**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Ce scump e Bob si ce mare s-a facut! Bine ca ai scris tu de ferma, ca am vazut si eu ieri la TV o stire despre ea, dar nu au spus unde e sau nu am fost eu atenta si-mi parea rau ca nu stiu. Imi poti spune in ce zona e?
Liviana, le iei la baieti jucarii de-alea de exterior-curte, adica un sistem cu tobogan si leagan/leagane? Eu, de cand visez la o casa, mai uit foarte mult si dupa sisteme de-alea, dar pana o sa ne facem noi casa, o sa creasca Mara si nu o sa mai fie de ele

Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Multumesc fetelor. Poezii din astea scurte si cu rime usoare caut pentru Andrei.
Sorina inca nu am ajuns la gradinite. La Joyland am fost acum ceva vreme si mi s-a parut ok, dar nu stiu la Butterfly. Mai astept un raspuns zilele astea pentru gradinitele de stat si vad apoi.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Sorina, noi in IT -programare lucram si eu si sotul. Cu programul actual mi se pare mai rau ca la o firma, ca e de dupa masa, si noi trebuie sa fim acasa ca lucram de multe ori direct pe calc lor si vorbim mereu cu ei si clientii lor, asa ca nu se poate decat de acasa ca trebuie si conexiune buna la internet. Eu planuiesc sa renunt la genul asta de job, ori sa caut ceva pe ora europei ca nu merge cu copiii asa, seara trebuie spalati, hraniti, culcati.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Sorina, multumim ca ne-ati vizionat si botezat.Era David nu Patrick dar nu-i bai ca mai e timp sa ne dai mielul pana la Paste.

Ne-am intors si noi de la pitik iar sapt viitoare stam cu el 10 zile in concediu la mare.Abia asteptam.cat se schimba si invata copilasii nostri chiar si intr-o saptamana.....a mai invatat cateva cuvinte noi.
Si apropo de poezioare...cine mai stie de-astea scurte cu rima , vrem si noi ca eu nu mai stiu nici una.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Alina,
multumim.
Ferma e in Pantelimon, imediat stanga dupa lac; au si site dar dupa indicatiile lor nu prea ne-am descurcat; se organizeaza diferite evenimente pentru copii, adica zile de nastere, vizite cu gradinita.
si gradinita lui a dus copiii aici.
De fapt cel care detine ferma de vaci a aranjat si aceasta mica ferma pentru copii.
Daca te duci, sa iei musai lapte proaspat fiindca e f bun; sa ai la tine fise de 5 mii ca sa poti lua sticle de la automat.
a baut ieri 3 pahare si mai cerea, cu greu l-am oprit asa ca azi e pe ceai de menta.

cand plecati la mare? parca in august, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Alyna Scuze, nu stiu unde imi era capul, in alta parte probabil, ca de obicei, ca daor e simplu sa capeti asa info chiar daca nu le-ai tinut minte aici pe forum Dar cum sunt eu aeriana, s-a intamplat, scuze( Ma mir ca daor o data am facut-o, sau poate alte fete nu au observat)

Betty Da, e nasol cu programul de "america", mai ales ca trebuie sa vb online cu ei non-stop. Voi de fapt sunteti angajati...asta e buba. Poate si asta e un motiv ptr care nu raman la unul singur, caci sigur se ingrasa gluma si ajung mai rau ca la un servici normal

madaiulia Eu tot nu gasesc siteul ala, si daor de acolo am luat poezioara ce am scris-o mai devreme

Nu am gasit, dar uite ce am gasit tot aici pe DC, chiar daca e link catre alt website (Stergeti spatiile) :http://www. l u m e a p i t i c i l o r . r o /strada/?amiteatru=poezioare::2753:Papusica
Plus un topic cu poezii destul de facile unle , tot aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27718

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna seara! Scumpele mele ... desi sunt in vacanta de ceva timp ... iata ca abia acum reusesc sa citesc mai multe pagini (tot capitolul actual) ca sa fiu cat de cat in pas cu topicul ....

Teodora e o nazdravana, o energica si .... trebuie sa o parasc ... o obraznica ... mereu face cate o shotie ... trebuie sa o supraveghez permanent sau sa-i dau cate ceva de lucru ... Cel mai bine e cand plecam la locul de joaca .... acolo alearga pe tobogane si mai oboseste.
Insa (poate ma considerati nebuna) ... mie nu-mi mai place la locul de joaca .... acolo invata o gramada de porcarii ... eu o supraveghez si o strunesc pe Teodora mereu, insa sunt mame care isi latesc fundul pe banca si nici nu se uita la copii sa vada cum se comporta .... le pasa mai mult de barfa cu vecina ...

Oricum ... am activitate toata ziua ... parca gaseam mai mult timp liber cand eram in activitate ...

E cam prima noapte din vacanta cand ajung asa de tarziu in noapte sa citesc si sa scriu .... dupa ce adoarme terorista cad si eu.

Am vazut ca vorbiti de gradi ... de ce va grabiti asa? Mi-a scapat mie ceva? Eu nu ma gandesc sa o duc pe Teodora la gradi decat anul viitor ... deci la 3 ani si ceva ... E drept ca am dus-o anul acesta incepand din februarie in fiecare vineri tot pentru socializare si intalnire cu alti copii. I-a placut foarte mult, dar asa voi continua si anul scolar viitor ... Ma gandesc totusi ca e mititica ...

Teodora vorbeste foarte bine de multa vreme ... mai stalceste si ea cuvinte, insa vorbeste cu propozitii si fraze logice, clare si bine acordate ... Ultimele chestii haioase .... la mare a numit melcii - melcurile si covrigii - covrigele.

Ma inteleg minunat cu ea pana i se pune pata si se incapataneaza pe o chestie ... atunci nu reusesc deloc sa o aduc pe calea cea buna ... sa stiti ca e familiarizata si cu palmele la fund si chiar peste gura ...

Pana sa mergem la mare nu as fi putut sa ne laudam cu prea multe, dar acum ....
- Teodora papa ciorba - a invatat la mare caci acolo pranzul era sfant ... am creat o rutina ; ne stia tot localul, caci ii facem circul de pe lume sa manace, dar s-a obisnuit cu ideea de felul I si felul II.
- Teodora foloseste pampers doar noaptea - inainte de cele 10 zile de concediu accepta sa stea pe olita dar se tinea, chiar daca uneori a stat si 45 de minute a facut doar dupa ce i-am pus pampersul; la mare a invatat sa faca si la olita si pe iarba si pe nisip si ne anunta de fiecare data, caci s-a prins ca altfel curge pe picioare ...; haios e ca stia toata lumea cand facea ea pipi ... tipa in gura mare "Hai sa facem pipi!!!!!" apoi, "Am facut pipi" iar noi trebuia sa o laudam ...
- Teodora a acceptat sa-i prind parul in codite - nu prea ii place spalatul pe cap, de fapt clatitul cu dusul ... si o pacaleam ca trebuie sa-i prind parul ca sa nu se ude si asa s-a obisnuit cu ideea de codite (eu mi-am dorit foarte mult sa o vad asa si am rezistat in fata tuturor rudelor care imi ziceau ca o chinui cu pletele si sa o tund chel ); o voi tunde la toamna (nu a fost niciodata tunsa chel - chiar ... ce parere aveti, mamici de fetite, chiar trebuie sa o rad pe cap?????) cand voi putea sa-i acopar beculetul cu o caciulita.

In rest ... fetita noastra papa si singura si ajutata, dar la ciorba o hranesc eu ca e mai bine ...
I-a aparut de vreo luna a doua alunita pe umarul drept (prima e pe piciorul stang sus, foarte aproape de incheietura, si e de vreun an).
De vreo saptamana i-a iesit in stanga jos a doua maseluta, fara probleme ...
E zglobie, putin egoista si cu simtul proprietatii mai accentuat (cred ca e o etapa in dezvoltare), mare iubitoare de ciocolata alba, se plimba usurel cu trotineta (una cu doua roti in spate pt echilibru), urca treptele fara probleme, ca un om mare (cand nu se miauna sa o iau in brate) ....
Cam atat despre noi ...

Mica, Teodora face niste umflaturi groaznice de la piscaturile de tantari ... cred ca e un fel de alergie ... a avut pe fata 2 sub ochi si i s-a umflat si ochiul ... o dau cu Fenistil Gel sau cu Foille (pe ultimul mi l-a adus sora mea din Italia, dar e cam acelasi lucru cu primul).

Va pupacim cu drag!!!!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Motanel, cred ca eu am debutat discutia cu gradinita, si am cam doua motive mari si tari In primul rand, simt ca ii fac rau tinand-o cu mine acasa in conditiile in care doar eu stau cu ea si eu am inceput sa lucrez de vro 5 luni. Lucrez de acasa, adica de fata cu fie-mea. Ea saraca o vede pe mami mai mult de juma de zi pe laptop, si nu o data tre sa repete de 15 ori ce vrea ca sa o "aud". Sunt zile in care totul se ingramadeste, si nu am timp sa ies cu ea la plimbare decat putin dimineata si mai mult seara, cand intradevar putem sta destul dar suntem numa noi singure (ceilalti copii sunt "cuminti" si se culca la ore rezonabile, nu ies afara dupa 8:30).

Al doilea motiv este socializarea. Adriana e o mica salbaticuta, si stand daor cu mine s-a obisnuit sa fie centrul atentiei si totul sa fie al ei. Ba de cand lucrez prefer sa ii fac pe plac rpd ca sa ma lase in pace sa mai scriu cate ceva. De aici mici crize de isterie in cand alti copii nu se joaca cum vrea EA, cand indraznesc sa isi ceara jucariile inapoi, etc. Toate ca toate, bine ca nu ii bate ci daor urla la ei ocazional... Dar "dracul" e si mai negru. Si eu se pare ca sunt cam exagerata, caci cateodata ma indrept spre mamicile cu copii lor si la juma de drum cand vad ce fac copiii respectivi fac calea intoarsa... De exemplu ieri pe dupa-masa erau facuti "sezatoare" toti copiii de 1-2 ani la radacinile unui copacel proaspat plantat, (pe spatiul verde langa niste banci, deci nu vorbesc de locul de joaca ptr copiii) cu jucarii de nisip si toate cele. Mamicile ii incurajau sa sape acolo ... Din cate stiu eu, daca nu e parc sau prin spatele blocurilor si e ceva proaspat facut ca sa poti sta pe o banca, nu ai voie sa calci spatiile verzi, sa rupi florile si sa distrugi copaceii...

E evident ca daca o duc si ea va face la fel si nu ii pot interzice ca daor nu o aduc la joaca ca sa o cert non-stop. Asa ca multe sunt zilele cand ii ocolesc pe celilalti, de frica ca va invata si mai multe tampenii, care chiar ma deranjeaza.

Oricum o duc la gradinita daor 5 ore, si la una privata cu mai putini copii, nu va fi asa solicitant ca la stat, e mai relaxata atmosfera... Mie nu mi se pare devreme, va avea aproape 2 ani jumate in oct, si eu una regret ca pe mine nu m-au dus la gradi mai dvr ci f tarziu, la 5 ani...chiar am avut de suferit in clasele primare din cauza asta (in ceea ce priveste socializarea cu alti copii, nu invatatul)

Sincera sa fiu nu stiu ce se vor face saracele educatoare cu fie-mea la gradi, eu o stiu cum face si cum intoarce pe oricine din idei, sa fie ca ea, daca mai ai chef sa iti pastrezi auzul (caci ori plange pitigaiat de te dor urechile, ori tipa "veau asa!! veau aia!!" continuu de se aude pana in orasul vecin. Noi de obicei cedam cand o apuca, daca nu reusim sa schimbam subiectul. tare mi-e frica ca si saracele femei vor ceda, si nu am rezolvat nimic.

PS: Parerea mea despre tuns: NU TUNDE FATA Noi am tuns-o daor putin putin, la fiecare doua luni,cam asa, cat sa iau varfurile, si niciodata nu o voi tunde scurt sau de tot. Eu iubesc parul lung, asa l-am avut si eu mica fiind, si mai ales acum cand e inca mica si are niste bucle de toata frumusetea mor de ea. Dar pe de alta parte Adriana e indragostita de "moatze" si codite si agrafe si clame si toata gama . Si noi ne chinuim cu "clatitul" pe cap, am vazut insa ca merge daca o las pe ea, dupa ce in prealabil o sperii ca daca nu se spala cade tot parul si nu va mai avea, va fi ca tati cu parul scurt

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motannel
Insa (poate ma considerati nebuna) ... mie nu-mi mai place la locul de joaca .... acolo invata o gramada de porcarii ... eu o supraveghez si o strunesc pe Teodora mereu, insa sunt mame care isi latesc fundul pe banca si nici nu se uita la copii sa vada cum se comporta .... le pasa mai mult de barfa cu vecina ...

Sa stii ca si eu sunt ca tine, dar mi-am dat seama ca nu e chiar bine. Mi-e teama sa nu le sufocam cu grija noastra, adica eu sunt dupa fundul ei 24 din 24 si nu cred ca le face bine asta, cresc dependenti. Am vazut si eu mamici de care spui tu, nu sunt de acord cu unele (cele care nu sunt atente si copilul isi ia la busituri de nu mai stie de el sau mananca de pe jos), dar le admir pe altele (cele care au taria sa stea pe banca si sa lase copilul sa invete sa se descurce singur).
Citat:
citat din mesajul lui Motannel
Ma inteleg minunat cu ea pana i se pune pata si se incapataneaza pe o chestie ... atunci nu reusesc deloc sa o aduc pe calea cea buna ... sa stiti ca e familiarizata si cu palmele la fund si chiar peste gura ...

Sa nu te superi, dar nu ar trebui sa-i dai palme peste gura. Si eu o mai ating pe Mara la fundulet, dar acum din ce in ce mai rar, ca mi-am mai calit si eu rabdarea. Peste gura mi se pare injositor pentru copil si, daca ii dai frecvent, nici macar nu o sa mai aiba efectul scontat, iti spun din proprie experienta (nu in sensul ca am fost eu batuta, ci am un var care si-o lua la greu si la un moment dat, cand primea cate o scatoalca, incepea sa rada si sa-i faca in ciuda maica-sii. Il durea, dar o facea din orgoliu, sa-i arate maica-sii ca nu-i pasa. Cred ca poti sa rezolvi cu vorba buna momentele cand iti vine sa-i dai peste gura.
Citat:
citat din mesajul lui Motannel o voi tunde la toamna (nu a fost niciodata tunsa chel - chiar ... ce parere aveti, mamici de fetite, chiar trebuie sa o rad pe cap?????) cand voi putea sa-i acopar beculetul cu o caciulita.

Parerea mea e sa nu o tunzi de tot in toamna, e fetita, acum isi dezvolta deja simtul esteticului. In plus, poti sa o iei ca un babism, dar eu cred ca parul iti tine de cald.
In rest, felicitari pentru progrese!
Clem, plecam in septembrie, pe 1. Abia astept, sper sa fie ok, mi-e teama de zborul cu avionul.

Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Graviduta, sa stii ca uneori nu le face bine sa ii sufocam cu atentia noastra. Vad acum cand is cu 2, nu mai pot sa aloc acelasi timp Andreei si e mai independenta.

Iar la locul de joaca eu o duc , in primul rand ca e in fata blocului si nu pot sa il evit, dar si pentru ca se mai invata sa se fereasca, sa socializeze cu copiii ca nu am de unde sa scot altii. Si da, invata prostioare, se da pe topogane deja pe burta si cu capul in jos, se urca invers, dar o las ca daca vede la altii e curioasa sa experimenteze si ea. O pazesc ca mi frica sa o las singura. Dar cand am venit aici in Cluj daca se mai urca un copil pe scari, ea se ferea si nu se mai urca, ii era frica, nu era in largul ei, nu stia sa coboare scarile, ma duceam eu sa o ajut unde puteam, ramanea blocata prin tuburile de trecere ori de frica unui copil, ori ca nu ma mai vedea, statea acolo si ma striga. Biata mama, a mers si ea in 4 labe dupa ea pana a prins curaj si a invatat sa se dea.

Motanel, nici eu nu-s de acord cu tunsul la zero ca e fetita si e constienta de cum arata, o sa vada ca ea e altfel, doar daca poti sa o convingi ca e frumoasa asa.

Andreea

Mergi la inceput