Burtici fericite de septembrie-octombrie (107)
Raspunsuri - Pagina 23
techila spune:
iuliapapusa, da, negru si iesit in afara la maxim, bine ca il vad in oglinda ca altfel nu am cum
a venit sotz ca sa manance cu mine la pranz si mi-a adus multe flori, ce sotz dragutz am, dar aseara imi venea sa ii crap capul, d-aia sa prezentat azi cu flori
eu ma bag la o tentativa de nani
Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (32+) de 2 putze si
monikus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claucia Iulia, Anco, nu numai ca se inegreste buricul (si la mine s-a inegrit un pic si s-a aplatizat) dar o sa vedeti dupa nastere ca nu mai e mic, ramane ca o gaura mare si ...neagra. Negreala aia din buric pleaca la un moment dat dar destul de tarziu. ca si linia neagra daca o aveti, eu am avut-o la prima sarcina, acuma pare ca nu. Si aceea dispare dar nu imediat. Insa buricul ramane mare ca un nasture din ala mare (desi intrat inauntru) si negru. ce misto, nu? Monikus, nu am purtat burtiera si mi s-a retras burta f frumos. Nu imediat, in primele 6 saptamani, pana se retrage uterul de tot, pana se re-aranjeaza organele pe acolo, tot zici ca esti gravida in 5-6 luni. Dar se duce burtica, mai ales spre 6 saptamani incolo, cand se termina si sangerarile (sau ce mai ramane din secretiile alea ca se decoloreaza din ce in ce) te si strangi cu totul. Mie mi s-a retras de tot, am avut anul urmator costum de baie din 2 piese si nu aveam deloc burtica. Clau 31+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007 varsta bb2 |
Saru'mana pt informatii. Sper sa fie si la mine ok dupa cezariana. Pana la urma asta e. Vom trai si vom vedea.
Mie nu mi-a aparut linia neagra de care tot vorbiti voi. Nu cred ca e nimic in neregula daca nu imi apare nu?
Monica 26+ cu Rares Stefan/Andrei POZA BEBE
BEBE
ramsan spune:
Chiar nu stiu cine s-a logat inaintea mea ca as fi incercat eu sa fac capitol nou tot pentru prima data...
Ramona
Tudor Gruia 29+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
claucia spune:
V-ati prins urechile? mai bine ca mine ca sunt in club cu Techila
Clau 31+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Vai...mor de caldura. Cred ca dau drumul la aer si ma bag sa citesc o carte ceva. Sper numai sa-mi permita arsurile stoacale o pozitie cat de cat comfortabila. Am uitat sa zic...eu am zilnic arsuri...zi si noapte...cu putine pauze.
Monikus...despre camasi...stiu...ai dreptate...sunt oribile ..largi...vai mama lor...cred ca doar bunicii i-ar putea placea sau poate nici ei. Dar ce sa fac...e nevoie de camasi din astea in spital si mi-e mila sa dau o caruta de bani pe ceva ce nu voi mai purta dupa spital (adica cam de unica folosinta pt 3 zile...)
Dana 31+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
ionika spune:
citat din mesajul lui Dana15 Hop si io!!! cred ca v-am mai spus ca am colegi minunati la servici care ma trimit acasa mai repede decat imi planuiesc eu...asa-i ca merita sa-i scot la o praji? Fetelor intreb si eu ca omu' prost: pot sa imi iau toate cele 126 zile de concediu de maternitate dupa ce nasc? (adica, deloc prenatal) si daca faca asa, beneficiez de acelasi drepturi (85% din brut plus compensarea de pana la 100%)? Va intreb deoarece situatia salarizarii este un pic mai deosebita la mine: adica din 15.iulie pana in 15 sept voi avea un spor de 75%, care cred eu, ca m-ar avantaja la banutii pentru indemnizatie...asta in conditiile in care astia tin cont si de sporuri..dar cred ca se iau in calcul, mi s-ar parea absurd sa fie altfel!!! Saru'mana pt un eventual raspuns Dana 28s mamica mandra de Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Dana, concediul pentru sarcina se acorda pe o perioda de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Concluzia, poti sa iti iei toate zilele dupa nastere, numai sa rezisti atat la servici.
Sporul de 75% este cel prevazut pentru gestionarea fondurilor comunitare? Din curiozitate...pentru ca la noi s-a suspendat plata lui.
Ioana
ionika spune:
citat din mesajul lui Ellenuta raluka sunt in ceata .. asa scrie compensarea se acorda la salariul de baza ... deci ce ar fi pe CM .. daca e asa, legal ar fi sa nu-ti compenseze .. dar poate ai noroc .. poate ne lamureste ioana .. Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 29+ Anna Sophia Eva www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete papa bun |
La calculul indemnizatiei de maternitate se iau si veniturile asimilate salariilor, vezi art. 55 cod fiscal.
Ioana