Mamici de zmeurici de iulie-august (74)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns badurox spune:

buna fetele!
Noi am avut o zi tare nasoala astazi. Ne-am foit toata ziua, si eu si zmeurica mea, fara sa facem ceva important, desi suntem in curatenie. apropos, curatenia mi se pare ca nu se mai termina, ca mai avem o gramada, plus ca tati merge la servici si nu poate sa faca treaba decat dupa ce ajunge acasa, si uite asa intru in panica putin cate putin; lasa ca ne revenim noi. bagam majoretele pentru zmeuricii nou veniti!!.
coccorina, scrie barlad la tine; la ce doctor mergi si ce fel te-ai hotarat sa nasti?
Noi ne ducem sa facem o baita, ca avem praf si-n ... ma-ntelegeti. Va pupam pe toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badurox spune:

MC2008, si eu am colul scurt si numai 36 de sapt care se implinesc joi. Dar stai linistita, eu il am asa de la 26 de sapt si nu s-a deschis. Prezentam din cand in cand dureri, mai ales din cele menstruale, dar incercam sa stam cumintele. Si eu ma rog de zmeurica mea sa mai stea, dar am citit ca burtica se lasa cu 2-4 sapt inainte de nastere si la mine s-a lasat deja. Ce-o fi o fi. Lasa ca suntem curajoase si puternice, nu>?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Alinutza, eu zic ca le place leaganul la bbei.. io numai cand o pun in porta bebe ala de se leagana si ii place rau de tot sau cand o tin in brate si o legan asa se linisteste, chiar ma gandeam si eu la unul zilele astea. Dar de ala care se misca tare, ca e mai fun.

Moni, daca bblinele au stat pana acu e ca s-au vorbit ele intre ele... nu ca te-au ascultat pe tine nu.ti mai face griji, sa vina bine si sanatoase!

mamilivia, si eu de putinele ori cand i-am dat formula face kk mult mai tare si nasol, si ieri pt 1 data a vomat si a mea, eu sunt sigura ca a fost de la formula aia... dar eram la spital sa ii faca testul ala din calcai si frate nu era nici un loc sa o alaptez, inca mai am o problema cu asta, mai ales ca fara perna mea nici nu pot sa ii dau, nush cum sa o tin asa pe brat.
Dar mi-am luat pompa de muls de la Avent si cand mai e necesar sa ies ii dau asa... sper ca nu f des ca nu vreau sa se invete cu biberonul. Of, mai am de depasit inca pragul psihologic de alaptat in public...

Azi noapte am dormit o ora , era agitata, poate ca am baut eu un pic de Cola, sau nush de ce... asa face: apuca sanul si apoi ma impinge si se oftica... si nu stiu de ce!!!! A facut de cateva ori asta, apoi o iau o linistesc si abia apoi o pun iar.. uneori o ia de la capat, alte ori incepe sa suga normal.

CRIXIA, m-am muiat cand ai scris de copilul rac ca e definit prin “EU SIMT” , eu nici nu prea si cu zodiile si nici nu cunosc multi raci, dar tu vii din familie de experti. Is dragi racusorii astia

Fetelor, am o teama: sa ii rai sau sa ii pilez unghiile... nush cum sa fac sa nu o ranesc.
Si alta intrebare: ii stergeti gurita7limbuta lui bb cu ser fiziologic, ca pe ochisori, sau o lasati asa? Am citit si una si alta.

Despre vit D am citit ca nu ar fi nevoie, daca e intr.un loc cu soare etc.. si nu gen polul nord .. ca daca ar fi fost nevoie de mai mult ar fi continut laptele matern. Hmm o sa intreb medicul.

By the way, cand duceti copilul la pediatru, la 15 zile, asa ceva? E cel mai indicat?

Eu ca va ziceam ca nu am avut probleme cu epiziotomia ieri ma durea rau de tot, asta pt 1 data la mai bine de o saptamana... si am sunat dr si se pare ca se resorb firele... de aia... bine ca nu era nimik aiurea, dar oricum am simtit pt 1 oara taietura aia nasol, am luat ceva paracetamol si a mai trecut, se pare ca azi is mai ok.

Ah, un "truc" pt formarea sfarcurilor.. cam barbar dar merge, mi.au zis 2 persoane: deci o seringa de 10/20 ml... o taiati in partea unde e varful.. dar nu numai la ac si tot ca sa se formeze un tub, apoi o intoarceti si suctionati sfarcul cu ea... destul de clar? Te cam doare dar merge faza... la mine deja is ok sfarcurile, metoda asta+cat a supt beblina cred...

Fetelor, v-ati luat burtiera sau cum ii zice, sau asha, naturel?

Va

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

salutare din nou ,pup burtici si bebici,
va multumim tuturor pt incurajari si urari,sunt toate niste dulcici foc.Cat despre puterea de a depasi,nu ma intrebati pe mine,e DD acolo sus care ne sprijina pe toti,probabil ca la mine a contribuit enorm si indaratnicia de a "fenta" moartea cu riscul chinurilor suferite(glumeam)sau altfel spus, ambitia de a merge mai departe si a supravietui cu orice pret.Daca stau si ma uit in urma, nici mie nu-mi vine sa cred uneori, imi aduc aminte de cele 2 episoade de septicemie din 2001 si 2002,la 3 si respectiv 4 ani dupa accident, cand nimeni nu a garantat sanse de viata,cand am stat in reanimare,intai in coma,apoi doar la terapie intensiva sub tratament puternic cu morti in stanga si-n dreapta, a fost o faza tragi-comica in 2002 in spital la Craiova la chirurgie plastica, dupa noaptea in care s-au ars tamaie si lumanari la capul meu, ca sa nu mor fara lumanare,noapte in care m-am luptat din rasputeri sa nu inchid ochii ca stiam ca acela va fi sfarsitul,a 2a zi dimineata, la vizita, prof.ul si seful sectiei, PH-ul,cum il alintam noi,de la initiale,cand a ajuns la patul meu, se uita la mine cu ochii cat cepele sa vada daca sunt reala sau nu, nu putea crede ca inca mai eram in viata,ma intreaba: "Tu ce faci, mai omule?Ce-ai facut azi-noapte?" si i-am raspuns: "Iaca ce sa fac,dom' doctor, am inviat si eu...iar" si vine si replica: "Tu?De inviat?Pai ai vazut vreodata "draq" mort?Pt mine ramai un mister, nu inteleg cum ai putut, e al doilea an cand imi faci aceeasi figura ,tu vrei sa ma omori cu zile?Lasa-ma ca-s tanar si mai am de trait".Dupa acea noapte, a mai durat o zi si s-a instalat coma.De aia spun ca asa a vrut DD,apoi, nenumaratele clipe de fericire, cand am reusit sa devin independenta, ma intorsesem la serviciu la 5 luni dupa accident si am continuat sa lucrez pana "in zilele noastre", stiam ca nu-s inutila si "handicapata",o leguma, asa cum ma catalogau multi, ci devenisem o fiinta total independenta, ma intretineam singura,pt ca munceam si din fericire, Dzeu mi-a scos in cale o persoana care ,mi-a oferit sansa de avea propria mea locuinta la parter, adaptata cu rampa si alte necesitati, apoi,dupa alti de 3 ani de viata singura, am cunoscut iubirea, ce n-am crezut ca se va concretiza intr-o casnicie trainica si bazata pe mult respect , bun-simt si apreciere, sprijin reciproc in orice situatie, la bine si la greu, casatorie care s-a desfasurat neasteptat, chiar daca eu eram "o handicapata" intr-un scaun rulant, asa cum ma vedeau diverse persoane,dar care ar fi fost in stare sa mute muntii din loc, sa muste carne vie cu dintii ca o fiara,numai sa-si apere casa, familia si demnitatea si uite asa,anii au trecut ,anul acesta ,pe 15 iunie am implinit 5 ani de cand ne cunoastem , iar pe 23 octombrie se vor implini 5 ani de la casatorie.Au fost si lacrimi, si durere, si dezamagire si tristete, unele mai sunt uneori si acum , ca doar avem si "prieteni care ne iubesc" precum magarul fuga,dar nimic nu conteaza mai mult decat fericirea imensa pe care o simt de fiecare data cand bebina mea ma "snopeste" in bataie, ca doar e o nazdravana si o jucausa foc, da din picioare si o va face toata viata cat sa recupereze si pt mama ei , care e o "lenesa" si tine picioarele doar pe post de decor , dar nu-i nimic, cat am 4 roti zdravene sub mine, capul pe umeri, mintea intreaga si mainile capabile sa ma ajute, nu ma plang de nimic, ii multumesc doar lui Dzeu ca nu-i mai rau de asa, ii multumesc ca mi-a lasat mainile perfecte si restul corpului exceptand picioarele.Nu ma pot plange acum ,m-ar bate Dzeu, starea mea e stabila acum , atat fizic ,cat si psihic, mai cad uneori in "groapa cu lei", dar ma ridic repede, nu las nimic negativ sa-mi napadeasca gandurile si-s convinsa ca de acum inainte nu se va mai intampla deloc, pt ca toata atentia si dragostea mea vor fi canalizate asupra fetitei mele si a familiei mele si poate chiar a unui fratior sau surioara mai tarziu, ca sa nu creasca singura si sa nu ramana singura pe lume mai tarziu.Mereu am fost o fiinta imposibil de inteles pt multi sau mai bine zis, am fost o exceptie de la regula , nu am vrut sub nicio forma sa ma incadrez in tiparul clasic al "condamnatului la imobilitate",am fost o fiinta care a riscat pe ultima carte de multe ori si numai Dzeu a vrut sa se finalizeze cu succes,am vrut sa-mi demonstrez in primul rand mie ca se poate mult mai mult de atat,sa ma autodepasesc, chiar si asa,poti sa traiesti,poti sa muncesti,poti fi independent, fara sa fie nevoie sa te ingrijeasca altul pe tine sau casa ta,de aici si obsesia mea pt curetenie,aceea ca trebuie sa fie curat ,indiferent de situatie, pentru ca trebuie sa pot si nu vreau sa fiu cu nimic diferita de altii ,pentru ca nicicand nu am vrut si nu mi-a placut sa mi se aplice tratament diferential,pt simplul fapt ca merg pe 4 roti,chiar daca deplasarea intr-un scaun rulant ma face sa par incapabila.
Hai ca m-am intins cu vorba multa,nu stiu ce mi-a venit, azi,de fapt, pe zi ce trece,sunt mai fericita,pentru ca stiu ca ma apropii de ziua cand imi voi tine comoara in brate, chiar daca greutatea corpului meu abia imi mai permite putina mobilitate, daca incerc ceva excese, am contractii, pana acum , nedureroase, dar , mai nou, vad ca la efort devin dureroase.V-am vazut ca si voi va plangeti de respiratie ingreunata, am si eu aceeasi problema, chiar daca bebita mea e intoarsa cu caputul in jos de pe la 30 saptamani,insa, slava Domnului, nu sunt la fel de accentuate aceste probleme cu respiratia ca la prima sarcina,insa, atunci am fost mai sprintena , mai vioaie, acum, probabil si pt ca e mult mai mare decat baietelul si am pus mai multe kg,parca m-as misca cu viteza melcului turbat.In momentul acesta bb se joaca , face tumbe si era sa imi doboare laptop-ul din brate cu tumbele ei(atat imi trebuie, mi l-a dat cineva ca sa nu mai cobor din pat la calculatorul de pe birou si trebuie returnat).Azi am facut si vaccinul ,din fericire singurul pt ca nu au trecut 5 ani de la ultimul vaccin, pe care l-am facut de 2 ori acum 3 ani, in timmpul sarcinii cu Daviducu'.Of,doare putin,si imi face mana si mai putin apta de mobilitate,ceea ce pt mine nu e bine, daca n-am maini,sunt inapta de-a binelea, ma cam si mananca, dar, las' ca-i bine pt bb si trece tot disconfortul imediat.
Va las ca v-am plictisit de numa',noapte buna !
V-am pupat dulcic si va multumim inca o data pt sustinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

neli ra si iti doresc sa fii fericita si sanatoasa ca sa iti cresti bebelina si sa-i mai faci un fratior sau surioara!!

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si cu Tudor Petru
AMR aprox 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

Sar'mana Pogos, ,ne straduim sa fim capabili de a-ti urma sfatul.Copilasul asta pe care il voi naste e atat de mult dorit si iubit incat nu stiu cum voi rezista sa nu o smotocesc de atata pupaceala , sper sa pot fi moderata.
Tot noi, Neli36 s si Anastasia Marina nerabdatoare sa-i cunoasca pe mami,tati si toti ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Alinutza eu i-am comandat ieri un leagan de la Fisher Price,azi a ajuns,se leagana si in fata si in lateral,vreau sa-ti spun ca a adormit baiatu imediat ce l-am pus in el si a trebuit sa-l trezesc eu sa-i dau sa manance inainte sa iesim in oras.Chiar sunt incantata de achizitie.
Fug sa fac si eu dus ca doarme baiatu.

mami fericita cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

anemona multumesc pentru informatie..chiar m-am linistit. Am si eu unul deja achizitionat de la Fisher Price

neli_ra bine ai venit la zmeurici si iti urez multa sanatate, o stare de spirit permanenta ca cea care reiese din mesajele tale (a unuia de invingator)...nastere usoara si o bebelina sanatoasa si frumoasa si care sa va bucure permanent. M-au impresionat extrem de mult mesajele tale...chiar le-am citit si sotului. Mie cel putin mi-au facut un mare bine la psihic...tocmai am avut in seara asta un inceput de depresie nervoasa..ar fi trebuit sa iesim in oras sa sarbatorim cei 7 ani de casatorie..insa s-a ivit pe ultimul moment o sarcina de la job (pe care am terminat-o acum 5 minute)..si s-a dus toata planificarea noastra. La starea asta de depresie s-au mai adaugat si dureri de ligamente/articulatii inghinale, o mancarime ingrozitoare de piele (cred ca pe fond nervos), activare hemoroizi..bla, bla..chestii obisnuite de gravidenie...dar cand ti-am citit mesajul, mi-am spus ca tare superficiala si nerecunoscatoare sortii trebuie sa fiu daca bucuria de a aduce pe lume un copil nu compenseaza micile neplaceri ale sarcinii. Multumesc mult

Alinutza s37 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Data cezarienei 5 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Help! Ce CEAIURI beti voi ca sa nu aiba bb colici? Stiu ca se vb la un moment dat de asta. Nu e cel de anason, nu? Cumva de musetel?
Merci

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianka_md spune:

Multumim fetelor pentru urari! Si noi dorim mamicilor si bebeilor sanatate si mult laptic!

Ieri am fost si noi la pediatru, ne-a mai linistit nenea doctor ca totul e bine, Andreea a adaugat 300 de grame intr-o saptamana, si deja a intrecut un pic si greutatea de la nastere. Mi-a zis sa nu ii mai dau lapte cu sticluta, chiar daca e al meu..zice ca in asa fel s-ar putea in 2 luni de zile sa pierd laptele. Trebuie sa o las sa suga ea cat are nevoie si atat. Asa ca noi de ieri am trecut la alt program, incerc sa o tin treaza mai mult la san sa manance bine ca apoi sa poate dormi linistita vreo 2-3 ore. Parca pana acum a fost ok, sper sa fie bine si in continuare.

Apropo, eu am vorbit si cu un "lactation consultant", ca eram foarte stresata saptamana trecuta ca nu am destul lapte si ca il pierd si mi-a zis sa fac urmatoarele ca sa imi maresc productia de lapte:
- sa beau ceai de fenicul, anason si chimen (3-5 pahare pe zi)
- capsule cu seminte fenugreek (cate 2 capsule de 3 ori pe zi)
- sa dorm skin to skin cu fetiza de 2 ori pe zi cate 3 ore (asta nu prea am respectat-o ca astfel nu am deloc timp pentru nimic, dar ma stradui cand o alaptez sa fie skin to skin)
- sa mananc cand pot "oatmeal" (fulgi de ovaz fierti cu lapte)

In 3-4 zile sa stiti ca am observat diferenta, asa ca va zic si voua poate va prinde bine.

Fug si eu la alaptat!

Va pup!

Diana mami de Andreea

Mergi la inceput