de poze am citit pe forumul DC ca o mamica si-a gasit poze cu baietelul ei pe alt forum cu mamici, o tanti il prezenta drept copilul ei Ce lume zapacita, sincer. Ce parere aveti?

Cleo, imi pare rau ca ti s-a agravat astmul. Bafta cu tratamentul. Da, gura lumii nu tace niciodata, dar eu chiar nu tin cont, le las pe babe sa si imi vad de ale mele.

Aoleu ce cald e cred ca o bag in cada pe Eva cand s-o trezi. I-o fi si ei cald saracutza.

Laura, Simonacip, va faceti de cap prin Mall??? Laurita vroiam sa te rog sa imi dai si mie pe PM niste linkuri cu apartamente, sau voi cum cautati? Pupici merci

Fetelor care nu ne-ati votat inca, va rog puteti sa aruncati un oki la concursul cu ratusca? Poza mea e yla1 si a lui Desiree des1. Sarut mana, multumim

YLARI

Mergi la inceput