*Gravidute si mamici de Constanta (62)*
Raspunsuri - Pagina 16
roxanalucia spune:
elleniak eu zic ca vom remedia situatia. din pacate, au ramas prea putine gravidute pe forum, dar sa fii sigura ca ori de cate ori vei avea o intrebare, cineva iti va raspunde.
mav spune:
am si eu cateva intrebari tehnice:
1. daca dupa ce a mancat pepene galben, lui bb i-au aparut cateva pete rosii pe fatuca, dar acestea au trecut in cateva ore, bb poate fi alergic la acest aliment? ii mai dau sau nu alta data?
2. urgent! azi vreau sa gatesc pt copii chiftelute din piept de pui si legume la cuptor
oare sa indraznesc sa pun oul intreg si sa-i dau si lui anto preparatul care contine albus sau merge sa pun doar galbenusul? cine se pricepe...?
3. de la ce varsta merge introdusa in alimentatia mamaliguta?
Mami Fericita Non-Stop
perlute
andicu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mav am si eu cateva intrebari tehnice: 1. daca dupa ce a mancat pepene galben, lui bb i-au aparut cateva pete rosii pe fatuca, dar acestea au trecut in cateva ore, bb poate fi alergic la acest aliment? ii mai dau sau nu alta data? 2. urgent! azi vreau sa gatesc pt copii chiftelute din piept de pui si legume la cuptor oare sa indraznesc sa pun oul intreg si sa-i dau si lui anto preparatul care contine albus sau merge sa pun doar galbenusul? cine se pricepe...? 3. de la ce varsta merge introdusa in alimentatia mamaliguta? Mami Fericita Non-Stop perlute |
Mav, parerea mea :
1. mai da-i si a2a oara si daca iar ii apar bubite, inseamna ca e de la pepene
2. la chiftelute eu n-as pune si albusul..eu nu i-am dat nimic cu albus de ou lui Filip pana la 1 an, ca sa scap de orice risc.
3. edit (intre timp mi-am cautat prin caiete) :mamaliguta i-am facut cu branzica de vaci incepand cu 8-9 luni, dar am citit ca se da si dupa 7luni..
Spor la treaba!
Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)
Asa cresc
Bazar pentru Mihaita
Mirela79 spune:
Roxanalucia si Andicu, va multumesc pentru urari. Andicule, tare scump a mai fost Filip atunci la ziua lui. Se pare ca Maria face cuceriri de mica, caci mai avem un baietel la bloc la noi care tot timpul intreaba de ea. Acum nu stiu cat de cucerita a fost Maria de Filip, da' pe posibila viitoare soacra (nu se stie niciodata)a topit-o de tot.
Mav, vroiam sa-ti scriu si eu exact ce ti-a raspuns si Andicu, asa ca doar subscriu.
docdecap spune:
alina, nu albus! doar galbenus. serban la albus e alergic, s-a vazut clar. si i-am dat doar de la 1 an incolo...
mamaliguta tot asa, de pe la 8 luni -am dat si eu. problema e sa nu fie prea grea la digestie, cate putin la inceput zic eu, sa vezi cum reactioneaza.
puuup!
revin mai tarzior, am urari de facut....
mav spune:
saru-mana pt raspunsuri!
m-am sfatuit si cu dandusa si in loc de un ou intreg, am pus doua galbenusuri. de fapt, asta era dilema, nu stiam daca se va lega compozitia fara albus, caci nu mai gatisem asa niciodata. evident ca stiam ca mai bine evit oul intreg pana la 1 an.
va pup.
Mami Fericita Non-Stop
perlute
dadi_t spune:
La multi ani Mirelapt. Maria! la multi ani si mamei tale! sa fiti sanatoase si sa aveti sprijin una in cealalta toata viata!
La multi ani fericiti impreuna Andicu si Kris!(bineinteles fiecare cu jumatatea ei)
Mav, Anduta pe 28 luna asta scapa de gips -ul mare si pana pe 15 august o sa aiba ghetuta . Nu se vaicareste de cald...chiar ma mira...a inceput deja sa iasa afara cu carjele(ii sunt utile)si e vedeta cartierului....
Referitor la albus...si eu as avea o rezerva pana la an... oricum compozitia se leaga cu galbenus si ulei.
Adina as dori un tel de contact pe PM daca ma ratacesc....
pup fetele!
<<<Doar eu si lumea intreaga!>>>
poze!
Blogul lui Mihaita
Ce nu poti controla...evita!
Mirela79 spune:
Mav, m-am uitat si eu pe reteta de chiftelute si vroiam sa-ti dau o idee. Eu nu pun paine inmuiata la chiftele, insa pun cartofi rasi si ies foarte bune. Uite aici http://www.in-familie.ro/chiftelute-cu-legume/
mav spune:
....si nu-mi vine sa cred!
pt pana cand vor fi gata chiftelutele, am fiert o mana de pastai-fideluta, cu usturoi (din belsug!) si suc de rosii. bb nu mai vrea mancarea pasata.... papa bucatele. au pastaile mele un succes neasteptat! e f incantat bb ca le duce singur la gurita si le rontaie cu cei numai doi dintzoci si cere una dupa alta!!!
Mami Fericita Non-Stop
perlute