parul de pisica si bebelusii
buna ziua! am si eu o problema mare! am un motan de trei ani de rasa maidaneza. la varsta de 1 an a suferit un soc, o sperietura mare din sotului meu. s-a bucurat tare la un gol la un meci de fotbal la tv, fapt care l-a facut sa alerge ca un turbat pe pereti si sa faca pe el. 2 zile am vorbit in soapta in casa si cu el pentru ca se speria imediat. de atunci el este foarte sperios si stresat fapt care il duce la caderea parului in cantitate mare. el a fost castrat in urma cu un an, are toate vaccinurile si deparazitarile facute, manaca doar hrana speciala pentru pisici castrate, dar nu rezolv nimic cu parul. el are blana bogata si nu pot spune ca are portiuni de piele care sa ramana fara par, dar cand vad ca raman cu smocuri in mana dupa mangaiere ma sperii. pe covor sau materiale textile vezi imediat cat par ii cade si imi inchipui la spalat cat par inghite avand in vedere ca se spala foarte des. a luat mult si in greutate dupa castrare ajungand la 7 kg. ce tratament ar trebui sa-i fac pentru ca in octombrie astept un copil si nu vreau sa dau pisoiul din casa ca sa nu inhaleze copilul par!!??
Raspunsuri
Deus spune:
*am vazut pe net persoane care-si duc pisicile la tuns exact ca si cateii:)
*de ce nu? daca si asa sta in casa nu va faceti probleme ca o sa fie poate putin caraghios:)
*eu spun ca daca-l tunzi de 2 ori pe an ai sa stai linistita si eu am de cand ma stiu in casa si pisica si catel(conditia este sa fie vaccinati si deparazitati) si suntem toti super sanatosi fara nicio problema.
Nastere usoara si sper sa nu renuntati la pisic!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
CorinaDani spune:
Buna,
Stiu ca la farmaciile/cabinetele veterinare exista pastilute care se administreaza pisicilor, special pentru a micsora/stopa caderea parului (cu exceptia perioadelor de naparlire).
Si eu am avut pisica, dar am fost nevoita s-o dau deoarece tocmai parul era problema principala (cea secundara fiind diminuarea atentiei si afectiunii pe care o ofeream pisicii, ceea ce a dus la schimbarea comportamentului acesteia, devenise apatica, retrasa, irascibila uneori).
Oricata curatenie faceam, chiar si de 2 ori pe zi (aspirat toata casa si sters cu burete umed canapele si covoare), pisica era periata de 4-5 ori pe zi, tot pluteau fire de par prin casa, cel mai naspa a fost cand am gasit intre degetutele fetitei mele, care atunci avea 3-4 saptamani, un fir de par de pisica, tocmai se pregatea piticuta mea sa bage degetelele in gura...
Insa pisica mea era de rasa Angora, cu blana deasa, cu firul lung si foarte fin...daca as fi adunat de-a lungul timpului tot parul pe care l-a lasat pisica mea prin casa, cred ca as fi putut tricota zeci de pulovere si fulare
La momentul respectiv asa am considerat ca trebuie sa procedam, spre binele copilului in primul rand si al pisicii in al doilea rand...acum pisi e super-fericita, traieste alaturi de o familie iubitoare, la o casuta in zona de deal-munte, are si un partener/tovaras de joaca, este libera sa zburde prin curte, sa leneveasca pe iarba la soare, sa alerge dupa vrabiute, muste si fluturi...chiar ma gandesc uneori ca in apartament era ca la inchisoare (oricata dragoste si atentie ii ofeream noi in cele 2-3-4 ore in care eram impreuna), traia intre 4 pereti, statea singura cel putin 9-10 ore/zi, nu era obisnuita nici cu alte persoane, nici cu alte animale, se speria si de o musca sau de o viespe...
Deus, fara suparare , vaccinarea si deparazitarea nu au legatura directa cu ceea ce a intrebat e_pasa, parul e problema principala si da, inhalarea firelor de par chiar poate provoca probleme grave, gandeste-te ca bb-ii nu au dezvoltat acel reflex pe care il avem noi adultii, de a ne sterge imediat la ochi/nas/gura in momentul in care simtim un corp strain, un fir de par, un fir de plasa de paianjen, etc....asta fara sa mai luam in calcul ipoteza in care bb ar putea fi din start alergic la parul de pisica...si atunci chiar ca singura solutie este renuntarea la pisoi...
E_pasa, e decizia ta, stiu ce inseamna sa te atasezi de sufletelul "necuvantator", dar parerea mea este ca binele copilului este pe primul loc...tu vei face ceea ce crezi de cuviinta, noi putem doar sa-ti oferim sfaturi si pareri in legatura cu subiectul deschis de tine...
Sarcina si nastere usoara si un bb sanatos si mancacios !
Edit, ca am uitat ceva destul de important : in primele luni dupa nastere nu o sa ai timp decat pentru bb, iar recuperarea fizica o sa dureze un pic (depinde si cum vei naste, natural sau prin cezariana), gandeste-te de pe acum cine va prelua importanta misiune de a curata zilnic parul de pisica din casa, pe langa alte treburi casnice pe care tu nu le vei mai putea face, cel putin in primele saptamani dupa nastere.
Daca sotul tau nu are de gand sa preia aceasta "atributie", presupunand ca alt ajutor in casa nu vei avea, ce se va intampla, cum te vei descurca si cu bb, si cu treburile gospodaresti (cumparaturi, spalat, gatit, curatenie, etc.) ?!?! Nu spun ca e imposibil sa faci toate astea, ci doar ca este foarte greu, sa ai grija si de bb, sa ai timp sa te odihnesti, etc.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Deus spune:
de acord Corina! mai ales dupa nastere in primele luni nu ai timp decat de bebe...de aceea am spus ca poate este bine sa o tunda efectiv ca si pe catei. Vezi atatea emisiuni cu funny animals pe Animal Planet sau alte canale tv unde iti arata bebelusi cu pisicute sau catelusi impreuna...nu cred ca toata lumea isi abandoneaza animalul cand apare pe lume un copil. Cand eu am nascut aveam in casa doi catei. A fost f greu dar din nou revin si spun fara nici o urma de critica:) cand i-am luat ne-am asumat o responsabilitate! si ei ne ofera dragoste neconditionat. Eu nu spun, sa-si puna nicio secunda copilul in pericol sau sa faca ceva in defavoarea lui. Eu spun ca, daca vrem se pot gasi solutii care sa impace si capra si varza
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus de acord Corina! mai ales dupa nastere in primele luni nu ai timp decat de bebe...de aceea am spus ca poate este bine sa o tunda efectiv ca si pe catei. Vezi atatea emisiuni cu funny animals pe Animal Planet sau alte canale tv unde iti arata bebelusi cu pisicute sau catelusi impreuna...nu cred ca toata lumea isi abandoneaza animalul cand apare pe lume un copil. Cand eu am nascut aveam in casa doi catei. A fost f greu dar din nou revin si spun fara nici o urma de critica:) cand i-am luat ne-am asumat o responsabilitate! si ei ne ofera dragoste neconditionat. Eu nu spun, sa-si puna nicio secunda copilul in pericol sau sa faca ceva in defavoarea lui. Eu spun ca, daca vrem se pot gasi solutii care sa impace si capra si varza „Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi www.de-azi.ro inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate. http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg |
Da, dar daca saracul motan a ramas socat dupa o explozie de bucurie din partea stapanului, iti dai seama ca experienta tunsului ar putea fi pentru el foarte stresanta, ca sa nu zic fatala...adauga la astea si sosirea bb-ului in octombrie...sincer, eu nu-l vad bine deloc pe bietul pisoi...s-ar putea sa aiba niste reactii foarte naspa, in momente neasteptate...
In fine, repet, e decizia ei, noi ne dam doar cu parerea, din propria experienta.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ingridnen spune:
poate ar fi bine sa intrebi un medic veterinar ce poti sa ii dai impotriva caderii parului. Sant tot felul de suplimente pe piata, imposibil sa nu gasesti ceva eficient.
Intr-adevar tunsul poate fi un mare soc pentru el... sant sigura ca rezolvi cu suplimente, gen Omega 3 si altele.
Si noi avem o pisica maidaneza, are 9 ani acum, si a fost OK cu bebe.
Ingrid si Cristi 6 ani