**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**
Raspunsuri - Pagina 9
Alyna24 spune:
Salutare mamici de capsunici,
Am reusit sa va mai citesc si eu si vreau in primul rand s-o felicit pe Liv pt frumoasa-i casuta!Minunat!M-ai facut sa visez iar la asta desi am renuntat pt o vreme la acest vis!Am vazut pozele si mi-a placut tot.Bravo! si de la mine pt tine.
Am vazut ca discutati intens despre gradinita, olita/pampers....
Despre gradinita.....mie mi se pare David inca prea mic si atata timp cat sta mama cu el ar fi si pacat sa-l chinui de acum cu trezitul prea de dimineata.Dar de la anul, va avea 3 ani si un pic si vreau sa-l dam la gradi dar cu program redus si in primul rand pt socializare.David nu prea sta cu copiii de varsta lor.Numai cei mai mari de la 4-5 ani in sus de la care nu are ce invata acum.Poate l-as fi dus la gradi dc nu aveam cu cine sa-l las dar asa....Sa nu arunce cu pietre careva in mine ca nu am nimik impotriva ducerii la gradi, Doamne fereste!
Cat despre olita si pampers...noi deja nu mai folosim "P" de aproape 2 luni.A facut la olita insa de cam 2 sapt refuza categoric olita.Doar la kk sta pe ea.In rest , cand ii vine sa faca pipi deja se indreapta spre baie si se urca singurel pe wc iar de o sapt de cand l-am dus la tara iar, mi-a zis mama ca ziua cand e afara l-a invatat mama sa faca "ca baieteii din picioare".Am incercat un pic cu el duminica trecuta la mare si se pare ca a prins cum sta treaba.Si chiar nu l-am fortat.Spune mereu cand face si la kk tot pipi spune sau "pute" si atunci e clar ca e de olita urgent.Si apropo de drum......de la tara de unde l-am dus si pana la Constanta (de ex cum am fost sapt trecuta)nu a cerut deloc pipi si nici din Buc-pana la tara iar deloc.A inceput chiar sa nu mai faca nici noapte.face la culcare si dimin cand se trezeste 8-9.
In schimb stam mai prost la capitolul vorbit.Are propriul limbaj si f greu iti dai seama ce spune dc nu-i stii cuvintele.Noi le-am cam invatat dar nu pe toate insa mama stie clar ce vrea/cere.
Nu dau exemple ca sunt multe(mi-am propus sale notez ca sunt f haioase) insa va spun una tare:Am fost cu el vinerea trecuta sa facem cumparaturi ca-l duceam la tara si ne oprim sa luam iaurturi, branzica.....etc.....si luam "si Paula"-budinca...el vede si-l apuca in gura mare sa strige "P -u- l - aaa!!"Va dati seama ce fata au facut toti din jurul nostru cand l-au auzit.Asa zice el la "Paula" si nu stiu ce sa-i fac sa zica corect.In magazin ce sa fac?Vorbeam cu copilu':"Da, mami, ti-am cumparat Paula"-ca sa auda si lumea ca nu zicea prostii dar...na'....el o tinea pe-a lui.
Mica, tu intrebai cu ce dam piticii dc i-a intepat ceva.David fiind la tara a cam fost papat de tantari si i-am dat cu alcool mentolat(dar n-a suportat si l-am spalat ca urla) si i-am luat un fel de gel de la farmacie si nu se mai scarpina asa tare(dar nu stiu cum se cheama acum, sa ma uit in wk asta cand mergem la el).
Am pus si cateva pozici pt cine vrea sa ne vada la "maee si apuu".
va doresc un wk-end cat mai racoros!
Carmen_So spune:
Sorina, blogul meu e tehnic, adica are chestii de finante, nu e nimic interesant. Ma duc sa citesc linkurile tale, fiindca ma intereseaza subiectul, scrisul adica.
Liviana, si vopsitul ma intereseaza, am descoperit recent cat de relaxant poate sa fie sa pictezi. Cred ca sa vopsesti e si mai bine. Nu ti-a fost frica sa nu strici mobila? si cum ai facut, ai vopsit-o gata montata, sau intai se vopseste?
Apropo de jurnal, cum zice Mica, eu am inceput sa fac un jurnal cu poze, mi se pare mai interesant si usor de "citit". Am gasit un fel de album care are foi cartonate (pe care am lipit pozele) intercalate cu foi liniate pentru scris, in care pot sa scriu ceva despre pozele lipite, ca sa ne aducem aminte. Mi-am cumparat si hartie fotografica sa-mi imprim eu pozele cand vreau, sa nu mai depind de altii, si pana acuma a iesit destul de bine, da' am consumat la lipici...si nu pot sa lucrez decat in weekend, ca nu ma lasa fetele, vor si ele.
ang3lt0uch spune:
madaiulia Da ,Butterfly, du-te sa o vezi intai, poate nu iti este pe plac, nu stiu... E dif de la cer la pamant fata de Joyland, in sensul ca acolo e ca si cum ar fi cu "guvernante", aici e mai mult idea de joaca, chiar si cursurile de limbi straine (care le fac oricum...) sunt mai mult in joaca. Miw nu mi-a placut strictetea de la Joyland, pe cand alte mamici o prefera fiindca li se pare mai educativa. pe de alta parte eu imi dadeam oricum copilul aici ca deja cunoaste pe cineva, o fetita mai maricica.
Directoarea e o fata de varsta noastra, intreaba de ea, o cheama Nico(Nicoleta presupun), atunci cand intrii acolo. A,da si tre sa te descalti
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Ioana13 spune:
Alyna24, un baiat tare frumos ai!! Atit de cuminte pare! Ce dulce e in pozele in care plinge!
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Alyna24 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana13 Alyna24, un baiat tare frumos ai!! Atit de cuminte pare! Ce dulce e in pozele in care plinge! Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007) |
Multumim de complimente.Doar e baiatul mamii!
Insa tare bine ai zis cu "pare".Este tare energic, are nervi rau de tot cand nu-i convine ceva cat despre plans.....il ador de minc si cand se supara sau plange si face boticul acela.
Apropo de nervi, chiar in seara asta era tare nervos ca am sunat la tara si de regula raspunde el si abia apuc sa vorbesc cu mama sa vad ce-au mai facut ca n-o lasa la telefon.Si asta-seara, evident ca a raspuns tot el, mi-a spus de-ale lui chinezisme si cateva romanismesi vroiam sa vb cu mama.Da' crezi c-am putut?Il auzeam cum spunea:"Mami meu,duti-aca(la dute-pleaca), batai(cu accent pe "i"-adik bataie dc imi iei telefonul)".Si uite-asa ne amuzam de el in fiecare seara la telefon cum se cearta cu mama care-cum sa vorbeasca la telefon.tare as vrea sa-l pot vedea vorbind cu mine la telefon ca de multe ori ia telef in brate si-l pupa(asta cand ii cerem pup prin telefon).
ce sa zic?este f neastamparat dar cred ca e ceva specific varstei lor.David nici cand mananca, face pipi sau ne bagam la nani nu sta locului...trebuie sa dea el din picior/mana...ceva....
Dar il adoram ca-i al nostru doar si abia astept sa mergem la el maine.
noapte buna capsunici.
kid spune:
Noi azi am ajuns pana la urma la Galati si stam pana duminica.
Cine ar putea sa-mi dea si mie niste sfaturi, cum sa procedez cu Vlad, care se pare ca este gelos pe verisoara lui? Stiu ca au mai fost la un moment dat discutii despre gelozia intre frati, dar nu am fost f atenta pt ca la noi nu era cazul.
Jr acum o ia in brate pe Maria(verisoara), o pupa, o mangaie si in secunda urmatoare o impinge sau ii da o palma. Ca sa nu zic ca nu se pot juca amandoi, orice jucarie are Maria o vrea Vlad. Si ea are 10 luni si un pic. Ea e f sociabila, vrea sa se joace, alearga dupa el, dar el fie o ignora, fie o iubeste un pic si apoi o casapeste. Daca ii explic frumos ca nu e voie sa o loveasca, ca e mica, o doare, nici nu ma baga in seama, daca ma supar si il pedepsesc(il trimit in alta camera), se enerveaza si incepe sa se tavaleasca pe jos si sa loveasca
Orice sfat este binevenit!
Weekend placut la toata lumea!
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema
madaiulia spune:
Kid nu stiu ce sa-ti zic de gelozia intre frati, la noi nu e cazul. Dar nu cred ca este o solutie sa te superi pe Vlad si il pedepsesti pentru ca nu se joaca cu verisoara lui, asa se va inversuna mai tare. Poate ar fi mai bine sa ii antrenezi tu pe amandoi in jocuri si sa nu fie verisoara mereu in centrul atentiei pentru ca este mai mica. Probabil tu te-ai entuziasmat la vederea celei mici si el vede asta ca o amenintare a pozitie lui.
Betty poti te rog sa-mi spui de unde invata Andreea poezii? Si Andrei e dornic si le retine repede, dar eu sunt in pana de inspiratie. I-am cumparat o carte cu poezii de Elena Farago dar mi se par prea greoaie pentru varsta lui.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
bettyR spune:
Madaiulia, mama o invata acum cat e la noi, e educatoare si stie poezii micute. Ceva de genul: "Cand am fost la gradinita/M-a muscat o albinita/Minti, albina n-are dinti/Are un ac mititel/Si te-nteapa usurel". Iti mai scriu vreo 2,3 care le stie numai sa le invat si eu ca nu le stiu inca. Mai am poezii date de o prietena adunate de pe net, numai sa le gasesc ca nu mai stiu unde prin calc sau pe care calculator le am.
Sorina, si noi tot pe RAC am inceput, acum avem pe cineva pentru care lucram de 4 ani, dar noi avem salar fix si program mai putin flexibil, in sensul ca de la ora 4 dupa masa trebuie sa fim online.
Kid, si eu zic ca nu e cazul sa il pedepsesti sau sa te astepti sa se joace cu verisoara lui, mai ales ca e mai mica decat el.
Andreea
ang3lt0uch spune:
Betty in ce domeniu lucrati online? Da stiu exista posibilitatea sa ramai la unul singur, eu am vro 5( dar joburile sunt si mai micute pe scris), dar nu scap ocazia sa mai adaug vrunul. Am avut si experiente neplacute cand m-ma bazat pe un sg buyer ca angajat... Si despre prgr flexibil, toti se asteapta sa le raspunzi in o ora daca se poate (cred ca stii la ce ma refer)..eu umblu cu un eepc in geanta si mai vrific mailu si prin parc, pe afara, daca stiu ca plec mai mult de 2 ore de acasa Zice lumea ca cine stie ce buisness invart
Madaiulia, gasisem un site, cred ca tot aici pe desprecopii, il caut si ti-l postez. Erau si poezioare micute cum zice Betty, dar si din cele mai greoaie. Adriana nu le invata , poate si ptr ca nu vb asa bine, ea invata daor cum le vrea. Era una "Papisica din vitrina/Iesi afara la lumina/Ca sa vada trecatorii/ Ce frumosi sunt ochisorii"...La noi a ajuns total schimbata, de adriana, tot timpul in loc de papisica e "Adinana", in loc de trecatorii e "tanti" si alte schimari de moment ce ii vine ei..Dar oricum nu pronunta coret si omite prepoziile (din,la,ca sa etc). Caut site si ti-l dau. Si app, ai vb la Joyland sau la Butterfly pana la urma?
Kid Noi am fost in situatia inversa cu fetita unei prietene. In timp, chiar daca nu a mers nici cu amenintari, nici cu frumosul pe moment, fetita s-a obisnuit cu a mea si a devenit cumva "protectiva" cand e vb de Adriana. Acum Adriana da tonul, ea e cea care ii ia jucariile si d'astea...
Alyna24 Tare simpatic Patrick cu telefonul. Exact la fel face Adriana, dar la oricine, mai ales mie daca cu mine sta tot timpul...Cu nimeni nu pot sa vb daca nu ii dau si ei tel dupa sa le povesteasca cine stie ce
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
ella_74 spune:
Kid,
Si imbranceste baietii mai mici ca el iar pe fetite le trage de par; si face asta fiindca ii este frica de copii si cred ca nu stie cum sa reactioneze ca sa se apare asa ca ataca; nu mereu dar de regula in preajma copiilor il pazim fiindca ne pune intr-o situatie jenanta.
Madaiulia,
Noi i-am cumparat poezii de Elena Farago, ca sunt rimate si lui ii plac f mult.
Azi am fost la Ferma animalelor din Pantelimon.
Am cumparat si lapte proaspat de la dozatorul din ferma.
Avem si ceva poze; a fost incantat.
http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/FERMAANIMALELOR#5362400706966450258